voznik5 je napisal/-a:če prvič nekje voziš in glede na to, da je vsakih 300m znak za omejitev in če je še noč, včasih res ne veš koliko je omejitev.
voznik5 je napisal/-a:ja to gre tudi meni na živce, ampak tako je zaradi nenormalno visokih kazni!
priznam, tudi sam ko se vozim prvič po kakšnih cestah in ne vem koliko je omejitev peljem 60km/h (iskreno se opravičujem vsem lokalnim veseljakom, ki jih oviram), ampak boli me ku*ac, ponavadi so policaji vedno na ravnini v kakšnem grmovju in če se varno pelješ 80km/h omejitev pa je bila 50km/h je kazen 1000€ - katastrofa.
(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja) oziroma na razdalji, določeni s prometnim znakom.
(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati, da:
– lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi,
– se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.
plinaš je napisal/-a:zjutraj , ko se želim vključiti na koncu domžal pri petrolu na glavno cesto proti trzinu - samomor iz zasede ...
omejitve? znak za naselje kjer je maksimalna dovoljena hitrost 50 ? visoke kazni? noben ne j**e 5 posto ... iz smeri domžal vozijo med 60 in 70 ...tisti zamudniki celo več...iz smeri trzina pa kot da ob znaku naselje pospešijo s 7'0 na 90 ....
in ko ti slučajno uspe vključitev na levo pa pospešiš , da bi se lahko vsaj še en sotrpin , ki je stal v vrsti za tabo vključil med prehitro vozeč telekomunikacijski satelit ki opravlja službeni sestanek po konferenčni zvezi na gsm.u ter bodočo magistro estetike in kozmetike ------ no potem se že pred znakom konec naselja še preden prestaviš v drugo prestavo skoraj nalimaš na tistega , ki je pravkar zapeljal mimo v isti smeri ter bi naj po logiki in dovoljenih omejitvah začel pospeševati naprej proti devetdesetim .... narobe svet ...
pa visoke kazni nimajo tukaj prav nobene veze...
odprti clio je napisal/-a:Vsak dan se tu vozim. Na Trzinko sem pričel hodit z druge strani, ker mi je isto - ali grem pri Kiji ali za McDonaldsom.
Se pa vsak dan sprašujem isto:
- zakaj se narod po Trzinki (od piramide naprej) vozi 65 - 70 km/h,
- zakaj se vozijo vzporedno (meni je nelagodno, če sem s kom vzporedno, če ravno ni gužva) in tako onemogočajo (tudi aktivno), da bi šel mimo,
- zakaj za boga milega začnejo zavirat (sveti 3. zavorna luč), ko je na semaforju še zelena (za pešce se je prižgala pa rdeča),
- zakaj se od zadnjega semaforja do Domžal vozimo 60 do 70 km/h, ko je do pumpe omejitev 90 km/h
- in zakaj se pa lahko iz Domžal proti Trzinu goni pri omejitvi 50 km/h krepko več (in mi stalno silijo v rit)?
Da ne omenjam tega, da ste Domžalčani totalno nesposobni parkirati in da ste super sposobni s petimi avtomobili narest gužvo...
Tam se vozim službeno skoraj vsak dan, cel dan. Edini odsek ceste, kjer se dejansko da voziti 90kmh je od Opla do Drenovega griča. Če tudi tisti kilometer voziš 50/60 ne boš v Ljubljani prav nič hitreje. Česar pa ne upoštevate in predvidevate je en kup neoznačenih traktorjev ki prečkajo cesto tam iz Bevk in ostalih vasi ob cesti, en kup trimčkarjev in marsikateri nepozorni kolesar, po možnosti s koso na kolesu. Konec koncev tam stoji redno radar.Pipita je napisal/-a:To so klasične težave na relaciji Brezovica-Vrhnika. Tam kjer je omejitev 90, se vedno nekdo najde, ki pelje 48 kh/h. Namreč misli, da je omejitev 50km/h in potem raje pelje (za ziher) malo počasneje, ko pa zagleda tablo, kjer se hitrost omeji na 70, pa pospeši do varnih 65 km/h, nevedoč da se mu je omejitev dejansko zmanjšala. Deloma so sedaj nejasnosti razblinili delavci, ki delajo pločćnik in se zaradi del vse do Loga pelje 50 km/h.
ojnica je napisal/-a:Pa ne morem vrjet, da se še najdejo vozniki, ki bi tekmoval na cesti, ampak jaz po nekaj sekundah odneham.
BBoss je napisal/-a:ojnica je napisal/-a:Pa ne morem vrjet, da se še najdejo vozniki, ki bi tekmoval na cesti, ampak jaz po nekaj sekundah odneham.
luzer
ban je napisal/-a:To da šparajo z gorivom ne vem če je res, potemtakem bi vsi na AC vozil 110, pa če se sam peljem 120 skorej nobenga ne prehitim, razen kak kamion pa bus, vse ostalo pa mene prehiteva.
nebivedu je napisal/-a:ban je napisal/-a:To da šparajo z gorivom ne vem če je res, potemtakem bi vsi na AC vozil 110, pa če se sam peljem 120 skorej nobenga ne prehitim, razen kak kamion pa bus, vse ostalo pa mene prehiteva.
Proti mariboru se s 120km/h voziš tako, da moraš stalno bremzat. Po prehitevalnem divjajo s 160km/h, na voznem pasu pa vozijo 80km/h. Še kamioni prehitevajo počasneže.
Pipita je napisal/-a:@ comfortably numb: Na koncu Brezovice je tabla konec naselja. Torej je omejitev 90. Nato, ga pred uvozom k gostilni Ponvica omejijo na 70 in ga ulica potem razveljavi. Od tam daprej je zopet omejitev 90. Potem ga pred Siciljano omejijo na 60, križišče ga razveljavi in spet je 90. Ker pa razni mojstri raje peljejo celo pot 50/60 pa je tako kot je. Najboljši pa so tisti, ki pa peljejo 45, za vsak slučaj. Če pa zagledajo radar, pa seveda obvezno še malo pohodijo zavoro (neglede na hitrost)
Res je sicer, da ni treba pri znaku pospešit "do daske" in pri omejitvi zavirat do onemoglosti. Se strinjam, da so znaki dejansko nastlani kot krompir na njivi. Ampak malo volje pa se lahko pokaže kjer je omejitev 90.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov