Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Izklop sistema Start&Stop

Napisal/-a cruiser1 To dec 03, 2013 5:26 pm

J.McLane je napisal/-a:Nekateri ste res smešni ker pogrešate ropot ob čakanju na semaforju :lol:

Ropota in tresenja med čakanjem sploh ne pogrešam, ker ga tudi nisem vajen čeprav pri službenih dizlih je prisoten. Moteče mi je predvsem stalno ponovno vžiganje motorja. Sicer se pa verjetno vsega navadiš ampak kljub temu se mi ta sistem ne zdi pretirano smiselen.

pskoda je napisal/-a:Dokler ne daš v ler in spustiš sklopko avto ne bo ugasnil tako da ne vem kako vi to vozite

Imaš prav. Osebno kadar sem prisiljen vozit ročni menjalnik velikokrat na semaforju držim sklopko in imam v prvi, da lahko čimprej speljem in zapustim križišče ne pa tako, kot večina pilotov, ki imajo cel obred predno se sploh premaknejo :roll: . Tudi zato nekaj časa, ko sem prvič vozil ta start&stop avto sploh nisem vedel, da ima ta sistem ;) šele, ko sem padel v gužvo in smo bolj stali, kot peljali sem dal v ler, spustil sklopko....in avto je nehal potresavati :D .

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To dec 03, 2013 5:29 pm

Tudi mi imamo v octaviji ta sistem pa mi je cisto ql. Nimam pritozb. Poraba goriva pa naj bi se zmanjsala do 12% po mestu.
Zadnjič spremenil mevden, dne To dec 03, 2013 5:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To dec 03, 2013 5:39 pm

.com je napisal/-a:štarter je čisto poseben, pravtako akumulator...

ampak VSEENO mislim, da je to BEDARIJA

pskoda je napisal/-a:Dokler ne daš v ler in spustiš sklopko avto ne bo ugasnil tako da ne vem kako vi to vozite

kako pa ti voziš, da ne daš pri čakanju na zeleno luč dol nogo z sklopke in menjalnik v ler? :huh:

Osebno trenutno nimam avta (oz mam sm ni moj) ker ga moram najprej naročit. S prejšnim avtom sem skoraj vedno čakal z pritisnjeno sklopko, ampak avto ni imel start stop pri novemu pa itak iz eco nastavim na sport in se izklopi tudi ta funkcija (start stop) dokler ne priklopim nazaj na eco.
Drugače pa oče ima bravota z prevoženimi več kot 150kkm in nikoli ne da v ler ko čaka pa ima še vedno prvo sklopko ;)
Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 03, 2013 5:53 pm

Ma sistem je super, ni šans da je moteč! :roll: saj sploh ne opaziš da se to dogaja.

Mazda 3, Astra, Golf 1.4 DSG....tudi Golfa dizla sem probal.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To dec 03, 2013 6:22 pm

For je napisal/-a:Ma sistem je super, ni šans da je moteč! :roll: saj sploh ne opaziš da se to dogaja.

O.K. kool ampak kako hudiča lahko rečeš, da tega sploh ne opaziš?? :roll:

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 03, 2013 6:32 pm

Jaz sem prav mogu potrudit da sem zaznal ta sistem. Najbolj sem gledal obratomer. Seveda so to bile testne vožnje, in sem zato bil pozoren na vse kar se tiče delovanja avtomobila.

Zdaj si predstavljaj musko malo bolj na glas, pogovor z sovoznikom, ali prostoročno telefoniranje .....ma ni šans da te to moti, to je larifari :roll:

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To dec 03, 2013 7:04 pm

Kaj pa pozimi ko štartate z mrzlim avtom (če ga prej ne ogrejete) me zanima če kdo uporabi to, ko vas zebe.... ali pa poleti ko je vroče.... sej neha klima delat :mrgreen:
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To dec 03, 2013 7:06 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:Kaj pa pozimi ko štartate z mrzlim avtom (če ga prej ne ogrejete) me zanima če kdo uporabi to, ko vas zebe.... ali pa poleti ko je vroče.... sej neha klima delat :mrgreen:

S&S dla v dolocenem temp. obmocju

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To dec 03, 2013 7:07 pm

tega pa nisem vedel. :roll:
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

stiloman
Nov uporabnik

Napisal/-a stiloman To dec 03, 2013 7:07 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:Kaj pa pozimi ko štartate z mrzlim avtom (če ga prej ne ogrejete) me zanima če kdo uporabi to, ko vas zebe.... ali pa poleti ko je vroče.... sej neha klima delat :mrgreen:

Do določene temperature motorja se ta sistem ne vklaplja, pa tudi če si nevem 1minuto na mestu in je zunaj 0°C ali manj se avto sam nazaj prižge po nevem kolkem času... Ne deluje ta sistem vsakič ko spustiš sklopko v leru :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To dec 03, 2013 9:02 pm

cruiser1 je napisal/-a:
For je napisal/-a:Ma sistem je super, ni šans da je moteč! :roll: saj sploh ne opaziš da se to dogaja.

O.K. kool ampak kako hudiča lahko rečeš, da tega sploh ne opaziš?? :roll:
Mogoče je pri 1.4 TSI motorju to res komaj zaznavno, ker v prostem teku ga ne slišiš. 2.0 TDI, ki je v nadomestnem vozilu, pa opazno zaropota in strese (BTW tudi sicer 2.0 TDI kar grdo ropota in vibrira, bolj kot 1.9 TDI ki sem ga imel v golfu).

Ampak skratka, mene je zanimalo kako se to sr@nje od Start&Stop kompletno izklopi, ne zanimajo me vaši prihranki pri gorivu.

Aja pa še tole si splača pogledati:
http://www.thetruthaboutcars.com/2011/06/the-shocking-truth-about-start-stop-systems/
Tukaj piše, da proizvajalci pogosto uporabljajo običajne akkumulatorje, ki ob uporabi start&stop sistemov, izgubijo večino prednosti glede porabe goriva po dveh tednih uporabe (za številne zagone motorja akumulator porabi veliko elektrike, ki jo mora potem dobiti nazaj, kar seveda pomeni ustrezno višjo porabo). Prihranki pri gorivu so torej zgolj teoretični, pri povsem novem avtu (in za zadostitev raznih regulativam).
In tu smo šele pri zgolj porabi goriva, kje je šele škoda na sestavnih delih zaradi številnih nepotrebnih zagonih...

Skratka mene zanima samo kako se temu izogniti, in me nihče ne bo prepričal da je to dobra ideja. Ker je debilna in pika.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To dec 03, 2013 10:53 pm

For je napisal/-a:
Zdaj si predstavljaj musko malo bolj na glas, pogovor z sovoznikom, ali prostoročno telefoniranje .....ma ni šans da te to moti, to je larifari :roll:

Sem že napisal, da sploh nisem vedel za ta sistem v avtu, ko sem se prvič z njim odpeljal iz firme, nihče v službi mi ni omenil tega, nikoli prej nisem vozil ali se vozil v takem vozilu, hudiča pravzaprav sploh nisem vedel, da je ta stvar tako razširjena. Imel sem tudi prižgan radio in sem takoj čutil, da je avto ugasnil, ker mi ni bilo jasno kaj se dogaja sem takoj stisnil sklopko, da bi ga ponovno zagnal vendar opazil, da se je že sam zopet vžgal. Tak, da ne mi, da se ne občuti eno ali drugo, sploh pri traktorjih, bencinarji so verjetno bolj diskretni.

Sistem je pa itak blesav v vsakem primeru, neglede ali kaj čutiš ali ne.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr dec 04, 2013 1:07 am

imel sodelavec v passatu 2010 1.6 tdi. totalna bedarija in neumnost za moje pojme.

sicer pa me zanima na daljši rok kakšni so stroški vžiganje motorja 100x na dan pri vsakem jebenem semaforju itd.

v kolikor se to ne da izklopit je še ena bedarija več oz. davek na budale, da bodo služili spet na nekem precenjenem (tak kot večina teh bednih pogruntavščin npr. FAp/Dpf itd.)potrošnem materialu ko bo začelo crkovat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 04, 2013 3:09 am

Stvar je zelo različna od proizvajalca do proizvajalca. Pred leti ni imel noben avto možnosti izklopa tega, sedaj pa nekateri to že ponujajo. BMW je eden izmed tistih, ki ima to možnost, da s testerjem nastavljaš ali je po "defaultu" on/off. VAG grupa naj ne bi imela te možnosti nastavljat, vendar sem pred kratkim slišal od znanca, da je na novem Passatu to izključil (v tujini). Mogoče v prihodnosti, ko bo več vozil že imelo to po defaultu, možno tudi kak software za starejše avte, kjer bo možnost nastavitve.

Tistega, ki pa to tako zelo moti, so tudi drugi pristopi poleg testerja. Zanimivo vprašanje je, če ima sistem svojo varovalko? Potem si hitro rešil problem
Sistem ne deluje, če so odprta vrata vozila. Verjetno, bi se dalo kako nastavit ali pokvarit enega izmed stikov, da bi računalnik mislil, da so vrat odprta, če seveda ni potem skoz tečnega piskanja opozorila zaradi tega oz. še tega prerežeš :D Zadeva tudi ne deluje pri nekaterih avtih, če nisi pripet,mogoče bi se dalo računalnik kako pretentat :?: ) Sam bi rekel, da bi dober električar znal to naštudirat da se onesposobi.

Skrajna možnost je pokvarit termostat, da se avto nikoli ne segreje :mrgreen:
Freude am Fahren

pohecfan
Nov uporabnik

Napisal/-a pohecfan Sr dec 04, 2013 8:46 am

to se da na passatu izklopit ni treba v Nemčijo ,nevem kakšne probleme imate nekateri :huh: pa dajte potem raje vozit avtomobile starejših letnikov ,pa bo stvar rešena brez brezveznega bluzenja po forumu :roll:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr dec 04, 2013 9:28 am

Jaz sem pa mislil, da dizla ni fajn nonstop ugašat in prižigat za vsako malenkost. oops
Ko skočim na bankomat, ali pa kam za minuto ali dve, nikoli ne izklapljam avta, ker se je vedno govorilo, da za dizla to ni vredu. :?:

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr dec 04, 2013 9:31 am

pohecfan je napisal/-a:to se da na passatu izklopit ni treba v Nemčijo ,nevem kakšne probleme imate nekateri :huh: pa dajte potem raje vozit avtomobile starejših letnikov ,pa bo stvar rešena brez brezveznega bluzenja po forumu :roll:

Hja, nevem če je tole čisto res...

Na ''starih'' sistemih (okoli 2011,2012) je baje mogoč popoln izklop oziroma je treba probat..

pri novih pa trenutno ni mogoče popolno izklopiti tega sistema... nažalost
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr dec 04, 2013 11:58 am

pohecfan je napisal/-a: pa dajte potem raje vozit avtomobile starejših letnikov ,pa bo stvar rešena brez brezveznega bluzenja po forumu :roll:

V bistvu prav to tudi počnem ;)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr dec 04, 2013 12:39 pm

Pri vsem pisanju se je pozabilo na vztrajnike.
S&S motorji imajo tudi drugačne vztrajnike in vsekakor so vztrajniki bolj obremenjeni kot pa če nimaš S&S.
Ker jih ni prav veliko je posledično tudi cena višja...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če dec 05, 2013 9:14 am

Testirali so sistem na meganu,mislim da na Top gear,in so prišli do zaključka,da dejansko prinese obljubljeni prihranek na gorivu.Imam 2,5 leta star avto in 50 000 km,za zdaj deluje bp,jebiga,tudi sam dvomim o smislenosti sistema,glede na možne probleme v prihodnosti.Nisem doma v mestu,tako da,ni tolikšnih pogostih obremenitev.Če bodo problemi,bom pri naslednjem avtu drugače ravnal.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov