Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Če jan 29, 2004 9:25 pm

Ja sam bog ve gdaj bojo ta zakon res uni kurci sprejel.Drgač pa kokr je že Mclaren reku, leta niso use.
LP

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Če jan 29, 2004 9:27 pm

To kolko moraš bit star da si zrel je brez veze govorit! Bodo samo konflikti!
The MAN

Uporabniški avatar
honda man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a honda man Če jan 29, 2004 9:49 pm

sam men pa tale zakon prou nč ne diši čeprou sm str šele 17, pa bi res že meu rd izpiz,sam so ga mal bolano sestavl če mene uprašate. Nebi reku d greš delat izpit pr 16-ih pa ti ga ni pol treba več,a ne , oni so se zmisll d morš it pr 18-ih pol še enkrat delat če se hočš sam vozt po cesti. ja men se zdi :twisted:

johnny_tran
Nov uporabnik

Napisal/-a johnny_tran Če jan 29, 2004 9:53 pm

prej ko začneš, več znaš. tisti, ki bojo prej izpit naredili bodo pri 18ih verjetno boljše vozili kot smo mi ko smo bili 18. kje je pol problem?
pa pravte da ne bojo znal obvladat avta. a pri 18ih bi ga pa al kaj? to se ne morš naučit na cesti. je treba v racing šole pa šole varne vožnje al pa na prazn parkirišče vsaj :!:. že kr dolg vozim, pa ravno zdaj gledam za šole varne vožnje in racing šole. tisti, ki bojo te šole opravli bodo verjetno boljše znali obvladati avto kot veliko od vas (nas).

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jan 29, 2004 10:04 pm

dr.cic je napisal/-a:Ej Mankey a pr 17. nisi zreu za vozt pr 18. pa al kaj ??!! Lejte zreu za vozt si itak sele pr 30.tih ! Mal poglejte kok stari ljudje pouzrocjo najvec nesrec !!!

kdo je mankey ne vem...

in ja si bolj zrel pri 18. kot pa 17-ih... za vozt pr 30?? pa kva ti živiš v prešernovih časih ko si umirali pri 50-ih?? se vidi da nimaš več kot 14,15 let... govorim o osebni zrelosti in sprejemanju določenih odločitev ki jih ponavadi pri 17-ih še nisi sposoben... to so odločitve ki so usodne za to ali boš še živel ali ne...

največ nesreč statistično povzročijo vozniki med 18 in 25-im letom...
sej največ starih ljudi povozijo pa ne boš reku da ne znajo hodt....
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jan 29, 2004 10:08 pm

johnny_tran je napisal/-a:prej ko začneš, več znaš. tisti, ki bojo prej izpit naredili bodo pri 18ih verjetno boljše vozili kot smo mi ko smo bili 18. kje je pol problem?
pa pravte da ne bojo znal obvladat avta. a pri 18ih bi ga pa al kaj? to se ne morš naučit na cesti. je treba v racing šole pa šole varne vožnje al pa na prazn parkirišče vsaj :!:. že kr dolg vozim, pa ravno zdaj gledam za šole varne vožnje in racing šole. tisti, ki bojo te šole opravli bodo verjetno boljše znali obvladati avto kot veliko od vas (nas).

buče...

kar priznaj kako so potekali prvi "svobodni" dnevi in vožnja z izpitom in brez staršev...
norenje in obračanje z ročno... nasploh pa non-stop fjakanje gor in dol... to niso glih baš kake koristne izkušnje

se grem stavit da je tako delal vsaj 50% vseh uporabnikov klele gor...

se pa strinjam da je dobra šola več vredna kot to kdaj začneš delati oz. kdaj imaš izpit...

nekateri pač niso nadarjeni za vožnjo
SlikaSlika

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Če jan 29, 2004 10:09 pm

res da bos vozil vrjetno kot zacetnik isto pri 17 kot pri 18, razlika je le v tem da pri 18ih bos sam odgovarjal za svoja dejanja! do 18 leta te podpirajo tastari, po 18 pa ce se jim zahoce te samo spodijo od bajte. ne zdej to kot nekaj osebnega jemat :wink:
problem res nastopi ta, da ce se ti en pokovc zaleti v avto... pomoje bi se bol zgubil zivce, kot ce se ti zenska... brez zamere.
avto vozis z veseljem, ampak ce ti starsi placajo bencin, vse vredu, ko pa sam sluzis denar in sam placujes bencin in ostalo povezano z avtom, slej ko prej ugotovis da je to prevozno sredstvo, in da kot sport za veselje ni poceni. pa mi povej kje vidis veselje se z mamico 50 okol furat, z njenim avtom? jaz tukaj ne vidim veselja, pac moje osebno mnenje, upam da nisem koga uzalil, nocem zanetiti prepira. pricakujem da se malo kontrolirate ob pisanju :wink:

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Če jan 29, 2004 10:27 pm

pomoje je ta zakon tok bedast da se kr kadi! jst na zacetku k sm naredu izpit k sm fotra prevazu sm bil cist trd nikol ne mores bit sproscen kot takrat k sam vozs pa da ti nostop ene pridige spusca pa sploh tko je blo pr men zato sm ga samo 2× pelu pa se to too much! mlajši si bl si neumen in ne razmisljas kj prevec! 18 je ena meja oz prelomnica tko da bi mogl kr pr 18 ostat! to pa da bos mel vec izkusenj pa ne vidm kj drugac kokr da bi sel delat pr 18-tih! vsak si mora pridobit izkušnje eni prej eni poznej ampak to ne pomen da gres delat ze pr 16-tih da bos mel vec izkusenj! moje mnenje!

johnny_tran
Nov uporabnik

Napisal/-a johnny_tran Če jan 29, 2004 10:33 pm

eh mal narobe sm povedu.
znanje o vožnji razdelim v 2 skupine:
-da znaš ravnat v križiščih pa u prometu..........to se dobi s časom
-da se znaš gont po praznih cestah al pa dirkališčih...to se dobi z vajo in po moje čist vseen al pri 18ih al pa 17ih al pa 16,5ih. to je pač treba probat-če na dirkališču z inštruktorjem še tolk bolš. sam imam RWD avto (323i) in rečmo da ga znam obvladat. lahk se 20 let vozš po mestu gor pa dol z njim, ko bo pa prišla situacija ga pa ne boš obvladu. V NULO se ga naučiš obvladat sam z vajo in prostorom in vseen če pr 16ih al 18ih.

moje mnenje pač, lp 8)

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Če jan 29, 2004 10:37 pm

am, mogoce kdo ve, bos moral potem nujno vozi 1 leto s spremljevalcem, ali to samo v primeru da pri 17ih naredis izpit? kaj pa ce gres pri 18ih? potem ni treba vec spremljevalca, bo tako kot po starem?

Uporabniški avatar
Vitek
Novinec

Re: Vozniski izpit s 16 in pol leti.

Napisal/-a Vitek Če jan 29, 2004 10:55 pm

Pomoje to ni nič slabega, saj boš vozil v spremstvu staršev in neboš divjal, ter boš s tem pridobival izkušnje!! pri 18-tih pa boš imel že nekaj več prakse, in bo skratka bolje, kot pa zdaj...(no nekateri)

sam po drugi strani je tebi vseeno, saj če more nekdo biti polek, je isto kot da bi te on pelal, razen da si rad da voziš in si pridobivaš izkušnje!!!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če jan 29, 2004 11:00 pm

Opozorilo VSEM!
Če bom v tej temi opazil kakršno koli "mentalno" nasilje jo kmalu ne bo več!

Kar se pa tiče te teme sem pa strogo proti. Sicer pa še ni rečeno, da bo zadeva sprejeta, zaenkrat je vse še predlog, ki mora čez 3 procedure v državnem zboru. Upam, da se bodo pametno obločili!

Enjoy!!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 29, 2004 11:32 pm

Jaz imam izpit eno leto. Strogo obsojam alkohol / droge pa potem za volan. Prevozenih samo na svojem imam vec kot 21.000KM pa potem je tu se sluzbeni avto pa se par drugih .. tako da cifra nanese krepko cez 50.000KM. Zakaj kaos .. simpl .. zadnic sem pustil svoje predne gume na avtocesti pri 140km/h ko mi je en stari ata z Golf4+prikolica zapeljal na prehitevalni pas z 80km/h (ogledala so zgolj modni dodatek! :evil:). Me zanima kaj se bo zgodil ko/ce bo za volanom 16 letna oseba. Jaz bom reku to kar je ze mariskdo napisal .. KAOS bo. Pa ce bo zakon sprejet upam, da 0 nasrec na ta racun!!!!!!!!!!!!!
No ja, voziti ne pomeni samo sklopka bremza gas pa volan. Pomeni ucasih izbrati med A in B pa to izbrat v sekundi ali manj pa se pogledat, da to varno nardis ker drgac si lahko mrtu pa poleg se par drugih .. na tvoj racun.

Lp, Klemen

Extreme pa maky imata prav!
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe jan 30, 2004 12:08 am

Dvomim, da so mladi tak problem. Zadne 5x ki so naju z fotrom izsilil so bili to ludje od 40-60 let! Pa enga 60-17 letnika smo imel ki je vozu na dveh pasih LJ obvoznice. Zadnič ko je kdo mlad (rečmo 18-24 let) kej naredu, je blo da je en z AX om (pomoje brez bremz skor) prletu na vlečno kluko na maminem starmu 205.

Alkohol sem pa za 0.0 in za orenk strožje kazni nad 0.5.

Don't drink and drive cos you might spill your drink. So drink beforehand and then go driving!!! :P (GC)
Slika

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. Pe jan 30, 2004 12:25 am

Osebno sm tud proti temu zakonu. Sej ne recem, kaksni lahko ze pr 16 normalno in pametno peljejo, glih starejsi(+60) zame najslabs vozijo.
Ampak samo da sedijo starci zraven tebe :cry:, to je skor isto k v avtosoli - beri 3x vec avtosol na cesti :twisted:
Pa brez zamere tisti ki ste za ta zakon :P

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe jan 30, 2004 6:46 am

maky je napisal/-a:tega se je za bat da se mi bo en pokovc zapizdu u rit medtem ko mu bo očka okoli gledal.

Grrr maky prav poiskat te bom šel, pa se ti bom zaletu :twisted: .

Šala šala.

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix Pe jan 30, 2004 8:02 am

Tule sem našel odgovor kdaj bi naj bil zakon sprejet in kdaj bi naj začel veljati.
Poudarek je na "naj bi bil", ker tako vemo :roll:

Klik:http://www.avtosole.com/vozniki/index.php?nStran=nv#odg34

Torej. Tisti, ki bi radi izpit delali že letos, boste najbrž prej stari 17,5 let :)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe jan 30, 2004 8:07 am

MAKY: se popolnoma strinjam glede pokovcev ki mislijo da Schumacher itak nima pojma o vožnji in da samo ta smrkavec raztura. Medtem pa očka gleda za 16 letnicami u mini kiklcami pri prehodu pol pa oba čukasto gledata ko ti smrkovc avto parkira v tvoj prtljažnik.

Pri 18 letih je marsikdo bolj zrel kot pri 17. Ne vsi ampak marsikdo in čeprav je samo eno leto, je zelo pomembno.

Mene je najbolj strah tega, da če pogledate kakšna je kultura voznikov na slovenskih cestah, se morte zgrozit. In pol očka nauči sinkota koko se je treba obnašat v prometu in kako se pravilno vozi. Ja super se pravi en bebec uči druzga osla koko nej neki dela :o :o

Očitno bo treba kr kombi kupt da bomo na varnem pred kamikazami.

To pa še tko za informacijo: Najbrž sem eden redkih ampak prvič ko mi je ata zaupal avto sem vozil kot po jajcih. AC 110-120. Razlog: Sem eden tistih, ki ne precenjujejo svojih vozniških sposobnosti.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

dr.cic
Nov uporabnik

Napisal/-a dr.cic Pe jan 30, 2004 1:40 pm

Ja js na to temo sploh nam vec pisu k se mi zdi bolano. Maky za tist n se ti opravicujem (nism nalasc). Sam usi mal pr seb pomislte kok ste zreli pa kaksne "zrele odlocitve delate"! pomislte kok se drzite omejiteu in predpisov! Sej ne da bi na kogar kol letel sam tut da dragas ni lih najbolj odgovorno! Pa te teme kokl je bla najvecja hitrost pa casovnca, kdo jih pise ?!?! tisti k mate izpit na tem forumu, in une stevilke k so pr hitrostih k se blizajo 300 - to se mi tut ne zdi najbl odgovorno ! Pomoje je en sestnajs letnik k fura 40 velik mnj skodljiu kt pa ksn od vs k fura 280 ! Zdej pa pomislte kaksni vozniki ste vi !

To je sam moje mnenje !

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Pe jan 30, 2004 2:00 pm

no coment :-P
Klikni za povezavo na salon.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov