Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
deutsch
Uporabnik še ni polnoleten

Re: modre lučke na vozilu (v maski)

Napisal/-a deutsch Če dec 19, 2013 9:41 pm

pa dejte no zarad enih lučk, če kdo povzroći škodo boš plačal 10.000eur. pa dejte no.
a tudi če imaš lučke na sprednjem steklu, mislim, če bi blo tako hudo jih sploh takih lučk neb prodajali več.

Drugače pa ni treba, da so te lučke tako vidne kot pri tem golfu, lahko so bolj pomaknjene notri še malo nazaj, da se jih ne vidi, če smo že na tem.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če dec 19, 2013 9:54 pm

ah šele zdaj sem opazil, da "uporabnik ni polnoleten"!!!
oprosti, ampak težko je dopovedat enemu nadobudnemu mladcu, kaj je prav in kaj ne.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Če dec 19, 2013 9:55 pm

Svoje mnenje sem zapisal in bom nehal; sem se zgodaj naučil, da tistemu, ki noče pomoči, ne pomagaj, ker je škoda tvojega časa. Ti se pa odloči ali boš šel z glavo skozi zid ali ne.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Če dec 19, 2013 9:56 pm

Jaz si bom pa 5 reflektorjev montiral gor. Če jih majo lahko gasilci,mam jih lahko tudi jaz. Pa še trobento od vlaka, da bo stare babice kap, ko bom potrobil. Na koncu bo avto tak:
Slika

:roll: :roll: :roll:

Če je treba homologirat, je treba homologirat. Ne gre to tak, eni bi, drugi ne. Glede kazni pa so ti že napisali. Jaz ti te lučke dol spipam, jih glih na božični jelki rabi. Ne se delat norca s sebe,piz'da. :]

Uporabniški avatar
deutsch

Napisal/-a deutsch Če dec 19, 2013 9:57 pm

mogoče dobiš homologacijo za to, če poznaš ustrezne ljudi ki ti to naredi, npr, če imaš kakšne prijatelje na policiji ane, dobiš lahko po takih poteh homologacijo za to. :)
No kako pa je potem za modre lučke na armaturi oz na sprednjem steklu, ki jih dobiš lahko na mimovrste ko se jih vklopi v avto vtičnico.

Uporabniški avatar
deutsch

Napisal/-a deutsch Če dec 19, 2013 10:00 pm

pa še nakaj, ne vem zakaj mi tukaj piše, da sem nepolnoleten, sem prov vedel, da bo kdo to izjavil, da piše nepolnoletnost.
Drugače sem kar polnoleten lahko potem tudi letnico da sem 1989 letnik.
če pa tukaj piše da sem nepolnoleten je pa stvar foruma.
lp.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če dec 19, 2013 10:03 pm

se tudi jaz umikam...
če človek ne dojame...
obnašanje na stopnji osnovnošolca... žal.
malo uporabi strica Googla pa boš veliko novega zvedel, ne pa da tu nabijaš poste brezveze
Zadnjič spremenil Mgajvr, dne Če dec 19, 2013 10:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
deutsch

Napisal/-a deutsch Če dec 19, 2013 10:04 pm

reflektorji pa troble pa ne vem kaj, pa samo take majhne modre lučke, je pa tukaj velika rezlika, med tem...

Uporabniški avatar
deutsch

Napisal/-a deutsch Če dec 19, 2013 10:07 pm

ja sej vse dojamem, samo ni vse tako hudo, kot je nekje napisano.
da jih ne smeš imeti še na sprednjem steklu še tiste ki jih dobiš na mimovrste, tiste okrasne modre lučke.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če dec 19, 2013 10:32 pm

mtl je napisal/-a:Dobro napisano, zgolj dodatek pri odebljenem. Malo podrgneš avto in je 2 jurja škode, pri pravih prometnih nesrečah (še posebej s telesnimi poškodbami) si lahko vesel, če greš skozi z 10-imi jurčki. Če nimaš sreče, gre pa škoda v par 10k EUR.

Seveda, se strinjam. Jaz sem govoril samo o stroških popravila povprečnega vozila. Kot si rekel, če nimaš sreče, nabašeš kakšnega novejšega Audi A8, kjer zna znašat škoda popravila dosti več..... ob poškodbah ljudi pa kot rečeno gredo vsote v nebo.

deutsch, razumemo, da se ne strinjaš s tem zakonom, veliko se jih ne. Nikogar se ne ogroža s takšnimi lučkami, vendar tak je zakon. Zakon pa kršiš z temi malimi lučkami al pol metrsko trobljo na strehi. Moj kolega je dobil kazen zaradi modrih pozicijskih luči pred kratkim. Pa drugače avto ne izstopa v ničemer, samo originalne alu felge. Nobeni pragi, spojlerji nič.
Policaji niso več tolerantni, obratno, prav iščejo kje bi napisali kakšno položnico. Samo v razmislek, odločitev je seveda tvoja.

To je mojih 50 centov, se umikam,

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
deutsch

Napisal/-a deutsch Če dec 19, 2013 10:40 pm

Samo tiste ki pa jih dobiš na mimovrste, da jih imaš na sprednjem steklu, in ko sveti plavo, tisto pa ni ne vem kaj prepovedano, k sploh ni ne vem kaj...
tiste kot pa so npr v tistem golfu zgoraj pa bi lahko bile malo bolje noter pomaknjene, da se jih en vidi, prižgane pa ima gotovo takrat ko se ve, da ni okoli nubenga policaja potem se jih ima lahko, če nuben ne vidi, seveda policaj za druge pa itak ni pomembno.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Če dec 19, 2013 10:43 pm

Dej mi razloži najprej, zakaj bi sploh to dajal gor?

In kaj ima policija s homologacijo vozil(homologiranjem delov, ne pregledovanjem ustreznosti homologacije)?
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 19, 2013 11:04 pm

Prosim da si takoj ko boš imel vozniško namontiraš vse možne neumnosti na avto, da čim prej ostaneš brez njega, če se da pa tudi brez vozniške, ker takšnih ljudi si enostavno ne želim na cesti. Skratka čim več "kje to piše, da se ne sme" stvari in dejanj, da te čimprej popokajo iz ceste, boš vsaj izvedel kje kaj piše, če sam ne znaš poiskat. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe dec 20, 2013 9:41 am

deutsch je napisal/-a:pa dejte no zarad enih lučk, če kdo povzroći škodo boš plačal 10.000eur. pa dejte no.
a tudi če imaš lučke na sprednjem steklu, mislim, če bi blo tako hudo jih sploh takih lučk neb prodajali več.

Drugače pa ni treba, da so te lučke tako vidne kot pri tem golfu, lahko so bolj pomaknjene notri še malo nazaj, da se jih ne vidi, če smo že na tem.

Daj že enkrat dojami, razlika med tvojo idejo o ledicah, modrih lučkah in primerom z reflektorji in trobljo iz vlaka je približno takšna kot če voziš z 2,8mm profila na gumi ali pa slabim milimetrom profila. Zakon jasno pravi, da je guma ustrezna dokler je na njej vsaj 3mm profila. Mislim da ti je jasno kam pes taco moli - imaš 2,8mm ali pa slab mm profila v vsakem primeru avtomobil ni ustrezen za cestno uporabo in boš dobil kazen. Isto velja za tvoje ideje o lučkah ali pri drugih ki imajo ksenon kite, nehomologirane distančnike, neprimerne dimenzije gum...

Kaj v takem primeru sledi so ti ostali že razložili. Seveda lahko igraš na srečo in upaš da te ne dobijo in da ne boš nikdar udeležen v prometni nesreči. Boš zaradi neumnosti odgovarjal finančno sam za vse posledice.

Glede prodaje zadev, ki ne sodijo v avtomobil: Prodajalci lahko prodajajo vse kar hočejo, na tebi pa je, da ne uporabljaš med vožnjo dodatkov, ki niso dovoljeni. Po tvoji logiki tudi mobitelov nebi smeli prodajati, saj jih lahko uporabljamo med vožnjo, kar pa je brez naprave za prostoročno telefoniranje prepovedano. Dokler ti avtomobil stoji v garaži ali na parkirišču imej na njem kar ti paše, ko se odpraviš z njim na cesto pa naj bo takšen kot predvideva zakon. Zaradi varnosti vseh nas ki smo udeleženi v cestnem prometu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe dec 20, 2013 9:54 am

Ma dajte no. Vidite, da vas dete zeza :lol: Verjetno ima čas v času počitnic malo fantazirat kak avto bo imel, ko izdela izpit.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe dec 20, 2013 10:38 am

A se lahko jst vozim brez vozniskega dovoljenja ? ... Ce ne, potem mi povejte zakaj se lahko sosedov Franci vozi brez ?!?!?
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe dec 20, 2013 11:09 am

deutsch je napisal/-a:mogoče to pri kakšni hujši nesreči, ne kar vsaki prometni nesreči, če se kdo malo zaleti in je zbita luč.
drugič, ni treba da te s temi lučmi ustavi policaj, če ta ne vidi, pa tudi, če vidi niso policisti taki, da bi sedaj kar peljal za tabo pa te ustavil, mislim koliko avtomobilov se srečuje pa tovornjakerjev, ko imajo na sprednejm steklu tudi modre lučke, da izgleda kot novoletna jelka, pa nuben nič ne reče kako pa je potem s tem.
A tudi npr če imaš vodoravno modre lučke nalimane na sprednjem steklu ne smeš potem imeti ko jih prodajajo na mimovrste a kako, potem se to lahko šteje po isto ane.

Odpreš temo z vprašanjem, potem pa se pišuka*aš ko majhen mulc in hočeš ljudi prepričat v svoj prav. Halo?

Poleg tega pa so takšne ledice na avtu totalno idiotski dodatek (ne prispeva niti k funkcionalnosti niti k estetiki, kot npr. feltne) verjetno z edinim namenom, da impresionirajo dve plehki babi v tvojem domačem kraju, od tega je ena lepa in druga grda in debela. In na kraju boš itak položil grdo in debelo. Ali pa da impresioniraš kolege, ker imaš "ilegalne policajske ledice" na avtu, in si Jacskon ker se z njimi furaš in jih izklapljaš par metrov pred policijsko kontrolo, in te ne dobijo.

Kaj vse je dandanes kul v tej družbi je res neverjetno.

/pardon za offtopic. Moral sem. :lol:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe dec 20, 2013 11:48 am

Takšnih lučk spredaj ne smeš imet, kot so ti že povedal, lahko so pa skrite v ratkapah in ko se voziš tako lepo krožno svetijo, čista poezija :mrgreen:

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Pe dec 20, 2013 2:57 pm

Fant'č, zakaj bi se ustavil pri ledicah, kupi si kar modro rotacijsko luč.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe dec 20, 2013 11:28 pm

Ma jaz bi mu predlagal, da si jih na čelo nalima. To bi blo čist legalno. :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov