pavel je napisal/-a:ŽalostnoGlede na njihovo velikost sem jim popolnoma zaupal.Komu pa lahko še verjamemo glede testov gum, testov avtomobilov in druge opreme? Ima sploh še smisel prebirati razne teste, če ne veš, kateri je verodostojen, kateri pa zaradi interesov posameznikov ali proizvajalcev prirejen.Do sedaj sem bil večkrat skeptičen do testov raznih naših avto revij, a Adac-u sem popolnoma zaupal.
Lani novembra sem se z vulkanizerjem prerekal o kvaliteti pnevmatik in se skliceval predvsem na ADAC ove teste. Rekel mi je "Pa ti tem testom verjameš?" Zdaj na žalost ne več.
jp pavel
martin_krpan je napisal/-a:Meni pri nakupu novega avtomobila število in vrsta osvojenih nagrad nima absolutno nobenega vpliva na izbor. Niti prodajni rezultati.
DePalmo je napisal/-a:jordan je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Tudi jaz sem se opiral na njihove teste pri izboru novih gum, a lanski izbor mi ni bil čisto nič všeč. Gume so imele oceno zelo priporočljivo, a se z njimi v mokrem prav lepo drajsam po cesti in je že to malo spodneslo zaupanje v ADAC, tole tukaj pa ... je samo potrdilo sume. No sj, ADAC je nemška firma, VW je nemc ... osnovnošolska logika. Nebojo dali japonca (ali pa italjana, francoza ...) na prvo mesto.
za katere gume je šlo?
Goodyear EfficientGrip Performance
~toMmy~ je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:jordan je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Tudi jaz sem se opiral na njihove teste pri izboru novih gum, a lanski izbor mi ni bil čisto nič všeč. Gume so imele oceno zelo priporočljivo, a se z njimi v mokrem prav lepo drajsam po cesti in je že to malo spodneslo zaupanje v ADAC, tole tukaj pa ... je samo potrdilo sume. No sj, ADAC je nemška firma, VW je nemc ... osnovnošolska logika. Nebojo dali japonca (ali pa italjana, francoza ...) na prvo mesto.
za katere gume je šlo?
Goodyear EfficientGrip Performance
Ne da se mi zdaj gledat testov, ampak po spominu se mi zdi, da v mokrem te gume niso bile ravno najboljše (oz. nekaj je že bilo na stvari, da sploh nisem razmišljal o njih). Mogoče se motim...
~toMmy~ je napisal/-a:Katere dimenzije pa imaš?
maniaxxx je napisal/-a:goodyear je zame vedno bila iz neznanega razloga guma, ki je dobro ocenjena, vredna pa ni veliko, zato jih nikoli nisem kupoval...
W3s7_S1D3 je napisal/-a:Po drugi strani pa smo slovenceljni premalo patriotski na vseh področjih. Tujim izdelkom in kadrom dajemo preveč prednosti, svoje pa "zatiramo".
gasolinedream je napisal/-a:Glede gorenja in made in china. Treba je razjasnit, da nima veze kje je izdelek narejen, večino denarja ostane v matični državi (kar je v tem primeru slovenija). Tako kot francozi služijo na Remontu.
Beri je napisal/-a:Lej , imaš http://www.bizi.si/REVOZ-D-D/, to sem dal kot primer , od takšne vsote denarja, se plača davek v Sloveni in Francozi dobijo nekaj denarja a Slovenija pobere smetano.
Tako je tudi z Gorenjem na Kitajskem, kjer Kitajci dobijo plače, plača se davek , troši se elektrika, voda,........ pa spet davek oz DDV, kar se vse plača Kitajcem in ne Sloveniji
aereo132 je napisal/-a:nikoli nisem verjel testom ampak lastnikom teh vozil ki so jih ze vozili sem pa se vedno za vw in nemske avte druge pa ne mislim niti povohat
gasolinedream je napisal/-a:Glede gorenja in made in china. Treba je razjasnit, da nima veze kje je izdelek narejen, večino denarja ostane v matični državi (kar je v tem primeru slovenija). Tako kot francozi služijo na Remontu. Tako kot večina golfa ni narejenega v nemčiji, gre večina denarja nemcem. Če nekdo hoče kupovat nekaj kar je slovensko, z namenom podpiranja slovenskega gospodarstva mu to z gorenjem (ali poljubno drugo slovensko firmo) čisto dobro uspeva, četudi je proizvodnja na kitajskem. Glavno je kje poteka razvoj in kam se steka denar.
Po forumu brska: madpanter in 10 gostov