Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Škandal: ADAC prirejal glasovanje za nemški avto leta

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 22, 2014 3:03 pm

In ravno sveže v NOVICAH je Qoros ;) Novi Kitajček na trgu EU, bogi bo imel na tone POLEN pod nogami :huh: Strah pred pravo konkurenco je PRE velik ;) A Rusi jih z veseljem ličkajo :lol:

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Sr jan 22, 2014 3:11 pm

Naziv avto leta mi ni nikoli dosti pomenil, sploh ker pri nas skoraj vedno zmaga VW.

Bom pa od zdaj naprej malo bolj na svojo roko raziskal katere gume kupit in ne bom gledal ADAC testa kot do zdaj... takšno ime, pa si privoščijo takšno napako, res sramota.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 22, 2014 7:16 pm

pavel je napisal/-a:Žalostno :( Glede na njihovo velikost sem jim popolnoma zaupal.Komu pa lahko še verjamemo glede testov gum, testov avtomobilov in druge opreme? Ima sploh še smisel prebirati razne teste, če ne veš, kateri je verodostojen, kateri pa zaradi interesov posameznikov ali proizvajalcev prirejen.Do sedaj sem bil večkrat skeptičen do testov raznih naših avto revij, a Adac-u sem popolnoma zaupal.
Lani novembra sem se z vulkanizerjem prerekal o kvaliteti pnevmatik in se skliceval predvsem na ADAC ove teste. Rekel mi je "Pa ti tem testom verjameš?" Zdaj na žalost ne več.

jp pavel

A zdaj so pa kar vsi njihovi testi en drek vredni zaradi tega? Za izbiro gum sem se precej zanašal na njihove teste, sem pa pregledal tudi ostale in mnenja uporabnikov. Skupaj z lastnimi izkušnjami sem prišel do zaključka, da so zelo realni in to praktično vsak sklop določenega testa, vsaj od teh gum, ki sem jih osebno vozil. En (mogoče nekoliko starejši) test brisalcev se prav tako ujema z mojimi izkušnjami in izkušnjami ostalih, akumulator, ki je bil pri njih slabo ocenjen ima tudi kup negativnih mnenj s strani uporabnikov itd.

martin_krpan je napisal/-a:Meni pri nakupu novega avtomobila število in vrsta osvojenih nagrad nima absolutno nobenega vpliva na izbor. Niti prodajni rezultati.

x2

DePalmo je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Tudi jaz sem se opiral na njihove teste pri izboru novih gum, a lanski izbor mi ni bil čisto nič všeč. Gume so imele oceno zelo priporočljivo, a se z njimi v mokrem prav lepo drajsam po cesti in je že to malo spodneslo zaupanje v ADAC, tole tukaj pa ... je samo potrdilo sume. No sj, ADAC je nemška firma, VW je nemc ... osnovnošolska logika. Nebojo dali japonca (ali pa italjana, francoza ...) na prvo mesto.

za katere gume je šlo?

Goodyear EfficientGrip Performance

Ne da se mi zdaj gledat testov, ampak po spominu se mi zdi, da v mokrem te gume niso bile ravno najboljše (oz. nekaj je že bilo na stvari, da sploh nisem razmišljal o njih). Mogoče se motim...

Drugače pa...

Jaz v teh člankih nisem nikjer našel podatka, da bi Golf zmagal zaradi goljufanja. Če sem prav razumel, je bistvo v tem, da je bilo zelo malo glasov in so jih enostavno pomnožili z 10. Se pravi, da point prirejanja ni bil v prirejanju zmagovalca, ampak v zakrivanju sramotno nizkega števila glasov za tako vplivno organizacijo. Realno gledano (prodajne številke), je nagrada v vsakem primeru šla v prave roke, čeprav bi se VW moral po takšni kuhinji vseeno distancirat od nje.

Reakcija na to novico se mi zdi tipično "slovenska", tisti ki že v štartu ne marajo nemških avtov, bodo zdaj še kakšno desetletje imeli izgovor za pljuvanje čez vse, kar ima vsaj malo nemškega privdiha, zaradi prirejanja številk (ne pa dejanskega zmagovalca), so kar naenkrat vsi ADAC-ovi testi oz. vsaka beseda o avtomobilizmu, ki pride iz Nemčije, ničvredni. Podobno kot če politik, ki vam/jim že prej ni odgovarjal stori zanemarljivo napako, ga je treba zaradi tega križat, podobno kot so se "simobilovci" delali norca iz sprememb poimenovanj pri Mobitelu/Telekomu Slovenije, niso pa skapirali, da zadeva dejansko ne bo prizadela nobenega uporabnika, ampak je ta "škandalozna" novica na 24 ur le pljuvanje po konkurenci (Planet TV).

Se strinjam, je škandal, je sramota za ADAC, ampak kdor zdaj na vrat na nos obsoja kar vse njihove teste, je zame praktično neumen. :roll: Pa btw, to novico sem prvi objavil na tem portalu pod člankom o njihovih nagradah, da ne bi kdo mislil, da zadevo zagovarjam...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Sr jan 22, 2014 7:27 pm

Kaj bi pa potem porekli na evropski izbor za avto leta? Isto sr*nje, drugo pakovanje?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jan 22, 2014 7:36 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Tudi jaz sem se opiral na njihove teste pri izboru novih gum, a lanski izbor mi ni bil čisto nič všeč. Gume so imele oceno zelo priporočljivo, a se z njimi v mokrem prav lepo drajsam po cesti in je že to malo spodneslo zaupanje v ADAC, tole tukaj pa ... je samo potrdilo sume. No sj, ADAC je nemška firma, VW je nemc ... osnovnošolska logika. Nebojo dali japonca (ali pa italjana, francoza ...) na prvo mesto.

za katere gume je šlo?

Goodyear EfficientGrip Performance

Ne da se mi zdaj gledat testov, ampak po spominu se mi zdi, da v mokrem te gume niso bile ravno najboljše (oz. nekaj je že bilo na stvari, da sploh nisem razmišljal o njih). Mogoče se motim...

No, motiš se. Te gume sem kupil iz preprostega razloga, imele so oceno zelo priporočljivo in so bile dobre v vseh pogojih, no, vsaj v testu. Drugače bi izbral kakšne druge, ker se mi je šlo da bi vzel ene izmed boljših, da se lahko brezskrbno vozim v vseh pogojih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 22, 2014 7:55 pm

Katere dimenzije pa imaš?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 22, 2014 7:56 pm

goodyear je zame vedno bila iz neznanega razloga guma, ki je dobro ocenjena, vredna pa ni veliko, zato jih nikoli nisem kupoval...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jan 22, 2014 9:02 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Katere dimenzije pa imaš?

205/60 R15

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 22, 2014 9:52 pm

maniaxxx je napisal/-a:goodyear je zame vedno bila iz neznanega razloga guma, ki je dobro ocenjena, vredna pa ni veliko, zato jih nikoli nisem kupoval...

Pustimo teste. Jaz na to ne gledam dosti.

Zgleda, da te moram peljat en krog.
Goodyear assymetric 2 je vrhunska guma, verjemi.
Oprijem (še posebej pri mesarjenju na suhi cesti) je fenomenalen. :twisted: ;)

bolhca1970
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a bolhca1970 Če jan 23, 2014 11:35 am

ZANIMIVO; Glavni v FINANCAH ki izbirajo AVTO LETA= Direktor VW Koncerna SLO....

Potem pa poglejte:
Al pa če pogledaš slovenske avte zadnih let. Večino zastopa Porsche Slovenija.

•2005: Volkswagen Golf
•2006: Volkswagen Passat
•2007: Opel Corsa
•2008: Audi A4/A5
•2009: Volkswagen Golf
•2010: Volkswagen Polo
•2011: Volkswagen Passat
•2012: Ford Focus
•2013: Volkswagen Golf

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Če jan 23, 2014 11:49 am

W3s7_S1D3 je napisal/-a:Po drugi strani pa smo slovenceljni premalo patriotski na vseh področjih. Tujim izdelkom in kadrom dajemo preveč prednosti, svoje pa "zatiramo".

Imaš Gorenje, kupim sokovnik, odpakiram in piše Made in China.
Toliko o zatiranju.
Bojlerje imaš v Srbiji a velika večina mikrovalovk vseh blagovnih znam se izdelujejo na Kitajskem.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če jan 23, 2014 12:21 pm

Glede gorenja in made in china. Treba je razjasnit, da nima veze kje je izdelek narejen, večino denarja ostane v matični državi (kar je v tem primeru slovenija). Tako kot francozi služijo na Remontu. Tako kot večina golfa ni narejenega v nemčiji, gre večina denarja nemcem. Če nekdo hoče kupovat nekaj kar je slovensko, z namenom podpiranja slovenskega gospodarstva mu to z gorenjem (ali poljubno drugo slovensko firmo) čisto dobro uspeva, četudi je proizvodnja na kitajskem. Glavno je kje poteka razvoj in kam se steka denar.

Da bomo offtopic.. take splošne nagrade so čisto pointless. Nekako razumem lestvice zanesljivosti, ampak najboljši avto? To je popolnoma subjektivno, in niti ne vem zakaj bi se kdo spomnil tako "tekmovanje."

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Če jan 23, 2014 1:15 pm

gasolinedream je napisal/-a:Glede gorenja in made in china. Treba je razjasnit, da nima veze kje je izdelek narejen, večino denarja ostane v matični državi (kar je v tem primeru slovenija). Tako kot francozi služijo na Remontu.

Lej , imaš http://www.bizi.si/REVOZ-D-D/, to sem dal kot primer , od takšne vsote denarja, se plača davek v Sloveni in Francozi dobijo nekaj denarja a Slovenija pobere smetano.
Tako je tudi z Gorenjem na Kitajskem, kjer Kitajci dobijo plače, plača se davek , troši se elektrika, voda,........ pa spet davek oz DDV, kar se vse plača Kitajcem in ne Sloveniji ;)

aereo132
Novinec

Napisal/-a aereo132 Če jan 23, 2014 1:43 pm

nikoli nisem verjel testom ampak lastnikom teh vozil ki so jih ze vozili sem pa se vedno za vw in nemske avte druge pa ne mislim niti povohat

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če jan 23, 2014 1:48 pm

Beri je napisal/-a:Lej , imaš http://www.bizi.si/REVOZ-D-D/, to sem dal kot primer , od takšne vsote denarja, se plača davek v Sloveni in Francozi dobijo nekaj denarja a Slovenija pobere smetano.
Tako je tudi z Gorenjem na Kitajskem, kjer Kitajci dobijo plače, plača se davek , troši se elektrika, voda,........ pa spet davek oz DDV, kar se vse plača Kitajcem in ne Sloveniji ;)

Revoz:
Patrice Paul Robert HAETTEL, Predsednik uprave
Jose Vincente de los Mozos, Predsednik in predstavnik kapitala
Thierry Yves Henri BOLLORE, Predstavnik kapitala

Več ko ima imen, višje je v vodstvu... :bonk :clapclap

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Če jan 23, 2014 1:55 pm

Vse je to zrežiran , tako kot "kvaliteta" avtomobilov.
Primer; renault je kao zelo kvaliteten avto a v USA se ne prodaja, oz. ne ipolnjuje njihovih standardov.
Tako je tudi s tistim ADAC -om, kateri tudi forsira prenekatere avto kampe kot dobre a u resnici so bog si ga vedi kje :)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če jan 23, 2014 1:57 pm

aereo132 je napisal/-a:nikoli nisem verjel testom ampak lastnikom teh vozil ki so jih ze vozili sem pa se vedno za vw in nemske avte druge pa ne mislim niti povohat

Itak, saj ti skoraj noben lastnik VW-a ne bo priznal da ima probleme z njim :roll:
To izkušnjo sem jaz že dal skozi in kljub stalnim okvaram, bil še zmeraj veliki pristaš te znamke.

Ampak hvala bogu sem ozdravil in ušel iz te sekte. :mrgreen:

Drugače pa SRAMOTA! Kaj drugega reči.... :roll: kuhinja, enaka kot v Sloveniji!

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če jan 23, 2014 2:10 pm

:lol: na članka

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Če jan 23, 2014 2:17 pm

A zdaj so pa kar vsi njihovi testi en drek vredni zaradi tega? Za izbiro gum sem se precej zanašal na njihove teste, sem pa pregledal tudi ostale in mnenja uporabnikov. Skupaj z lastnimi izkušnjami sem prišel do zaključka, da so zelo realni in to praktično vsak sklop določenega testa, vsaj od teh gum, ki sem jih osebno vozil. En (mogoče nekoliko starejši) test brisalcev se prav tako ujema z mojimi izkušnjami in izkušnjami ostalih, akumulator, ki je bil pri njih slabo ocenjen ima tudi kup negativnih mnenj s strani uporabnikov itd.

Nikakor ne trdim, da so vsi testi prirejeni. Ampak, kako naj vem, kateri so ? Tudi pri gumah ne verjamem, da je lestvica narejena po tem "kdo da več". Da pa ni en proizvajalec "plačal" da je namesto na sredini lestvice med "top 3" tega pa ne vem :? . In kakšen smisel ima prebirat teste. Res pa je , da v praksi nimamo možnosti preizkusit prvih 10 na lestvici.

lp

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če jan 23, 2014 2:23 pm

gasolinedream je napisal/-a:Glede gorenja in made in china. Treba je razjasnit, da nima veze kje je izdelek narejen, večino denarja ostane v matični državi (kar je v tem primeru slovenija). Tako kot francozi služijo na Remontu. Tako kot večina golfa ni narejenega v nemčiji, gre večina denarja nemcem. Če nekdo hoče kupovat nekaj kar je slovensko, z namenom podpiranja slovenskega gospodarstva mu to z gorenjem (ali poljubno drugo slovensko firmo) čisto dobro uspeva, četudi je proizvodnja na kitajskem. Glavno je kje poteka razvoj in kam se steka denar.

To je bolj, ko ne neumnost. Proizvodnja je najpomebnejša za blagostanje in stabilnost nekega okolja in države. Proivodnja zagotavlja delovna mesta mnogim ljudem, ki posredno vpliva na še dodatno potrebo po različnih storitvah in delovnih mestih ter veliko denarja državi od vseh pobranih davkov. S proizvodnjo na tujem veliko pridobijo samo posamezniki na sedežu domače firme.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: madpanter in 10 gostov