DonFilipo je napisal/-a:motom je napisal/-a:Jao supermani... tudi za vas veljajo enaki fizikalni zakoni. Upam da bo le zvita plocevina, ko to spoznate.
V Ameriki so omejitve še nižje zato, ker je cesta javno dobro in namenjena uporabi tudi hendikepiranim.
Nestrpnost in jeza za volanom z leti pojenja, ko se zaveš, da tudi 80 letnik sme voziti, pač po svojih zmožnostih in to moramo vsi spoštovati in potrpeti.
NE! 80-letnik nima kej delati za volanom. Spostovanje, porpljenje, ali cloveske pravice - me ne briga. 80-letnik je kamikaza s svojimi cutili in refleksi, pa naj mi zamerijo vsi.
Osebno sem odvzel kljuce od avta babici ko je bila 78 in jo preprical da se je odrekla istemu. Ne glede da je mislila da lahko vozi, je dejansko vozila zelo slabo, se ne ozirala, slabo slisala, ne dobro vidla, “skakala” pred druge voznike s premalo hitrostjo ipd. Danes ko si hitrosti velike in promet gost, taki starceki nimajo kaj poceti na cesti kot vozniki.
Edina dobra stvar katero posnemam americane je prehitevanje po desni (v zda je dovoljeno) in vidim, da je kar dobra zadeva, posebi na nasih AC kjer se vsi vozijo po levem pasu.
Glih ti boš govoru, kdo sme pa kdo ne sme bit za volanom

A si babici vzel ključe, ker ti ni hotla avta posodit? Uboga nona...
No vglavnem, enga takega američane posnemajočega smo poleti disclipinirali na AC. Govorim v večini, ker nas je kolona voznikov sodelovala v nulo: Itak jutro, itak pot proti LJ, itak gužva, itak na voznem pasu kolona s kamionom na čelu s hitrosjo cca 90-100km/h in itak mi na prehitevalnem pasu v koloni s hitrostjo cca. 110km/h. In itak en bavarca vozeč đon,ki bi vseskupaj nekam porinil. Sem ga videl, kako je iz prehitevalnega pasa skočil na voznega pred avto, ki je vozil prbl. 60m za kamionom. Nas je hotu po desni našibat. Pride vštric mojega desnega prednjega blatnika in se hoče vsilt pred mene. No jaz pa sem se nalepil na rit onemu pred sabo, đon potegne do naslednjega, upajoč da mu bo uspelo. No oni naprej se je nalepil na rit onemu pred sabo in tak naprej, da nakonc smo vozil vsi en drugemu za ritjo, đon se je nalepil na rit kamionu, probaval je za mano na prehitevalni pas, ampak mu ni uspelo, ker se je oni za mano meni nalepil na rit