Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: "Na živce mi gre"

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 27, 2017 9:32 am

DonFilipo je napisal/-a:
motom je napisal/-a:Jao supermani... tudi za vas veljajo enaki fizikalni zakoni. Upam da bo le zvita plocevina, ko to spoznate.
V Ameriki so omejitve še nižje zato, ker je cesta javno dobro in namenjena uporabi tudi hendikepiranim.
Nestrpnost in jeza za volanom z leti pojenja, ko se zaveš, da tudi 80 letnik sme voziti, pač po svojih zmožnostih in to moramo vsi spoštovati in potrpeti.

NE! 80-letnik nima kej delati za volanom. Spostovanje, porpljenje, ali cloveske pravice - me ne briga. 80-letnik je kamikaza s svojimi cutili in refleksi, pa naj mi zamerijo vsi.
Osebno sem odvzel kljuce od avta babici ko je bila 78 in jo preprical da se je odrekla istemu. Ne glede da je mislila da lahko vozi, je dejansko vozila zelo slabo, se ne ozirala, slabo slisala, ne dobro vidla, “skakala” pred druge voznike s premalo hitrostjo ipd. Danes ko si hitrosti velike in promet gost, taki starceki nimajo kaj poceti na cesti kot vozniki.

Edina dobra stvar katero posnemam americane je prehitevanje po desni (v zda je dovoljeno) in vidim, da je kar dobra zadeva, posebi na nasih AC kjer se vsi vozijo po levem pasu.

Glih ti boš govoru, kdo sme pa kdo ne sme bit za volanom :lol:
A si babici vzel ključe, ker ti ni hotla avta posodit? Uboga nona...
No vglavnem, enga takega američane posnemajočega smo poleti disclipinirali na AC. Govorim v večini, ker nas je kolona voznikov sodelovala v nulo: Itak jutro, itak pot proti LJ, itak gužva, itak na voznem pasu kolona s kamionom na čelu s hitrosjo cca 90-100km/h in itak mi na prehitevalnem pasu v koloni s hitrostjo cca. 110km/h. In itak en bavarca vozeč đon,ki bi vseskupaj nekam porinil. Sem ga videl, kako je iz prehitevalnega pasa skočil na voznega pred avto, ki je vozil prbl. 60m za kamionom. Nas je hotu po desni našibat. Pride vštric mojega desnega prednjega blatnika in se hoče vsilt pred mene. No jaz pa sem se nalepil na rit onemu pred sabo, đon potegne do naslednjega, upajoč da mu bo uspelo. No oni naprej se je nalepil na rit onemu pred sabo in tak naprej, da nakonc smo vozil vsi en drugemu za ritjo, đon se je nalepil na rit kamionu, probaval je za mano na prehitevalni pas, ampak mu ni uspelo, ker se je oni za mano meni nalepil na rit :D V preostalih 12km vožnje na AC tega đona nisem več videl.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po nov 27, 2017 10:15 am

Mene bolj kot počasni vozniki motijo tisti ki se ne znajo držati svojega voznega pasu, niti na ravni in pregledni cesti. Včasih sem se takim b*****m ki so mi pripeljali nasproti umikal, sedaj jim zapeljem do črte. Zanimivo da se vsi zavedajo kaj počenjo in se vsi odmaknejo...

Če bi bilo po moje, bi vozniško prej vzel takim kot je Don in ne 80+ letnim voznikom, ker so po mojem skromnem mnenju bolj nevarni na cesti. Vsako jutro se najde kakšen Don ki prehiteva v škarje, vozi po odstavnem pasu, se vključuje zadnji trenutek in se nato pizdi ker ga ne spustiš predse, ter seka kar vse povprek ko se ena AC združi z drugo. Tam kar čez črte, boli njega če bojo drugi moral zavirat in se mu umikat. Boli njega če zapelje direkt pred kamion in mora pribremzat, ga ne zanima kako bo 40 tonski kamion za njim ustavil. Ker ona zna, je dinamičnivoznik, občasno gre pa še na Raceland in je tata mata ki vse obvlada in pravila z njega ne veljajo, ostali smo pa luleki. Drugače se imam za zelo strpnega in umirjenega voznika ampak do takih imam pa natanko 0 tolerance in peljem po svojem pasu in ko bo počilo pa direkt policija, mu bojo že povedal kako se vozi.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po nov 27, 2017 12:20 pm

DonFilipo je napisal/-a:
For je napisal/-a:

Evo en primer ki opisuje Dona https://www.youtube.com/watch?v=J5r_5j2LKUI&t=
Je naredil oboje ....prilepil se in še zabremzal.

Seveda ko 10 butecov VOZI po prehitevalnem pasu. To je pas namenjen prehitevanju in ne voznji, kar pomeni da po zakonu lahko prehitis najvec TRI vozila in se moras vrniti na vozni pas.

Jst bi jih ze zdavnej prehitu po desni! Ta voznik Audija je se kr toleranten.

No, zdej ko smo ugotovili da sm bolan, vas prosim da se umaknete hitrejsim. :)

Seveda je toleranten....meni ni zabremzal. Sem bil vesel kot radio, če bi lahko bi mu še pivo plačal

Drugače pa so tudi ostali prehitevali. Ne vem če si opazil, ljudje so na prehitavalnem vozili več kot 140 km/h kar je v redu. On z Audijem pa bi najbrž vozil 220...pa kaj če je omenjtev 130! :roll:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po nov 27, 2017 1:30 pm

Vse bo ok, ko se boste civilisti nehal it policaje. Kaj te briga, če bi on peljal več, ne moreš zato namenoma pred njim vozit in ga ovirat. Če maš plac, se pač umakneš.
Če drugega ne, živciraš že tako nestrpnega šoferja. Na cesti je to odličen recept za katastrofo. :roll:

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Po nov 27, 2017 1:38 pm

Pri tem posnetku pa moram komentirat to, kar gre meni na živce. Koliko je kdo vozil zdaj meni ni pomembno in boste že rešili zadevo ampak, če se je ta z Audijem približeval med prehitevanjem, zakaj je tisti v Caddiyu (Berlingo in podobno) ''skočil'' pred njega prehitevat? Sicer je vsaj imel še nekaj ''lufta'' ampak navada na naših cestah je, da ti takole skačejo tik pred odbijač. S tem da je prehitel avto pred sabo in se mu ni umaknil.
Pa da se razumemo, ne govorim o vožnji Audija in njegovem brezmanju, vožnji za ritjo, živčnosti, nespametnosti. Zdaj dejansko fokus samo na to dejanje, ki ga je povzročil ta mali delovni voz.
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po nov 27, 2017 4:30 pm

dask je napisal/-a:Vse bo ok, ko se boste civilisti nehal it policaje. Kaj te briga, če bi on peljal več, ne moreš zato namenoma pred njim vozit in ga ovirat. Če maš plac, se pač umakneš.
Če drugega ne, živciraš že tako nestrpnega šoferja. Na cesti je to odličen recept za katastrofo. :roll:

+1

corus
Novinec

Napisal/-a corus Po nov 27, 2017 5:41 pm

Kolikor je razvidno iz posnetka ne bi rekel , da je voznik Caddya ali kar že je zapeljal pred audi, kvečjemu je ta pretirano divjal ,kar si vidi tudi v nadaljevanju in veliko večja je možnost ,da bo ravno ta povzročil nesrečo zaradi svoje objestnosti in divjanja kot voznik v caddiyu.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po nov 27, 2017 6:01 pm

@Trio Še srečo ste imeli na prehitevalnem pasu, da ni prišlo do verižnega trčenja. Verjetno je tudi vožnja s premajhno varnostno razdaljo prekršek.
Se pravi, da če je kolona vozil na prehitevalnem pasu, desni vozni pa je en kilometer prazen, nikakor ni dovoljeno voziti po voznem pasu. Jaz gledam bolj življenjsko na take stvari, vozim po svojem desnem po omejitvah in na koncu se mi nikoli ni treba na silo prehitevati in se urivati. Ni moja krivda, če vozim po voznem hitreje kot mojstri po prehitevalnem. Pa nisem ne prehiter, ne objesten voznik. Prava patologija slovenskega prometa se pokaže 2 km pred cestninskimi postajami. Vsi na prehitevalnem, vozni popolnoma prazen vsaj 2 km. Vedno sem jim hvaležen.

alien12
Nov uporabnik

Napisal/-a alien12 Po nov 27, 2017 9:45 pm

No, pa da še jaz dodam svojih 5 centov. Na živce mi grejo nemarne svinje, ki si v Mcdonald'su naročijo žretje za zraven, kar pa ne spravijo več v svoje vampe, pa zmečejo skozi okno - saj bodo tako na čistilni akciji (1x letno) za njimi pospravili, skupaj s cigaretnimi škatlami, pločevinkami in steklenicami ... za bruhat ...

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Po nov 27, 2017 10:05 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:No vglavnem, enga takega američane posnemajočega smo poleti disclipinirali na AC. Govorim v večini, ker nas je kolona voznikov sodelovala v nulo: Itak jutro, itak pot proti LJ, itak gužva, itak na voznem pasu kolona s kamionom na čelu s hitrosjo cca 90-100km/h in itak mi na prehitevalnem pasu v koloni s hitrostjo cca. 110km/h. In itak en bavarca vozeč đon,ki bi vseskupaj nekam porinil. Sem ga videl, kako je iz prehitevalnega pasa skočil na voznega pred avto, ki je vozil prbl. 60m za kamionom. Nas je hotu po desni našibat. Pride vštric mojega desnega prednjega blatnika in se hoče vsilt pred mene. No jaz pa sem se nalepil na rit onemu pred sabo, đon potegne do naslednjega, upajoč da mu bo uspelo. No oni naprej se je nalepil na rit onemu pred sabo in tak naprej, da nakonc smo vozil vsi en drugemu za ritjo, đon se je nalepil na rit kamionu, probaval je za mano na prehitevalni pas, ampak mu ni uspelo, ker se je oni za mano meni nalepil na rit :D

Vsem bi vam bilo potrebno izpite pobrat in to za vedno. :roll: Pa kaj, če srečaš idiota na cesti? A se je res treba spustit še pod njegov nivo?

Eni res niste za na cesto...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 28, 2017 12:54 am

Fnatic je napisal/-a:Pri tem posnetku pa moram komentirat to, kar gre meni na živce. Koliko je kdo vozil zdaj meni ni pomembno in boste že rešili zadevo ampak, če se je ta z Audijem približeval med prehitevanjem, zakaj je tisti v Caddiyu (Berlingo in podobno) ''skočil'' pred njega prehitevat? Sicer je vsaj imel še nekaj ''lufta'' ampak navada na naših cestah je, da ti takole skačejo tik pred odbijač. S tem da je prehitel avto pred sabo in se mu ni umaknil.
Pa da se razumemo, ne govorim o vožnji Audija in njegovem brezmanju, vožnji za ritjo, živčnosti, nespametnosti. Zdaj dejansko fokus samo na to dejanje, ki ga je povzročil ta mali delovni voz.

To da so vsi na prehitevalnem je dejansko klasika na slovenskih cestah in ni normalno. V tem primeru vedno grem na voznega ker se počutim kot najbolj neumna ovca. Večinoma gledam da potem ne vozim hitreje kot oni na prehitevalnem, ampak včasih kolona na tem pasu preveč upočasni, a vozni pa ima prosto tudi en klometer. Kaj bi človk naredil? Zaviral na voznem zato ker oni na prehitevalnem zmanjšujejo hitrost? Absurdna situacija ...včasih pa vozim normalno in sem hitrejši na voznem kot oni na prehitevalnem. Neumno zgleda in se postavlja vprašanje ali je to prehitevanje po desni? :huh:
To kar je počel ta z Audijem pa ni normalno na kvadrat. To je obsjestnost....ne razumem da sploh še kdo (razen Dona) zagovarja takšnega voznika. :roll:

sašo5 je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Vse bo ok, ko se boste civilisti nehal it policaje. Kaj te briga, če bi on peljal več, ne moreš zato namenoma pred njim vozit in ga ovirat. Če maš plac, se pač umakneš.

+1

Sašo, ti me res šokiraš kakšno vožnjo podpiraš kot da bi bil 20letnik. Res te ne razumem... :?
Po čem sklepata da se nekdo gre policista?
Tukaj samo debatiramo o kulturi na naših cestah.
Kaj me briga? Ali pa kaj briga tistega ki mu je zabremzal? Neverjetno!? Seveda je vse skupaj briga če je tip z Audijem ogrožal vse okrog sebe. Misliš da bi kdo prostovoljno in namenoma bil v njegovi bližini?
Ma v njegovi :roll: ....to je eden od 1000 takšnih primerov, to je standard ...preveč je tega.
Zadnje čase dopustujem po evropi tako da se kar precej vozim. Že par let po cirka 4000 km na dopust. Avstrija, Nemčija, Belgija, Francija, Italija, Hrvaška, Bosna, Srbija, Makedonija, Grčija, Albanija, Črna Gora ....neverjetno, ampak kljub temu da balkan in recimo Italijani veljajo za divje kar se tiče prometa jaz nisem doživel nič tako ekstremnega kot v Sloveniji. Tudi zmešani grki in njihove ceste, albanci, srbi .....res same dobre izkušnje. Glede na to, da kot turist res narediš ogromno enih napak v prometu, ker se loviš, zmotiš, zgubiš .....ker si včasih šokiran s situacijo v kateri se znajdeš, voziš prepočasi, spregledaš prednostno cesto ali kakšno drugo večjo neumnost narediš... NITI ENKRAT NISEM DOŽIVEL DA BI MI BLENDALI ALI HUPALI.
Potem pa takoj ob vstopu v Slovenijo zaradi vožnje po omejitvah slišiš hupanje ...in na AC kolone na prehitevalnem pasu. :shock:
corus je napisal/-a:Kolikor je razvidno iz posnetka ne bi rekel , da je voznik Caddya ali kar že je zapeljal pred audi, kvečjemu je ta pretirano divjal ,kar si vidi tudi v nadaljevanju in veliko večja je možnost ,da bo ravno ta povzročil nesrečo zaradi svoje objestnosti in divjanja kot voznik v caddiyu.

Ja, ITAK! To je pa jasno vsem ki imajo koliko toliko razumevanja v prometu.

danci1973
Uporabnik

Napisal/-a danci1973 To nov 28, 2017 5:21 am

corus je napisal/-a:Kolikor je razvidno iz posnetka ne bi rekel , da je voznik Caddya ali kar že je zapeljal pred audi, kvečjemu je ta pretirano divjal ,kar si vidi tudi v nadaljevanju in veliko večja je možnost ,da bo ravno ta povzročil nesrečo zaradi svoje objestnosti in divjanja kot voznik v caddiyu.

Na začetku posnetka vozi 'snemalni' avto 140 km/h , Audi pa gre mimo njega le malce hitreje (145, morda 150 km/h) - kar ni 'pretirano divjanje'.

Vsekakor je tu voznik 'Caddy'-a napravil večji in nevarnejši prekršek s tem, da je zapeljal na prehitevalni pas brez da bi se prepričal, da to lahko naredi varno in brez oviranja hitrejših od sebe ali pa se je morda zavestno odločil 'jebat' hitrejše od sebe - kakorkoli že, povsem primerno za odvzem izpita in par vzgojnih okrog kepe. Še par dodatnih vzgojnih bi si prislužil s tem, da se potem ni hotel umakniti nazaj na vozni pas, čeprav je zelo očitno bil počasnejši...

V nadaljevanju posnetka pa si je seveda isto prislužil tudi voznik Audi-ja, kakor tudi voznik 'snemalnega' vozila.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 28, 2017 7:36 am

limas je napisal/-a:@Trio Še srečo ste imeli na prehitevalnem pasu, da ni prišlo do verižnega trčenja. Verjetno je tudi vožnja s premajhno varnostno razdaljo prekršek.
Se pravi, da če je kolona vozil na prehitevalnem pasu, desni vozni pa je en kilometer prazen, nikakor ni dovoljeno voziti po voznem pasu. Jaz gledam bolj življenjsko na take stvari, vozim po svojem desnem po omejitvah in na koncu se mi nikoli ni treba na silo prehitevati in se urivati. Ni moja krivda, če vozim po voznem hitreje kot mojstri po prehitevalnem. Pa nisem ne prehiter, ne objesten voznik. Prava patologija slovenskega prometa se pokaže 2 km pred cestninskimi postajami. Vsi na prehitevalnem, vozni popolnoma prazen vsaj 2 km. Vedno sem jim hvaležen.

No,potem pa vabljen, da se zjutraj ob 06.10 priklopiš na AC na uvozu NM vzhod proti LJ :) Če boš vozu s pravilno varnostno razdaljo, te bo po desni prehitelo ene par đonov, od katerih se bo vsaj eden postavil pred tebe in ti nagonu žlajfe,da se boš usrau. Do Ivančne Gorice se boš lepo peljal,potem pa veselica :twisted: Vozni pas ni nikoli prazen 1km, še 200m ne in če bi dobro prebral moj post, bi videl,da je blo voznega pasu fraj prbl. 60m. Seveda, raznorazni đoni so tabrihtni,po desni bi se vrinli v kolono, v kateri je dovolj,da prvi spusti hitrost za 10-20km/h in zato se 500m nazaj promet naenkrat čisto ustavi in imaš recept za verižno (zarad takih situacij nam je tudi že en v rit prtegnu)

danci1973 je napisal/-a:Vsem bi vam bilo potrebno izpite pobrat in to za vedno. :roll: Pa kaj, če srečaš idiota na cesti? A se je res treba spustit še pod njegov nivo?

Eni res niste za na cesto...

Temu se ne reče, da smo pod njegovim nivojem...temu se reče disclipiniranje :) Pa je bulš tako,da nas ena kolona to naredi,kot pa da naredijo mojstri iz SENP-a. Naša varianta je cenejša za đona.
Ne, eni res nismo za na cesto :) Zato, ker enem đonu ne dovolimo,da s svojim egom in polnimi jajci ogroža mene in moje sopotnike. Ker bi se on rad vrinil pred mene, morem jest zabremzat, pri tem pazit da mi oni zadaj ne prgoni v rit in ker moramo vsi bremzat,se kolona 500m nazaj naekrat ustavi. No,v zgoraj opisanem primeru, se nas je našlo v koloni več takšnih, ki bi nam bilo po tvojem mnenju potrebno pobrati izpite :lol: . In lej, karambola ni bilo,v koloni ni bilo zmanjšanja hitrosti in lepo smo peljali naprej.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

danci1973
Uporabnik

Napisal/-a danci1973 To nov 28, 2017 9:26 am

1. Definitivno ste bili pod njegovim nivojem - pač ste vsi bili 'đoni' s prenapihnjenim egom in polnimi jajci, samo malo drugačne bedarije ste počeli.
2. Dolgoročno bi bilo dosti bolje, da bi 'nekaj' naredili mojstri iz SENP-a, ki so za to in imajo tudi primerna pooblastila (za razliko od vas 'đonov').
3. Vsi vpleteni 'đoni' ste ogrožali en drugega in ostale udeležence prometa.
4. Če bi vi 'đoni' imeli primerno varnostno razdaljo in se ne bi zaradi egota / polnih j**c en drugemu 'limali na rit', bi se tudi 'đon' lahko brez težav vključil na prehitevalni pas, ti ne bi rabil nič bremzat in tudi tisti za tabo se ti ne bi mogel prigonit v rit. Ampak ego tega pač ne dovoli...
5. Čisto vsi vpleteni 'đoni' ste zreli za odvzem izpita.
6. Da ni bilo karambola, se imate zahvaliti samo sreči - noben od 'đonov' ni naredil nič za to (prej obratno - vsi ste se prav trudili ustvariti okoliščine za 'masaker').

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To nov 28, 2017 10:04 am

For je napisal/-a:
Kaj me briga? Ali pa kaj briga tistega ki mu je zabremzal? Neverjetno!? Seveda je vse skupaj briga če je tip z Audijem ogrožal vse okrog sebe. Misliš da bi kdo prostovoljno in namenoma bil v njegovi bližini?

Zgrešil si point mojega posta. Bistvo mojega pisanja ni kaj te briga, ampak da ni popolnoma nobene potrebe ustvarjati še večje živčnosti s "šolanjem" drugih voznikov. To naj stori tisti, ki ima za to pristojnost. "Šolanje" prepotentnežev na cesti prvič ni učinkovito (ker mu dol maha), drugič je pa nevarno - zadnjič so tako pred mano šolali enga šoferja BMWja na štajerki, ga niso spustili na prehitevalni pas, ker je prej enega po desni prehitel (ki je res imel dovolj prostora med kamioni za umaknit - 300m +). Kaj je naredil? Z voznega je zapeljal na odstavni pas mimo kamiona in vse prehitel. Bohnedaj, da bi kdo tam menjal gumo.
Res mi ni jasno, kaj mislite, da boste s tem dosegli?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 28, 2017 10:16 am

danci1973 je napisal/-a:1. Definitivno ste bili pod njegovim nivojem - pač ste vsi bili 'đoni' s prenapihnjenim egom in polnimi jajci, samo malo drugačne bedarije ste počeli.
2. Dolgoročno bi bilo dosti bolje, da bi 'nekaj' naredili mojstri iz SENP-a, ki so za to in imajo tudi primerna pooblastila (za razliko od vas 'đonov').
3. Vsi vpleteni 'đoni' ste ogrožali en drugega in ostale udeležence prometa.
4. Če bi vi 'đoni' imeli primerno varnostno razdaljo in se ne bi zaradi egota / polnih j**c en drugemu 'limali na rit', bi se tudi 'đon' lahko brez težav vključil na prehitevalni pas, ti ne bi rabil nič bremzat in tudi tisti za tabo se ti ne bi mogel prigonit v rit. Ampak ego tega pač ne dovoli...
5. Čisto vsi vpleteni 'đoni' ste zreli za odvzem izpita.
6. Da ni bilo karambola, se imate zahvaliti samo sreči - noben od 'đonov' ni naredil nič za to (prej obratno - vsi ste se prav trudili ustvariti okoliščine za 'masaker').

Ja,sej vem. Težko je naše ravnanje na AC razumet enemu lokalnemu šoferju,ki vidi AC v vsej njeni veličini le na TV. Torej: Vabljen ob omenjeni uri na omenjeni odsek :) Boš kmal mišljenje spremenil :) Aja, pa ne za vikend...med tednom se pridruži :)

dask je napisal/-a:
For je napisal/-a:

"Šolanje" prepotentnežev na cesti prvič ni učinkovito (ker mu dol maha), drugič je pa nevarno - zadnjič so tako pred mano šolali enga šoferja BMWja na štajerki, ga niso spustili na prehitevalni pas, ker je prej enega po desni prehitel (ki je res imel dovolj prostora med kamioni za umaknit - 300m +). Kaj je naredil? Z voznega je zapeljal na odstavni pas mimo kamiona in vse prehitel. Bohnedaj, da bi kdo tam menjal gumo.
Res mi ni jasno, kaj mislite, da boste s tem dosegli?

Strpnost za volanom pa takšna :) Seveda so vsi drugi slabi vozniki, le oni z bmw-jem je angelček....prehiteval po desni, po odstavnem pasu.... :roll: Zakon predpisuje sankcije za take angelčke :) Je pa res,da če je 300+m med kamioni, se pa lahk vkamot umakneš, da gre mimo :)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr nov 29, 2017 10:22 am

Ja, lahko se umakneš, zakaj ne? Saj ni čudno, da se vsi na levem pasu, če je to tak problem.
In kje sem napisal, da je BMW voznik angelček? Znaš brat? Napisal sem kvečjemu nasprotno, da je prepotentnež, zame i****. Kar še vedno ne pomeni, da je moja naloga, da ga ustavim. Moja naloga je, da vozim varno, kar pomeni da takega idiota pustim pri miru, da ne spravi še mene v nevarnost. :roll:

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Sr nov 29, 2017 12:45 pm

No, ta tema je zdej ze polna testosterona in kot je napisano "vsi smo mi Doni".

Egote na stran, mislim da ste popolnoma zgresili mojo poanto. Res je da se ni treba preseravati in voziti divje. A voznja po AC z 150-160 danes ni divja voznja. Po Italiji, Nemciji, Franciji, Hrvaski.... se vozi z taksnimi hitrosti - seveda, ko razmere to dovoljujejo. A v Sloveniji ne. In ni res da nimamo dobrih avtov ali cest. Se kako lepo in ne-stresno se lahko vozi z visoko potno hitrostjo.
Problem je da je veliko "lokanih" voznikov ki se jim hitrost 120 zdi "avionska" in se ne zmenijo za druge - cisti egoizem. Prehitevalni pas je postal "vozni", tako kot v naseljih. Zakaj potem ne bi prehitevali po desni? Saj je to dovoljeno v mestnih cestah, a ne?

Ko sem z motorjem, se vsi tkoj umikajo na desno. ZAKAJ?! Lahko bi se tudi hitrejsim avtom. Sej ne vzame veliko, da se samo za polovico vozila umaknete desno in tisti hitrejsi gre mimo v momentu. Vecina vozil hitr "potege" in prakticno nebi zgubili "svojega" mesta na prehitevlanem pasu. A zgleda da vsi imamo svog ego.
Spomnem se enga gospoda ki mi je enkrat razlozu zakaj vozi po levi: "Jst pa placujem cestnino enako kot ti in ti me nimas prednosti prehitet ker nisi placal vec kot jaz!" HALO!! A je to mentaliteta?

Redno vidim veliko egoizma na nasih cestah in navedem samo nekatere:
- zakaj kamioni prehitevajo v klancih? to je treba prepovedat
- v vrhniskem klancu dedi s starim avtom po prehitevalnem pasu pelje 110 (ker avto nezmore vec), a se vseeno ne umakne
- izven naselja se vozi 70, a je dovoljeno 90-100
- v vaseh, striceki vozijo 40, celo 30 in gledajo naokrog, kaj se dogaja v vasi, ce je le mozno, pozdravljajo sosede na njivah
- zaviranje pred vsakim ovinkom, zelo motece!
- na AC kjer so kamere vsi vpocasnijo na 120, celo 110 a je omejitev 130, kamera ima toleranco in se lahko peljes140 brez skrbi (ne slika pa do 158! - uradna informacija)

Takih in podobnih situacij je veliko. Hocem le povedat, da ce zelis voziti pocasi, le dej, ampak ne oviraj drugih ki hocejo in so zmozni biti hitrejsi.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 29, 2017 1:00 pm

to je miselnost nas ki se radi vozimo več kot 130 in tekoče kjer se pač da.
vsi ki se vozijo z 120 so bol pametni in ti bo navedu 100 razlogov zakaj si ti divjak in zakaj ti ogrozas vse ostale,on pa ki se ne umakne pa kao trdi da dela red na cesti in da se ma on pravico vozt 130 po prehitevalnem ti ga pa ne smeš prehitet ker boš v prekršku - a ne vidi sebe ki že počne prekršek ker se ne umakne.
jst zadnih 7 let delam v povprečju 60.000 na leto in se z temi na levem več ne obremenjujem. ko ga dohitim in vidim da ima možnost se mi umaknt pržgem žmigavc če se ne umakne poblendam če se ne zgodi nič grem, samo mem po desni. mi je škoda živcev pa časa za take osebke.
Ni vse res kar napišem

nered
Novinec

Napisal/-a nered Sr nov 29, 2017 2:01 pm

Na sreco se je sekcijski radar med trojanam izkazal za uspesneega in jih seda prihaja 7, da se boste malo ohladili z upravicevanjem divjanja.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov