Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne sep 26, 2004 4:28 pm

X-Hair je napisal/-a:No jaz sem ze dal racko ven, ker so mi jo prodal brez paprijev banda nicvredna Mercatorska :?

Ja jst tut mam v avtu tamalo pa mi v bolnišnici niso dal TUV za njo kaj moram sedaj storiti prosim za predloge
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne sep 26, 2004 4:30 pm

seat je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:No jaz sem ze dal racko ven, ker so mi jo prodal brez paprijev banda nicvredna Mercatorska :?

Ja jst tut mam v avtu tamalo pa mi v bolnišnici niso dal TUV za njo kaj moram sedaj storiti prosim za predloge

lepo na lpp z njo- pa ne pozab rojstnga lista :P
EJ6

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne sep 26, 2004 4:33 pm

Tilen` veš kva mene zanima.kok si star, a sploh maš že avto, če pa ga imaš pa kakšnega?
ker če si študent( samo študent), za kak hud avto nimaš (razen ča maš tako dobre starše da ti ga podarijo). jaz take sreče nisem imel in sem si kupil avto sam.
mah nima veze, ker se pač nedaš dopovedat ampak upam da te vstavijo policaji in poj..ebejo zarad kake malenkosti (zmeri se kej najde če se hoče!!), pa boš mogoč začel mal drgač gledat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne sep 26, 2004 4:34 pm

Ja sam kaj pa naj nardim če ni TUV
Pa tut upam da ji nebodo merli izpušnih plinov :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Zanima pa me tudi kako to vpišejo v kartonček :P
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Ne sep 26, 2004 4:38 pm

seat je napisal/-a:Ja sam kaj pa naj nardim če ni TUV
Pa tut upam da ji nebodo merli izpušnih plinov :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Zanima pa me tudi kako to vpišejo v kartonček :P

edini problem bo merjenje glasnosti (dB) :P pač preglasno, da bi lahko zbrano vozil- tako da homologacija odpade :lol:
EJ6

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne sep 26, 2004 4:43 pm

No, da se se jaz iz Novega mesta javim...to temo k sm zacel brat se ta vikend zanalasc nism fural z mojim ampak od starih k jst pac nimam se homo za spojlerje pa feltne.ampak je tko nanesl da sm mogu v soboto nekam skocit in so me ustavl.ko me ustav me pros za dokumente men gre mal na smeh pa on:kaj je gospod?pa jst:ahhh sj vem da so zdj te pizdarije....!gnjavu me je za homologacijo ampak sm mel sreco...lih v petek sm dobu tuv za feltne in spojlerje pa sm jih dal not.pac sm mu jih pokazu...reku je da ma razumevanje da delam na tem da bom dal vpisat :D :D in v notranjost za stopalke al pa za alu mrezice spredaj sploh gledu ni.tko da mam vidm sam jst bol prijetno izkusnjo s kopsi ta vikend 8) sam pomoje naslednjic ne bo slo tko lahko cez:)
LP
:)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne sep 26, 2004 4:44 pm

Men gre že na k.. zakaj sploh rabš met homo kartonček v avtu. Isto kot da bi ti polcaj reku za dokument, mu daš osebno pol bi ti pa prjavu, kje mate pa rojstni list :P

Seat pa dude bo treba tut homologirat ko bodo po avtu ležale, pa na plenice tut ne pozabt :P

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk Ne sep 26, 2004 4:55 pm

Sicer malo off topic, ampak me zanima ali je treba konusni sportni zracni filter kupljen v a3m homologirati in ce, kje se to lahko naredi? Nekako si ne zelim pustit tablice na LPPju zato, ker bom sel na kaksen meet pa me bo en plavi angel zacel zajebavat zakaj se zadeva predira ce pohodim do konca. Pa se ce kdo ve kako je z nastavkom (krom) za na konec auspuha. Zadeva je striktno styling narave in ne daje drugacnega zvoka od sebe kot nov avtomobil.

Pa se ena, letne gume sem dobil na serijskih ford alu felthan 16", zimske mam pa na 15" ALU feltnah mislm da so fondmetal. A je treba to tut homologirat?

Grrrr, hate cops! Nej grejo raj lovit mulce k nam radie kradejo, ne pa nas jebat zato k damo nekej na svoj avto pa ga mamo ne samo kot vozilo ampak se za hobi.
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Ne sep 26, 2004 5:05 pm

Mene pa zdej sam neki zanima.
Litke pa fedre sm dal homologerat. To je pol kul.
Mam pa na avtu recimo se nastavk na avspuhu, alu pedalke, skrajsano alu prestavno rocko, pa neonke pod avtom.
Zdej pa... Ce sm jst s tem avtom prejsn tedn naredu teh. pregled in so mi tm dal potrdilo da imam tehnicno izpravno vozilo, na podlagi cesa mi bo en policaj tezil da mam neizpravno vozilo. Halo ?!?!?!?!
:evil:
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
cc 206
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a cc 206 Ne sep 26, 2004 5:08 pm

Veš kaj ti bo reko policaj.
da si si to vse po tehničnem naredu :evil:

Uporabniški avatar
solo
Nov uporabnik

Kraj: Logatec, Slovenia

Napisal/-a solo Ne sep 26, 2004 5:51 pm

Za športni filter ne potrebuješ homolomo!!! :D
lp

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Ne sep 26, 2004 5:52 pm

čakte mal, a zdej tud nastavk ni več dovoljen? :? konc je z to državo :evil:
EJ6

Uporabniški avatar
cc 206
Novinec

Napisal/-a cc 206 Ne sep 26, 2004 5:54 pm

Solo daj mi to pismeno,
da ne rabiš homolomo za
filter :evil:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne sep 26, 2004 6:09 pm

Po besedah šefa za homolomo (en stari) tut za izpuh ne rabš homolomo. Seveda ko sm ga parkat nekam poslal so mi tut izpuh vpisal (ker so mi ga pozabl, sm mogu it mal težit naLPP)

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk Ne sep 26, 2004 6:23 pm

Se prav men naceloma ni treba delat homologacije za konus filter in okrasek na izpuhu?

Grrrr, ce mi bo en kaps kej zinu ga bom tut 2x uzgau...a kje pise crno na belem da teh dveh stvari ni treba homologirat?
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne sep 26, 2004 6:30 pm

nope, ker nikjer tut ne piše črno na belem kaj točno morš homologirat :shock: ni nikjer naštetih stvari

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy Ne sep 26, 2004 6:31 pm

Bedarija. A jaz koga oviram na cesti če mam avto dol spušen pa če mam spojlerje gor??
A koga moti če mam jaz šprtno prestavno ročko pa alu pedalke?
Kk glupo je tole z homolomo.
Če smo pa že glih na tem, prneseš papirje tja in ker se pač on k... spomne da tist papir ni tk kot more bit pač ne dobiš homo za neko stvar. Pri.: Šla sem homologirat neki stvari in pa še avspuh. Mela sem neke papirje za avspuh ampak tisti niso velal. Sem šla v A#M da mi je dal tist papir "ki je včasih" Veljal kao o neki glasnosti. Pridem s tem tja pa reče da ne, da to je blo in da zdj ne devajo več na ta papir homo. Ja fak. Super no.

Mislim brezveze.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne sep 26, 2004 6:49 pm

ko nardijo prvi avto določenega modela ga morjo homologirat, kar pomen da mora bit vozilo tehnično izpravno, izpolnjevat ekološke zakone (izpuh, recikliranje) in samo varnost vozila
pri varnosti niso mišljeni crash testi, ampak sama zasnova vozila, ostri robovi, volanski drog, volan, pedala... prav tako zunanjost (zato so avtomobili zaobljeni) vsako vozilo ki to izpolnjujeje je homologirano
večja platišča in s tem gume vplivajo na lego in obnašanje vozila, prav tako na zavorno pot, vse to ni enako originalnemu vozilu in je stvar potrebno zamenjat
razni alu wingi so nevarni na pešce in kolesarje v primeru trka
luči (kakršne koli, ki niso standardne) so prepovedane, ker vplivajo na prepoznavnost vozila (a je auto ali neki druzga), samo vidljivost, motenje ostalih vozil
pedala, volani, morajo biti holomoligirani zaradi varnosti, saj lahko v primeru nesreče povzročijo poškodbe
poškodbe števcev, ker je števc prepovedano odpirati ali kako drugače prilagajati
spojlerji, podaljški, pragovi se lahko odlepijo, odtragjo in poškodujejo ljudi
fedri in amortizerji vplivajo na lego na cestiču

zato je treba vsako stvar HOMOLOGIRATI, s tem ni nič narobe
narobe je, da v Sloveniji ni nobene inštitucije ki bi se ukvarjala s preverjanjem ustreznosti določenih dodatkov in bi tako lahko homologirali tudi doma narejene izdelke, ki bi ustrezali standardom
v sloveniji imamo samo LPP in RTI ki preverjata samo papirje in številke

v zakonu piše da mora biti VSAKA stvar (ki ni originalna) homologirana, s tem daje policiji pooblastilo da ti odvzame tablice zaradi modrih ventilčkou
podpis

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby Ne sep 26, 2004 7:15 pm

Neka misel se mi poraja ob vsem tem; a se sam men zdi, al bi mogli že prodajalci te stvari uredit. Tudi v trgovini ko kupiš jogurt ga ne daš v kontrolo kakovosti, kar tudi ni slaba ideja :lol: če je stvar neustrezna kaj dela potem v prodajalnah :evil:
lp Roby

Uporabniški avatar
cc 206
Novinec

Napisal/-a cc 206 Ne sep 26, 2004 7:19 pm

To pa je tud res ja, ne pa
da še včasih moreš sam za TUV
papiri letat, da si jih zrihtaš :evil:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov