Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr dec 28, 2005 7:56 am

beliblisk je napisal/-a:Dokler bomo mel tako zimsko službo jst z veseljem plačujem davke sam da bojo ceste zasnežene :twisted:

:roll: :?: :ue :bonk :atensn
A si se mal zmotu al ti to resno .. ker ce, potem nebi imel nic proti, da ti drzava nabije liter benza 1000 sit, ce jih imas tako rad?

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Sr dec 28, 2005 7:58 am

jaj zelo fun pa ti namečejo sneg na dvorišče da nemorš v službo grrrrrr prasci komunalni :evil:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr dec 28, 2005 8:30 am

pimi1 je napisal/-a:Se strinjam z "Mrcino", kako pa je bilo včasih??? Vsi so znali dati verige na gume, kaj pa danes???

Evo, danes zjutraj relacija moj dom-Kočevje, cca 13km, ob sedmih zjutraj še nič spluženo, na cesti cca 15 cm snega, zvožene kolesnice... Pa še zmeraj hitrost ni padla pod 60... In ne samo moja, smo kar lepo v koloni vozili vsi 60-70 in to je to...

Čeprav ponavadi zagovarjam cestarje, moram pa povedati, da so danes zaspali. Moja vas bi morala biti splužena ob 6ih zjutraj, oni pa so se do sedmih komaj dobro lotili regionalke (Kočevje-petrina). Je pa res da sem potem zvedel, da so ta teden večinoma na kolektivcu... Lepo jim je :D

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Sr dec 28, 2005 9:17 am

uh... danes ob 6 v MB groza od groze :) si odmečem avto ter se odpravim na cesto katera ni bila splužena, mogoče je en avto peljal :)
hm... ja vozil sem se tudi po jajcah ja :) pridem v mesto, mah nič kaj bolše... :D vsi samo pucali sneg :) ja najhujše je pa to, da če že gre plug očisti tisto, potem pa ludi ko si čistijo dvorišče sneg na vesto zmečejo, potem pa je tak isti k... mislim no...

drugače, saj jim verjamem, da so dopusti, amapk če lahko moja teta ko dela pri Florini (parki) dela nočne in čistijo peš poti v parku potem se lahko tudi ti cestni malo zmigajo :)

drugače pa obb kakih 12 bo že vse očiščeno tako da... :D

CoSsi_19
Nov uporabnik

Napisal/-a CoSsi_19 Sr dec 28, 2005 11:34 am

hm neki simfate cez gorensko avtocesto, ucer sm su dol je bla dobr zrihtana edin na obmocju krana mal bl tko tko, povprecna hitrost okol 100km/h to, da ti napluzjo sneg na dvorise pa tut ni on kriv, nekm ga morjo stisat s ceste, enkt pravte da nc ne pluzjo k pa pluzjo pa mate zaprte parkplace pa spet ni kul.

pele
Novinec

Napisal/-a pele Sr dec 28, 2005 1:54 pm

Letošnja zima je po dolgem času spet nekoliko bolj "snežena".Problemi nastajajo, ker se je marsikdo že odvadil vožnje po snegu, mlajšim šoferjem pa je vožnja po snegu popolna tuja.
Ko gledam posnetke ( ko pade sneg) npr. iz Splita, Istambula ali Ljubljane skoraj ni razlike. Postajamo "snežni eksoti"!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr dec 28, 2005 2:02 pm

en je prej reku d se nj pluzi do asfalta. postopek je taksen-ko zacne snezit, se izvede posip vseh cest. pol se pricne pluzenje, ko je dolocena kolicina snega na voziscu-celjska okolica je to 4-5cm (po pravilniku ja 10cc na G-R cestah). V tem casu se doskrat naredi, da so padavine tok mocne, prometa pa premalo, db sneg zacelo "mlleti" na voziscu.pol s plugom ne mors it cist do asfalta, zato nastajajo t.t. snezne plosce. Na AC je to druga pesem-tam je treba zagotovit vozni pas prevozen 24ur na dan. Dars razpolgag z vecjimi enotami, vecja kapaciteta strojev, ljudi, kot pa pri vzdrzevanju glavnih, regionalnih in pa lokalnih cest-enostavno direkcija za ceste prizna tok in tok ljudi ter strojev, vec ne. zj pa lah mi po svoje naredmo pa povecamo priznane kapacitet, ampk cist na strosek vzdrzevalca.
druga stvar je pa se poraba posipnih materialov. za dars ne vem, ampk za GR ceste mormo racunat porabo soli v g/m2 ceste. to pomen d c si vec soli porabu, se ti je ne prizna-spt tvoj strosk.vecja poraba soli, prej bo cesta kopna..
Slika

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Sr dec 28, 2005 2:56 pm

Pa glede metanja snega na cesto sem že skoraj celo lopato snega dobil na haubo, na glavni ceti od Šmarce proti Duplici ob 8. zjutraj

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Sr dec 28, 2005 3:13 pm

Spet je začelo močno snežiti tako da lahko spet pričakujemo po podatkih agencija republike slovenije za okolje čez noč od 10 - 40cm v zahodni sloveniji :-P lol spet bo pluženje s strani mene :-P

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk Sr dec 28, 2005 3:25 pm

Nu-NRG je napisal/-a:
beliblisk je napisal/-a:Dokler bomo mel tako zimsko službo jst z veseljem plačujem davke sam da bojo ceste zasnežene :twisted:

:roll: :?: :ue :bonk :atensn
A si se mal zmotu al ti to resno .. ker ce, potem nebi imel nic proti, da ti drzava nabije liter benza 1000 sit, ce jih imas tako rad?

LP, Klemen

Kar se tiče veselja do vožne po zasneženem sm prou veseu če vidm da niso še nč splužl,tist z davki je pa rečen v šali ;)

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Sr dec 28, 2005 9:14 pm

No končno ena zima k se res da znoret z ročno ... tko da uživejte. Pa po pameti .. ko je dovolj je dovolj. :P

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr dec 28, 2005 9:33 pm

Leclerc vabi :P

lp
Slika

_PaPy_
Stalni uporabnik

Sneg, ceste in cestarji!

Napisal/-a _PaPy_ Sr dec 28, 2005 11:03 pm

se nadaljuje...
Priponke
27-12-05_1936.jpg
27-12-05_1934.jpg
27-12-05_1931.jpg

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če dec 29, 2005 9:32 am

Papy a zadej pa nč ne plužiš tist, kar bi komunala morala (in se raje z dvignjenimi plugi furajo na kuhanga vinčka)? :)
Priponke
vroom.jpg
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Če dec 29, 2005 9:44 am

ice je napisal/-a:Papy a zadej pa nč ne plužiš tist, kar bi komunala morala (in se raje z dvignjenimi plugi furajo na kuhanga vinčka)? :)

Zdlee ob 10h grem v akcijo ... upam d čim več splužm ker je snežanje močno :) haha dons so rekl na radiu belci s cestnega podjetja kranj da enostavno premočno sneži in da nemorjo vse splužiti:) hahaha in mi nej jim vrjamemo? haha ju3 pa v mojsrano pogledat kolk je kej snega :twisted:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če dec 29, 2005 10:06 am

Včeraj spet mal teral okol pa gre tako kot je treba. Zadn pogon je zakon. :lol: :lol: :lol:

Dans ponoč ga je spet vrglo 10-15 cm tako da ga je zdej slab meter, zdele sonček sije in je direkt zimska idila. Samo jz pa fotkiča ne najdem da bi kakšno sliko naredu. Upam da ni treba posebaj omenjat da ceste niso splužene. So pa še presenetljivo dobre. samo nekaj cm snega. Pa da ne boste misll ni to neka vaška cesta, je kr bolj kot ne glavna cesta kar jih tukaj mimo gre.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Če dec 29, 2005 10:12 am

evo še od mene...konkurenca zimski službi.. :P
Slika
Slika
Slika

z verigami gre ko vrag.. :D

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če dec 29, 2005 10:53 am

Ok prejle sonce zdej pa že spet lepo sneg pada. Fotr je samo vseel da so praznki ker če bi mogu zdele z busom v NM vozt bi bla kriza. Saj bi šlo samo avtobus bi bil v dolini pa bi z synchrotom v dolino vozu.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če dec 29, 2005 5:48 pm

Vse tuje vremenske spletne strani napovedujejo sneg do konca naslednjega tedna! Celotna Evropa je en ogromn "snežen oblak"... a so slovenski vremenologi f00kneni al tolažijo folk s takimi trapastimi napovedmi?

Heavy snow and freezing conditions continued to disrupt travel across Europe on Thursday amid warnings that more severe weather is on the way.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če dec 29, 2005 7:33 pm

po zadnjih napovedih se nam nekj urc lepga vremena obeta ju3 popoldn oziroma v soboto cez dan. pol pa spt poslabsanje
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov