Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon So mar 01, 2008 9:32 am

Vzemi kredit za predelavo na plin, boš postopoma banki plačeval. 8)
Slika

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy So mar 01, 2008 9:42 am

kje vse so v sloveniji črpalke z plinom...kje vse lahko tankaš???

zanima me bolj za štajerski konec, koliko sem bral sem zasledil da sta dve črpalki v ljubljani kaj več info pa nisem dobil :P :P ljubljana pa mi je malo daleč za hodit tankat

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So mar 01, 2008 10:42 am

V Mariboru na mariborski plinarni je ena. Tam za glavno železniško postajo, pred silosi.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Arzen
Nov uporabnik

...

Napisal/-a Arzen Ne mar 02, 2008 7:10 pm

Živjo!

Nikjer nisem zasledil sploh,kako to točno deluje.Namreč,nekje sem zasledil,da lahko narediš 1000km.Kako?Z obema skupaj?Z 45litri bencina in 90litri plina?To mi je malo drago.Lahko kdo malo bolj to opiše.

Kako je z registracijo?Plačaš isto kot prej al moreš kaj več samo zaradi vgraditve plina.

Na eni strani sem bral,da je dobro,če se čisti plinski filter na 20.000km oz 1x letno.Koliko stane to čiščenje?

Pa če recimo kdo ni zadovoljen,če se lahko vse to odmontira in naprej voziš normalno samo z bencinom?Upam,da bo kdo odgovoril in hvala.

Uporabniški avatar
silencer_
Nov uporabnik

Re: ...

Napisal/-a silencer_ Po mar 03, 2008 8:03 pm

Arzen je napisal/-a:Živjo!

Nikjer nisem zasledil sploh,kako to točno deluje.Namreč,nekje sem zasledil,da lahko narediš 1000km.Kako?Z obema skupaj?Z 45litri bencina in 90litri plina?To mi je malo drago.Lahko kdo malo bolj to opiše.

Kako je z registracijo?Plačaš isto kot prej al moreš kaj več samo zaradi vgraditve plina.

Na eni strani sem bral,da je dobro,če se čisti plinski filter na 20.000km oz 1x letno.Koliko stane to čiščenje?

Pa če recimo kdo ni zadovoljen,če se lahko vse to odmontira in naprej voziš normalno samo z bencinom?Upam,da bo kdo odgovoril in hvala.

Veliko povezav in informacij o tem kako sistemi za plin delujejo najdes ze na www.avtoplin.si in www.avtoplincenter.si , lahko pa vtipkas v google "LPG" in bos zagotovo nasel veliko zanimivega.

Ce v avto vgradis plinsko napeljavo, ti posebej vgradijo tudi rezervoar za plin, ki ga lahko namestis namesto rezervne gume ali pa das sam rezervoar v prtljaznik. Rezervoar za bencin ostane nedotaknjen. Med voznjo lahko nemoteno prekljapljas med bencinom in plinom. Preklopa se ne cuti. Glede porabe je cifra med 10-15% vec porabe kot pri voznji z bencinom zelo realna. Meni npr. avto porabi cca. 9.5l / 100km pri voznji z bencinom, avtoplina pa mi porabi nekje okoli 11l na prevozenih 100km. Koliko km naredis je tako v vecini odvisno od prostornine rezervoarja. Npr. ce gres na kako daljso relacijo in imas oba rezervoarja polna (prostornina vsakega posebej recimo 60l) lahko brez problema naredis vec kot 1000km, ce imas skupno (plin+bencin) povprecno porabo okoli 10l/100km.

Glede servisnih intervalov je tako, da naj bi sel na vsakih prevozeni 10000km na ciscenje filtra. Sam poseg je zelo poceni. Vse skupaj te pride okoli 20€.

Celotni sistem lahko odmontiras in prodas, vprasanje pa je, ce se ti splaca? Tudi ce imas sistem vgrajen, se lahko normalno vozis na bencin kot da plinske napeljave ne bi bilo. Avto lahko tudi drazje prodas z vgrajeno plinsko napeljavo. Pri registraciji ne placas nic vec, jaz sem celo mnenja da bi moral placati manj, saj ima avto predelan na plin manj skodljivih izpustov v okolje. V nekaterih evropskih drzavah baje drzave celo subvencionirajo predelave avtomobilov na plin.

lp

frnikulabre
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frnikulabre To mar 11, 2008 3:20 pm

to imajo na hrvaškem zelo dobro razvito. sem se spraševal zakaj je tu tak problem okrog tega. je bolj ekološko, cenejše, še posebej za tiste ki so veliko na cesti. jebeš moč motorja, če ti pade nekaj konjev, kolikor prihraniš recimo pri nekomu ki dela po tudi 50000km letno. sploh bo boljše za podjetja, ki imajo dostave ipd... Tudi zrak bo čistejši. mislim pa da dosedaj monopolistu tega ni bilo v interesu, drugače bi imeli to pred hrvati, ki pa roko na srce imajo svoje lastne zaloge plina

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To apr 01, 2008 7:32 pm

Jaz razmišljam o predelavi vozila na plin, imam Leganzo 2.2 z 100kW. Zanima pa me, če ima kdo izkušnje z podjetjem plineks d.o.o. (http://www.plineks.si) ker nisem nikjer zasledil da jih omenjate. Vgrajujejo pa sisteme REG OMVL. Ima kdo kakšne izkušnje z tem sistemom?
Če ima kdo še kakšne druge informacije bi bil zelo hvaležen!

Lp

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To apr 01, 2008 7:43 pm

Jaz pa vam plin odsvetujem,ker zna v daljšem obdobju uničit motor... :idea:

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To apr 01, 2008 7:55 pm

Na spletni strani plineksa pa piše ravno obratno:

Avtoplin ima zaradi svojih karakteristik ugoden učinek na motor:
tišji in mirnejši tek motorja,
doba trajanja motorja se poveča za okoli 35 %,
brez izgub goriva v izpušnih plinih,
večja trajnost motornega olja,
ne dopušča nastajanja korozije, ki nastane zaradi prisotnosti aditivov, ki se dodajajo bencinu zaradi izboljšave njegovih lastnosti,
podvoji se življenjska doba katalizatorja in lambda sonde,
čistejši izpušni plini.

Kaj je torej res?

Luky

Napisal/-a Luky To apr 01, 2008 8:04 pm

tišji in mirnejši motor sigurno ne

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 01, 2008 8:38 pm

Luky je napisal/-a:tišji in mirnejši motor sigurno ne

sigurno ja. ce imas dober sistem za vbrizg plina dela vsaj tko lepo kot na bencin ce ne lepse.

pa sej je logicno, plin je ze v plinu, ga ni treba vplinjat kot bencin.. normalno da bo lepse tekel..

plin bo kmal dozivel v avtih velik razmah, stavim. en izmed razlogov je to, da je precej bolj ekolosko sprejemljiv in da se z njim da opremt prakticno vse avtomobile ki so ze na cesti in ni treba izumljat tople vode in neke vodikove celice, ki so do uporabnega prototipa se svetlobna leta, da ne govorimo o stroskih izdelave takih avtomobilov.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To apr 01, 2008 9:06 pm

Blink-182- je napisal/-a:Na spletni strani plineksa pa piše ravno obratno:

Avtoplin ima zaradi svojih karakteristik ugoden učinek na motor:
tišji in mirnejši tek motorja,
doba trajanja motorja se poveča za okoli 35 %,
brez izgub goriva v izpušnih plinih,
večja trajnost motornega olja,
ne dopušča nastajanja korozije, ki nastane zaradi prisotnosti aditivov, ki se dodajajo bencinu zaradi izboljšave njegovih lastnosti,
podvoji se življenjska doba katalizatorja in lambda sonde,
čistejši izpušni plini.

Kaj je torej res?

Res je to,da sem pred dvema tednoma obnavljal glavo motorja avtomobila ki je imel vgrajen plin in ti lahko povem da so bili ventili in sedeži ventilov uničeni.Sej vse lepo in prav da reklamirajo to in ono samo dejansko kdo pa res ve kaj se dogaja v motorju ob uporabi plina... :idea:

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr apr 02, 2008 8:07 am

In po čem sklepaš da je to zaradi plina?
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 02, 2008 9:48 am

JEREMIJA79 je napisal/-a: samo dejansko kdo pa res ve kaj se dogaja v motorju ob uporabi plina... :idea:

ah dej no odkrivat toplo vodo :)

kdo pa ve kaj se dogaja v pralnem stroju ce speles not namest mrzle vode toplo.. :>

sedezi ventilov bi bli mogoce lahko uniceni zato ker plin pac nima svinca, avto ki si ga sraufal pa je se starejsi in za podmazovanje le teh potrebuje svinec ali aditiv.

pri avtomobilih, ki imajo kvalitetne sedeze in so narejeni za neosvincen bencin, teh problemov ni.

pa to, da avto na plin deluje lepse je ze 10.000x dokazano povsod, tko, da ce ma kdo ksne ugovore nej jih podkrepi s kksnimi konkretnimi podatki. to da si sraufal uniceno glavo lahko pomen karkoli.

bojanc
Nov uporabnik

Napisal/-a bojanc Pe apr 11, 2008 11:18 am

Blink-182- je napisal/-a:Jaz razmišljam o predelavi vozila na plin, imam Leganzo 2.2 z 100kW. Zanima pa me, če ima kdo izkušnje z podjetjem plineks d.o.o. (http://www.plineks.si) ker nisem nikjer zasledil da jih omenjate. Vgrajujejo pa sisteme REG OMVL. Ima kdo kakšne izkušnje z tem sistemom?
Če ima kdo še kakšne druge informacije bi bil zelo hvaležen!

Lp

Beži od teh. Vpiši v najdi.si besede KD Mislinja, pa ti bo vse jasno. Tako kot dilajo z bolnimi psi, ti znajo še kaj drugega zrihtat.
Zaradi raznoraznih nategov pa so redni obiskovalci sodišč in zaporov.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe apr 11, 2008 3:50 pm

Voith je napisal/-a:
JEREMIJA79 je napisal/-a: samo dejansko kdo pa res ve kaj se dogaja v motorju ob uporabi plina... :idea:

ah dej no odkrivat toplo vodo :)

kdo pa ve kaj se dogaja v pralnem stroju ce speles not namest mrzle vode toplo.. :>

sedezi ventilov bi bli mogoce lahko uniceni zato ker plin pac nima svinca, avto ki si ga sraufal pa je se starejsi in za podmazovanje le teh potrebuje svinec ali aditiv.

pri avtomobilih, ki imajo kvalitetne sedeze in so narejeni za neosvincen bencin, teh problemov ni.

pa to, da avto na plin deluje lepse je ze 10.000x dokazano povsod, tko, da ce ma kdo ksne ugovore nej jih podkrepi s kksnimi konkretnimi podatki. to da si sraufal uniceno glavo lahko pomen karkoli.

Nč ne odkrivam tople vode... :roll: Glede avta na katerem je bil ta poseg narejen pa je letnik 2000 in ima kar moderen 16V motor,tako da je vsako pokroviteljstvo odveč.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe apr 11, 2008 7:30 pm

Vsake oči imajo svojega malarja .... jaz trdim da ne škoduje motorju ... plus tega je bolj masten kot je benz ... in ima višjo oktansko vrednost . Italijani ga vozijo že 30 let in imajo pozitivne izkušnje - ne vem zakaj bi trdil nasprotno ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe apr 11, 2008 8:58 pm

Mad je napisal/-a:Vsake oči imajo svojega malarja .... jaz trdim da ne škoduje motorju ... plus tega je bolj masten kot je benz ... in ima višjo oktansko vrednost . Italijani ga vozijo že 30 let in imajo pozitivne izkušnje - ne vem zakaj bi trdil nasprotno ... L.p. Mad

Potemtakem imajo Italijani kvalitetnejši plin...pomojem edina razlaga ki pije vodo.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

montaža plina v tujini

Napisal/-a marjan novak So apr 19, 2008 12:03 pm

Kako je z homologizacijo v primeru montaže plina v tujini?
Na Hrvaškem in v Srbiji so cene na uradnih servisih dosti nižje od naših. Zanima me, če bi bile težave s homologizacijo.

LP

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So apr 19, 2008 1:02 pm

Homologacija.

kokr js vem (ni pa nč preverjen) je v Srbiji taka cena, ker tut nimajo homologacije, ker tm tega ne rabjo oz. tut če bi rabl, bl švoh potem pregledujejo 8) tko da če tm ne dobiš papirjev itd., ne morš v SLO nč narest...

nej me kdo poprav če kej bl ve.

Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov