Arzen je napisal/-a:Živjo!
Nikjer nisem zasledil sploh,kako to točno deluje.Namreč,nekje sem zasledil,da lahko narediš 1000km.Kako?Z obema skupaj?Z 45litri bencina in 90litri plina?To mi je malo drago.Lahko kdo malo bolj to opiše.
Kako je z registracijo?Plačaš isto kot prej al moreš kaj več samo zaradi vgraditve plina.
Na eni strani sem bral,da je dobro,če se čisti plinski filter na 20.000km oz 1x letno.Koliko stane to čiščenje?
Pa če recimo kdo ni zadovoljen,če se lahko vse to odmontira in naprej voziš normalno samo z bencinom?Upam,da bo kdo odgovoril in hvala.
Luky je napisal/-a:tišji in mirnejši motor sigurno ne
Blink-182- je napisal/-a:Na spletni strani plineksa pa piše ravno obratno:
Avtoplin ima zaradi svojih karakteristik ugoden učinek na motor:
tišji in mirnejši tek motorja,
doba trajanja motorja se poveča za okoli 35 %,
brez izgub goriva v izpušnih plinih,
večja trajnost motornega olja,
ne dopušča nastajanja korozije, ki nastane zaradi prisotnosti aditivov, ki se dodajajo bencinu zaradi izboljšave njegovih lastnosti,
podvoji se življenjska doba katalizatorja in lambda sonde,
čistejši izpušni plini.
Kaj je torej res?
JEREMIJA79 je napisal/-a: samo dejansko kdo pa res ve kaj se dogaja v motorju ob uporabi plina...
Blink-182- je napisal/-a:Jaz razmišljam o predelavi vozila na plin, imam Leganzo 2.2 z 100kW. Zanima pa me, če ima kdo izkušnje z podjetjem plineks d.o.o. (http://www.plineks.si) ker nisem nikjer zasledil da jih omenjate. Vgrajujejo pa sisteme REG OMVL. Ima kdo kakšne izkušnje z tem sistemom?
Če ima kdo še kakšne druge informacije bi bil zelo hvaležen!
Lp
Voith je napisal/-a:JEREMIJA79 je napisal/-a: samo dejansko kdo pa res ve kaj se dogaja v motorju ob uporabi plina...
ah dej no odkrivat toplo vodo
kdo pa ve kaj se dogaja v pralnem stroju ce speles not namest mrzle vode toplo.. :>
sedezi ventilov bi bli mogoce lahko uniceni zato ker plin pac nima svinca, avto ki si ga sraufal pa je se starejsi in za podmazovanje le teh potrebuje svinec ali aditiv.
pri avtomobilih, ki imajo kvalitetne sedeze in so narejeni za neosvincen bencin, teh problemov ni.
pa to, da avto na plin deluje lepse je ze 10.000x dokazano povsod, tko, da ce ma kdo ksne ugovore nej jih podkrepi s kksnimi konkretnimi podatki. to da si sraufal uniceno glavo lahko pomen karkoli.
Mad je napisal/-a:Vsake oči imajo svojega malarja .... jaz trdim da ne škoduje motorju ... plus tega je bolj masten kot je benz ... in ima višjo oktansko vrednost . Italijani ga vozijo že 30 let in imajo pozitivne izkušnje - ne vem zakaj bi trdil nasprotno ... L.p. Mad
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov