kolesar je napisal/-a:se bo pa z drugačnim uporabniškim imenom prijavu...
kolesar ne samo enakopraven status, ampak celo prednos ne glede na to al prečka cesto po kolesarski stezi al se pripelje iz stranske ceste na glavno al pa se peljeje skupina kolesarjev po glavni cesti 2 po 2
HeP][MeN je napisal/-a:btw: A ko je ohcet, se pa kolona 30 avtomobilov pelje po glavni cesti 50km/h z odbijačem na odbijaču v zavetrju, da ne naredijo še daljše kolone? Malo morgen
nebivedu je napisal/-a:kolesar ne samo enakopraven status, ampak celo prednos ne glede na to al prečka cesto po kolesarski stezi al se pripelje iz stranske ceste na glavno al pa se peljeje skupina kolesarjev po glavni cesti 2 po 2
Mal se zamisli nad tem.
Če prideš iz neprednostne ceste nimaš prednosti - pa naj bo to kjerkoli v evropi ali drugje po svetu. Razen če si bil ti bogu izza hrbta, kjer enkrat na 15 let vidijo bicikel, pa so se ti ustavili in te gledal ko čudo.
Poleg tega smo tukaj tut že dostikrat pokazali in dokazal z zakoni, da je vožnja 2 in 2 v sloveniji z zakonom prepovedana. Torej se žali državi za njene zakone.
softy85 je napisal/-a:tam je odnos voznikov do kolesarjev drugačen, to je bistvo ki sem ga hotel izpostaviti vsem ki trdijo da bi morali vsi pazit nase in na svojo rit ne pa računat tudi na to da bo mogoče še kdo pazil na nas v prometu, ker to je pri nas žal samo želja in sanje...
ni bil policaj na biciklu, tudi ne gasilec ali kdo podobni, pač pa sem bil jaz in kolegi iz kluba ki smo se segrevali pred dirko...
kako je tam zakon in kako CPP pa ti nemorem povedat ker nisem seznanjen, pa tudi če pustimo stransko cesto, v našem primeru so bili kolesarji na glavni cesti in kakorkoli obrneš 100% krivda gre na voznika avtomobila (kar bo potrdil vsak ki pozna zakon in ki se je že kdaj peljal s kolesom po cesti) pa čeprav so kolesarji vozili 2-2 kar je pri nas zaenkrat še prepovedano (upam da ne več dolgo)...
kolesar je napisal/-a:sori da se ne zastopima...
verjetno še nisi nikoli kolesaril v skupini da bi zastopil kaj ti hočem povedat.
varnostne razdalje med kolesarji ne more biti.
sej te razumem da ne zastopiš samo pač to se ne more spremeniti( kolesar ki vozi v zavetru opravlja 40% manj dela, to je samo eden od razlogov.)
pa tudi v nobenem zakonu zaenkrat ne piše da je potrebno spremno vozilo. (tako da to ni prekršek)
pač vsak gleda s svoje strani...
lp
kolesar je napisal/-a:kolk bi morala biti po tvoje varnostna razdalja?
da ti še nekaj povem drugi v grupi veliko bolje spremlja opažanje na cesti (ker ne porablja toliko moči za pedaliranje)
kolesar je napisal/-a:kolk bi morala biti po tvoje varnostna razdalja?
da ti še nekaj povem drugi v grupi veliko bolje spremlja opažanje na cesti (ker ne porablja toliko moči za pedaliranje)
softy85 je napisal/-a:nekateri ste predlagali naj kolesarji trenirajo na dirkališčih (kaj točno ste s tem misli) oz na zaprtih cestah in z spremstvom in tako naprej... me prav zanima kako bi to ljudje sprejeli če bi vsak dan za kakiih 4 do 8 ali več ur zaprli nekatere ceste da bi lahko naši profiji lahko opravli trening...
9let sem treniral kolesarstvo, vse od dečkov pa do članov sem dal skozi, pol evrope sem prevozo ko smo hodli po raznih dirkah, pa vam povem da ma v marsikateri evropski državi (belgija nizozemska nemčija francija danska...) kolesar ne samo enakopraven status, ampak celo prednos ne glede na to al prečka cesto po kolesarski stezi al se pripelje iz stranske ceste na glavno al pa se peljeje skupina kolesarjev po glavni cesti 2 po 2 sploh pa če so to tekmovalci ki zaskopajo in promovirajo državo po vsej evropi... vedno voznik motornega vozila pazi na kolesarja ker je šibkejši in ob trku ne pride samo do zvite pločevine...
vsekakor je ta pubec kriv za nesrečo in bo moral odgovarjajti za povzročeno škodo ki jo je povzročil...
pa še to , vsi ki dvomite v varnost treningov v skupini, pojdite kdaj spremljat kak trening in boste ugotovili da ste glede tega same bedarije trosli po te forumu (ob nekaterih sem se prav prijetno nasmejal...)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov