Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr mar 19, 2008 4:00 pm

@mihatek: srečno na cesti in po "pameti" :P

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Pe maj 09, 2008 2:16 am

larika_007 je napisal/-a:ja moji spomini na izpit... še hudičov dobr se ga spomnem ker sm ga dones nardila:))
u gl. nardila sm s 25 urami in u 1. wiii drgač pa inštruktor je biu lih tok dobr da sm ga hotla na konc že zamenjat ker pač so bli problemi... ampak dobr je blo že na konc tko da se mi res ni splačal drgač sm pa vozila toyoto yaris TDI- kr dobra stvarca:))
no ja ampak zdej se bom mogla itaq na svojga navadt. tko da ja..

drgač pa use je blo ql.... presrečna sm:)=)
na začetku sm bla mal žiučna pa trema pa to... samo pol je pa kr šlo no tko da superr
u keri autošoli si delala ...če ni skrivnost

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Pe maj 09, 2008 8:15 am

huh....js sm z pozabo, a sm napiso tu ze...al ne, ampak useen :D :D

izpit sm opravo 17.3.2008..... :wiihuu , izpitna je bla moja 25 ura, drugo je use stimalo, le teorijo sm mim pihno prvic :oops: .....sicer pa zdaj ze skoraj 2 meseca.....varno, veselo in pa dokaj hitro na cesti :D :D

celotna zadeva pa tut, bla sicer kr draga.....500-600 € use skup.....tak da, nimam namena zgubit vozniske z kaksnim alkoholom al pa pretiravanjem z hitrostjo :D ....ker sm si izpit sam placal, tak da se mi zdi skoda 600€ stran vrect !! :D :D

Uporabniški avatar
claus
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a claus Pe maj 09, 2008 9:08 am

Moji spomini so pa še čist frišni, izpit sm namreč naredu 14. 4. 2008
Vse je šlo v prvo, izpitna je bla 21., vozu sm BMW 120d z 177KM in
trapasto M opremo z najbulbedno sklopko kr sm jih kdaj vozu.
Instruktor je bil kul, na trenutke zelo tečn, sm me je oreng nauču (pavlič.press).
U komisiji sm meu Jakšeta, k je znan po tem da je najbulsi, taku da k pred izpitno proti mojmu avtu hodu, je instruktor reku da smo praktično že nardila.
Na voznji sm meu smo dve banalne napake: enkrat se mi je zmigauc izklopu, pa ga nism
nazaj uklopu, pa enkrat mi je cuknu.

tojeto

LP, Claus :hi
Na cesti si vzemi čas, ne življenja.

bvb
Nov uporabnik

Napisal/-a bvb So maj 10, 2008 1:05 pm

Naredu sm ga 10.12 07 dvignit sem ga šel šele 2 dni po opravljenem izpitu. Teorijo sem naredil v prvo gladko razn vožnjo sem ruknil ponoči v prvo, ker sm 3 krat falil mesto, da za obrnit avto (blo je ponoč, za en drek poznal cesto pa še živčen kot norc) in mi je rekel ocenjevalec, da sm nevodljiv =))) V drugo je šlo gladko. Sedaj pa bom naredil še za A kategorijo cpp imam že narajeno še občince se spravil narediti potem pa vožnja pa bo =)

Ko sm naredu izpit se mi to ne zdi nič posebnega pa tudi veselil se nisem kaj preveč saj sm se že veliko prefural po cestah a ne še z avtom =) Glede na to, da ima skoraj vsak k****n izpit za avto pretiranega veselja ob uspešnem opravljanju res nisem začutil =)

Sicer pa upam, da se moje življenje ne bo končalo na cesti in tudi drugim želim RES srečno vožnjo!

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So maj 10, 2008 1:50 pm

avto vozim od 13.leta,tko da izpit mi ni bil nekaksna dogodivscina..
izpit opravil 06.01.2006 test v prvo,pa 10ur voznje mi je blo dost.vse v prvo,edino zadnjo voznjo sem skoraj cez rdeco peljal sam na sreco mi je tip iz komisije rekel da nebi mogel varno ustaviti..
aja edino kar me je veselilo pri pridobitvi vozniskega je to,da sem avto dobil ze 2 meseca prej... :vrum

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne maj 11, 2008 12:13 pm

sejjaretun je napisal/-a:...pa 10ur voznje mi je blo dost.

Smem prašat kje si opravil izpit? :)
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne maj 11, 2008 6:26 pm

A ni tako, da moraš narediti vse vaje, preden sploh lahko greš vozit izpitno?

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne maj 11, 2008 6:32 pm

Eazy-O je napisal/-a:
sejjaretun je napisal/-a:...pa 10ur voznje mi je blo dost.

Smem prašat kje si opravil izpit? :)

to pa tudi mene zanima :lol:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne maj 11, 2008 6:38 pm

NaceM je napisal/-a:A ni tako, da moraš narediti vse vaje, preden sploh lahko greš vozit izpitno?

da vse vaje narest razen če maš veze da so ti napisal vse ;)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So sep 20, 2008 10:55 pm

Emm a mozno da ima avtosola yarisa ts(to je tisti kao sporten yaris 130 hp)?

Jaz drugace se spominjam, da sem moral vozit pocasi. Po klancu sem moral vozit navzdol v isti brzini kot se gre gor -> neumnost :roll: mislim če bi danes delal izpit pa da bi mi to rekel intruktor bi se kregala.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino So sep 20, 2008 11:31 pm

Še moj spomin.Imel sem zelo dobrega inštruktorja,naučil me je veliko.Avto je bil Megan 1.5 dci (80ps)- se mi zdi.Fajn za vozit,pa tudi ni premajhen.Je fajn če se hitro navadiš na malo večji avto,ne pa da začneš vozit v jajčku ala clio,polo....
Prva praktična ura(oz. vožnja) je bila pri bivši Jeklotehni v MB,konec februarja,na ledu :lol:
Mogoče je bila celo prednost,danes delal izpit v marcu.Takrat se spomnim so bili zelo različni vremenski pogoji(od -15 do +20,sneg 25-30 cm,zmrzal,dež,sonce)
Vse sem naredil v prvo,izpitna vožnja pa je bila 31.ura po vrsti.Izpit pa sem opravil 1.4.2005.
Je pa bil gospod od komisije hecen na izpitni vožnji.Z mojim inštruktorjem sta bila ves čas v debati o dopustih,morju,ipd...
Ko sem ga v špegel pogledal je stalno pri oknu ven gledal.
Potem pa mi pri AMZS-ju pravi kaj bi lahko bilo bolje,kako in kaj v bodoče.Nakar že zapusti vozilo,stoji na parkplacu,pa se spomni pa porine glavo nazaj v avto:"aja,opravili ste"
:D :D :D

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So sep 20, 2008 11:46 pm

adis je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:A ni tako, da moraš narediti vse vaje, preden sploh lahko greš vozit izpitno?

;)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne sep 21, 2008 12:32 pm

sejjaretun je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

;)

js nisem nobenga poznal, pa nisem bil niti an poligonu niti na AC :?
LP Rok

Uporabniški avatar
the_red
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a the_red Ne sep 21, 2008 6:31 pm

Jaz sem naredil 29.10.2007, imel pa sem 43 ur. Pa ne, da bi bil štorast ampak sem si izpita tako zelo želel, da sem ga šel delat že 5 mesecev pred rojstnim dnevom. Skratka na vožnji je šlo vse mogoče malenkosti narobe, a je ratalo. Prejšnji dan je imel en moj sošolec žurko na dolenjskem in se čudim, da mi je kljub temu uspelo. Ko sem se zvečer prvič usedel v očetovo Carismo in zapeljal v Gornji Grad sem mislil, da sedim v raketi (proti podhranjeno sesutemu Peugeotu 206 hdi). Sem pa bil eden zadnjih učencev svojega inštruktorja, ker se je nato prestavil na izpitni center v Domžale ;)
Briši, ide Micubiši !!!

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne sep 21, 2008 8:03 pm

the_red je napisal/-a:Jaz sem naredil 29.10.2007, imel pa sem 43 ur. Pa ne, da bi bil štorast ampak sem si izpita tako zelo želel, da sem ga šel delat že 5 mesecev pred rojstnim dnevom. Skratka na vožnji je šlo vse mogoče malenkosti narobe, a je ratalo. Prejšnji dan je imel en moj sošolec žurko na dolenjskem in se čudim, da mi je kljub temu uspelo. Ko sem se zvečer prvič usedel v očetovo Carismo in zapeljal v Gornji Grad sem mislil, da sedim v raketi (proti podhranjeno sesutemu Peugeotu 206 hdi). Sem pa bil eden zadnjih učencev svojega inštruktorja, ker se je nato prestavil na izpitni center v Domžale ;)

Smem vprašat, tisti ki ste vozli 206 hdi, kolko so meli prevoženih kej??

Uporabniški avatar
the_red
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a the_red Ne sep 21, 2008 8:45 pm

Moj je imel okrog 315.000, a se je JASNO kazala utrujenost ;) Sklopka tresla nekje 8 po richterju, moči nobene (Na Avtocesti od domžal proti LJ sem ravno dobil nekaj čez 130, pa sem moral zaviti dol :lol:). Pač avtoček je že počasi odslužil svoj namen ;)
Briši, ide Micubiši !!!

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne sep 21, 2008 8:53 pm

the_red je napisal/-a:Moj je imel okrog 315.000, a se je JASNO kazala utrujenost ;) Sklopka tresla nekje 8 po richterju, moči nobene (Na Avtocesti od domžal proti LJ sem ravno dobil nekaj čez 130, pa sem moral zaviti dol :lol:). Pač avtoček je že počasi odslužil svoj namen ;)

Torej našega čaka še kar dolgo življenje, saj ima šele 70.000 km. Verjetno bi pa šel tudi do 400.000

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne sep 21, 2008 8:57 pm

hejho je napisal/-a:
the_red je napisal/-a:Moj je imel okrog 315.000, a se je JASNO kazala utrujenost ;) Sklopka tresla nekje 8 po richterju, moči nobene (Na Avtocesti od domžal proti LJ sem ravno dobil nekaj čez 130, pa sem moral zaviti dol :lol:). Pač avtoček je že počasi odslužil svoj namen ;)

Torej našega čaka še kar dolgo življenje, saj ima šele 70.000 km. Verjetno bi pa šel tudi do 400.000

ta tema ni namenjena poizvedbi koliko lahko hdi naredi katerega si vi lastite, to bi lahko povprašal tudi tu:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Ne sep 21, 2008 10:09 pm

Izpit naredil 19.11.2004 v prvo. Tud vse ostalo sem naredu v prvo. Je pa blo kar zanimivo. Nočne nisem vozil, imel sem jo napisano, relacijsko nisem vozil, imel sem napisano... Res sem pelal 2 uri skup, ampak ne daljšo relacijo. Toliko o naših avtošolah... Na moji prvi uri na poti na poligon, ko je še inštruktor vozu, se je v gužvi skor zabil tipu v rit, ker je bil nepazljiv. In pol to kao obrne meni v poduk... :lol:
Nekaj dni pred izpitom je moj inštruktor dal odpoved, sem dobil drugo inštruktorco. Tak da zadnji 2 al 3 ure me je mela ona. Na samem izpitu nisem naredil večje napake. Edino kar mi je očital je blo to, da nisem na zaprtem žel. prehodu ugasnil avta. Aja, pa na izpitnem prostoru, ko je blo treba v rikverc parkirat, se mi je še ena kandidatka zabila v rit. Bla so pa prosta 3 parkirišča in pol še eden malo najprej. Ker sem bil živčn, sm minuto čako, da je ta za mano parkirala in pol še jst zravn nje, kjer sta bla 2 parkinga prosta. Ziher je ziher. :D To mi je tud reku, da bi lah šou naprej rinit avto med 2. :)

Vozil sem jajco 206 hdi (360 000km). Avto ni šou nikamor, pretesen zame, totalno uničen, vse škripalo... Po avtocesti v blag hrib (od Lopate do Celja) ni šou čez 80km/h). Katastrofa...

Naredu sm v čet., v petek smo meli test iz nem v šoli, ampak nism šel ker sem raje šel po vozniški na občino. :D Starši za ta test še zdaj ne vedo. ;)

edit: Izpitno vožnjo sem imel 27., plačal sem jih 30, ker je bil popust na količino in gotovino (3200sit na uro). Tak da sem prišu dokaj poceni skozi.
Zadnjič spremenil rnisan, dne Po sep 22, 2008 9:17 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov