Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Če jan 17, 2008 7:34 pm

99% američanov je pussyjev, ki v kritični situaciji niti približno ne obvladajo "krave", ki jo vozijo. Je pa res, da imajo drugačno mentaliteto in stil vožnje na cesti, pa tudi same ceste so neprimerljive z našimi. V 3 tednih kar sem jih preživel v ZDA mi ni niti en izsilil prednosti ali povzročil kakšne druge neumnosti. Človek se prav navadi in "pade" v njihovo cestno kulturo, zaradi česar je bila potem spet težka prilagoditev na naš balkanski cestni stil.

Danes se zapeljem v Ljublljani pred Murgle ceneter (enosmerna ulica) in mi nasproti veselo pripelje najmanj 70-letni čićo. Blendam, maham, trobim... pa me gleda ko tele v nova vrata kaj se razburjam... :roll: Še dobro, da gre v bistvu za parkirišče in so hitrosti nizke.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Če jan 17, 2008 9:23 pm

Ja to je verjetno res..no evo..ko je nekdo v eni temi napisu, da se meja za opravlanje vozniskega izpita ne bi smela znizat na 16 let..ma zdej dokaz, da le ni taka slaba ideja..ceprav, predn bi se neki ocitni rezultati pokazali, bi jo ze zvisali nazaj na 18 oz. celo vec..

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe jan 18, 2008 12:16 am

Jackal81 je napisal skoraj 95% resnico o američanih, je pa res,da so 100 let pred nami s kolturo vožnje, pa ne zato ker so bolj kulturni, temveč, ker imajo tako stroge kazni v prometu, tam te dajo za 5milj prehitre vožnje v rest+ denarna kazen in to je tisto, kar dela kolturo na cesti -Strah, pred policijo in kaznimi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 18, 2008 12:39 am

samo mesarec je napisal/-a:Jackal81 je napisal skoraj 95% resnico o američanih, je pa res,da so 100 let pred nami s kolturo vožnje, pa ne zato ker so bolj kulturni, temveč, ker imajo tako stroge kazni v prometu, tam te dajo za 5milj prehitre vožnje v rest+ denarna kazen in to je tisto, kar dela kolturo na cesti -Strah, pred policijo in kaznimi.

Pa spoštovanje do policajev. Tega pa pri nas ni.
Old subarus never die, they just get faster!

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Pe jan 18, 2008 2:46 pm

zato ker je lahko dons vsak tele policaj zato ni nekega spoštovanja. pol se pa tm en mulc k je tist tečaj skupi spacou obnša kakor da je bog na cest... spoštovanje mam jest do starejših policajev do telih zelencev brezobraznih pa ga 100% ne bom imeu.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe jan 18, 2008 11:09 pm

Slovenci pa spoštujemo policijo, vsaj na štajerskem, in tuje dokaz
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe jan 18, 2008 11:17 pm

samo mesarec je napisal/-a:Slovenci pa spoštujemo policijo, vsaj na štajerskem, in tuje dokaz
Slika

Slika

Slika stoletja. :P

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie So jan 19, 2008 1:14 am

Jackal81 je napisal/-a:99% američanov je pussyjev, ki v kritični situaciji niti približno ne obvladajo "krave", ki jo vozijo. Je pa res, da imajo drugačno mentaliteto in stil vožnje na cesti, pa tudi same ceste so neprimerljive z našimi. V 3 tednih kar sem jih preživel v ZDA mi ni niti en izsilil prednosti ali povzročil kakšne druge neumnosti. Človek se prav navadi in "pade" v njihovo cestno kulturo, zaradi česar je bila potem spet težka prilagoditev na naš balkanski cestni stil.

Danes se zapeljem v Ljublljani pred Murgle ceneter (enosmerna ulica) in mi nasproti veselo pripelje najmanj 70-letni čićo. Blendam, maham, trobim... pa me gleda ko tele v nova vrata kaj se razburjam... :roll: Še dobro, da gre v bistvu za parkirišče in so hitrosti nizke.

Pojdi na parking pred Kolosej v LJ ... tam je tudi lepo označem enosmerni promet, pa se vse živo, mlado in staro vozi sem ter tja, kot da označb in znakov sploh ne bi bilo. :shock: :roll:
Slika
SpeedHeads ... The Lifestyle of Fast Cars

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie So jan 19, 2008 1:28 am

nebivedu je napisal/-a:
samo mesarec je napisal/-a:Jackal81 je napisal skoraj 95% resnico o američanih, je pa res,da so 100 let pred nami s kolturo vožnje, pa ne zato ker so bolj kulturni, temveč, ker imajo tako stroge kazni v prometu, tam te dajo za 5milj prehitre vožnje v rest+ denarna kazen in to je tisto, kar dela kolturo na cesti -Strah, pred policijo in kaznimi.

Ma kakšno spoštovanje neki ... strah pred psihopati od policajev. Če se ne držiš procedure, se ti kj lahko zgodi da te nahitro nafilajo s svincem. Že do avta pride policaj z roko na pištoli pripravljen da potegne in te prerešeta. :evil:

Te za navaden prekršek ustavi in bog ne daj da zlezeš ven iz avta ... potem moraš ugasnit avto in dat roke na armaturo ter bit priden. Bog ne daj da probaš seči v kakšen predal po kaj ali pa v žep, brez da ti policaj to dovoli in še to potem storiš lepo počasi in brez nepredvidenih kretenj. Drugače si takoj luknjast kot ementaler. Tole ti lohk povem da drži, saj je to proceduro dal čez sodelavec, ki je bil lani v USA. Ustavili pa so ga zaradi 10 milj čez omeitev na highway med dvemi mesti v Pennsylvania :roll: ... in the middle of nowhere v bistvu. Bedniki totalni. :evil:
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So jan 19, 2008 1:38 am

Rottie je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Ma kakšno spoštovanje neki ... strah pred psihopati od policajev. Če se ne držiš procedure, se ti kj lahko zgodi da te nahitro nafilajo s svincem. Že do avta pride policaj z roko na pištoli pripravljen da potegne in te prerešeta. :evil:

Te za navaden prekršek ustavi in bog ne daj da zlezeš ven iz avta ... potem moraš ugasnit avto in dat roke na armaturo ter bit priden. Bog ne daj da probaš seči v kakšen predal po kaj ali pa v žep, brez da ti policaj to dovoli in še to potem storiš lepo počasi in brez nepredvidenih kretenj. Drugače si takoj luknjast kot ementaler. Tole ti lohk povem da drži, saj je to proceduro dal čez sodelavec, ki je bil lani v USA. Ustavili pa so ga zaradi 10 milj čez omeitev na highway med dvemi mesti v Pennsylvania :roll: ... in the middle of nowhere v bistvu. Bedniki totalni. :evil:

Če malo spremljaš sceno tam, potem veš kaj vse se dogaja, kakšen kriminal je v kšnih koncih in kolk so tam policaji bolj v nevarnosti kot pri nas. To so pač ukrepi in posledice glede na dogajanje tam, tako da ni prav da jim praviš da so totalni bedniki, če se jim gre za lastno varnost.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So jan 19, 2008 1:38 am

Rottie je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Te za navaden prekršek ustavi in bog ne daj da zlezeš ven iz avta ... potem moraš ugasnit avto in dat roke na armaturo ter bit priden. Bog ne daj da probaš seči v kakšen predal po kaj ali pa v žep, brez da ti policaj to dovoli in še to potem storiš lepo počasi in brez nepredvidenih kretenj. Si takoj luknjast kot ementaler. Tole ti lohk povem da drži, saj je to proceduro dal čez sodelavec, ki je bil lani v USA. Ustavili pa so ga zaradi 10 milj čez omeitev na highway med dvemi mesti v Pennsylvania :roll: ... in the middle of nowhere v bistvu. Bedniki totalni. :evil:

Procedura je resnično taka, da moraš biti miren, ampak to je posledica tega, da ima tam lahko vsak orožje.
Kar se pa tiče procedure policajev do tvojega sodelavca, ti je pa malo naložil. Tujci dobijo v ameriki rentacar, ki ima tablice, ki povedo, da si tujec, kar pa policaji že v osnovi upoštevajo in imajo do tujcev mnogo bolj mile procedure. Preverjeno iz prve roke. Lepo te opozori (če nisi res prehiter, ali pa če ne jezikaš) in se potem še nekaj časa pogovarja s tabo, da zve odkod si in podobno.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Ne jan 20, 2008 11:32 pm

Rent-a-car je bil najet v Kanadi, tako da ne vem kakšne tablice je imel. Da bi pa kaj nalaga, pa bolj dvomim, ker tudi drugače ne nalaga, ko pripoveduje stvari komu. (take, ki jih jst poznam iz prve roke in vem kaj se je točno zgodilo)

No, mogoče pa je samo naletel na policaja, ki ne mara tujcev... da so drugače bolj prijazni oz. popustljivi do turistov.

Pa s temi posebnimi tabljicami in oznakami na rent-a-caru ... sem gledal oddajo na Discovery-ju o tem, kjer se je sicer govorilo za Miami, Florida ... da tam zaradi veliko napadov na turiste rent-a-car ne označujejo več z drugačnimi tablicami, da ni tolk očiten.
Slika

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Sr jan 23, 2008 11:17 am

glede na slike zgorej ne moreš policije jemati resno... spomnimo se akcije nedolgo nazaj ko so puščali vozila prazna ob cestišču.. folk se je dobesedno izživlu nad njimi. prov velikega učinka ne dosežejo s tem po mojem mnenju

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr jan 23, 2008 5:00 pm

No mal je psihološkega, kajti ko vidiš avto, čeravno je prazen, takoj stopiš na zavoro. Kajti res ni lepo, da bi nam pobirali denar zato, ker voziš 5km + no eni več. Da pa ni spoštovanja do policije, je kriv najvež zakon, kateri določa kaj lahko in kaj ne ,s tem pa ne mislim, da bi nas lahko pretepali, ampak malo bolj bi morali eni in drugi skrbeti za red, no drugi so ponavadi tam, ker jih ne rabimo, laže je 6-7 ljudi na DAN NASTRELAT, SKASIRAT, kot pa posredovati tam kjer bi bilo resnično potrebno.

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Sr jan 23, 2008 5:17 pm

Pred mojo hišo so se mi ubili trije kolegi in pol leta so vsi vozili normalno potem pa spet isto tko da ne vem

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr jan 23, 2008 5:31 pm

S tem ne mislim kritizirat nikogar, ker o tem je bilo kar nekaj napisanega, posebej so se bunl mladi vozniki, češ starine ovirajo promet, jaz jih prehitim in jim pokažem prst, toda bolje to, kot pa to kar počne večinoma šoferjev, ki imajo za sabo celo 300km, cesta je moja, radijo imam samo jaz, tak nabija in ko vozjo takole po mestnih ulicah, prav čudn, da ni več karambolov, po vsej verjetnosti, ker drugi obzirni vozniki gledajo kaj počno drugi, če pa se bi še ti tako obnašali, bi bil pravi kaos.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe feb 15, 2008 7:49 am

Evo iz prve roke smo falili za 3 do 4 min. pa bi v nas počil tisti Passat tam v Jezero proti NM je pa nagazil avtobus za Litijo :evil: upam , da ni nobenemu nič razen vozniku Passata je bil bolj bogi že takrat 6:36 od vozila pa ni ostalo skoraj nič samo zadni del :roll: Kakor kaže je priletel pod avtobus in je sila udarca oba vrgla na njivo in je pol avtobus potisnil avto še ene 30m po njivi naprej :?: :?: :?:

Ekola je R.I.P. pa samo 20 let je imel :?: :!:

Danes ob 6.34 uri je 20-letni moški iz okolice Trebnjega vozil osebni avto po hitri cesti številka 1 iz Ljubljane proti Novemu mestu. Pri kraju Jezero je začel prehitevati tovorno vozilo v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 53-letni voznik avtobusa, v katerem je bilo 16 potnikov. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja. Po trčenju je voznik avtobusa zapeljal s ceste na travnik in pred seboj še nekaj metrov potiskal osebni avto. Voznik je ostal ukleščen v vozilu, zato so priskočili na pomoč gasilci PGD Trebnje. Gasilci so s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz zvite pločevine, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega in nudili pomoč vlečni službi pri odstranitvi vozila. Poškodovanca so reševalci prepeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Poškodbe so bile prehude, zato je 20-letni moški kmalu po nesreči umrl. Zaradi lažje telesne poškodbe pa je iskal zdravniško pomoč tudi potnik, ki se je peljal v avtobusu.
vir 24ur .com
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Pe feb 15, 2008 2:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 15, 2008 11:49 am

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 1203065150

Kljub temu bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Očitajo mu, da ni prilagodil hitrosti vožnje razmeram na cesti.

Malo višje pa:
Pešec je prečkal cesto, kjer ni zaznamovanega prehoda za pešce

Res logika na višku. :roll: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe feb 15, 2008 12:18 pm

Kljub temu bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Očitajo mu, da ni prilagodil hitrosti vožnje razmeram na cesti.

Pa naj mi še naj nekdo reče, da slovenci nismo balkanci. Res je, da v tistem trenutku nisem bil prisoten, res je da ne vem kako hitro je ta človek vozil. AMPAK! dejstvo, da če pešca povozim recimo na AC, da me lahko ovadijo zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti je pa balkansko. Doživel sem tudi sam, da sem s cestnim motorjem zletel iz ovinka kjer je omejitev 60 vozil pa sem 40 (o tem se je tudi policaj strinjal z menoj) vendar POZOR! v zapisniku http://demon.uni-mb.si/ales/slike/zapisnik(nesreca)_blended.jpg pa je pisalo, da nisem prilagodil hitrosti. jebemti naše balkanske policaje. Dal me je tudi sodniku za prekrške. Naj samo omenim, da je sodnica pogledala fotografije cestišča, in dejala: " pa saj je vendar na debelo posipano s peskom". Rad bi dobil tudi zapisnik iz sodišča potem pa sem pripravljen oboje objaviti v medijih.

lp, FReAK.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe mar 14, 2008 12:30 pm

H-FReAK je napisal/-a:

Pa naj mi še naj nekdo reče, da slovenci nismo balkanci. Res je, da v tistem trenutku nisem bil prisoten, res je da ne vem kako hitro je ta človek vozil. AMPAK! dejstvo, da če pešca povozim recimo na AC, da me lahko ovadijo zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti je pa balkansko. Doživel sem tudi sam, da sem s cestnim motorjem zletel iz ovinka kjer je omejitev 60 vozil pa sem 40 (o tem se je tudi policaj strinjal z menoj) vendar POZOR! v zapisniku http://demon.uni-mb.si/ales/slike/zapisnik(nesreca)_blended.jpg pa je pisalo, da nisem prilagodil hitrosti. jebemti naše balkanske policaje. Dal me je tudi sodniku za prekrške. Naj samo omenim, da je sodnica pogledala fotografije cestišča, in dejala: " pa saj je vendar na debelo posipano s peskom". Rad bi dobil tudi zapisnik iz sodišča potem pa sem pripravljen oboje objaviti v medijih.

lp, FReAK.

a potem ti sodnica ni prisodila kazni?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, bluedot, Majestic-12 [Bot], weasel in 15 gostov