Danes se zapeljem v Ljublljani pred Murgle ceneter (enosmerna ulica) in mi nasproti veselo pripelje najmanj 70-letni čićo. Blendam, maham, trobim... pa me gleda ko tele v nova vrata kaj se razburjam...

samo mesarec je napisal/-a:Jackal81 je napisal skoraj 95% resnico o američanih, je pa res,da so 100 let pred nami s kolturo vožnje, pa ne zato ker so bolj kulturni, temveč, ker imajo tako stroge kazni v prometu, tam te dajo za 5milj prehitre vožnje v rest+ denarna kazen in to je tisto, kar dela kolturo na cesti -Strah, pred policijo in kaznimi.
Jackal81 je napisal/-a:99% američanov je pussyjev, ki v kritični situaciji niti približno ne obvladajo "krave", ki jo vozijo. Je pa res, da imajo drugačno mentaliteto in stil vožnje na cesti, pa tudi same ceste so neprimerljive z našimi. V 3 tednih kar sem jih preživel v ZDA mi ni niti en izsilil prednosti ali povzročil kakšne druge neumnosti. Človek se prav navadi in "pade" v njihovo cestno kulturo, zaradi česar je bila potem spet težka prilagoditev na naš balkanski cestni stil.
Danes se zapeljem v Ljublljani pred Murgle ceneter (enosmerna ulica) in mi nasproti veselo pripelje najmanj 70-letni čićo. Blendam, maham, trobim... pa me gleda ko tele v nova vrata kaj se razburjam...Še dobro, da gre v bistvu za parkirišče in so hitrosti nizke.
nebivedu je napisal/-a:samo mesarec je napisal/-a:Jackal81 je napisal skoraj 95% resnico o američanih, je pa res,da so 100 let pred nami s kolturo vožnje, pa ne zato ker so bolj kulturni, temveč, ker imajo tako stroge kazni v prometu, tam te dajo za 5milj prehitre vožnje v rest+ denarna kazen in to je tisto, kar dela kolturo na cesti -Strah, pred policijo in kaznimi.
Pa spoštovanje do policajev. Tega pa pri nas ni.
Rottie je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:samo mesarec je napisal/-a:Jackal81 je napisal skoraj 95% resnico o američanih, je pa res,da so 100 let pred nami s kolturo vožnje, pa ne zato ker so bolj kulturni, temveč, ker imajo tako stroge kazni v prometu, tam te dajo za 5milj prehitre vožnje v rest+ denarna kazen in to je tisto, kar dela kolturo na cesti -Strah, pred policijo in kaznimi.
Ma kakšno spoštovanje neki ... strah pred psihopati od policajev. Če se ne držiš procedure, se ti kj lahko zgodi da te nahitro nafilajo s svincem. Že do avta pride policaj z roko na pištoli pripravljen da potegne in te prerešeta.![]()
Te za navaden prekršek ustavi in bog ne daj da zlezeš ven iz avta ... potem moraš ugasnit avto in dat roke na armaturo ter bit priden. Bog ne daj da probaš seči v kakšen predal po kaj ali pa v žep, brez da ti policaj to dovoli in še to potem storiš lepo počasi in brez nepredvidenih kretenj. Drugače si takoj luknjast kot ementaler. Tole ti lohk povem da drži, saj je to proceduro dal čez sodelavec, ki je bil lani v USA. Ustavili pa so ga zaradi 10 milj čez omeitev na highway med dvemi mesti v Pennsylvania... in the middle of nowhere v bistvu. Bedniki totalni.
Rottie je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:samo mesarec je napisal/-a:Jackal81 je napisal skoraj 95% resnico o američanih, je pa res,da so 100 let pred nami s kolturo vožnje, pa ne zato ker so bolj kulturni, temveč, ker imajo tako stroge kazni v prometu, tam te dajo za 5milj prehitre vožnje v rest+ denarna kazen in to je tisto, kar dela kolturo na cesti -Strah, pred policijo in kaznimi.
Ma kakšno spoštovanje neki ... strah pred psihopati od policajev. Če se ne držiš procedure, se ti kj lahko zgodi da te nahitro nafilajo s svincem. Že do avta pride policaj z roko na pištoli pripravljen da potegne in te prerešeta.![]()
Te za navaden prekršek ustavi in bog ne daj da zlezeš ven iz avta ... potem moraš ugasnit avto in dat roke na armaturo ter bit priden. Bog ne daj da probaš seči v kakšen predal po kaj ali pa v žep, brez da ti policaj to dovoli in še to potem storiš lepo počasi in brez nepredvidenih kretenj. Si takoj luknjast kot ementaler. Tole ti lohk povem da drži, saj je to proceduro dal čez sodelavec, ki je bil lani v USA. Ustavili pa so ga zaradi 10 milj čez omeitev na highway med dvemi mesti v Pennsylvania... in the middle of nowhere v bistvu. Bedniki totalni.
Kljub temu bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Očitajo mu, da ni prilagodil hitrosti vožnje razmeram na cesti.
Pešec je prečkal cesto, kjer ni zaznamovanega prehoda za pešce
Kljub temu bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Očitajo mu, da ni prilagodil hitrosti vožnje razmeram na cesti.
H-FReAK je napisal/-a:Kljub temu bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Očitajo mu, da ni prilagodil hitrosti vožnje razmeram na cesti.
Pa naj mi še naj nekdo reče, da slovenci nismo balkanci. Res je, da v tistem trenutku nisem bil prisoten, res je da ne vem kako hitro je ta človek vozil. AMPAK! dejstvo, da če pešca povozim recimo na AC, da me lahko ovadijo zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti je pa balkansko. Doživel sem tudi sam, da sem s cestnim motorjem zletel iz ovinka kjer je omejitev 60 vozil pa sem 40 (o tem se je tudi policaj strinjal z menoj) vendar POZOR! v zapisniku http://demon.uni-mb.si/ales/slike/zapisnik(nesreca)_blended.jpg pa je pisalo, da nisem prilagodil hitrosti. jebemti naše balkanske policaje. Dal me je tudi sodniku za prekrške. Naj samo omenim, da je sodnica pogledala fotografije cestišča, in dejala: " pa saj je vendar na debelo posipano s peskom". Rad bi dobil tudi zapisnik iz sodišča potem pa sem pripravljen oboje objaviti v medijih.
lp, FReAK.