Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan To sep 08, 2009 4:39 pm

lp, mene pa zanima sledeče, za dober dnar sm dobo cobro xrs 9950...zaj me pa zanima če rabim kake papirje o ustreznosti za škife?al ni potrebno ničesar?ker nisem nič dobil poleg.

tisto da so dovoljeni ni problem...to vem :) zanima me samo ali potrebujem kakšen papir o ustreznosti detektorja za evropski trg...pač če me štopa pa gnjavi kaj mam to da mu pokažem da ma neke vrste "homologacijo" al kak bi temu reko...

kupil sem rabljeno preko bolhe...prodajalec pač založil papirjein jih ni...

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO To sep 08, 2009 10:06 pm

No mene pa zanima ali ima gdo takosno zadevo ki je v spodnjem linku in ali se to izplaca kupit ..... ali je dober nakup ali pa kaj drugega priporocate :?:

http://www.bolha.com/oglas383198790/lov ... ler-pro-78

lp/hvala
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr sep 09, 2009 10:08 am

okulistika je napisal/-a:V Kopru se nahaja trgovina v kateri sme kupil radar detektor cobro 9445 plačal sem jo 200eur.,
Detektor je odličen. Ima 14 band kar pomeni da zaznava 14 različnih tehnologij merjenja (za razliko od ostalih radarjev zazna tudi nove radarje).

Bravo, si jo pa preplačal. Za takšno ceno dobiš tukaj dve: http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid= ... Categories

tumbl
Nov uporabnik

Napisal/-a tumbl Sr sep 09, 2009 10:45 am

razmišljam o nakupu:
http://uk.emarket365.com/item.php?id=49944797&SESSION_ID=8e6422dad8a689a1e9b31ca066f7dd3c
http://uk.emarket365.com/item.php?SESSION_ID=8e6422dad8a689a1e9b31ca066f7dd3c&id=49937549

telih dveh zadev in me zanima če ima kdo kaj izkušenj s tem, se da in kje, dobiti ceneje?

morda kdo ve kje bi dobil H.A.R.D.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če sep 10, 2009 10:40 am

Kaj ti piše gor? Narejeno za EU! Torej? Ponudnik powerseller s 100 % rejtingom. Verjetno ni to prvi detektor, ki ga je prodal...Lahko preveriš. V glavnem, je tudi z garancijo in tudi od uvoznika. Kaj pa ni od uvoznika?

No, samo da si ti zadovoljen, to je pomembno. Maš pa po svoje tudi prav, da se podpira slovensko ekonomijo. Mogoče pa boš na rovaš svoje denarnice celo začel misliti drugače, ko boš kupil prvi izdelek v tujini, tako kot sem jaz že pred nekaj leti.

viljuska33
Nov uporabnik

Napisal/-a viljuska33 Če sep 10, 2009 10:55 am

kaj pa za ta novi sistem provida? a ga detektor zazna?...kr provida nej bi bla samo snemanje vozila in nej bi "posredno" določil tvojo hitrost...se prav računajo tvojo oddaljenost itd in na koncu nej bi zračunal tvojo hitrost..neki u tem smislu sm slišu -preveč kompliciran zame :P

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če sep 10, 2009 12:26 pm

jz poznam en najbolji radar detektor in tudi najbolj učinkovit

imenuje se: lahka noga :)

nism dubu že dolg kake kazni, ker vedno počas vozim :-P :-P

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan Če sep 10, 2009 12:45 pm

js bom pa tak reko...glede delovanja...v 3h dneh kar imam še nism srečo škifov ali pa kaj...bom pa reko tak...dokar ga mam...in za vsako ko mi začne piskat al zarad petrola al semaforja al česarkol...postanem pozorn na hitrost in jo zmanjšam če sm prehiter...tak da če že ne deluje da me reši pred pravim radarjem, mi vsaj pomaga malo brzdat hitrost, ker nikol ne veš kiri signal bo pravi! :D

če pa deluje na škife in radarje pa bo še treba malo počakat pa jih poiskat...

lp,

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe sep 11, 2009 2:36 pm

Ja faaaaaaaaaaaaak ANE :? A smo v vrtcu al kaj? Da bi kdo kaj prebral pa bog ne daj. Kolk me razfukajo taki :mrgreen:

zkomac je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima pa me sledeče, Ali se v sloveniji uporabljajo radarji K-band, sedaj sem izključil k band

Uporabljajo se izključno samo frekvence K-band in sicer v razponu 24.150 GHz ± 100 MHz.

slatncan je napisal/-a:lp, mene pa zanima sledeče, za dober dnar sm dobo cobro xrs 9950...zaj me pa zanima če rabim kake papirje o ustreznosti za škife?al ni potrebno ničesar?ker nisem nič dobil poleg.
lp

Nič ne rabiš. Če te kdo kaj vpraša rečeš da je detektor. Če bo kaj pameten, ga lepo vprašaš po katerem členu boš kaznovan. Če začne nekaj mutit, mu ponovno vljudno predlagaš, da si prebere 23.člen. Rešeno.

AudiQUATTRO je napisal/-a:No mene pa zanima ali ima gdo takosno zadevo ki je v spodnjem linku in ali se to izplaca kupit ..... ali je dober nakup ali pa kaj drugega priporocate :?:

http://www.bolha.com/oglas383198790/lov ... ler-pro-78

lp/hvala

Tolk smo že predebatiral o teh radarjih. Eni smo povedal svoje izkušnje, kako se obnese, kaj zaznava, kako, kje so šibke točke. In glej ga zlomka še se najde eden, ko bi rad nekaj probal in vedel kako se kaj obnese. Ne komliciri, pejt v štacuno in nabavi kar smo predebatiral da se obnese kot dobro. JA! :D

tumbl je napisal/-a:razmišljam o nakupu:
telih dveh zadev in me zanima če ima kdo kaj izkušenj s tem, se da in kje, dobiti ceneje?

[/url]

Dober detektor in malo evrov ne gresta skupaj. Sedaj, če si se odločil zakar si se odločil pejt iskat, sicer smo ti že povedal kaj naj se nabavi. Kupiš nekaj za 150€ in jih vržeš stran. j*** ga.

viljuska33 je napisal/-a:kaj pa za ta novi sistem provida? a ga detektor zazna?...kr provida nej bi bla samo snemanje vozila in nej bi "posredno" določil tvojo hitrost...se prav računajo tvojo oddaljenost itd in na koncu nej bi zračunal tvojo hitrost..neki u tem smislu sm slišu -preveč kompliciran zame :P

Ja provide ti ne more zaznat. Sicer nimam blage kako tisto deluje, ampak tam te ne merijo tako kot z stacionarno pištolo na laser. Notri ma zaslonček, kako pa izračunajo svojo pot avtomobilam, se bo pa mogoče kdo tukaj našel. Provida ne meri tvoje hitrosti, ampak hitrost provide avtomobila. In s tem ko te snema, ti določijo eno povprečno hitrost na določenem odseku.

zkomac je napisal/-a:J
KAJ PA K-BAND, DELUJE V SLOVENIJI?? OBSTAJA KAKA STRAN Z VSEMI FREKVENCAMI V SLOVENIJI??

k****a sam tis pa tečn. V sloveniji je samo K band frekvenca.

zkomac je napisal/-a:KATEREGA PA IMAŠ?? Ugasni k-band / prodajalec mi je rekel da v sloveniji ne dela noben radar na k-band, tako naj bi mu rekli na policiji.

Kaj je temu prodajalcu ime Cveto. Na suho so ga uuuuiiii uuuuuuiii ;) Celi looool tale topic.

Edino kar sem ne dolgo nazaj prebral na netu je da so prišli neki novi radarji. Na koncu prišel do zaključka, da so to verjetno premični smetnjaki. Tile ne delujejo na K-Band frekvenci ampak je oddajna frekvenca 34.0Ghz ali 34.3GHz oz. Ka-band Pogledal specifikacije mojega detektorja in se nasmehnil. Ga imam v škatlici. 8)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 11, 2009 7:43 pm

X-Hair je napisal/-a:
Provida ne meri tvoje hitrosti, ampak hitrost provide avtomobila. In s tem ko te snema, ti določijo eno povprečno hitrost na določenem odseku.

samo v tej "točki" te popravim (za ostalo nimam pojma) ....ja, to kar si napisal drži za provide na Hrvaškem, dočim naše izmerijo tvojo hitrost(merijo pa seveda tudi "same sebe")

PS. ravno zaradi tega je na hr toleranca 20% se pravi te kaznujejo od 156 naprej....(pri nas se mi zdi, da 3% nisem pa zihr, pravijo da od 138 naprej plačaš)

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Pe sep 11, 2009 7:50 pm

HaMzO je napisal/-a:jz poznam en najbolji radar detektor in tudi najbolj učinkovit

imenuje se: lahka noga :)

nism dubu že dolg kake kazni, ker vedno počas vozim :-P :-P

:DD itak da nisi dubu kazni če pa nikol ne ustaviš :)) oz. dugače povedano,nimajo lasa odreagirat :)
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So sep 12, 2009 11:32 am

sašo5 je napisal/-a:samo v tej "točki" te popravim (za ostalo nimam pojma) ....ja, to kar si napisal drži za provide na Hrvaškem, dočim naše izmerijo tvojo hitrost(merijo pa seveda tudi "same sebe")

Hm...jaz te razumem kot da naša provida meri tvojo hitrost. Ampak kako je meri če se že sama premika. Obstaja tak sistem :?: Vsekakor more merit sebe in zaradi tega more voziti za tabo določen čas, da lahko pove povprečno na določenem odseku. Neki se ne razumeva se mi zdi :D

zkomac je napisal/-a:Zaenkrat meni deluje ta cobra super, vendar ni mi ratalo na leteti še na nobeden radar, okulistka, kako mpa tebi deluje omenjena ˇmašincaˇ?

Čudn bi blo če bi ti kje kaj zaznalo če si pa...
zkomac je napisal/-a:sedaj sem izključil k band

zkomac je napisal/-a:drugače pa hvala za odgovor, kakor sem zasledil na sloveniji in hrvaški ni radarja z x in k band

X-Hair je napisal/-a:Uporabljajo se izključno samo frekvence K-band

WTF?!?!
:huh:

V glavnem, da ne boš presenečen, ko dobiš pošto domov. :bonk
SlikaSlika

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan So sep 12, 2009 1:11 pm

zkomac je napisal/-a:Zaenkrat mi moj detektor deluje solidno, ni mi še piskal na nobena vrata, niti radarja še nisem ujel.

vrjamem da ti ni...jaz ko sem izklopil K-band mi je tut na petrolu nehal piskat :D ampak če jeres kar pravi x-hair da se uporabla k-band pri nas...pol ga bo treba vklopit...

kar se provide tiče...kolko je enkrat razlagal en na klubskem pikniku ki vozi provido, deluje tako da on te snema, se vozi za tabo...in na principu neke štoparice meri tvoj čas med 2ma točkama ki si jih on izbere...in na podlagi časa in prevožene poti dobi tvojo povprečno hitrost in si v pi*di...zaj če sem ga prav razumel :D provido je mislim da nemogoče zaznat...razen res če ima kamera kakšne diode za nočno snemanje notr al pa kaj...drugače pa sama po sebi ne oddaja nobenega signala.

lp

tumbl
Nov uporabnik

Napisal/-a tumbl So sep 12, 2009 2:51 pm

zkomac je napisal/-a:Ja, samo kakor vem k-banda ni še, ampak ste verjetno imeli prav cobra 9445 če vključiš k band piska čisto na vse, ko pa je bla laserska pištola je bil pa tiho (in tudi pritisnil je na petelina)

Menat bo treba detektor na malo višji rang, mogoče whistler pro 78.

Prodajalec mi je rekel da je kriva šipa pri opel zafiri (2008) , ampak ko smo klicali oplov servis so rekli da je normalna kot pri ostalih avtomobilih, ampak ni problem šipa ampak detektor . (aa šipa je tonirana samo na stopnjo 1)

Potem sem pa klical v smrjene trgovino z detektorji so mi pa svetovali whistlerja, pravjo da ga imajo oni in da jim lepo deluje.

Ima 3 načine filtriranja , tako da ni toliko lažnih alarmov.

Ima kdo omenjenega whistlerja?

kaj pa valentine?

mare-
Nov uporabnik

Napisal/-a mare- So sep 12, 2009 7:15 pm

V sloveniji je k in ka band:
http://www.radardetector.net/forums/loc ... ope-9.html
Jaz imam valentine one montiran pri vzvratnem ogledalu zadaj za črnimi pikicami pa delabrez problema.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So sep 12, 2009 9:46 pm

no, mene pa zanima kje bi se dalo nabavit kak radar detektor, za recimo do 2 jurja...

pa če se sloh dobi kaj pametnega za tak denar...

prustah
Nov uporabnik

Napisal/-a prustah So sep 12, 2009 11:02 pm

En filmček,da na frekvenci 24.150 GHz +-100MHz(K-band) deluje stacionarc.Kje je,pa mislim,da ni potrebno zgubljati besed...

http://www.youtube.com/watch?v=FXwtrAoeb0Q&feature=channel

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne sep 13, 2009 9:03 pm

zkomac je napisal/-a:A ti to misliš 2000€ ????

2 jurja je 2000€

p.s koliko band ima whistler pro 78?

ja 2000€ mislim. a se dobi kaj al ne?

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po sep 14, 2009 9:13 am

X-Hair je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:samo v tej "točki" te popravim (za ostalo nimam pojma) ....ja, to kar si napisal drži za provide na Hrvaškem, dočim naše izmerijo tvojo hitrost(merijo pa seveda tudi "same sebe")

Hm...jaz te razumem kot da naša provida meri tvojo hitrost. Ampak kako je meri če se že sama premika. Obstaja tak sistem :?: Vsekakor more merit sebe in zaradi tega more voziti za tabo določen čas, da lahko pove povprečno na določenem odseku. Neki se ne razumeva se mi zdi :D

Američani imajo v nekaterih policijskih avtomobilih radarje, ki kažejo koliko vozi tudi tisti po nasprotni strani ceste. O tem da kažejo tudi, koliko vozi nekdo, ki prehiteva takšno vozilo ne mislim izgubljati besed.
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po sep 14, 2009 4:05 pm

..naša vozila provida merijo svojo hitrost in ne hitrost vozila pred njim, na podlagi povprečne hitrosti ( svoje ) potem na dolečem odseku oz. časovnem intervalu izračunajo hitrost!
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov