Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če sep 06, 2007 5:42 am

Samo eno vprašanje: naš direktor pravi, da nove kazni že veljajo. A je to res?

Uporabniški avatar
zums
Nov uporabnik

Napisal/-a zums Če sep 06, 2007 10:55 am

In kdaj začnjejo veljati?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če sep 06, 2007 11:05 am

Kolikor jaz vem je to le nov predlog, ki pa še ni zakonsko sprejet.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 11:13 am

Naj bi začel veljati od danes naprej.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če sep 06, 2007 11:21 am

Danes bo obravnavan na Vladi RS, potem pa gre še čez cel postopek v parlamentu. Tko da prej kot 3 mesece ne bo šlo (min 2 meseca).

lp
Matej

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če sep 06, 2007 11:46 am

Če je to res tako potem res ne bo kmalu. Tudi če grejo čez skrajšani postopek, da se izognejo trem branjem.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Če sep 06, 2007 2:51 pm

FBR je napisal/-a:Če je to res tako potem res ne bo kmalu. Tudi če grejo čez skrajšani postopek, da se izognejo trem branjem.

Tut če ga berejo tja do leta 2066 se večina Slovencev prou nebi sekirala ;)

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Re: Nove višje kazni?

Napisal/-a giana Če sep 06, 2007 6:23 pm

Speedfighter je napisal/-a:http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070829_3104592_60042609.php

Se strinjam za kazni pri višjih hitrostih (npr. prekoračitev za 30+km/h v naselju), ampak mi je pa pod izgovorom, da s temi kaznimi rešujejo morije na naših cestah absurden denimo podatek, da bo policaj rešil možnost morije na cestah, če me bo ustavil pri 55km/h v naselju in mi dal plačilni nalog za 80 EUR :roll:

Ravno včiraj okoli 20.00 sem peljala skozi naselje 68, omejitev itak 50. Peljala sem skozi križišče. Ko sem videla, da se bo pooočasi prižgala oranžna luč, sem stopila po gasu in kaj zagledam, mahajočo rdečo luč.
Policaj mi je zakasiral 42€ torej, 21€ polovično.

Aha, naj povdarim, da sem skozi to križišče peljala zato, ker nisem v prejšnjem križišču hotela prevoziti dvojno črto. :roll:
Očitno bi jo morala, saj sem izbrala napačno, dalšo pot in dobila kazen. :evil:
Poleg tega je prekčala cesto, 20 metrov pred tistim križiščem, črna mačka. :roll:
Tako da se kazni očitno ne bi morala izogniti.

lp :P

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če sep 06, 2007 6:33 pm

nebivedu je napisal/-a:Naj bi začel veljati od danes naprej.

Lahko prosm poves kje to pise oz. kje naj bi bilo uradno?
There is no time...

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Ne sep 09, 2007 9:41 am

road dewil je napisal/-a:mene pa nekaj drugega zanima a ze kolesarje veljajo omejitve hitrosti?
mislim tam kjer ni kolesarskih.. makedamske ceste, in še ostale
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Ne sep 09, 2007 7:51 pm

A te nove kazni so ze v veljavi oz gdaj zacnejo.

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne sep 09, 2007 9:14 pm

5cho je napisal/-a:Danes bo obravnavan na Vladi RS, potem pa gre še čez cel postopek v parlamentu. Tko da prej kot 3 mesece ne bo šlo (min 2 meseca).

lp
Matej

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To sep 11, 2007 12:52 pm

Ma tole je groza, kar dela ta vlada sedaj. Namesto, da bi se naredilo kaj na preventivi, osveščanju, mentaliteti voznikov itd., pa nabijejo kazni za 100% in mislijo, da bo problem rešen. Drugorazredno in sramotno :!:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 11, 2007 2:00 pm

STENTOR je napisal/-a:Drugorazredno in sramotno :!:

V drugem razredu ni tok neumnih otrok, da bi kej takega delal - ti v parlamentu so bolj iz šol s posebnimi programi.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK To sep 11, 2007 2:08 pm

STENTOR je napisal/-a:Ma tole je groza, kar dela ta vlada sedaj. Namesto, da bi se naredilo kaj na preventivi, osveščanju, mentaliteti voznikov itd., pa nabijejo kazni za 100% in mislijo, da bo problem rešen. Drugorazredno in sramotno :!:

Groza je to kar narod dela po cestah. Od Domžal do Lj sta me dva tako izsilila da je skoraj prišlo do nesreče. Se peljem čez Ljubljano i**** na polno v rdečo luč, istočasno pa že ena kokoš čez prehod seveda tut v rdečo. Ne vem a je luna spet al kaj..

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport To sep 11, 2007 2:24 pm

TomazK je napisal/-a:
STENTOR je napisal/-a:Ma tole je groza, kar dela ta vlada sedaj. Namesto, da bi se naredilo kaj na preventivi, osveščanju, mentaliteti voznikov itd., pa nabijejo kazni za 100% in mislijo, da bo problem rešen. Drugorazredno in sramotno :!:

Groza je to kar narod dela po cestah. Od Domžal do Lj sta me dva tako izsilila da je skoraj prišlo do nesreče. Se peljem čez Ljubljano i**** na polno v rdečo luč, istočasno pa že ena kokoš čez prehod seveda tut v rdečo. Ne vem a je luna spet al kaj..

ja glih dons je luna (črna) :lol:
RS-sport

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To sep 11, 2007 3:43 pm

nebivedu je napisal/-a:..- ti v parlamentu so bolj iz šol s posebnimi programi.

Tisti iz vlade pa iz posebnih šol za slepe, kjer jih poučujejo z znakovno govorico gluhih. Tudi zato jim ne pride do živega še tako argumentirana kritika. Pa saj to hočejo, vse ostalo je za njih "zarota"

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To sep 11, 2007 3:48 pm

bo zanimivo pol gledat, kak bo še več kaskaderjev in prometnih nesreč, me res zanima kaj bojo pol tiste buče izjavle, glede na št mrtvih.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
filipo
Nov uporabnik

Kraj: GO

Napisal/-a filipo To sep 11, 2007 3:54 pm

tako je, če samo pogledaš dejstvo, da če te v naselju dobi čez 80 km/h, je večja kazen kot za pobeg+ ni 100% da jo dobiš :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To sep 11, 2007 4:29 pm

En zanimiv način zniževanja proračuna (ker pri nas gre pri kaznih predvsem za to - tu sicer višajo. Analiz o pravih vzrokih ni, če pa so, se skoraj vse različne vzroke zvede na neprilagojeno hitrost. Kot da ni nesreča že po definiciji vedno posledica neprilagojene hitrosti?).
Simptomatično je že to, da taki prispevki nastajajo kot zanimivosti - so preveč onkraj miselnosti oz poskusov zmanjševanja nesreč.

RTVSLO je napisal/-a:Brez semaforjev večja varnost?

Ukinitev prometnih znakov bo zmanjšalo število nesreč

Nemško mesto se je odločilo, da bo ukinilo vse semaforje in prometne znake, da bi povečali varnost na cestah.

Vsi prometni znaki bodo odstranjeni iz nemškega mesta Bohmte, saj tako želijo zmanjšati število prometnih nesreč in olajšati življenja pešcem. Župan mesta Klaus Goedejohann meni, da se bo prometna varnost povečala.
Zamisel za odstranitev vseh prometnih znakov se je porodila nekemu Nizozemcu, podprla pa jo je tudi Evropska unija.

Mesto Bohmte pa ni edino, ki se je odločilo za tak ukrep, saj so to že poskusili v nekaterih nizozemskih mestih, kjer so ukinili vse semaforje, prometne znake in označbe na cestah. Vsa mesta poročajo, da so bili ukrepi uspešni, saj naj bi se število prometnih nesreč drastično zmanjšalo.

Tu bi bila potrebna oz koristna kvalitetna psihološka analiza vzrokov zmanjševanja nesreč, verjetno bi se dalo tudi o primerljivem psihostanju v Slo ("jaz imam prav, odjebi") marsikaj povedati.

Sploh je ta "brezznakovni" princip "Nikoli nimam a priori prav, upoštevat moram vse okoliščine", ki je Slovenceljnom tako tuj, edina pot k osveščanju (resničnem sproščanju) in zavedanju pomena kvalitetnih psihosocialnih odnosov, tako v prometu kot drugje v naših življenjih (da ne govorimo o nasilnih delitvah, npr. spraševanju o belogardizmu itd itd). Tu dam Čeblju povsem prav v polemiki glede nove policije (čeprav bi kdaj najraje kakšnega norca na cesti lastnoročno pohabil), edina pot je sprejem boljših zakonov in uveljavitev le-teh, ne pa uveljavljanje slabih zakonov (ki so kdaj celo tako slabi, da jih stara policija dejansko ne more uveljavljat) z novimi in novimi policaji in omejitvami. S preveč omejitvami (in kaznimi) tudi nujno potrebne omejitve zgubijo vsak pomen/učinek. In ravno v preveliki oz napačni normiranosti - konkretno v prometu - se zgublja racionalnost, na površje pa prihajajo travme, čustva, negativni refleksi, vse to pa na cesti nima kaj početi, zato tudi tako stanje.

To je ena od stvari (prečiščenje normiranosti, omejitev itd), za katere bi morale poskrbeti ustrezne službe pod nadzorom ministrov. Seveda o tem niti ne pomislijo.
Me prav zanima, kaj se bo z novim ministrom spremenilo. Trenutna prognoza je poslabšanje.
Zadnjič spremenil esem, dne To sep 11, 2007 4:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov