Speedfighter je napisal/-a:http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070829_3104592_60042609.php
Se strinjam za kazni pri višjih hitrostih (npr. prekoračitev za 30+km/h v naselju), ampak mi je pa pod izgovorom, da s temi kaznimi rešujejo morije na naših cestah absurden denimo podatek, da bo policaj rešil možnost morije na cestah, če me bo ustavil pri 55km/h v naselju in mi dal plačilni nalog za 80 EUR
STENTOR je napisal/-a:Ma tole je groza, kar dela ta vlada sedaj. Namesto, da bi se naredilo kaj na preventivi, osveščanju, mentaliteti voznikov itd., pa nabijejo kazni za 100% in mislijo, da bo problem rešen. Drugorazredno in sramotno
TomazK je napisal/-a:STENTOR je napisal/-a:Ma tole je groza, kar dela ta vlada sedaj. Namesto, da bi se naredilo kaj na preventivi, osveščanju, mentaliteti voznikov itd., pa nabijejo kazni za 100% in mislijo, da bo problem rešen. Drugorazredno in sramotno
Groza je to kar narod dela po cestah. Od Domžal do Lj sta me dva tako izsilila da je skoraj prišlo do nesreče. Se peljem čez Ljubljano i**** na polno v rdečo luč, istočasno pa že ena kokoš čez prehod seveda tut v rdečo. Ne vem a je luna spet al kaj..
RTVSLO je napisal/-a:Brez semaforjev večja varnost?
Ukinitev prometnih znakov bo zmanjšalo število nesreč
Nemško mesto se je odločilo, da bo ukinilo vse semaforje in prometne znake, da bi povečali varnost na cestah.
Vsi prometni znaki bodo odstranjeni iz nemškega mesta Bohmte, saj tako želijo zmanjšati število prometnih nesreč in olajšati življenja pešcem. Župan mesta Klaus Goedejohann meni, da se bo prometna varnost povečala.
Zamisel za odstranitev vseh prometnih znakov se je porodila nekemu Nizozemcu, podprla pa jo je tudi Evropska unija.
Mesto Bohmte pa ni edino, ki se je odločilo za tak ukrep, saj so to že poskusili v nekaterih nizozemskih mestih, kjer so ukinili vse semaforje, prometne znake in označbe na cestah. Vsa mesta poročajo, da so bili ukrepi uspešni, saj naj bi se število prometnih nesreč drastično zmanjšalo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov