Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 05, 2007 8:06 am

Kritik je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:killah, razloži, kaj je bilo z mano - če misliš tisti izgred pred šparom, ko se tip ni hotel umaknit z avtom, pa sem mu avto odrinil - sam si je bil kriv, kaj pa je izzival.

:shock: :shock: WTF? Resno? Kaj sta se prepirala zaradi park placa? Kako si se pa za to odločil? Po principu ko je jači...?

Zgoraj omenjeni princip je že sedaj popolnoma preveč prisoten na cesti.... in kdo garantira, da se ne bodo pacienti od samozvane policije ravnali po njem? Vsi smo ljudje in vsem nam kdaj pa kdaj prekipi...

Ne, jaz sem se odpravljal ven iz parkplaca, predmano je bila stena, tip pa me je zaparkiral zadaj in sedel v avtu. Ko sem ga prosil, če se umakne, je pa izjavil, da se bo umaknil, ko bo njemu pasalo ali pa ko bo žena prišla iz trgovine (bilo je pa pred novim letom in si za iz trgovine ven priti rabil 2 uri). Parkrat sem mu še potrobil in ga še parkrat prosil, da umakne avto, to je trajalo približno 15 minut, potem mi je pa film počil in sem mu odrinil avto okol 4 metre stran, ter se odpeljal brez besed.

Pač je bil to izpad, ki bi ga najbrž še enkrat naredil ali pa večkrat, ker taki ljudje me pa iz tira vržejo, prvo te zaparkira, potem se pa še umaknit noče.

Iz avta laguna, sem mu naredil totalko, ker sem mu zakrivil stebriček na sovozniški strani in ukrivil poden in streho.
Old subarus never die, they just get faster!

weta
Novinec

Napisal/-a weta Sr sep 05, 2007 8:06 am

a ni tu govora o novi policiji ali je o vsem drugem?

vsak, ki namenoma dopusti, da se zgodi prometna nesreča, bi moral biti strogo kaznovan. ne za povzročitev, ker kao ni kriv, temveč, ker ni preprečil nesreče. dokazovanje tega je seveda drugo vprašanje.

bi pa vseeno položil v misli tem novim policajem tudi to, da ko se bodo namerno zaleteli, naj imajo v mislih to, da je lahko ta človek v avtu pred njimi lahko prekršek storil namenoma, lahko pa je bil samo trenutek nezbranosti..to pa se dogaja vsem. Prav tako naj imajo v mislih, da se v avtu ali pa na kolesu lahko pelje tudi otrok ali celo dojenček, starejša oseba in je zanj trk lahko usoden. s kakšno vestjo bodo hodili po svetu? s čisto in mirno? jaz ne bi, saj bi si vedno očital, da bi dogodek lahko preprečil.
poleg tega naj imajo v mislih tudi to, da je v primeru nesreče cesta nekaj časa popolnoma ali delno zaprta, promet oviran. koliko škode, živcev, bencina gre tako v nič. zaradi tega je lahko ovirana pot reševalcem, gasilcem, policiji na nujni vožnji, ki gredo ravno k vam, ker se vam je nekje nekaj zgodilo, vaš kolega v terencu pa je namerno dopustil da je nekoga zgazil.

to je samo nekaj misli v razmislek.

sam sem mnenja, da vsak normalen človek nesrečo ne glede na to ali ima prav ali ne poskuša preprečiti, pa tu ne govorim, da moraš sam s ceste speljat, da vsiljivec pred tabo prosto pelje. veliko primerov je ko samo gas popustiš, pa rešiš težavo.

samo strpnost je potrebna pa gre vse lažje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr sep 05, 2007 8:10 am

weta je napisal/-a:a ni tu govora o novi policiji ali je o vsem drugem?

vsak, ki namenoma dopusti, da se zgodi prometna nesreča, bi moral biti strogo kaznovan. ne za povzročitev, ker kao ni kriv, temveč, ker ni preprečil nesreče. dokazovanje tega je seveda drugo vprašanje.

bi pa vseeno položil v misli tem novim policajem tudi to, da ko se bodo namerno zaleteli, naj imajo v mislih to, da je lahko ta človek v avtu pred njimi lahko prekršek storil namenoma, lahko pa je bil samo trenutek nezbranosti..to pa se dogaja vsem. Prav tako naj imajo v mislih, da se v avtu ali pa na kolesu lahko pelje tudi otrok ali celo dojenček, starejša oseba in je zanj trk lahko usoden. s kakšno vestjo bodo hodili po svetu? s čisto in mirno? jaz ne bi, saj bi si vedno očital, da bi dogodek lahko preprečil.
poleg tega naj imajo v mislih tudi to, da je v primeru nesreče cesta nekaj časa popolnoma ali delno zaprta, promet oviran. koliko škode, živcev, bencina gre tako v nič. zaradi tega je lahko ovirana pot reševalcem, gasilcem, policiji na nujni vožnji, ki gredo ravno k vam, ker se vam je nekje nekaj zgodilo, vaš kolega v terencu pa je namerno dopustil da je nekoga zgazil.

sam sem mnenja, da vsak normalen človek nesrečo ne glede na to ali ima prav ali ne poskuša preprečiti, pa tu ne govorim, da moraš sam s ceste speljat, da vsiljivec pred tabo prosto pelje. veliko primerov je ko samo gas popustiš, pa rešiš težavo.

Sam takoj opazim, kdaj človek naredi napako in kdaj zavestno izsili. ŽE v križišču vidiš, da če je storil napako in zapeljal na napačni pas, potem da žmigovec še preden se prižge zelena luč in ti nakaže, da se je zmotil, pa če ga spustiš v kolono. In takemu ni problema odpustit. Ko pa ti mulc zanalašč prehiti celo kolono, se postavi na pas za zavijanje levo, ter te potem izsili brez žmigavca in brez opozorila, pa se malo zamisliš, če si v osebnem avtu. V 2 tonski škatli pa se zamisliš malo manj, ker te ne more poškodovat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr sep 05, 2007 8:18 am

@sonic: kar se tiče kolesarjev pa to morm povedat da sem bil na sodišču zaradi pločnikov ipd....ker mi je v roku 10s policaj napisal cel spil prekrškov in sem lepo se odpelu do sodišča, se razpizdil, povedal svoje kako je z ureditvijo kolesarskih površin in dal predlog sodnici da naj gre sama tam z kolesom "en krog" če ji je do tega!

rezultat: brisanje kazni

vozniki avtomobilov smo DOLŽNI !!!OPAZOVATI!!! to pozabljate kokr vidm, ker v prometu nismo sami na cesti, so še peščci,kolesarji,motoristi! tako kot ti v avtošoli non stop trobi po glavi glej gor,glej desno,glej levo,glej nazaj tako bi morali početi tudi v praksi.

@nebivedu: to mi je znano tm v mostah pr avtohiši moste, ko se zavija na levo, lepo čakaš v koloni tudi po cca. 10min nakar te prehiti nekdo z desnega cestišča in lepo po avtobusni naprej....
sicer se take stvari dogajajo tudi na izhodih z obvoznice ipd....zavijaš levo nato pa pride nekdo ki se mu ne da čakat v koloni in se postavi v štric z tabo da bo zavil levo, rezultat: ta ista oseba zavije na odstavni pas ki je poln siganlizacij in po možnosti kakega še odbije seveda na njegov strošek ali pa sledi trk v kar velik pločnik. mi grejo pa zelo na živce G7 varnostni kombiji ko tako delajo, ko se mu neda čakat v koloni z izvoza obvoznice in se FRAJER kar ustavi na prehodu za pešče in čaka na zeleno - ne moreš verjet, takrat mi je žal da nism kolesar ker bi se jim naravnost v vrata zaletu in poklicu policijo.
Zadnjič spremenil adis, dne Sr sep 05, 2007 8:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Sr sep 05, 2007 8:20 am

To je čist res. Sej se hit vid kdo je objesten kdo pa ne.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr sep 05, 2007 8:37 am

vozniki avtomobilov smo DOLŽNI !!!OPAZOVATI!!! to pozabljate kokr vidm, ker v prometu nismo sami na cesti, so še peščci,kolesarji,motoristi! tako kot ti v avtošoli non stop trobi po glavi glej gor,glej desno,glej levo,glej nazaj tako bi morali početi tudi v praksi.
Jaz tega ne pozabljam, ampak tudi kolesarji in pešci prepogosto (zaradi svoje komotnosti/brezbrižnosti/egoizma) spravljajo sebe (in druge!) v nevarne situacije s svojimi izpadi. Ker na cesti je v bistvu tudi pozornost voznikov omejena dobrina - če moram pazit, kdaj me kolesar/skuter nepravilno izsiljuje po desni ali pešec nepravilno skoči čez cesto, mi s tem jemlje pozornost na ostalo dogajanje (ker moram reševati njegovo sebično rit, mi lahko kak drug dogodek uide) in s tem posredno ogroža mene in druge, če bi se dodatno zgodilo še kaj nepredvidenega. Ne vem, zakaj morajo eni brez potrebe dostano mešat drek na cesti, kjer je že tako totalni kaos...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr sep 05, 2007 8:51 am

z tem se strinjam @sonic kar si napisal, sej veš nekateri se nočejo peljati npr. po kakih godznih poteh da se izživijo in dajo tisti pump iz sebe ki se jim nabira čez celoten teden v mestu pa nekateri to počnejo kar v mestu samem. samo če ti nimaš ustrezne površine na kateri bi se peljal z kolesom potem tu mora biti kompromis med vsemi udeleženci na cesti ne pa enostranskost ( najsi bo to kolesar, avtomobilist ali pa motorist) - potrebno je sožitje

so pa tud peščci pojave zase, npr. zavijam v samem centru mesta na levo seveda z prednostjo in nakar mi skočijo pešci ( po mojem so bili turisti) kar na cesto, se ustavim in čakam da gredo lahko čez prehod za pešče kjer kljub temu gori rdeča luč na semaforju za pešče, torej....in zravn upam da me nebo nekdo zabil odzadi ker stojim na cesti

OFF: cant we live in harmony? :P :lol:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr sep 05, 2007 9:21 am

sonic je napisal/-a:
Po pločniku ne sme vozit, ampak ima pravico do enega metra od roba pločnika. Razen če ma kolesarsko stezo kje drugje. Mi gre pa živce ko kakšni zaprejo tkole pot, ko sem s kolesom, naprimer pred semaforjem, ko se ustavijo, ker potem ne moreš naprej, na desni je ograja, tako da na pločnik ne moreš, če bi šel pa mimo greš pa potem naprej čez prehod za pešče in naprej po kolesarski stezi, ki pride z desne.
Pa si kdaj pomislil, da je takole jajcanje kolesarjev po desni silno nadležno, prepovedano in za kolesarja nevarno?
Jaz ponavadi na križišču (posebej če bom zavijal desno) poskusim zapreti kolesarje, ki se približujejo od zadaj (zapeljem čisto k desnem robu ceste). Ker točno vem, da medtem ko čakam na zeleno, se mi kreteni rinejo po desni in poskušajo prehitevat po desni v križišču. Kar je (z dobrim razlogom) itak prepovedano po vseh prometnih pravilih, ampak jih ne ustavi. In vmes lahko zaradi vsega dogajanja na tistega kolesarja pozabim, pa ga med zavijenjem na desno spregledam, ker je v mrtvem kotu (zato pa on tudi ima formalno prepoved takega početja)... Zato jih raje v osnovi zaprem, tudi v njihovo lastno dobro (saj lahko bi jih pa tudi kdo drug zbil med zavijanjem v desno).
Osnovni problem je pa v tem, da hočejo kolesarji (plus skuteristi, motoristi..) imeti pravice (uporaba ceste), zavračajo pa osnovno odgovornost (upoštevanje vsaj najosnovnesjših cestnih pravil, vsaj tistih ki so namenjena varnost, predvsem njihovi).
In tukaj je problem te dežele - vsi bi imeli samo pravice, ne bi pa prevzeli tudi ustreznih odgovornosti/dolžnosti...

In zdej ker je tebi nadležno naj se neham s kolesom vozit al kaj :? Men je tudi marsikaj na cesti nadležno pa jebiga, to je promet, to pričakuješ ko greš iz stanovanja v avto.. Prepovedano pa ni, ne vem kje si to prebral. Tudi nevarno ne vem zakaj bi bilo. Pri hitrosti par kmh mi tudi če se v zid zaletim ne bo nič. Meni osebno grejo bolj na K skuterji, ki te prehitijo, potem pa pred tabo vozijo po sredi pasu in jih moraš čakat, ko rabi ravno do naslednega semaforja da dobi tistih 50kmh noter. Pri zavijanju desno mi pa kolesarja nikoli ni problem počakat, itak so že 20m naprej, ko lahko jaz speljem, k sem čakal da se pešec primaje na drugo stran ceste ;)
In ne prepričuj se, da narediš nekaj dobrega, če zapreš kolesarja. Sej je za tabo še na stotine avtov. Če si ga ti zaprl, če ne pomeni da ga drugi potem ne morejo zbit ane. Poleg tega, če ga zapreš, potem ga maš res v mrtvem kotu, če ga pa ne zapreš, ga pa lahko vidiš, tako da je bolj varno za oba. Itak ga pa sploh nimaš v mrtvem kotu ponavadi, ker je kolesar, ki je tik ob tvojem avtu tolk dolg, da se ga vsaj čez eno okno vidi. Če ne pa pogledaš v stransko ogledalo, za to pa so... In pri zavijanju desno ali levo se moraš prepričat, da nobenemu ne boš vzel prednosti, sej to ni samo v tem primeru, ampak vsakič ko zavijaš.
weta je napisal/-a:a ni tu govora o novi policiji ali je o vsem drugem?

Mislim da je dost razlike, če nekdo počasi pripelje skozi krizisce, ker se je zmotil ali pa če nekdo pridivja, da cvilijo gume. Tisti prvi bo pa tud tolk lažje zabremzal, ko bo videl kaj je naredil. Pa tudi taki, ki prehitevajo čez bus postajo, kot v tistem zgornjem primeru, sigurno nimajo majhnih otrok v avtu. Mislim da se vse nekako da ločit, ko vidiš kako se avto obnaša.

Uporabniški avatar
Aichi
Nov uporabnik

Napisal/-a Aichi Sr sep 05, 2007 9:24 am

PO moje gre tu zgolj in samo za eno zadevo, ločevanje tistih, ki se v prometu obnašajo normalno, in tistih, ki mislijo, da so mali bogovi in da zanje pravila ne veljajo. Uni, ki občasno nekaj spregledajo, še nikoli niso bili na tapeti. Te slednje in une objestne ločiš že na 100 metrov, tako se razlikujejo.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Sr sep 05, 2007 9:30 am

sonic je napisal/-a:
Po pločniku ne sme vozit, ampak ima pravico do enega metra od roba pločnika. Razen če ma kolesarsko stezo kje drugje. Mi gre pa živce ko kakšni zaprejo tkole pot, ko sem s kolesom, naprimer pred semaforjem, ko se ustavijo, ker potem ne moreš naprej, na desni je ograja, tako da na pločnik ne moreš, če bi šel pa mimo greš pa potem naprej čez prehod za pešče in naprej po kolesarski stezi, ki pride z desne.
Pa si kdaj pomislil, da je takole jajcanje kolesarjev po desni silno nadležno, prepovedano in za kolesarja nevarno?
Jaz ponavadi na križišču (posebej če bom zavijal desno) poskusim zapreti kolesarje, ki se približujejo od zadaj (zapeljem čisto k desnem robu ceste). Ker točno vem, da medtem ko čakam na zeleno, se mi kreteni rinejo po desni in poskušajo prehitevat po desni v križišču. Kar je (z dobrim razlogom) itak prepovedano po vseh prometnih pravilih, ampak jih ne ustavi. In vmes lahko zaradi vsega dogajanja na tistega kolesarja pozabim, pa ga med zavijenjem na desno spregledam, ker je v mrtvem kotu (zato pa on tudi ima formalno prepoved takega početja)... Zato jih raje v osnovi zaprem, tudi v njihovo lastno dobro (saj lahko bi jih pa tudi kdo drug zbil med zavijanjem v desno).
Osnovni problem je pa v tem, da hočejo kolesarji (plus skuteristi, motoristi..) imeti pravice (uporaba ceste), zavračajo pa osnovno odgovornost (upoštevanje vsaj najosnovnesjših cestnih pravil, vsaj tistih ki so namenjena varnost, predvsem njihovi).
In tukaj je problem te dežele - vsi bi imeli samo pravice, ne bi pa prevzeli tudi ustreznih odgovornosti/dolžnosti...

Te boli a ker grejo mim ti pa stojiš v gužvi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr sep 05, 2007 9:31 am

adis je napisal/-a:vozniki avtomobilov smo DOLŽNI !!!OPAZOVATI!!! to pozabljate kokr vidm, ker v prometu nismo sami na cesti, so še peščci,kolesarji,motoristi! tako kot ti v avtošoli non stop trobi po glavi glej gor,glej desno,glej levo,glej nazaj tako bi morali početi tudi v praksi.

Vsi udeleženci v prometu so DOLŽNI OPAZOVATI! Tako pešci, kot kolesarji, mopedisti, motoristi in avtomobilisti, ter kamionosti. Vendar največkrat morajo napake reševat avtomobilisti - tudi napake drugih udeležencev, kar pa ni prav. Vsak bi moral v prvi vrsti poskrbet zato, da ne ogroža drugih (avtomobili, tovornjaki avtobusi) ali da ne dela napak, v katerih bi bil sam ogrožen (pešci, kolesarji, mopedisti, motoristi).

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr sep 05, 2007 9:41 am

Aichi je napisal/-a:PO moje gre tu zgolj in samo za eno zadevo, ločevanje tistih, ki se v prometu obnašajo normalno, in tistih, ki mislijo, da so mali bogovi in da zanje pravila ne veljajo. Uni, ki občasno nekaj spregledajo, še nikoli niso bili na tapeti. Te slednje in une objestne ločiš že na 100 metrov, tako se razlikujejo.

In po čem jih ti razlikuješ. Si bog ali kaj, da lahko to zagotovo veš?

Prosim razloži tvoje ločevanje?
Slika

Uporabniški avatar
Aichi
Nov uporabnik

Napisal/-a Aichi Sr sep 05, 2007 10:09 am

heh, vidim da te žre, ker spadaš med une, ki ko se prižge rumena, pohodiš, da ne bi pol minute čakal ali ko je kolona v križišču, nabildaš ego s tem, kako si zvit, ker si najdo bližnjico po desnem pasu, ki je za naravnost.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Sr sep 05, 2007 10:14 am

moj prejšnji post je bil mišljen, da vsak normalen voznik raje prepreči nesrečo, kot pa jo dopusti, pa naj je pred tabo objestnež ali nekdo, ki se je zmedel, zmotil itd...

tudi meni gredo na živce ponavadi mladi nadebudni avtomobilisti z bogatimi očki, ki jim velikodušno posojajo ali kupujejo dobre avte, in ki se nato objestno, agresivno obnašajo v prometu, kot da je vse za njih narejeno in da so samo oni na svetu. Toda, ne glede ali je tak bučman pred mano, vseeno raje malce zabremzam, kot se zakantam v njega. verjetno pa ne bom pretiraval s tveganjem za moje življenje, da bo on šel brez posledic skozi, to pomeni, da bom sam zavestno zapeljal s ceste ali v nasproti vozeč tovornjak, če pred mano mulc na skuterju izživlja svoje travme.

ti novi policaji pa naj poleg vsega drugega imajo v mislih tudi druge osebke, ki so v prometu...kaj pa če bo takega skuterista, avtomobilista ali njih samih v trenutku njihovega pravičnega karambola odneslo v ničhudega slutečega mimoidočega pešca na pločniku itd...zaradi takih zgodb je bolje trčenje preprečit, kot ga pustiti, da se zgodi, ker v trenutku trka, se konča človekova volja in velja samo fizika, to pa pomeni, da stvari letijo nekontrolirano po zraku ali drsajo po tleh.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr sep 05, 2007 10:19 am

Aichi je napisal/-a:heh, vidim da te žre, ker spadaš med une, ki ko se prižge rumena, pohodiš, da ne bi pol minute čakal ali ko je kolona v križišču, nabildaš ego s tem, kako si zvit, ker si najdo bližnjico po desnem pasu, ki je za naravnost.

Uff, po vseh prebranih postih si upam trdit da je on ravno nasprotje :)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Sr sep 05, 2007 10:29 am

Aichi je napisal/-a:heh, vidim da te žre, ker spadaš med une, ki ko se prižge rumena, pohodiš, da ne bi pol minute čakal ali ko je kolona v križišču, nabildaš ego s tem, kako si zvit, ker si najdo bližnjico po desnem pasu, ki je za naravnost.

Nisi mi odgovoril, kako zagotovo prepoznaš takšne objestneže.

In NE, zmotil si se glede mene.Torej ti presoja očitno ne gre dobro od rok in ti dela strašanske težave. Bildanje ega je pa predvsem početje, kakršnega imaš namen ti početi. Saj imaš super duper Patrol z hudim bullbarom in očitno se ti ne more na cesti nič zgoditi, ker si pač močnejši od množice. In z tem se postavljaš in dviguješ lastni EGO.

Torej še enkrat sprašujem. Na podlagi česa zagotovo prepoznaš objestneža na cesti in si zagotovo prepričan, da moraš storiti kar imaš namen početi ali celo morda že počneš norosti, tako kot objestneži?

Čisto preprosto vprašanje sem vprašal. Zato pričakujem tudi konkreten odgovor nanj!
Slika

Uporabniški avatar
Aichi
Nov uporabnik

Napisal/-a Aichi Sr sep 05, 2007 10:32 am

Ok, konkretn odgovor, sori... Objestneža vidiš na enostaven način:

- ko se prižiga na semaforju rumena, pogazi do konca
- če je pred semaforjem kolona, bo "bil zvit" in se bo postavil na sosednjo špuro, samo da njemu ne bi bilo treba čakat
- ko se kolona ustavi na semaforju, ker je rdeča, model s skuterjem brez čelade in tablci lepo pripluži do črte in potem pohodi in naprej

Tu verjetno ni nič spornega? Ali pač?
Nekdo iz zadnje alineje niti pod slučajno ne more spadat v skupino unih, ki so spregledali ali bili nepazljivi?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Sr sep 05, 2007 10:41 am

Aichi je napisal/-a:Ok, konkretn odgovor, sori... Objestneža vidiš na enostaven način:

- ko se prižiga na semaforju rumena, pogazi do konca
- če je pred semaforjem kolona, bo "bil zvit" in se bo postavil na sosednjo špuro, samo da njemu ne bi bilo treba čakat
- ko se kolona ustavi na semaforju, ker je rdeča, model s skuterjem brez čelade in tablci lepo pripluži do črte in potem pohodi in naprej

Tu verjetno ni nič spornega? Ali pač?
Nekdo iz zadnje alineje niti pod slučajno ne more spadat v skupino unih, ki so spregledali ali bili nepazljivi?

Zate je konkreten odgovor, odgovor brez razmišljanja. Beri dalje...

1. Takrat ko on pogazi do konca, je zate že prepozno. Torej si opazil objestneža talrat ko je mimo tebe. Do takrat nisi zagotovo vedel in bil prepričan da je to to. Ostane ti samo še, da se zapodiš za njim kot kakšen Mad Max, ga spraviš z ceste. Ali pa enostavno popustiš in greš živeti naprej svoje življenje.

2. Kako zagotovo veš, da je zvit in se je prav z tem namenom postavil v vrsto poleg tebe. Vidiš mogoče smernik, ki nakazuje možnost zavijanja. Ali v primeru Letališke in Kajuhove, možnost peljanja naravnost proti AH? Se boš zaradi tvoje negotovosti zapodil za njim? Ti mogoče Ego trpi, ker si moral čakati v koloni in že si ogrožen, če se kdo pripelje mimo tebe po pasu za vožnjo naravnost?

3. In tukaj si dokončno pokazal tisti svoj neomajani namen, da bodo trpeli tudi skuteristi brez čelade, ker zopet trpi tvoj neomajani Ego, ker se z skuterjem pripelje mimo tebe ter mi ni potrebno čakati tako kot tebi. v primeru čelade, bi bilo pa vredu, da gre tako mimo tebe? Kupi si skuter in boš lahko vozil mimo avtov.

Groza, res groza, kakšne nekateri streljate ven. Prav morilska nagnjenja imate zavoljo Ega. :jao: :nae

In tako ste zagotovo prepričani vase ? :bonk
Slika

Uporabniški avatar
Aichi
Nov uporabnik

Napisal/-a Aichi Sr sep 05, 2007 11:07 am

1. Takrat ko on pogazi do konca, je zate že prepozno. Torej si opazil objestneža talrat ko je mimo tebe. Do takrat nisi zagotovo vedel in bil prepričan da je to to. Ostane ti samo še, da se zapodiš za njim kot kakšen Mad Max, ga spraviš z ceste. Ali pa enostavno popustiš in greš živeti naprej svoje življenje.

S to komponento Road ragea sem pri sebi že davno razpucal, mam svoj umirjeni slog vožnje in pač "uživam v pokrajini", sklepam pa, da ko tak kaskader nagoni na polno skozi rumeno oz. rdečo, ga z bočne strani križišča čaka en 2-tonski terenec, ki ga razsuje. To se lahk zgodi nenamerno, ko zaradi takih nastrada nedolžen voznik, ki je lepo speljal v zeleno, ali pa tako, da un z terencem enostavno ne zabremza dost hitro. Tu se strinjam z metodami teh "tovornjakarjev", ker do zdaj ni videt, da bi policija kakorkoli uredila ta problem. Še enkrat, če pelješ v rdečo luč, je velika verjetnost, da bo kaj narobe, tu ni nič spornega in nikoli ne bo. Če pač naladaš na strička s terenccem s "slabimi refleksi", potem gre avto ali ti po gobe.

2. Kako zagotovo veš, da je zvit in se je prav z tem namenom postavil v vrsto poleg tebe. Vidiš mogoče smernik, ki nakazuje možnost zavijanja. Ali v primeru Letališke in Kajuhove, možnost peljanja naravnost proti AH? Se boš zaradi tvoje negotovosti zapodil za njim? Ti mogoče Ego trpi, ker si moral čakati v koloni in že si ogrožen, če se kdo pripelje mimo tebe po pasu za vožnjo naravnost?

Ne, vidiš ga, ko spelje, da bo hvatal krivine. Če te zanima to v praksi, se dobima in se vsedema pred AH moste na teraso in gledama to dogajanje, vnaprej ti bom povedal, kaj bo kdo naredil. Sicer pa je ta problem zdaj, odkar je novi rondo na uni strani BTC, precej manjši, ker folk raje gre naokoli po obvoznici, pa še prej je.
Pa ne gre za podenje za njim, sobotni primer je najbolj tipičen. Stric zbremza pr rumeni in obstoji prvi na pasu za levo, desno črn bmw z šipami dol in muziko in jasno je že iz prve, da zihr ne gre v AH Moste po dele za Opla. DO takrat je še vse mirno, ko se prižge zelena, gre tip najprej 10 m naravnost in potem zavije levo na Kajuhovo po desni mimo normalne kolone čez avtobusno. Sem videl in doživel to že stokrat in je kristalno jasno. Zadnjič za boljše počutje je to naredil striček z Alteo, ki pa ni videl v špeglu da za njim stoji policijska OCtavia, folk je umiral od smeha, ko je tip nagazil naravnost in na postajo, za njim pa sam policija s kratkim znakom sirene in je bilo pravici zadoščeno, če tako gledamo.

3. In tukaj si dokončno pokazal tisti svoj neomajani namen, da bodo trpeli tudi skuteristi brez čelade, ker zopet trpi tvoj neomajani Ego, ker se z skuterjem pripelje mimo tebe ter mi ni potrebno čakati tako kot tebi. v primeru čelade, bi bilo pa vredu, da gre tako mimo tebe? Kupi si skuter in boš lahko vozil mimo avtov.

Ne mešaj mene s tem, predvsem pa se ne delaj butastega. To da se skuterist s čelado ali brez prerine na čelo kolone, nimam niti sam nobenega problema, to pa da obstaja skupina objestnih smrkovcev, ki jih očitno zagovarjaš, ki bodo peljali kar naprej skozi rdečo, medtem ko se ostali v križišču postavljajo na nos, pa je definitivno sporna zadeva.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr sep 05, 2007 11:14 am

@killah bee: :tomidelej:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov