Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če mar 06, 2008 11:25 pm

prj slisau na porocilih da nj bi bla dnevna vinjeta 11 eur?koji falus je to.u austriji je 7.7 eur 10 dnevna pa majo vsaj avtoceste ne pa to pr ns.kva k bom hotu u lj bom dau 11 eur za cestnino.ma nj mi ga popusijo.
boli njih falus k majo tako placa da bi lah cestnino za sleperje placeval. :evil: :evil:
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če mar 06, 2008 11:25 pm

ta novica ni pretresljiva. pretresljiva novica bo, ko bojo objavili točno območje uporabe vinjet. to bo pizdarija in pol.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če mar 06, 2008 11:35 pm

Skull23 je napisal/-a:ta novica ni pretresljiva. pretresljiva novica bo, ko bojo objavili točno območje uporabe vinjet. to bo pizdarija in pol.

...ha, a ti si optimist, ki misli da bodo velikodušno rekli (navajam primer) Obrežje- Brežice 8km ki se že sedaj ne plačuje(ne plačuje se iz tega razloga, ker sem že zgoraj navedel so obstoječo magistralko uporabili za en pas - alternative ni, razen kolovoza po hosti oz. obronku le te...)....mogoče pa res - pustimo se presenetiti...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če mar 06, 2008 11:35 pm

abbe je napisal/-a:kva k bom hotu u lj bom dau 11 eur za cestnino.ma nj mi ga popusijo.

Na konc pa še kazen fasal, če se boš nazaj domov peljal malce po polnoči, ko bo dnevna že potekla... :lol:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če mar 06, 2008 11:46 pm

kaj pa 100€ se vam zdi sprejemljivo?

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Če mar 06, 2008 11:53 pm

Samo za primerjavo z Avstrijo o dolzini avtocest, ki spadajo pod sistem vinjet: "Es gibt (Stand 20.Nov 2007) insgesamt 1699 km Autobahnen und 396 km Schnellstraßen (vignettenpflichtig).." Torej 1700km avtocest in skoraj 400km hitrih cest.
Vir: wikipedija.de

Za Slovenijo sem pa nasel tele podatke: "DARS d. d. upravlja in vzdržuje skupno 464,7 km avtocest in hitrih cest ter približno 130 km priključkov nanje (podatki 31.december 2006)."
Vir: www.avtoceste.si

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe mar 07, 2008 12:12 am

ne morš primirjat dolžino avtocest...
primirjaj dolžino avtocest na površino ali na število prebivalcev...
potem bo pomoje slika bolj realna..

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe mar 07, 2008 12:26 am

kolesar je napisal/-a:ne morš primirjat dolžino avtocest...

Pa ravno to bi mogli...po zdravi kmečki logiki bi morali za tolkiko višjo ceno vinjet pri nas dobiti v zameno toliko več km AC...ne pa sedanja logika: manj km AC, višja cena vinjete... :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe mar 07, 2008 12:30 am

Speedfighter je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:ne morš primirjat dolžino avtocest...

Pa ravno to bi mogli...po zdravi kmečki logiki bi morali za tolkiko višjo ceno vinjet pri nas dobiti v zameno toliko več km AC...ne pa sedanja logika: manj km AC, višja cena vinjete... :roll:

ne vem kako logiko maš, ampak jst razmišljam širše..

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Pe mar 07, 2008 12:48 am

vlada se je zecela obnasat, kot da smo v dubaju.. loleki zmesani, se mame bi prodali, da bi proracun povecali! sram jih je lahko, kaj delajo iz predkratkim se balkanske drzavice!

pocasi bom zacel verjet v boga, ker v vlado vec ne!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe mar 07, 2008 12:56 am

ja pismo kake mate eni...
a hoče vlada spremembe al drževljani??

darsa stanje kot je zdej ne moti..

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe mar 07, 2008 1:17 am

V Švici mi je všeč, ker so letne vinjete in potem tujci (tranzit) financirajo domače voznike. V Sloveniji smo po evropsko vezani na najvišjo dnevno ceno vinjete, ne pa na kazen za njeno neuporabo. Jaz osebno bi uvedel astronomske kazni, da bi dobil nazaj večino sredstev. Bi pa bil interni dogovor, da se domače voznike najprej opozarja, poleg tega bi vsak pameten Slovenec imel letno vinjeto.

Poleg tega je avto tudi zavarovan za celo leto, čeprav ga veliko ljudi uporablja samo ob nedeljah. A tu se pa nihče ne pritožuje :?:

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe mar 07, 2008 1:25 am

Meni se vinjete ne izplačajo, sploh po tako astronomskih cenah, kot sem tule prebral predloge. Če bi bile cene podobne avstrijskim, bi še rekel, ajt, naj bo, čeprav bi že po tem ceniku dal več denarja kot po zdajšnjem sistemu s cestninskimi postajami. Dejstvo je, da bomo z vinjetami občasni uporabniki avtocest plačevali cestnino tistim uporabnikom, ki redno vozijo po avtocestah, kar pa ni pravično. Če se že gremo nepravičnost, potem moramo tudi občasni uporabniki dobiti nekaj v zameno in to bi bilo, kvalitetne avtoceste(brez lukenj) in brez zastojev pred cestninskimi postajami ter celotno vozno površino, ne pa da 3/4 časa na 1/3 avtocest potekajo vzdrževalna dela. Ker pa ne bomo dovili nič od omenjenega, sem proti uvedbi vinjet za dve leti. Raje naj pohitijo s satelitskim sistemom. Vinjete po takšnih cenah koristijo zgolj tistim, ki naredijo največ stroškov državi z vožnjo po avtocestah in takšni seveda najbolj navijajo za vinjete, ker bodo ogromno prihranili.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe mar 07, 2008 7:41 am

Kaj bodo naredili tam, kjer ni vzporedne ceste? Bodo skoraj celi Dolenjski lepo colali letno karto, ker normalne vzporedne ceste itak ni? Edina možnost je po makadamski cesti.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe mar 07, 2008 8:01 am

Ne vem če bodo s 213-evrskimi vinjetami pridobili simpatije volivcev. Za 80% voznikov bo to neugodno in mislim, da v tem predvolilnem prilizovanju tega ne bodo sprejeli.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe mar 07, 2008 8:13 am

kolesar je napisal/-a:ja pismo kake mate eni...
a hoče vlada spremembe al drževljani??

lol, kot da se državljane kaj vpraša.
Kakor vlada in njeni ministri igrajo tako mi plešemo :?

krho
Novinec

Napisal/-a krho Pe mar 07, 2008 8:23 am

Satelitski cestninski sitem se bo zavlekel na 2015.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe mar 07, 2008 8:32 am

Super :evil:

Še nekaj me zanima, če mi bo na avtu šipa počila in imam avto kasko zavarovan+delna kombniacija za šipe, mi bo zavarovalnica povrnila sorazmerni delež za vinjeto???

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Pe mar 07, 2008 9:05 am

Ali obstaja v Evropi država, ki ima zgrajen cestninski sistem (cestninske postaje), da je prešla v sistem z vinjetami?Ne!Države , ki so bogatejše npr. Italija, Španija,Francija ostajajo do uvedbe sateliskega cestninjenja na starem sistemu.Vinjete imajo samo države, ki nimajo cestninske infrastrukture.Uvedba vinjet je politikantska odločitev, ki je odlična za mogoče 20% prebivalstva.Imamo že skoraj zgrajen AC križ ,ki bo po novem bolj prazen (tudi na tem forumu večina pravi, da ne bodo kupili tako drage vinjete).Država bo dobila bolj malo denarja od cestnin, pa kaj to koga sploh briga.
Važno je ,da bo nekdo "mastno" tiskal "mastne" vinjete in da se bodo tajkuni vozili po praznih AC.
Z uvedbo vinjet resnično ne bo več rednih zastojev na koncih AC.Zaradi cestninskih postaj je zastojev bolj malo (edino par vikendov v poletni sezoni).V današnjem dnevniku je na naslovnici slika cestninske postaje Videž in pod sliko komentar: vlada si obeta , da bodo po uvedbi vinjet takšni prizori postali preteklost...Če si sliko bolj natančno pregledaš se lepo vidi, da ni problem zastoja cestninska postaja.
Z vinjeto bodo zadovoljni le redki, država in večina Slovencev pa bomo "popušili"!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe mar 07, 2008 9:37 am

cena vinieat še ni določena- predvideva se samo glede na dohodke darsa- vendar bodo izdatki mnogo nižji + tovoronjaki ter dnevne viniete bodo ž
jst sm prepričan, da 300 eur ne bodo ;)
pa tud 200 dvomim
ker v tem primeru je skoraj brezpredmetno ponuditi letno vinieto
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov