nebivedu je napisal/-a:bzzero je napisal/-a:Še moje mnenje...
Spremembe so nujno potrebne!...
So, ampak prvo v naših glavah.
PureTNT je napisal/-a:Kael je napisal/-a:Mimogrede vidim, da mamo tukaj nekaj ljudi, ki ve že polovico vseh členov bododeča zakona na pamet. Kot bodoča novopečena starša nekje do konca leta sva s punco postala malo bolj pozorna zadnje 3 tedne, ko sva bila precej na cesti, da ogromno staršev fura pamže okoli neprivezane. Ti ležijo pod zadnjo šipo na pokrivalu od kuferauna, stoijo na sredini zadnega zica, nimajo otroškega sedeža, se furajo kr pr fotru v naročju in podobne bedarije. Zato me zanima, ali so se mogoče spomnali, pa dali tudi 1000 € vsaj kazni za neprivezanega otroka, oz. ali so se te kazni sploh spremenile?
Nič se ni spremenilo. Pa čeprav je več kot polovica smrtnih žrtev neprivezanih in bi bili privezani pogosto preživeli.
Drugače pa soglašam s tvojim opažanjem. Zelo poučno bi bilo, ko bi enkrat morali zavirati na polno in otroka dobili v naročje.
LP
Kael je napisal/-a:Osebno bi v kazenski zakonik dodal člen, da se staršem, kateri ne privežejo otroka v avtu, pa se mu kaj zgodi za umor iz malomarnosti, v primeru, pa da jih policaji dobijo, pa za poskus umora iz istega naslova. Takih bedakov tudi nebom nikoli razumel.
Buschi je napisal/-a:Sam kolikor toliko vozim po omejitvah, ne divjam, vedno nakažem smer(tudi ko glavna cesta zavija), ampak iz tira me vržejo ''mučkarji'' na cesti: ateki, ki se vozijo 60km/h, blondinke, ki rabijo frej od Lublane do Maribora da se vključijo v promet, frajerji, ki izsilijo prednost v križišču in pol namesto da bi potegnil, mučkajo, ljudje, ki pri zeleni iščejo šalthebel, da moram stalno prehitevati po desni na AC sploh ne govorim...
Najslabši so pa možki s mobiteli, ki cikcakajo sem ter tja po cesti, vozijo 50km/h, ne dajajo žmigavcev itd...
Joie de vivre! je napisal/-a:Ta zakon je mačji kašelj proti temu kar nas še čaka.
V Avstraliji že testirajo sistem, ki meri hitrost voznika preko GPS in ga oglobi za vsako prekoračitev, na Švedskem pa celo preizkušajo sistem, ki avto samodejno zavre...
Zlati časi so mimo, fantje.
esem je napisal/-a:Okroglo sto jih je izpolnilo anketo (tako ni treba preračunavat procente :P).
Je kdo pričakoval, da jih bo kar 80 % proti zakonu in bi vsi šli ti glasovat na referendum.
88 % anketiranih meni, da zakon ni dovolj dober, le 7 % jih meni, da je dovolj dober, 5 % pa tematike ankete ne pozna dovolj.
Sam nisem pričakoval takih rezultatov.
PureTNT je napisal/-a:Kael je napisal/-a:Mimogrede vidim, da mamo tukaj nekaj ljudi, ki ve že polovico vseh členov bododeča zakona na pamet. Kot bodoča novopečena starša nekje do konca leta sva s punco postala malo bolj pozorna zadnje 3 tedne, ko sva bila precej na cesti, da ogromno staršev fura pamže okoli neprivezane. Ti ležijo pod zadnjo šipo na pokrivalu od kuferauna, stoijo na sredini zadnega zica, nimajo otroškega sedeža, se furajo kr pr fotru v naročju in podobne bedarije. Zato me zanima, ali so se mogoče spomnali, pa dali tudi 1000 € vsaj kazni za neprivezanega otroka, oz. ali so se te kazni sploh spremenile?
Nič se ni spremenilo. Pa čeprav je več kot polovica smrtnih žrtev neprivezanih in bi bili privezani pogosto preživeli.
Drugače pa soglašam s tvojim opažanjem. Zelo poučno bi bilo, ko bi enkrat morali zavirati na polno in otroka dobili v naročje.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov