Je pa opazit razliko v stilu vožnje med regijami, samo to je druga tema zdaj

Kolega je enkrat sicer omenil da mamo v Celju posebne CPP (CELJSKE PROMETNE PREDPISE :P )...
Sašo, nič bat, s(m)o tudi normalni celjani za volanom ( baje

abbe je napisal/-a:bass je napisal/-a:abbe je napisal/-a:slovenci ste/smo zanic vozniki in brez kulture.spolov v svojem kraju.
sam tok za vednost.zabarjev ne morm z ocmi vidt.k se vozs po lj ce za 1 sekundo "zaspis" na semaforju ze trobjo k zmesani,al pa ce nekoga predse spustis.
po k se pa teli frajerji pripeljejo na gorensko proti kr.gori pa vsi strikajo 60 na uro.kar je tm par ovinku,ce pa pada dz al pa nedaj boh malo sneg ze vsi vozjo 40.me ma da bi jh zrinu s cest.tm v lj taki frajerji tuki pa taki poscanci.
p.s.napisano ne velja za vse ljubljancane.
Cesta ni za spanje, spi se doma. Če si utrujen, se pa ustavi ob cesti pa zadremaj.
Nekateri poznamo semaforje v Ljubljani in nam je jasno, da se nam bo zaradi tiste tvoje ene preklete sekunde pred nosom prižgala rumena. Meni greste iz tega razloga zaspanci blazno na živce in vas vedno budim iz “beta stanja“ s kratkim “bip“. Če pa je spanje daljše in bolj medvedje sorte, torej prvi simbolični “bip“ ne zaleže, je naslednji zvočni opomnik daljši.
sj v navednicah je z razlogom.in kaj ce se bo teb prizgala rumena?sj ni konc sveta sj poj bo enkrat spet zelena.konc koncou pa itak pojma nimate k vsi rinete v rumeno ceprav ne morete potem izpraznt krizisca.ampak poj zapres se unim drugim pas k majo potem zeleno.to sam u lj vids.ste res super vozniki.my ass
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:abbe je napisal/-a:bass je napisal/-a:abbe je napisal/-a:slovenci ste/smo zanic vozniki in brez kulture.spolov v svojem kraju.
sam tok za vednost.zabarjev ne morm z ocmi vidt.k se vozs po lj ce za 1 sekundo "zaspis" na semaforju ze trobjo k zmesani,al pa ce nekoga predse spustis.
po k se pa teli frajerji pripeljejo na gorensko proti kr.gori pa vsi strikajo 60 na uro.kar je tm par ovinku,ce pa pada dz al pa nedaj boh malo sneg ze vsi vozjo 40.me ma da bi jh zrinu s cest.tm v lj taki frajerji tuki pa taki poscanci.
p.s.napisano ne velja za vse ljubljancane.
Cesta ni za spanje, spi se doma. Če si utrujen, se pa ustavi ob cesti pa zadremaj.
Nekateri poznamo semaforje v Ljubljani in nam je jasno, da se nam bo zaradi tiste tvoje ene preklete sekunde pred nosom prižgala rumena. Meni greste iz tega razloga zaspanci blazno na živce in vas vedno budim iz “beta stanja“ s kratkim “bip“. Če pa je spanje daljše in bolj medvedje sorte, torej prvi simbolični “bip“ ne zaleže, je naslednji zvočni opomnik daljši.
sj v navednicah je z razlogom.in kaj ce se bo teb prizgala rumena?sj ni konc sveta sj poj bo enkrat spet zelena.konc koncou pa itak pojma nimate k vsi rinete v rumeno ceprav ne morete potem izpraznt krizisca.ampak poj zapres se unim drugim pas k majo potem zeleno.to sam u lj vids.ste res super vozniki.my ass
Res si pravi šerif. Lej, od šihta do doma mam ene 12 semaforjev in mi res ni, da bi zaradi zaspanetov, cincarjev ipd. na vsakem od križišč čakal pred rumeno.
V križišča se ne rinem če ni prostora in zelene luči, prav tako ne čakam, da se izprazne, ampak počasi zapeljem v zeleno. Tisti, ki ostane v križišču, naj pa še malo počaka na sredi križišča, očitno mu je tam fino, mogoče bo pa drugič še mozak vzel s sabo v avto in ne bo rinil čez rumeno/rdečo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:abbe:
Vem, da sem eden redkih, ker mi folk dejansko trobi, ko se ustavim pred polnim križiščem, kao: “Lej ga, idiota, ne rine se v polno križišče! Zdej pa ne bom mogu čez rdečo!“ dumbasses! (that 70's show varianta)
To goveje rinjenje v gužvo je eden od poglavitnih razlogov za zastoje po LJ. Zaspaneti dodajo piko na i. Dovolj je da en dumbass () zablokira križišče in se ne odblokira do večera.
nebivedu je napisal/-a:Govorim pa na splošno, ker ko se prvič pelješ po kaki cesti, recimo iz bohinja do bleda ponoči v megli, ne moreš vozit hitro.
nebivedu je napisal/-a:Moti me pa to, da si vedo puščam daljšo varnostno razdaljo med mano in vozilom pred mano (takim, za katerega vidim, da ne pozna ceste in se lahko zgodi, da bo sebe precenil in ga bo kje obrnilo), pa se mi "pametni" prepotentni vozniki, ki hočejo na vsak način prehitet, vedno potem vrivajo pred mene in mi ne pustijo niti minimalne varnostne razdalje.
bass je napisal/-a:Vem, da sem eden redkih, ker mi folk dejansko trobi, ko se ustavim pred polnim križiščem, kao: “Lej ga, idiota, ne rine se v polno križišče! Zdej pa ne bom mogu čez rdečo!“ dumbasses!
speedfreak je napisal/-a:o ja, velenjčani so pa razred zase..njih se pa še js bojim..![]()
Je pa opazit razliko v stilu vožnje med regijami, samo to je druga tema zdaj![]()
Kolega je enkrat sicer omenil da mamo v Celju posebne CPP (CELJSKE PROMETNE PREDPISE :P )...
Sašo, nič bat, s(m)o tudi normalni celjani za volanom ( baje)
RpDany je napisal/-a:207cc je napisal/-a:
Če mene prašate, se največ manjših nesreč zgodi zarad živčnih voznikov...
tocno tak se podpisem !!
/miha je napisal/-a:moje skromno žabarsko mišljenje:
- naloga prvega voznika v koloni pred semaforjem je, da spelje TAKOOJJJJJ, če ne zarad sebe pa zaradi drugih, ker v ljubljani je preveč semaforjev, da bi pred vsakim malo čakali pri zeleni... torej: pusti pri miru radio, pusti tisto pod zicem, nehi šlatat ženo/lubico,... GLEJ TA BLESAV SEMAFOR
- trobljeneje bi najraje PREPOVEDAL, ker potem sta oba voznika živčna in če se v isti vožnji še kdaj ponovi trobljeneje...potem je po mojem mnenju prometna 'nesreča' dokaj blizu (je pa res, da bi blo zoprno, če nebi mogel opozorit enega, ki pri zeleni luči neki išče pod zicem). Torej svetujem uporabo troblje v SKRAJNIH primerih.
- zabijanje križišč je tipični pokazatelj, da voznik nima možganov al pa jih ma in mu je vseeno za ostale voznike. Mislim, da vsak ve kako je pravilno, razen če je tok zabit, da nikol ne razmišlja na to temo. Vsa čast in slava tistim, ki vejo kako je pravilno in tudi delajo tako.
Ostale manjše nevšečnosti:
- ker imam dober avto imam pravico do prehitevalnega pasu ne glede na to, da sem najpočasnejši
- vozim se po regionalni cesti in čeprav sem POČASEN in je za mano KOLONA se ne bom umaknil (kaj bi blo to lepo ane)
- o glej...kolona za naravnost... bom šel na pas za desno in jih bom potem vse prehitel (razen če ne, in se more potem vrinit nekako - to je tipično na uvozu na avtocesto iz šmartinske)
- sploh mi ni jasn zakaj bi uporabljal utripalko ( zato, da se lahko drugi umaknejo tvojim KRETENSKIM potezam pravočasno)
- res me vem zakaj je pospeševalni pas tako dolg (zato, da se različnim kretenom in idiotom ni treba vključevat s 60km/h in povzročiti verižnega trčenja)
- ko se peljem proti križišču, kjer nameravam zaviti desno in vidim, da me tam nekdo čaka, ki zavija levo, vedno pozabim dati utrppalko ( ni da bi govoril...nesramno)
- čakam in čakam, da bi zavil levo, ampak avtov, ki mi prihajajo nasproti kar ne zmanjka, najboljš, da se grem malo igrat na zadnje sedeže...o jebenti en mi je blendu nej grem...ohhh, je že mim ( matr se butast počutm, če enmu blendam da nej gre, unmu pa nč jasn oz. ne vidi tega)
-...
Če sem koga užalil mi ni nič žal in se ne bom opravičeval, ker imam pravico do svojega mnenja. Če sem res koga...bi bil jz na njegovem mestu raje tiho ;P
sašo5 je napisal/-a:.....v ITA bi vas dal vozit.....(Milano) pa že Trst bi bil dober(v Zagrebu bi pa itak "pogoreli" pa na misel vam ne bi prišlo, da bi iz avta lazli(nebivedu)).........pol tistih, ki dremate/spite pred semoforjim, bi v sredino križišča zrinli............80% vas je pa takih tukaj, ki bi po desetih minutah rekli: "men je dost, jaz se ne grem več".....
P.S pa raziskava je delana, o propustnostih semaforjev oz. koliko avtomobilov pri enakem intervalu zelene luči prevozi križišče...........Ljubljana 6, Zagreb 10, italijanska mesta vsa okoli 15.......mislim, da to vse pove......(raziskava niti ni tako stara, par let nazaj je bila objavljena v HRV Avto-klubu)
/miha je napisal/-a:moje skromno žabarsko mišljenje:
- trobljeneje bi najraje PREPOVEDAL, ker potem sta oba voznika živčna in če se v isti vožnji še kdaj ponovi trobljeneje...potem je po mojem mnenju prometna 'nesreča' dokaj blizu (je pa res, da bi blo zoprno, če nebi mogel opozorit enega, ki pri zeleni luči neki išče pod zicem). Torej svetujem uporabo troblje v SKRAJNIH primerih.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov