Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Slovenski avto leta naj bo...?

VW Golf 6
70
24%
Renault Megane 3
78
27%
Audi Q5
29
10%
Seat Ibiza
18
6%
Mazda 6
92
32%

Skupaj glasov : 287

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jan 10, 2009 7:41 pm

Slovenski avto leta 2009 je postal volkswagen golf, ki je zbral 48 točk. Na drugo stopnico se je povzpel renault megane (24 točk), tretja pa je bila mazda6 (23 točk).

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 So jan 10, 2009 7:43 pm

Nek me zanima, a je biu golf V tud slo avto leta, takrat ko je vn pršu(se ne morem spomnt)?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So jan 10, 2009 7:46 pm

BBoss je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Zakaj vsi to ljudskost dobesedno prevajate pa se jo tako zelo trudite negirat? Sej nihče ne trdi da je golf najcenejši v svoji klasi, lol.

Ej nisem jaz začel... pejt poste nazaj prebirat, kje so začel nabijat o "poceni" Meganu in Golfu in dragi Mazdi ;)

Nisi začel, si pa nadaljeval :) Sej drgač nisem direktno tebe mislil, zato te tudi nisem citiral. Kot sem napisal, mislil sem vse, ki to povdarjajo :)
Če je nekomu Srečko ime, še ne pomeni da je srečen, pa za Zdravkota tudi ni rečeno da ne bo nikoli zbolel. Tako se tudi Volkswagen nikjer ne hvali, da ima najcenejše avte..

@4vale6, ja, tako kot štirica.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So jan 10, 2009 7:48 pm

4vale6 je napisal/-a:Nek me zanima, a je biu golf V tud slo avto leta, takrat ko je vn pršu(se ne morem spomnt)?

ja kot tudi golf IV

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jan 10, 2009 8:20 pm

off:
@bass: na vsak način bi rad izpadu, a ne. Sam gauss na žalost s povprečjem nima nič, s tem ima kvečjem mediana ali pa aritmetična sredina. Gaussova krivulja je prikaz porazdelitve, ali normalna krivulja.
Če te pa še kej zanima pa, sej veš, pošlji ZS.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So jan 10, 2009 8:37 pm

In kako se porazdelijo normalni slovenski ljudje, ko gledamo njihovo znanje o avtomobilih...? Mogoče po aritmetičnogeometrični sredini? Ali po mediani? Mogoče pa po čem drugem še? No, saj bo šlo. (hint: odebeljeno je) ;)

Ne sekiraj se, pojej jogurt v avtu leta. :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI So jan 10, 2009 8:46 pm

Meni je vseeno kdo je slovenski avto leta, važno je, da je tukaj golf na tretjem mestu in da je megan pred njem. Tukaj na avtomobilizem.com.

Pa veste zakaj?

Zato ker tukaj ste oziroma smo ljubitelji avtomobilov, in samo ljubitelji jeklenih konjičkov vedo kaj je dobro.

Tukaj smo izbrali slovenski avto leta 2009
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So jan 10, 2009 8:48 pm

Niti ni daleč od resnice, se kar strinjam. Pa mi dol visi za značko, kupil itak nebi nobenega od teh.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jan 10, 2009 8:50 pm

kdo je slovenski avto leta

Nisi valda tolk ljubitelj.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI So jan 10, 2009 8:52 pm

Se ve kaj sem mislil, kaj sem napisal za megana kje je?
Dvomiš da nisem glasoval? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
sio2
Nov uporabnik

Napisal/-a sio2 So jan 10, 2009 11:29 pm

Ne vem, zakaj vas toliko jokca, kako grozna je bila izbira finalistov. Vseh kandidatov za Avto leta je bilo 28 LINK - RTV in v vseh sedmih medijih je bilo mogoče glasovati za finaliste.
Torej, če vam ni všeč, da se je noter uvrstil VW oz. Audi oz. Mazda oz. Seat oz. Renault in NISTE GLASOVALI, potem ste SAMI KRIVI!
Prihodnje leto se organizirajte in kampanjsko glasujte tako, da bo katera izmed vam neljubih znamk odpadla.

Do takrat pa: STFU! :evil:

Pa še link, do SiOL-ove strani, kjer so razložili, zakaj so se odločili za Golfa (in ostale): KLIK

P.S.: grem stavit, da Golfa niso postavili na 1. mesto, ker so vsi fanatični ljubitelji VW. Glede na starostno strukturo ocenjevalcev bi rekel, da so bolj ljubitelji Alf oz. Hond.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 11, 2009 8:59 am

Ker se tolk gibamo okrog cene in kolk vsi trdite, da je recimo Mazda dražja in da je cenovno neprimerljiva z Golfom, sem se šel prepričat in izenačit opremo.

Vzel sem Mazdo 6 (5vrat) CD 140KM s 6.-stopenjskim ročnim menjalnikom in opremo GTA.

Cena 27.990€
Kovinska barva 490€
Nadgradnja na full webasto z daljincem 800€
SKUPAJ 29.280€

Golf 2.0 TDI (5vrat) 140KM in 6 st. ročni menjalnik z opremo Highline
Cena 22.250€

da izenačim opremo z Mazdo je potrebno dodati še:
Kovinska barva 460€
4 vrata + elektrika zadaj 460€
18" alu kolesa + trše podvozje 878€
senzorji za tlak v gumah 53€
zatemnjena stekla zadaj 272€
usnje na sedežih + ogrevanje sedežev 2.184€
biksenon z nastavitvijo višine in čiščenjem luči 1.240€
avt. vklop luči, senzor za dež, avt. zatemnitev ogledala 356€
zadnji bočni airbagi 305€
webasto z daljincem 1.447€
climatronic - dvopodročna 199€
izmenjevalnik CD-jev + 8 zvočnikov 410€
bluetooth za prostoročno telefoniranje 475€

SKUPAJ 30.989€

Pri isti opremi je Golf torej dražji od Mazde 6 za skoraj 2.000€... Tolk o tem kolk kej stane in kolk je Golf "ljudski", da sploh ne govorimo, da je razred nižje od Mazde šest.

Malček sem šel gledat in opazil :
1. Pri VWju se trenutno še ne da naročiti biksenonskih žarometov torej te opcije ne moreš primerjat oziroma je lahko vrednost le približna! Torej trenutno 1.240 EUR manj! Kasneje pa bo cena približno taka!
2. Ne razumem zakaj si Golfu dodal usnjene sedeže z doplačilom 2.184 EUR če pa ima Mazda 6 pri GTA opremi : Prevleke sedežev v kombinaciji blago – usnje. Seveda je pri ceniku pri mazdi malček čudno napisano ampak pravo usnje pride šele pri paketu GT.

No vsekakor ima Mazda še nekaj bombončkov, ki jih VW nima, npr. RVM, SmartCard in če se pogleda nasplošno je Mazda 6 zelo ugoden avtomobil. Še posebej z novimi 2.2 dizelskim motorjem in cca 92kW - zdi se mi da ima verigo in glavni servis odpade!

Edini problem so dragi servisi - pod 300 EUR ga ni! Škoda.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 9:30 am

Glede na to, da imajo/imamo toliko čez WV za povedat, je samo zaradi tega ker je kar res ko so nekateri pisali, da za veliko denarja dobiš kar malo opreme proti drugim znamkam. Saj je kolega ko je kupil Polota letnik 2000 bi moral doplačati še takratnih 25 000 tolarjev za lučko v pritljhažniku :bonk Pri vseh drugih avtomobilih je to že samoumevno da jo ima. Glede pokvarljivosti je pa najbolši dokaz ravno ta forum, saj imajo največ vprašanja zaradi težav ravno lastniki WV
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Ne jan 11, 2009 9:43 am

lancia hf je napisal/-a:Glede na to, da imajo/imamo toliko čez WV za povedat, je samo zaradi tega ker je kar res ko so nekateri pisali, da za veliko denarja dobiš kar malo opreme proti drugim znamkam. Saj je kolega ko je kupil Polota letnik 2000 bi moral doplačati še takratnih 25 000 tolarjev za lučko v pritljhažniku :bonk Pri vseh drugih avtomobilih je to že samoumevno da jo ima. Glede pokvarljivosti je pa najbolši dokaz ravno ta forum, saj imajo največ vprašanja zaradi težav ravno lastniki WV

še en kolegar. In še en analitik.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 9:49 am

Andraz3d je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Glede na to, da imajo/imamo toliko čez WV za povedat, je samo zaradi tega ker je kar res ko so nekateri pisali, da za veliko denarja dobiš kar malo opreme proti drugim znamkam. Saj je kolega ko je kupil Polota letnik 2000 bi moral doplačati še takratnih 25 000 tolarjev za lučko v pritljhažniku :bonk Pri vseh drugih avtomobilih je to že samoumevno da jo ima. Glede pokvarljivosti je pa najbolši dokaz ravno ta forum, saj imajo največ vprašanja zaradi težav ravno lastniki WV

še en kolegar. In še en analitik.

Ali pa še en zagovornik WV ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 11, 2009 10:03 am

sio2 je napisal/-a:Do takrat pa: STFU! :evil:

off:
v bodoče se ne poslužuj takšnih izrazov ker boš s takšnim odnosom hitro odpeketal v terme banovci

warmaster
Novinec

cc

Napisal/-a warmaster Ne jan 11, 2009 10:15 am

@adis-> sej po eni strani ma prav, če folk 10 strani nabija, KDO je izbral finaliste. Kak pa naj pol drugač pove. :?

Drugač pa ja vse zadnje tri generacije golfa, so bile avto leta. Mafija podkupljiva. :D
Slika

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Ne jan 11, 2009 10:26 am

adis je napisal/-a:

off:
v bodoče se ne poslužuj takšnih izrazov ker boš s takšnim odnosom hitro odpeketal v terme banovci

adis ne samo zmeraj ene in iste opozarjat na kartone pa nevemkaj!
velikokrat sem te opozoril pa nisi ukrepal.
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 11, 2009 10:31 am

adis je napisal/-a:

off:

post je napisal dober........in je kr blizu resnici....- kaj pa je to "STFU" :?:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 11, 2009 10:36 am

WILLIAMSCAR je napisal/-a:adis ne samo zmeraj ene in iste opozarjat na kartone pa nevemkaj!
velikokrat sem te opozoril pa nisi ukrepal.

imaš modri karton in ga uporabi

sašo5 je napisal/-a:kaj pa je to "STFU" :?:

shut the fuc* up

off:
seveda je napisal dober post in to konstruktiven, gre se za uporabo izrazov kot je stfu, ker je to žaljenje
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov