Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To mar 31, 2009 12:39 pm

pazi od 190km/h na 130km/h ali celo na 120km/h kot si reko, se ustavis prej kot bi mislo...in folk ki vozi taksne avte se tega prekleto dobro zaveda...nikoli ni taksna razlika v klancu da tega nebi opazil, tako da ni teorije...in tisti zadaj bo tako ali tako varno ustavil...razen ce se ti nea spomnis, da bos se kaksno reko z tovornjakarjem...in ti da mogoce polovico njegove malice...pa nemores tak razmislat...pikolino, tisti ki mu avto ne gre vec kot 130 nima kaj iskat na prehitevalnem pasu...ce je prej rabo eno uro da je priso do te hitrosti in ve da nebo priso kar tako mimo...naj se raje vozi lepo za njim 90k/h, bo prihranil na zivcih in bencinu...vsak cliec, c2/3, micra, jazz ali taksni mali avti pa grejo dovolj...da je mogoce dobro pospesevanje...ce pa se pocutis ogrozenega pa ne vozit in prehitevat...ker taksno vsrano prehitevanje je najvecja napaka ki jih delajo ljudje...pa se v klanec po moznosti...tudi pri taksnih ego podleze zakonom fizike...vrjami...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless To mar 31, 2009 12:39 pm

nerazzurro je napisal/-a:v tem primeru je res un k pride od zadej kriv ja, sam takih js se nisem srecal da kr ne bi bremzal in se zaletel??? valda mal prej spustis gas da se un umakne na desni pas. sploh ce gre res vsaj 120. sam problem rata ko se kralj noce umanknt in voz ne 120 ampak 105.

aja se to: mislm da je problem tud v avtosolah. prejsni mesec sem peljal sosolko do lj (drugace je iz CE) in mi je celo pot morila da naj vozm 120 po avtocesti, ker ji je instruktor reku da je to najbol varna hirost pa da se najhujse nesrece dogajajo na AC????

sj mozn da se res ampak sigurn ne zato ker nekdo "divja" 160.

To je bila potem čudna avtošola. Meni je inštruktor rekel, da se pelje lepo tekoče z dovolj veliko varnostno razdaljo in sicer 130-140 km/h. V avtošoli sem vozil 135 (po števcu).

Glede prvega pa ni mišljeno, da ne bi bremzal. Temveč, da začne bremzat prepozno in je precenil zavorne sposobnosti svojega avtomobila. Prepozno je pa začel bremzat, ker je mislil da se mu bo "kralj" spredaj umaknil. A ker je on prehiteval z 120 km/h in ne z 160, se mu pač ni mogel tako hitro umaknit, da bi varno nazaj zapeljal na vozni pas.

Lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To mar 31, 2009 12:42 pm

nerazzurro je napisal/-a:v tem primeru je res un k pride od zadej kriv ja, sam takih js se nisem srecal da kr ne bi bremzal in se zaletel??? valda mal prej spustis gas da se un umakne na desni pas. sploh ce gre res vsaj 120. sam problem rata ko se kralj noce umanknt in voz ne 120 ampak 105.

Mal spustiš gas? Tudi če gre tisti spredaj 90km/h nima nihče pravice, da mu leze v rit in ogroža oba in še vse druge, ki se peljejo zadaj. Priporočena razdalja pri 130 je 72 metrov, oz. če imaš nogo že pripravljeno za bremzanje in oči na pecljih 36 metrov, kar je osem (8) avtov razdalje - to je minimalno. Imaš samo pravico poklicat 113 in prijavit oviranje prometa, recimo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer To mar 31, 2009 12:42 pm

Energetik81 je napisal/-a:Tudi nihče od nas ni napisal, da kampira s 110 na prehitevalnem. Prehitimo s 130 in se umaknemo, ko in če imamo možnost!
Če pa jaz dohitim kolono tovornjakov in vidim v špeglu, da ima tisti zadaj na prehitevalnem 100, 200 m varnostne, imam VSO pravico predvidevati, da vozi po predpisih, dati žmigavc in s 130 prehiteti celo kolono tovrnjakov, dokler ne najdem ustrezno dolge luknje na voznem pasu, da se umaknem. Ali pa pravite slučajno, da se moram s 130 ustavit na 90, zato da VAM ne bo treba bremzati in boste lahko šli mimo s 160+? :roll:

Ne ni ti treba bremzati. In upam, da boš še dolgo tako skakal pred prehitre voznike, dokler te ne bo nekdo potlačil pod kamion in kakor je napisal legoless, ne bodo od avta ostale samo felge....
Ne mislim zagovarjat tistih, ki vozijo prehitro. Pomisli malo nase, a ti je vseeno, če boš celo življenje na vozičku in boš vsakmu lahko reku: JAZ SEM IMEL PRAV; ON JE VOZIL PREHITRO....
Bom napisal, kar mi je nekoč dejal moj inštruktor:
Tukaj počiva Franček Frnikola, IMEL JE PREDNOST. R.I.P.
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless To mar 31, 2009 12:43 pm

dominic je napisal/-a:pazi od 190km/h na 130km/h ali celo na 120km/h kot si reko, se ustavis prej kot bi mislo...in folk ki vozi taksne avte se tega prekleto dobro zaveda...nikoli ni taksna razlika v klancu da tega nebi opazil, tako da ni teorije...in tisti zadaj bo tako ali tako varno ustavil...razen ce se ti nea spomnis, da bos se kaksno reko z tovornjakarjem...in ti da mogoce polovico njegove malice...pa nemores tak razmislat...pikolino, tisti ki mu avto ne gre vec kot 130 nima kaj iskat na prehitevalnem pasu...ce je prej rabo eno uro da je priso do te hitrosti in ve da nebo priso kar tako mimo...naj se raje vozi lepo za njim 90k/h, bo prihranil na zivcih in bencinu...vsak cliec, c2/3, micra, jazz ali taksni mali avti pa grejo dovolj...da je mogoce dobro pospesevanje...ce pa se pocutis ogrozenega pa ne vozit in prehitevat...ker taksno vsrano prehitevanje je najvecja napaka ki jih delajo ljudje...pa se v klanec po moznosti...tudi pri taksnih ego podleze zakonom fizike...vrjami...

Se že ustaviš, a če začneš bremzati prepozno ti še Veyron ne pomaga. Prehitevanje pa ni bilo mišljeno v klancu, ampak potem na ravnem, le nazaj nisi videl bolj kot 800m (dolžina predora), ker je bil klanec. Varna ustavitev zame ni 50cm za odbijačem.. Pa zakaj zdaj govorite, da sem se pogovarjal s tovornjakom? Prehiteval sem ga, za božjo voljo! In ja, zaradi takšnih se tudi počutim ogroženega.

Lp

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To mar 31, 2009 12:44 pm

ja vendar do taksne situacije pride le redko...ker tisti spredaj, ce bo skapiral kaj se dogaja za njim. bo vrjetno kar hitro pospesil...ce ne pa kot si rekel...ne ostane drugega kot felne...kriva sta pa ob2 tisti zadaj ker je bil prehiter in oni spredaj ki se je cijazo mimo tovornjaka...

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro To mar 31, 2009 12:45 pm

pa sj iz 190 na 120 ne rabs lih letaliske steze da upocasnis...sploh pa v tem primeru ti dam cist prov, ce nekdo res ne zna ocenit zmoznosti svojga avta.
AR 156 2,4 mJet

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To mar 31, 2009 12:47 pm

nerazzurro je napisal/-a:
goldhorn je napisal/-a:Največkrat se srečam v situaciji (poleg skakačev), ko nekdo prehiteva počasi in za seboj naredi kolono na prehitevalnem pasu. Seveda se dolgo ne umakne... ker on ne bo zavil dasno, če ima 100m pred seboj spet nekoga na voznem pasu...

Najljubši pa mi postajajo "čistilci". To so tisti, čez katere se največ govori. Vozi precej hitro... pred "oviro" na prehitevalnem pasu zavirajo "dinamično" in seveda se obvezno prilepijo... morda še poblendajo.

Zakaj so mi najljubši? Zato, ker jih srečam ponavadi samo v primeru, ko nekdo dela kolono na prehitevalnem pasu. Če srečam čistilca ga z velikim veseljem spustim naprej - tudi če to pomeni skočiti v malo luknjo, zabremzati za trenutek in skočiti nazaj na prehitevalni pas.

V veliki večini primerov sčistijo prehitevalni pas mnogo hitreje, kot bi se brez njih.

Fora pa je psihološka pri "pasivnih voznikih", ki ne spremljajo situacije. Ko pogleda nazaj vidi nič... ko naslednjič pogleda ali ga zmoti blendanje vidi na svoji riti veliko grozečo masko, močne luči... Seveda si misli "glej ga norca, sem pogledal pa ga ni bilo sedaj pa me hoče povozit.

Seveda, če bi te pasivni vozniki spremljali situacijo bi videli vse... tako pa so pravzaprav enaki ali hujši, kot tiste dame, ki mislijo, da so ogledala na avtomobilu namenjena za raznorazne "lepotne posege".

hehe, dobra ta s "cistilci":D ce te kdaj ujamem in me spustis naprej se lahko komot za mano peles:D

Ponavadi se :) ... a ne dolgo, ker manjka konjev za pospeške, ko čistilec opravi svojo nalogo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 31, 2009 12:48 pm

dominic je napisal/-a:ja vendar do taksne situacije pride le redko...ker tisti spredaj, ce bo skapiral kaj se dogaja za njim. bo vrjetno kar hitro pospesil...ce ne pa kot si rekel...ne ostane drugega kot felne...kriva sta pa ob2 tisti zadaj ker je bil prehiter in oni spredaj ki se je cijazo mimo tovornjaka...

un spredaj res nc ni kriv no.kako bo kriv.ko je sel prehitevat je pogledal v spegu.nobenga ni blo.(predvidevam da se vid vsaj 500m nazaj) in je lepo zapeljal,pa je prisel nekje do polovice tovornjaka je pa pogledal nazaj pa vidu enga k mu je cist za ritjo.itak da je ta kriv k se mu je zaletu v rit.pa sj je vidu da prehteva pa bi spustu gas pa bi lepo pocakal tistih 30 sekund da se umakne pa gasa naprej.
sj ta k je prehteval kamion se nima km umaknt dokler ne prehiti
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To mar 31, 2009 12:48 pm

pa z 90km/h nimas kaj iskat na AC...ko si taksen zagovorink pravil...razen ce je to striktno odrejeno na kaksnem odseku...mam vso pravico, da ti poblendam in potrobim, da te zbistrim in spravim k sebi...madonca, govora je o regularni voznji po AC...in ne o nedeljski voznji skozi savinjsko dolino...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To mar 31, 2009 12:48 pm

Legoless je napisal/-a:xandrej, 140 km/h, ne 130. In ja, prehiteval sem vsaj 2 ure. Tvojim idiotskim postom pa ne bom več odgovarjal, ker si že dokazal kakšno mišljenje imaš. Naj te še enkrat opomnim na omejitev.

Ampak ti si car. Avto ti gre več kot 130. Vsi se ti klanjamo.

Lp

Svaka ti čast stari! :bow

Hi Hi...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To mar 31, 2009 12:50 pm

dominic je napisal/-a:pa z 90km/h nimas kaj iskat na AC...ko si taksen zagovorink pravil...razen ce je to striktno odrejeno na kaksnem odseku...mam vso pravico, da ti poblendam in potrobim, da te zbistrim in spravim k sebi...madonca, govora je o regularni voznji po AC...in ne o nedeljski voznji skozi savinjsko dolino...

pa sj je napisal da je kamion vozu 90.on je vozu 130.lahko mu poblendas pa potrobis,sam dokler ne prehiti se nima km umaknt ne more pod kamion.zato jaz pocakam da prehiti po pa poblendam pa gasa mem.
Ni vse res kar napišem

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless To mar 31, 2009 12:53 pm

Mislim, da je kreganje nastalo predvsem zaradi definicije pojma "cincanje". Zame so cincarji tisti, ki vozijo 10 ali več % počasneje od omejitve, na AC torej tisti, ki vozijo počasneje od 120, divjaki pa tisti, ki vozijo 30% ali več nad omejitvijo, AC okoli 160 in več. Tisti, ki vozi po omejitvah zame vozi kulturno. Za nekatere tu je pa cincanje že 5% nižja hitrost od njihove namišljene. Torej če se jaz peljem 250 km/h z BMWjem in se zabijem v nekoga spredaj, ki pelje 200 km/h, bova kriva oba, ker je oni pred mano cincal? In če jaz prehitevam z 120 km/h, kjer je omejitev 100 km/h je za moje pojme vse prej kot cincanje, saj sem tudi jaz kršil zakon (sicer to je bila res hipotetična situacija in le podobna tisti moji). Tam je bila pač omejitev 130 km/h, jaz sem prehiteval z 140. Res je da so takšne situacije redke, a meni se je zgodilo. In ponavljam, ni me motila njegova hitrost niti to, da se mi je nalepil na rit. Ampak predvsem to, da mi je tip blendal in kazal sredinca, ker se nisem mogel umaknit takoj ko se je približal. b***** pa sem tako ali tako takoj spustil naprej, ko je bilo možno.

Lp
Zadnjič spremenil Legoless, dne To mar 31, 2009 12:56 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To mar 31, 2009 12:53 pm

FoxTer je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Tudi nihče od nas ni napisal, da kampira s 110 na prehitevalnem. Prehitimo s 130 in se umaknemo, ko in če imamo možnost!
Če pa jaz dohitim kolono tovornjakov in vidim v špeglu, da ima tisti zadaj na prehitevalnem 100, 200 m varnostne, imam VSO pravico predvidevati, da vozi po predpisih, dati žmigavc in s 130 prehiteti celo kolono tovrnjakov, dokler ne najdem ustrezno dolge luknje na voznem pasu, da se umaknem. Ali pa pravite slučajno, da se moram s 130 ustavit na 90, zato da VAM ne bo treba bremzati in boste lahko šli mimo s 160+? :roll:

Ne ni ti treba bremzati. In upam, da boš še dolgo tako skakal pred prehitre voznike, dokler te ne bo nekdo potlačil pod kamion in kakor je napisal legoless, ne bodo od avta ostale samo felge....
Ne mislim zagovarjat tistih, ki vozijo prehitro. Pomisli malo nase, a ti je vseeno, če boš celo življenje na vozičku in boš vsakmu lahko reku: JAZ SEM IMEL PRAV; ON JE VOZIL PREHITRO....
Bom napisal, kar mi je nekoč dejal moj inštruktor:
Tukaj počiva Franček Frnikola, IMEL JE PREDNOST. R.I.P.

Ne pretiravaj in ne sprevračaj besed! Zaradi svoje varnosti in zaradi varnosti vseh drugih NE skačem na prehitevalni pas. Vsaj 2x prej preverim, če je tisti zadaj dovolj oddaljen. Mah brez veze naprej pisati, provocirate ali pa imate tako nizek IQ, da ne razumete poante.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To mar 31, 2009 12:55 pm

napisal je da tudi ce se pelje 90km/h da nimas nic za nardit...kot to da poklices 113...

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro To mar 31, 2009 12:55 pm

evo legolas lep primer si dal. tudi ce grem jaz 170 kot ponavadi in me ujame bentley continental gt (prejsni teden) ki pac vozi svojih 250+ se mu umaknem ko imam plac na desni. ce se mu ne bi umaknil in vozil naprej po prehitevalnem bi blo to zame cincanje.
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To mar 31, 2009 12:57 pm

dominic je napisal/-a:napisal je da tudi ce se pelje 90km/h da nimas nic za nardit...kot to da poklices 113...

ja no sj res nimas kj druzga nardit.
lah trobs,blendas,kazes fakica pa ti nc ne pomaga ce je un spredaj tak i**** da se noce umaknt
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To mar 31, 2009 1:00 pm

xandrej je napisal/-a:Ti pa se drkaš zraven tovornjaka 130 da nebo kdo iz cerade tovornjaka ven skočil pa ti zazen na strešno okno nalimal! Madonca.
Človek pa kaj ti pišeš... 130 kmh ni drkanje, ampak najvišja hitrost dovoljena po zakonu.
A naj zaradi tebe sedaj gremo v prekršek?
Naslednja stopnja bo, da boš v supermarketu težil, zakaj moraš čakat kupce na blagajni pred sabo - naj raje ne plačajo in z nabrano robo spizdijo mimo blagajne, da boš ti prišel prej na vrsto?

Saj je res, da eni res serjejo in prehitevajo po polžje - ampak v takih trenutkih se je treba nehati razburjati in se spomniti, da jim zakon to dovoljuje, dokler vozni pas ni prost.

In ljudem se ne blenda, ker je to nekulturno, potencialno nevarno in zato v Nemčiji kaznivo. Tam (in povsod drugod, kjer so normalni), jih namesto blendanja kulturno opozoriš z žmigavcem.
Se mi zdi (če se en motim) da si ravno ti v začetku teme nekaj nakladal o tem, kako ti v Nemčiji blendajo in trobijo - ni res!
Morda še nikoli nisi niti vozil po BAB (v nasprotnem morda tudi veš, kaj ta kratica pomeni), ampak jaz sem že ene prakrat in tam ni NOBEN na blenda in ne trobi, tudi če ga kdo malenkostno userje. Pri nas bi pa eni kar sekiro na dan vlekli, če morajo slučajno kak trenutek voziti pod 180...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To mar 31, 2009 1:01 pm

dominic je napisal/-a:napisal je da tudi ce se pelje 90km/h da nimas nic za nardit...kot to da poklices 113...

In kaj bi ti naredil? Zrinil tistega spredaj s ceste? Si namontiral rakete zrak-zrak in ga odpihnil z AC?
Če mu greš 0,5 metra za rit je to isto, kot bi recimo hodil po pločniku polnem folka in začel okoli mahati s pištolo, naj se umaknejo, da greš naprej. Popolnoma enaka situacija.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To mar 31, 2009 1:10 pm

Good one, @CHAN. Me zanima, če bi kdo od naših j**c take uganjal na ameriških AC, kot jih uganja na naših. Frajerji, pred prvim policajem pa po žlajfu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 4 gostov