nerazzurro je napisal/-a:v tem primeru je res un k pride od zadej kriv ja, sam takih js se nisem srecal da kr ne bi bremzal in se zaletel??? valda mal prej spustis gas da se un umakne na desni pas. sploh ce gre res vsaj 120. sam problem rata ko se kralj noce umanknt in voz ne 120 ampak 105.
aja se to: mislm da je problem tud v avtosolah. prejsni mesec sem peljal sosolko do lj (drugace je iz CE) in mi je celo pot morila da naj vozm 120 po avtocesti, ker ji je instruktor reku da je to najbol varna hirost pa da se najhujse nesrece dogajajo na AC????
sj mozn da se res ampak sigurn ne zato ker nekdo "divja" 160.
nerazzurro je napisal/-a:v tem primeru je res un k pride od zadej kriv ja, sam takih js se nisem srecal da kr ne bi bremzal in se zaletel??? valda mal prej spustis gas da se un umakne na desni pas. sploh ce gre res vsaj 120. sam problem rata ko se kralj noce umanknt in voz ne 120 ampak 105.
Energetik81 je napisal/-a:Tudi nihče od nas ni napisal, da kampira s 110 na prehitevalnem. Prehitimo s 130 in se umaknemo, ko in če imamo možnost!
Če pa jaz dohitim kolono tovornjakov in vidim v špeglu, da ima tisti zadaj na prehitevalnem 100, 200 m varnostne, imam VSO pravico predvidevati, da vozi po predpisih, dati žmigavc in s 130 prehiteti celo kolono tovrnjakov, dokler ne najdem ustrezno dolge luknje na voznem pasu, da se umaknem. Ali pa pravite slučajno, da se moram s 130 ustavit na 90, zato da VAM ne bo treba bremzati in boste lahko šli mimo s 160+?
dominic je napisal/-a:pazi od 190km/h na 130km/h ali celo na 120km/h kot si reko, se ustavis prej kot bi mislo...in folk ki vozi taksne avte se tega prekleto dobro zaveda...nikoli ni taksna razlika v klancu da tega nebi opazil, tako da ni teorije...in tisti zadaj bo tako ali tako varno ustavil...razen ce se ti nea spomnis, da bos se kaksno reko z tovornjakarjem...in ti da mogoce polovico njegove malice...pa nemores tak razmislat...pikolino, tisti ki mu avto ne gre vec kot 130 nima kaj iskat na prehitevalnem pasu...ce je prej rabo eno uro da je priso do te hitrosti in ve da nebo priso kar tako mimo...naj se raje vozi lepo za njim 90k/h, bo prihranil na zivcih in bencinu...vsak cliec, c2/3, micra, jazz ali taksni mali avti pa grejo dovolj...da je mogoce dobro pospesevanje...ce pa se pocutis ogrozenega pa ne vozit in prehitevat...ker taksno vsrano prehitevanje je najvecja napaka ki jih delajo ljudje...pa se v klanec po moznosti...tudi pri taksnih ego podleze zakonom fizike...vrjami...
nerazzurro je napisal/-a:goldhorn je napisal/-a:Največkrat se srečam v situaciji (poleg skakačev), ko nekdo prehiteva počasi in za seboj naredi kolono na prehitevalnem pasu. Seveda se dolgo ne umakne... ker on ne bo zavil dasno, če ima 100m pred seboj spet nekoga na voznem pasu...
Najljubši pa mi postajajo "čistilci". To so tisti, čez katere se največ govori. Vozi precej hitro... pred "oviro" na prehitevalnem pasu zavirajo "dinamično" in seveda se obvezno prilepijo... morda še poblendajo.
Zakaj so mi najljubši? Zato, ker jih srečam ponavadi samo v primeru, ko nekdo dela kolono na prehitevalnem pasu. Če srečam čistilca ga z velikim veseljem spustim naprej - tudi če to pomeni skočiti v malo luknjo, zabremzati za trenutek in skočiti nazaj na prehitevalni pas.
V veliki večini primerov sčistijo prehitevalni pas mnogo hitreje, kot bi se brez njih.
Fora pa je psihološka pri "pasivnih voznikih", ki ne spremljajo situacije. Ko pogleda nazaj vidi nič... ko naslednjič pogleda ali ga zmoti blendanje vidi na svoji riti veliko grozečo masko, močne luči... Seveda si misli "glej ga norca, sem pogledal pa ga ni bilo sedaj pa me hoče povozit.
Seveda, če bi te pasivni vozniki spremljali situacijo bi videli vse... tako pa so pravzaprav enaki ali hujši, kot tiste dame, ki mislijo, da so ogledala na avtomobilu namenjena za raznorazne "lepotne posege".
hehe, dobra ta s "cistilci":D ce te kdaj ujamem in me spustis naprej se lahko komot za mano peles:D
dominic je napisal/-a:ja vendar do taksne situacije pride le redko...ker tisti spredaj, ce bo skapiral kaj se dogaja za njim. bo vrjetno kar hitro pospesil...ce ne pa kot si rekel...ne ostane drugega kot felne...kriva sta pa ob2 tisti zadaj ker je bil prehiter in oni spredaj ki se je cijazo mimo tovornjaka...
Legoless je napisal/-a:xandrej, 140 km/h, ne 130. In ja, prehiteval sem vsaj 2 ure. Tvojim idiotskim postom pa ne bom več odgovarjal, ker si že dokazal kakšno mišljenje imaš. Naj te še enkrat opomnim na omejitev.
Ampak ti si car. Avto ti gre več kot 130. Vsi se ti klanjamo.
Lp
dominic je napisal/-a:pa z 90km/h nimas kaj iskat na AC...ko si taksen zagovorink pravil...razen ce je to striktno odrejeno na kaksnem odseku...mam vso pravico, da ti poblendam in potrobim, da te zbistrim in spravim k sebi...madonca, govora je o regularni voznji po AC...in ne o nedeljski voznji skozi savinjsko dolino...
FoxTer je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Tudi nihče od nas ni napisal, da kampira s 110 na prehitevalnem. Prehitimo s 130 in se umaknemo, ko in če imamo možnost!
Če pa jaz dohitim kolono tovornjakov in vidim v špeglu, da ima tisti zadaj na prehitevalnem 100, 200 m varnostne, imam VSO pravico predvidevati, da vozi po predpisih, dati žmigavc in s 130 prehiteti celo kolono tovrnjakov, dokler ne najdem ustrezno dolge luknje na voznem pasu, da se umaknem. Ali pa pravite slučajno, da se moram s 130 ustavit na 90, zato da VAM ne bo treba bremzati in boste lahko šli mimo s 160+?
Ne ni ti treba bremzati. In upam, da boš še dolgo tako skakal pred prehitre voznike, dokler te ne bo nekdo potlačil pod kamion in kakor je napisal legoless, ne bodo od avta ostale samo felge....
Ne mislim zagovarjat tistih, ki vozijo prehitro. Pomisli malo nase, a ti je vseeno, če boš celo življenje na vozičku in boš vsakmu lahko reku: JAZ SEM IMEL PRAV; ON JE VOZIL PREHITRO....
Bom napisal, kar mi je nekoč dejal moj inštruktor:
Tukaj počiva Franček Frnikola, IMEL JE PREDNOST. R.I.P.
Človek pa kaj ti pišeš... 130 kmh ni drkanje, ampak najvišja hitrost dovoljena po zakonu.xandrej je napisal/-a:Ti pa se drkaš zraven tovornjaka 130 da nebo kdo iz cerade tovornjaka ven skočil pa ti zazen na strešno okno nalimal! Madonca.
dominic je napisal/-a:napisal je da tudi ce se pelje 90km/h da nimas nic za nardit...kot to da poklices 113...
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 4 gostov