Debate, ki niso vezane na ostala področja...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr okt 14, 2009 11:54 am

Jože20 je napisal/-a:
Ne, ker ima 1.5 dCi unikatno Delphi visokotlačno pumpo, ki se uporablja samo na 1.5 dCi. In ta pumpa je že precej znana po svoji občutljivosti na slabo nafto.
1.9 dCi imajo Bosch pumpo in teh problemov nimajo.

Kolega je mel Scenica 1.9dci pa mu je 2-krat avto odpovedal - po besedah Renaulta - zaradi nafte. Pa tanka in na Petrolu in na OMV. Zdaj vozi TDI-ja in teh problemov nima več ;)

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Sr okt 14, 2009 12:25 pm

Sam imam Scenica 2.0 (bencinar), vsakič ko sem tankal na OMVju je avto delal čudno, ni imel moči pod "štantgasom" in pri speljevanju. Na drugih bencinskih teh problemov nisem imel, je pa res da vedno tankam na bencinskih ki niso starejše od 5 let (izjema je bil le OMV).

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Sr okt 14, 2009 12:27 pm

Crknu crknu, in kaj točno je crknlo?

Visokotlačne pumpe niso problematične pri 1.9 dCi.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr okt 14, 2009 1:44 pm

peroRS je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:
Ne, ker ima 1.5 dCi unikatno Delphi visokotlačno pumpo, ki se uporablja samo na 1.5 dCi. In ta pumpa je že precej znana po svoji občutljivosti na slabo nafto.

Kolega je mel Scenica 1.9dci pa mu je 2-krat avto odpovedal - po besedah Renaulta - zaradi nafte. Pa tanka in na Petrolu in na OMV. Zdaj vozi TDI-ja in teh problemov nima več ;)

ma tdi očitno vse spožre :lol: :lol:
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne Sr okt 14, 2009 1:47 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Sr okt 14, 2009 1:46 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:

ma tdi očitno vse spožre :lol: :lol:

Očitno ne, ker je stričev Golf 5 TDI pri Weissu zaradi Črnomaljske nafte :D

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr okt 14, 2009 1:49 pm

ja ja,ko pa je kurilno tankal pa ni povedal :lol: jok3. jah drek je tole,še na bencinsko črpalko več ni varno it,ker ne veš če boš sploh prišel še naslednjih nekaj km kam. žalostno kar se dogaja v naši balkanski sloveniji.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Sr okt 14, 2009 1:59 pm

SymonSays je napisal/-a:Dragi forumisti. Kot zaposlen v luki Koper na področju kontrole kvalitete nafte in njenih derivatov, vam lahko razkrijem majhno skrivnost. Gorivo iz Petrolove ali iz OMV črpalke je isto. Razlika je le med OMV 100 in Petrolovim 98 v postopku obdelave. Zakaj lahko trdim, da je isto? Ker naša firma dela tako za Petrol, kot za OMV in so med sabo v navezi. dostikrat skupaj pokupijo prostor na tankerju (ker je ceneje) in uporabljajo iste nadzemne tanke v sami luki. Zakaj pa je gorivo iz Petrolovih črpalk slabše? Zelo preprosto, podzemni tanki na Petrolovih črpalkah so stari in po takratnih yugo standardih podzemni tanki niso imeli (in še zmeri nimajo) trdega dna. Zato podtalnica pronica v tank in posledično je v gorivu več vode. OMV tanki so novejši in zato bolje ohranjajo gorivo. Glede nadzemnih tankov je isto s tem da na Štajerskem, bolj točno blizu Lendave, kjer so tanki zelo stari in slabo vzdrževani, je še toliko slabše.

Osebno pa tankam na 24/7 zaradi očitnega in zgoraj omenjenega razloga t.j. najnovejše zgrajene črpalke.

Točno to jst govorim že točno pol leta... Kar nekaj uporabnikov je pametnih in mislijo da imajo samo oni prov pa čeprav sklepajo v tri krasne!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 14, 2009 2:26 pm

Jože20 je napisal/-a:In glede na to, da je danes OMV v Novem mestu zaprt in da je naenkrat crknlo cca 40 Meganov in Cliotov je OČITNO da je problem res v gorivu.

Je kolega reku ko se je prejt mim pelu, da so tri cisterne tam stale. Očitno so gorivo prečrpaval. :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 14, 2009 2:35 pm

ban je napisal/-a:.... Očitno so gorivo prečrpaval. :lol:

In morda tudi sledi brisali? Uradno pa "skrb za potrošnika" in izogib nadaljnjim okvaram (in pačilom le-teh).

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Sr okt 14, 2009 2:55 pm

ban je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:In glede na to, da je danes OMV v Novem mestu zaprt in da je naenkrat crknlo cca 40 Meganov in Cliotov je OČITNO da je problem res v gorivu.

Je kolega reku ko se je prejt mim pelu, da so tri cisterne tam stale. Očitno so gorivo prečrpaval. :lol:

če je novo ( še reklamo mamo na a.com ) gorivo hvala bogu,da so spucal podzemne cisterne. A so avtomobili crkval tut tisti,ki so tankali na omv v Novem mestu?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 14, 2009 3:13 pm

rumena ibiza je napisal/-a:če je novo ( še reklamo mamo na a.com ) gorivo hvala bogu,da so spucal podzemne cisterne. A so avtomobili crkval tut tisti,ki so tankali na omv v Novem mestu?

V žurnalu piše da OMV Novo mesto in Črnomelj. In to že dva tedna nazaj.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Napisal/-a rumena ibiza Sr okt 14, 2009 3:35 pm

ban je napisal/-a:V žurnalu piše da OMV Novo mesto in Črnomelj. In to že dva tedna nazaj.

a sm dizli al tut bencinarji?

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Sr okt 14, 2009 3:38 pm

ban je napisal/-a:V žurnalu piše da OMV Novo mesto in Črnomelj. In to že dva tedna nazaj.

Ja obadva sta kritična očitno.

Pa tudi sumljivo je, ker tisti Črnomaljčan ni rabu plačat servis tistega Megana, tako da so očitno dosegli skrivni dogovor z Renaultom, da krije OMV, da se nebi preveč raspasla slaba publiciteta. To je moja "teorija zarote".

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 14, 2009 3:50 pm

rumena ibiza je napisal/-a:a sm dizli al tut bencinarji?

Omenjajo samo dizle.
Zadnjič spremenil ban, dne Sr okt 14, 2009 3:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Napisal/-a rumena ibiza Sr okt 14, 2009 3:51 pm

Jože20 je napisal/-a:Ja obadva sta kritična očitno.

Pa tudi sumljivo je, ker tisti Črnomaljčan ni rabu plačat servis tistega Megana, tako da so očitno dosegli skrivni dogovor z Renaultom, da krije OMV, da se nebi preveč raspasla slaba publiciteta. To je moja "teorija zarote".

jst tankam vsak teden tam, sicer bencin pa ni nič, zdaj me je pa mal zaskrbelo, da ne bi v bodoče kaj bilo...hm...

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Sr okt 14, 2009 4:12 pm

Js tudi tankam bencin in nafto na novomeškem OMV-ju pa do sedaj ni bilo nobenih problemov. Sem pa imel probleme z Petrolovim gorivom.

Jaz mislim da lastniki bencinarjev se nimajo česa bati, saj je bencinski motor več ali manj neobčutljiv na to, v naslabšem primeru bo avto "trokiral".

MAHI
Nov uporabnik

Napisal/-a MAHI Sr okt 14, 2009 4:18 pm

Jaz imam tudi Scenica 2.0 bencinarja pa vedno tankam na OMV črpalki pa nisem imel še nobenih težav pa ga imam že 4 leta! Zato ne piši neumnosti kar ni res da imajo slab bencin na OMV-ju,prej bi rekel da imajo na Petrolu slab bencin! :lol:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr okt 14, 2009 4:39 pm

Res da imajo DCI-ji majhno porabo, ampak da so tako občutljivi na gorivo, pa tudi ni za nikamor. Ali zdaj pa ta novem crkujejo tudi bencinarji?
Zadnjič spremenil Strokovnjak, dne Sr okt 14, 2009 4:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 14, 2009 4:39 pm

dejte nehat s tem petrolom pa omw. Oboje je sranje, in nekatere znamke so pač preobčutljive za tole našo "nafto". Mi je že žal da mam dizla, bencinar vsaj vse prebavi :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 15, 2009 10:22 am

Zato se pa držat starega bencinarja, ki vse prebavi. Pa če magar je renault. Kar se Petrolovega bencina tiče pa zgleda, da ni slab, jaz sem predtazadni tank nalival na Petrolu. Pa je poraba prav čudno nizka, 5,8l/100km. Res, da sem se zdaj začel vozit na drugo lokacijo, ampak razlika je samo zadnjih 7 km, da pač v drugo stran zavijem, cesta je pa tako ista.
Bomo vidli, zdaj sem tankal pa na OMV bom videl koliko bo pa sedaj pil :) Čeprav je sranje, ko je sedaj tako mrzlo stisnalo pa že zna malenkost zaradi tega zrast.
Bomo vidli kaj bo, samo vem, da tako porabo - pod 6 litrov sem ponavadi imel samo poleti. Tankal sem pa vedno na Molu pa včasih na OMV. Na Petrolu sem v treh letih tankal 4- krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov