Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če sep 10, 2009 1:03 pm

povh je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:so še hujši ponavadi v kakem golfu ki takoj iz pospeševalnega na prehitevalnega....

Važno da so to ponavad vozniki golfov :lol:

90% slovenskih voznikov se ne zna vključit na avtocesto.
70% pa se jih ne zna odmaknit na prezen prehitevalni pas, ko se nekdo vključuje.
Oboje ne glede na to kaj vozijo.

98% voznikov ne zna dt žmigovca
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če sep 10, 2009 4:48 pm

kolesar je napisal/-a:so še hujši ponavadi v kakem golfu ki takoj iz pospeševalnega na prehitevalnega....

golf 3 temne barve? en tak junak je men tut enkrat pripičil direktno iz uvoza bistrca jug na prehitevalnega. Za povrh vsega se pa še trobla ni hotla oglasit :evil: ko pa sma šla s špegli že čist skupaj je pa tak cvikno od straha, da je se skoraj prevrgel. Peljal pa sem se 130. Se mi pa takšne stvari dogajajo vedno, kadar se vozim po omejitvah ali manj :?
LP Rok

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio Če sep 10, 2009 5:13 pm

zdej ko v Kopru rastejo krožišča kot gobe, seveda 90% ljudi ne ve kako vozit ker mislijo da ker ni semaforja se ne rabijo razvrstit in take delajo po krožiščih :x
kr lepo iz zunanjega na notranji pa malo po sredini pa na zunanjega, po zunanjem do 4.izhoda, itak noben nič ne pogleda :bonk :jao:

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če sep 10, 2009 5:51 pm

marinaio je napisal/-a:zdej ko v Kopru rastejo krožišča kot gobe, seveda 90% ljudi ne ve kako vozit ker mislijo da ker ni semaforja se ne rabijo razvrstit in take delajo po krožiščih :x
kr lepo iz zunanjega na notranji pa malo po sredini pa na zunanjega, po zunanjem do 4.izhoda, itak noben nič ne pogleda :bonk :jao:

to se u lublani pr žalah še zmeraj dogaja
>>ZIDEK<<
Slika

kurent
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kurent Pe sep 11, 2009 9:27 am

Ja tile krožni so včasih nočna mora ko ne veš če drugi poznajo pravila. Običajno grem kar po zunanji liniji tudi do 3. izhoda. Po notranji pa bi moral gledati mrtvi kot in paziti na pešca na prehodu? Ne hvala.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe sep 11, 2009 9:54 am

ma kdo ti je dal izpit pm. zaradi takih debilov se potem tisti kateri gremo pravilno na notranji pas,ne moramo razvrstit za izvoz,ker se peljete kot predsedniki in ne date niti prostora.

zaradi takih norcev so pri qlandiji v mb naredili polne črte pri vsakem izvozu na zunanjm pasu,tako da se moraš zaplejati ven. in sem že srečal idiote ki so kar prevozili polno črto in nadaljevali pot po zunanjem pasu.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe sep 11, 2009 11:37 am

Patrik_A3 je napisal/-a:ma kdo ti je dal izpit pm. zaradi takih debilov se potem tisti kateri gremo pravilno na notranji pas,ne moramo razvrstit za izvoz,ker se peljete kot predsedniki in ne date niti prostora.

zaradi takih norcev so pri qlandiji v mb naredili polne črte pri vsakem izvozu na zunanjm pasu,tako da se moraš zaplejati ven. in sem že srečal idiote ki so kar prevozili polno črto in nadaljevali pot po zunanjem pasu.

ja tam so lepo naredil polne črte, to je začasna rešitev, imajo pa namen preuredit tista krožišča turbo krožišča kot je pri europarku in pod pohorjem..

drugače pa recimo v bistrci je rondo 2 pasovni takoj ko prideš iz ac, na tistem se ne da pasov vmes menjavat, ker je premajhen...
ne vem kak lahk taki idioti sploh še majo službo (baje misli zase da je najbolši..)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Pe sep 11, 2009 11:52 am

kurent je napisal/-a:Ja tile krožni so včasih nočna mora ko ne veš če drugi poznajo pravila. Običajno grem kar po zunanji liniji tudi do 3. izhoda. Po notranji pa bi moral gledati mrtvi kot in paziti na pešca na prehodu? Ne hvala.

Mah v Velenju je tut en tak krožni pač dvo pasovni in je dejansko premali za manevriranje po njem. Se postaviš v znotranji pas hočeš it pa 3 izhod ven si ravno 1 sekundo na notranjem pasu, ko se moreš pa že postavit na zunanjega. Vmes pa 2 izhoda še. Mislim v Velenju je res malo butasto narejen krožni. Ko sem delal izpit mi ga ni bilo potrebno upoštevat, ker so imeli tak dogovor, ko sem pa opravil izpit je pa 2 mesca po tem že veljalo to. Uglavnim živi obup.

Imamo pa v Mozirju še tudi en tak zelo lep krožni promet, ko ga ne moreš obvozit, brez da bi zapeljal na on hribček.

Slika

Če bi bila res takšna postavitev v temu mini rondoju, bi tak zdržala ravno 1 dan :D Pa ne zato ko bi ukradli, ampak zato ko bi podrli. Aja pa drugače sem ga sam poskušal zmanevrirat z Meganom. Sej sprednji del gre, samo z zadnjo gumo povoziš hrib. Prihajal sem pa iz smeri trga.
Zadnjič spremenil AVX, dne Pe sep 11, 2009 12:01 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe sep 11, 2009 11:56 am

kolesar je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:ma kdo ti je dal izpit pm. zaradi takih debilov se potem tisti kateri gremo pravilno na notranji pas,ne moramo razvrstit za izvoz,ker se peljete kot predsedniki in ne date niti prostora.

ja tam so lepo naredil polne črte, to je začasna rešitev, imajo pa namen preuredit tista krožišča turbo krožišča kot je pri europarku in pod pohorjem..

drugače pa recimo v bistrci je rondo 2 pasovni takoj ko prideš iz ac, na tistem se ne da pasov vmes menjavat, ker je premajhen...
ne vem kak lahk taki idioti sploh še majo službo (baje misli zase da je najbolši..)

ja tisto bo super če bodo bli robniki. ampak pri evroparku se mi zdi malo premalo (manjši rondo) ,pri qlandiji pa bo super ko je večji rondo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe sep 11, 2009 2:15 pm

AVX je napisal/-a:
kurent je napisal/-a:Ja tile krožni so včasih nočna mora ko ne veš če drugi poznajo pravila. Običajno grem kar po zunanji liniji tudi do 3. izhoda. Po notranji pa bi moral gledati mrtvi kot in paziti na pešca na prehodu? Ne hvala.

Mah v Velenju je tut en tak krožni pač dvo pasovni in je dejansko premali za manevriranje po njem. Se postaviš v znotranji pas hočeš it pa 3 izhod ven si ravno 1 sekundo na notranjem pasu, ko se moreš pa že postavit na zunanjega. Vmes pa 2 izhoda še. Mislim v Velenju je res malo butasto narejen krožni. Ko sem delal izpit mi ga ni bilo potrebno upoštevat, ker so imeli tak dogovor, ko sem pa opravil izpit je pa 2 mesca po tem že veljalo to. Uglavnim živi obup.

Imamo pa v Mozirju še tudi en tak zelo lep krožni promet, ko ga ne moreš obvozit, brez da bi zapeljal na on hribček.

Slika

Če bi bila res takšna postavitev v temu mini rondoju, bi tak zdržala ravno 1 dan :D Pa ne zato ko bi ukradli, ampak zato ko bi podrli. Aja pa drugače sem ga sam poskušal zmanevrirat z Meganom. Sej sprednji del gre, samo z zadnjo gumo povoziš hrib. Prihajal sem pa iz smeri trga.

Ni šans da narediš cel krog okoli brez da bi moral v rikverc, tudi če voziš po tistem krogu.. Js z svojim kliotom ne morem, z Sharanom pa tak al tak ne, sm mogu dvakrat v rikverc da sem lahko krog naredil :lol: :lol:

Sicer je pa itak mišljeno tako da se čez tisti hribček pelješ, ampak vseeno je idiotizem prve klase :)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe sep 11, 2009 2:21 pm

sam tale v Mozirju je pa zakon :P Kje je to točno, ko bom kaj v teh koncih ga grem pogledat?! :lol:

Drugače pa imamo res strokovnjake v Sloveniji za krožne delat ja :P Čist happy so da jih lahko delajo, 3/4 folka se pa tak ne zna furat v krožnih.

LP
Freude am Fahren

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Pe sep 11, 2009 3:03 pm

Pomojem bi se tud našu folk,k bi čez robnik zapelu v turbo rondoju..:)
V naših krajih itak nevejo ,kaj je žmiguc ,sm že sreču paciente k so zavil LEVO v rondo.Tko da ti da mislt kako so nekteri sploh nardil izpit.
Folk je pa nasplošno preveč živčen ,vsem se nekam mudi ,potem pa vmes še kdo k je počasen pa je nesreča hitro tu.Predvsem manjka strpnosti..usak se kdaj zmot pa kej zajebe..

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe sep 11, 2009 8:19 pm

v rondojih vidiš vse znanje voznikov(naših in tujcev)
v podčetrtku je šla ena starejša ženska čez dva rondoja(od šole proti termam se je peljala) zaporedoma kontra. Ko pa je pri tadrugem šla ven ji je nasproti pripeljal en terenec in se je preko prehoda za pešce nekako spravla na svoj vozni pas. Pa seveda sem ji trobil takoj ko je šla kontra in kazal da gre narobe ona pa me je gledala kot da grem jst narobe(sem šel iz olimja proti termam). :shock:

Pa en italjan na turbokrožišču na titovi v mb. je prišel iz mesta po zunanjem pasu, preskočil 1. robnik in nadaljeval prti tretjem izhodu po zunanjem pasu, med 2. in 3. izvozom s pol avta šel po notranjem in pol po zunanjem, pri 3. izvozu s komplet avtom na notranjega, malo pred 4.(od tam ko je prišel) pa gas čez robnik na desni pas :bonk
te dve so definitivno najhujše dogodivščine, ki sem jih videl.
LP Rok

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe sep 11, 2009 8:31 pm

need 4 speed je napisal/-a:Pomojem bi se tud našu folk,k bi čez robnik zapelu v turbo rondoju..:)
V naših krajih itak nevejo ,kaj je žmiguc ,sm že sreču paciente k so zavil LEVO v rondo.Tko da ti da mislt kako so nekteri sploh nardil izpit.
Folk je pa nasplošno preveč živčen ,vsem se nekam mudi ,potem pa vmes še kdo k je počasen pa je nesreča hitro tu.Predvsem manjka strpnosti..usak se kdaj zmot pa kej zajebe..

Ja veš kak je, zakaj bi pelal desno, če greš levo. Dejansko okoli riti v žep. Bencin pa tudi ni zastojn, da bi se bi okoli za brezveze vozli, da ne govorim o cajtu, ki ga zgubimo.

Ali pa je kaka mama pelala kakega ata, pa je ata reko levo, pa je mama pelala levo.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe sep 11, 2009 8:41 pm

NejcZ je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:

Slika

Ni šans da narediš cel krog okoli brez da bi moral v rikverc, tudi če voziš po tistem krogu.. Js z svojim kliotom ne morem, z Sharanom pa tak al tak ne, sm mogu dvakrat v rikverc da sem lahko krog naredil :lol: :lol:

Sicer je pa itak mišljeno tako da se čez tisti hribček pelješ, ampak vseeno je idiotizem prve klase :)

ko sem prvič pripeljal v ta krožišče v mozirju sem se najprej ustavil in pogledal kaj sploh je to. ko sem ugotovil, da z mojo 6.4 metrsko kravo ne bošlo nikakor sem zapeljal kar naravnost (nobenega oviral), ker drugače pač ni šlo.res je nekaj posebnega ampak ne vem čemu služi?

lp

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Pe sep 11, 2009 9:24 pm

Pa sej človk nekako razume ,da starejši ne poznajo rondojev ker jih v času ko so opravljali izpit niti ni bilo.Sam lohk bi pa koga vprašal za nasvet al pa vzel kšno knigo s predpisi v roke in malo prebrali.Sam to je najbrž večini ljudi izpod časti,al pa se jim preprosto ne da.
Moti me pa tudi aroganca in nesramnost nekaterih voznikov..npr te izsili v križišču ,al pa na ozki cesti ,kjer se ni možno srečati..potem se pa pizdi in ti trobi.To me najbolj "pogreje".
Velikokrat opazim tudi ko komu odstopim prednost niti ne pogleda in se zahvali..skratka nobene kulture na cesti..

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 So sep 12, 2009 10:35 am

Včeraj sem stal na semaforju za pešce pred Kliničnim centrom. Od daleč slišim sireno rešilca, ki prihaja po nasprotnem pasu in vidim da se vozniki na njegovem pasu sploh ne ustavljajo in umikajo, temveč lepo upočasnjeno nadaljujejo svojo pot, tako da rešilcu ni ostalo drugega, kot da je vozil po mojem, nasprotnem pasu.
V tem času se je prižgala zelena luč in voznik za mano mi je potrobil naj speljem. Si mislim: ''morda ni slišal sirene'' in čakam pri miru. Sedaj se je sirena že lepo slišala, voznik za mano pa na dolgo pohupa, naj že speljem, tokrat brez dvoma, da je sireno slišal lahko tudi on. Tokrat mu zamahnem z roko, naj neha, ker tudi slučajno ne bom speljal, dokler ne gre rešilec mimo mene na tem predelu, kjer se cesta razširi in lahko rešilec pelje po svojem pasu. Kasneje je možakar peljal tako počasi, da je bila med nama vsaj 200m dolga praznina - verjetno iz strahu, da mu ne bi kakšne zabrusil še v živo.

3 dni nazaj je bil podoben scenarij - v križišče Kajuhove in Zaloške pride iz smeri Most e rešilec, ura je bila okoli 15.30, torej najhujša gneča. Če so se ljudje vsaj umikali in ustavljali na svoji zeleni, pa je gospod ''Đirlo'' videza v črnem Mercedesu mirno speljal in oviral rešilca pri nujni vožnji. Ko je pripeljal na drugo stran križišča in je bil le-ta zabasan do konca, tako da se je moral ustaviti na prehodu za pešce. Rešilec je medtem stal za njim in mu tulil v rit, tako da je si je narod lahko dodobra ogledal gospoda ''Zdraho''. Šele ko je začutil na sebi vsaj par sto obtožujočih oči, misleč ''glej butla zavaljenga'' se je začel umikati na stran cestišča, tako da je rešilec lahko nadaljeval svojo pot.

Kupujem mobitel in tokrat bom kupil takega, ki snema filme visoke resolucije, da posnamem take trenutke.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So sep 12, 2009 11:25 am

suntrace1 je napisal/-a:Kupujem mobitel in tokrat bom kupil takega, ki snema filme visoke resolucije, da posnamem take trenutke.

Sva že dva.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 So sep 12, 2009 12:48 pm

... in to ne samo enkrat ... Mislim, da je vsako leto hujše s tem prometom, ker ljudje ne znajo uporabljati pasov vožnje, žmigavci so na večini avtomobilov očitno zelo draga doplačljiva dodatna oprema (VW, Audi, BMW ...), Rondo je groza in strah, speljevanje v semaforiziranih križiščih traja pol ure do 4. avta v koloni, meglenke in dolge luči na AC pa prava folklora ...

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So sep 12, 2009 1:08 pm

A ko greš po zunanjem pasu, pa ni treba gledat mrtvi kot in pazit na pešca?
A pa ti je tudi drugače v prometu težko geldat v mrtvi kot in pazit na pešce?

Uglavnem, taki kot si ti, niste za na cesto!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov