Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr jan 06, 2010 3:45 pm

NejcZ je napisal/-a:Dans sm bil pa najhitrejši na avtocesti :D :lol: Nevem kaj je folku da se 80 cjazi za tovornjaki k je mejčkn snega... pa drugje po 50, po mestu 30.. dejte raj doma ostat če vas je tk strah no,..

Lansko zimo sem v snegu po avtocesti vozil 60km/h, pa mimo mene pripelje mislim, da audi, ki je vozil kakšnih 90km/h mogoče več. Sto metrov naprej ga je zavrtelo in obstal na cesti obrnjen proti meni. Ker sem imel hitrost primerno razmeram na cesti sem lahko varno ustavil.
Vem, da včasih nekateri res pretiravajo in preveč posrano vozijo, ampak ti priporočam, da vseeno paziš kako voziš v snegu. Hitro se ti lahko kaj takega zgodi, kot audiju! Ali pa sa te ti nekdo drug pred tabo tako zavrti, ampak ti ne boš mogel varno ustavit!! ;)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jan 06, 2010 3:58 pm

defasturias je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:@dejvi; sklopko stisneš ja, samo potem ga moreš pa z bremzami držat, kar je pa spet ne mogoče. Če pa samo sklopko stisneš potem pa začne preveč letet, kaj boš pa potem ;)

Ko stisneš sklopko se kolesa prosto vrtijo in imajo več oprijema. Rečeno in tudi v praksi preizkušeno na dnevu varne vožnje. Med drugim ko smo s 60kmh se na drseči podlagi izogibali 3 zaporednim oviram, je inštruktor izrecno povedal naj nihče ne bremza. Seveda se je našla cvetka ki je nagonsko bremzala in je oprala podvozje :lol:

Tam na poligonu verjetno ni led pa verjetno tudi ni 10% naklon.
Če v takem naklonu stisneš sklopko ti avto zlo hitro pospeši in si v zelo kratkem času iz 30 na 60km/h. S 60km/h v leden ovinek oops
Ne vem no, samo nekak moreš preprečit nabiranje hitrosti, najbolj učinkovito se mi še vseeno zdi, da imaš v prestavi in ga mašina nazaj drži. Če pa prideš res na čisti led ti pa tako nobena stvar ne pomaga :? Reši te samo, če najdeš kak košček peska, da te tisto malo prime.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Sr jan 06, 2010 4:02 pm

NejcZ je napisal/-a:Dans sm bil pa najhitrejši na avtocesti :D :lol: Nevem kaj je folku da se 80 cjazi za tovornjaki k je mejčkn snega... pa drugje po 50, po mestu 30.. dejte raj doma ostat če vas je tk strah no,..

Mah ja vem, folk je nor na cestah. Sem malo prej domov prišel pa so se takšne neumnosti dogajale da kar joj. Naprimer sem prej lepo cruzal po AC z mirnih 170kmh (okej avto je malo zanašalo ampak nič hudega itak sem imel tempomat), ker se mi je mudilo in ravno ko začnem brat sms, s kotičkom očesa opazim enega bebca ki mi izza tovornjaka skoči ven z 90...mater sem mu blendal in trobil pa se i**** kar ni hotel spokat desno, sem moral tako bremzat, da se mi je še pivo polilo (je bilo v držalu). :? Potem ko se je končno umaknil, sem moral pa še robčke iskati po predalu, ker je bilo vse od pene :evil: Mislm tale sneg res zmede ljudi al' kaj :roll:

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr jan 06, 2010 4:07 pm

Sarkazem?

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Sr jan 06, 2010 4:08 pm

Eh ti hočeš polni kasko, izkoristit. Da boš meu vsaj kej od njega XD

=ZiAn= je napisal/-a:

Mah ja vem, folk je nor na cestah. Sem malo prej domov prišel pa so se takšne neumnosti dogajale da kar joj. Naprimer sem prej lepo cruzal po AC z mirnih 170kmh (okej avto je malo zanašalo ampak nič hudega itak sem imel tempomat), ker se mi je mudilo in ravno ko začnem brat sms, s kotičkom očesa opazim enega bebca ki mi izza tovornjaka skoči ven z 90...mater sem mu blendal in trobil pa se i**** kar ni hotel spokat desno, sem moral tako bremzat, da se mi je še pivo polilo (je bilo v držalu). :? Potem ko se je končno umaknil, sem moral pa še robčke iskati po predalu, ker je bilo vse od pene :evil: Mislm tale sneg res zmede ljudi al' kaj :roll:

Lp

haha. smo včeri, šli domov, pa tut audi pr nas malo poplesaval po cesti. :D samo okej tvoj post je itq čisti sarkazem, tako da ja :D
Zadnjič spremenil AVX, dne Sr jan 06, 2010 4:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jan 06, 2010 4:09 pm

Ne, samo pohvaliti se je želel da ima tempomat, pa da si lahko v kriznih časih pivo privošči.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jan 06, 2010 4:11 pm

=ZiAn= je napisal/-a:Mah ja vem, folk je nor na cestah. Sem malo prej domov prišel pa so se takšne neumnosti dogajale da kar joj. Naprimer sem prej lepo cruzal po AC z mirnih 170kmh (okej avto je malo zanašalo ampak nič hudega itak sem imel tempomat), ker se mi je mudilo in ravno ko začnem brat sms, s kotičkom očesa opazim enega bebca ki mi izza tovornjaka skoči ven z 90...mater sem mu blendal in trobil pa se i**** kar ni hotel spokat desno, sem moral tako bremzat, da se mi je še pivo polilo (je bilo v držalu). :? Potem ko se je končno umaknil, sem moral pa še robčke iskati po predalu, ker je bilo vse od pene :evil: Mislm tale sneg res zmede ljudi al' kaj :roll:

Lp

Katastrofa; upam, da ti je v vsej tej zagati uspelo odpisati pravočasno :lol:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jan 06, 2010 4:18 pm

=ZiAn= je napisal/-a:

Lp

:cry :rofl
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 06, 2010 4:25 pm

=ZiAn= je napisal/-a:Mah ja vem, folk je nor na cestah. Sem malo prej domov prišel pa so se takšne neumnosti dogajale da kar joj. Naprimer sem prej lepo cruzal po AC z mirnih 170kmh .(okej avto je malo zanašalo ampak nič hudega itak sem imel tempomat)

neumnost je v takih razmerah vozit s tempomatom.....če se čutiš vozit sposobnega 170km/h nimam nič proti(tudi sam se včasih po prazni zasneženi AC.) vendar bog ne daj, da bi uporabljal tempomat..... :roll:

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Sr jan 06, 2010 5:58 pm

mišek je napisal/-a:
defasturias je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:@dejvi; sklopko stisneš ja, samo potem ga moreš pa z bremzami držat, kar je pa spet ne mogoče. Če pa samo sklopko stisneš potem pa začne preveč letet, kaj boš pa potem ;)

Ko stisneš sklopko se kolesa prosto vrtijo in imajo več oprijema. Rečeno in tudi v praksi preizkušeno na dnevu varne vožnje. Med drugim ko smo s 60kmh se na drseči podlagi izogibali 3 zaporednim oviram, je inštruktor izrecno povedal naj nihče ne bremza. Seveda se je našla cvetka ki je nagonsko bremzala in je oprala podvozje :lol:

Tam na poligonu verjetno ni led pa verjetno tudi ni 10% naklon.
Če v takem naklonu stisneš sklopko ti avto zlo hitro pospeši in si v zelo kratkem času iz 30 na 60km/h. S 60km/h v leden ovinek oops
Ne vem no, samo nekak moreš preprečit nabiranje hitrosti, najbolj učinkovito se mi še vseeno zdi, da imaš v prestavi in ga mašina nazaj drži. Če pa prideš res na čisti led ti pa tako nobena stvar ne pomaga :? Reši te samo, če najdeš kak košček peska, da te tisto malo prime.

Tista podlaga drsi kot hudič, parkrat se je zgodilo da je kdo skoraj padel, ko so nam rekli naj se sprehodimo čez. Potem so pa še z vodo dodatno polili. Je pa ta drseča podlaga tudi na klancu in se je bilo treba izogniti oviri ter potem ustaviti. Na dnu klanca je pa ovinek v desno. Meni ni ratalo ustavit, sem pa avto držal v željeni smeri. Mi pa ni jasno zakaj se avto ni ustavil, namreč pri samem ustavljanju na klancu sem imel boljši rezultat kot večina z novejšimi avtomobili, pri ustavljanju na ravnini pa v naši skupini daleč najboljšega. Smo pa na žalost imeli priložnost probat samo enkrat.

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Sr jan 06, 2010 6:47 pm

Ja danes proti celju je bil prehitevalni pas kr prazen, pa čeprav se je dalo po njem pelat lepo, ker je bilo že razvoženo, tak da 120 km/h je šlo bp, edin potem, ko pasa izmenjavaš, takrat pa je bilo treba zmanjšat.

Ja očitno se takim ni nikamor mudil, sem srečeval razne audije, bmw - je ki so se cjazli za tovornjaki :)
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jan 06, 2010 7:05 pm

=ZiAn= je napisal/-a:

Lp

Zian, dobra. Dej mi reč kdaj se dobimo, da kakšno rečemo? Pa probaj ujet takšn termin, da bo sneg na cest. :-P

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr jan 06, 2010 7:22 pm

sašo5 je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:Mah ja vem, folk je nor na cestah. Sem malo prej domov prišel pa so se takšne neumnosti dogajale da kar joj. Naprimer sem prej lepo cruzal po AC z mirnih 170kmh .(okej avto je malo zanašalo ampak nič hudega itak sem imel tempomat)

neumnost je v takih razmerah vozit s tempomatom.....če se čutiš vozit sposobnega 170km/h nimam nič proti(tudi sam se včasih po prazni zasneženi AC.) vendar bog ne daj, da bi uporabljal tempomat..... :roll:

Sašo, nisi razumel sarkazma? :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr jan 06, 2010 7:35 pm

Wini je napisal/-a:

Ja danes proti celju je bil prehitevalni pas kr prazen, pa čeprav se je dalo po njem pelat lepo, ker je bilo že razvoženo, tak da 120 km/h je šlo bp, edin potem, ko pasa izmenjavaš, takrat pa je bilo treba zmanjšat.

Ja očitno se takim ni nikamor mudil, sem srečeval razne audije, bmw - je ki so se cjazli za tovornjaki :)

No saj.. proti Celju sme šel zjutraj, kot vsak dan :) Res ni blo sploh nobenga avta na prehitevalnem, kaj šele da bi šel kdo mimo :lol: Pa se mi ni zdlo da sem hitro peljal, pač normalno...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 06, 2010 7:39 pm

[quote=[/quote]
No saj.. proti Celju sme šel zjutraj, kot vsak dan :) Res ni blo sploh nobenga avta na prehitevalnem, kaj šele da bi šel kdo mimo :lol: Pa se mi ni zdlo da sem hitro peljal, pač normalno...[/quote]

To pa je res zjutraj skoraj nobenega ni bilo na prehitevalnem pasu proti celju.
Jest sem bil na voznem. :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr jan 06, 2010 7:41 pm

Fora je da js vedno peljem cirka 100, 110 po AC, ampak mi je danes dopizdilo ker se je pred AC folk vozil 50km/h, pa še mudil se mi je, ker sem zamujal ztaradi tega ker se narod snega boji.. pa sm pol mal prtisnu k sm vidu da ni panike :)

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Sr jan 06, 2010 8:23 pm

Tole me malo spominja na une tunele na štajerskem in primorskem, kjer je bila omejitev 60km/h zarad pregladkega materiala ob dežju. :)
Sej ni problem vozit hitro po snegu po avtocesti, problem je ko je treba urgentno bremzat, če koga začne obračat ali se zaleti..kot je povedal @cruiser1

Sicer jutri omembe vrednih padavin naj ne bi bilo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jan 06, 2010 8:27 pm

Trenutno so odlične razmere, da malo opazujete okoli sebe in videli boste koliko nesposobnih ljudi se vozi po naših cestah. Mislem, pade mal snegeca in potem vsi v paniko 30km/h. Ma da POPIZDIŠ. Na relaciji 20km prehitel miljon taužnt nesposobnih ljudi. Pa KVA VAM NI jasn. Tam ma model neke hude gume, quattro, audi ni da ni, ma bi ga sam porinu iz ceste in lih tam pustu. Pejt drugič na avtobus, da ne delaš kolone, ker to je težko prehitevat. JAO.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr jan 06, 2010 8:30 pm

Fora je ko nimaš kaj prehitevat k se v par kilometrih nardi kolona 30 avtov...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov