Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Re: "Blendanje" za policaje

Napisal/-a _B3yBo_ Po maj 16, 2011 7:20 pm

kokr vem so kontrole zato da kao umirjajo promet. pomeni ce ti poblendas bo tist pobremzu in s tem se umirja promet.... pomeni cilj dosezen :D

no pustmo da gre drugace za povnenje proracuna ker so itak tm kjer ni treba
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po maj 16, 2011 8:07 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:kokr vem so kontrole zato da kao umirjajo promet. pomeni ce ti poblendas bo tist pobremzu in s tem se umirja promet.... pomeni cilj dosezen :D

Točno tako! Policaji večkrat povdarjajo, da so tam zato, da bi ljudje vozili zmerno in po omejitvah in nikakor ne zato, da bi kasirali! Torej jim jaz in vsi ostali, ki blendamo samo pomagamo. Lahko bi se nam vsaj zahvalili.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To maj 17, 2011 12:43 am

TommyGun je napisal/-a:naši možgani so se tako navadili na odprte luči da zaznajo le te in ne več avta. zato se tudi pogosto zgodi da se spregleda avto brez odprtih luči.

tisti, ki pa namerno ne vžgejo luči...upam da vas spregleda kamjonist in ne motorist.

Točno tako, dejstvo je da zaradi obveznih luči pričakuješ, da bodo vklopljene in avto z ugasnjenimi pozneje opaziš pa če si še kako pozoren! Upam, da zaradi takšnih, ki šparajo na žarnicah, ne bo nihče (vključno z njimi) doživel nesreče. Sploh pa... zakaj za vraga bi se na račun tega upiral in s tem reskiral kazen, poleg tega, da zaradi navajenosti na luči nekoliko bolj ogrožaš sebe in ostale?! WTF se vam plete po glavi?

scott je napisal/-a:Vem ,da bom popljuvan ,pa vseeno bom napisal.Nekoč sem gledal oddajo po tv o blendanju na Norveškem.Tam skoraj nihče ne blenda,kajti pravijo: tisti prehitri voznik ki mu bom danes poblendal ,lahko čez kak dan ubije mene,ali moje otroke,znance.Tudi sam kršim pravila kot vsi,večji del sem povsod 10% prehiter,a če me ustavi vem da je to kazen,ki me opominja,da na cesti nisem sam.Pa še to,blendate voznikom,ki po prevoženi kontroli spet nabijejo gas in ogrožajo vse po vrsti.
Sedaj pa bom nastavil lavor za vaše pluvanje.

Zakaj bi bil popljuvan? Saj načeloma se strinjam s tabo, ampak ne moreš vozniške kulture in ravnanja policije na Norveškem primerjat z napol Balkanom. Naš sistem enostavno ne vzpodbuja odgovostnosti za volanom, ampak STRAH! Če je ob cesti kakšna patrulja, nekateri kar zavijejo v jarek in se vržejo ven iz avtomobila, ker ne vedo kaj bi sami s sabo od panike, spet drugi si ne upajo prehitet policije, tudi če vozijo 10km/h čez puščavo. Malce karikirano, ampak nekaj v tem smislu se dogaja. Iz dneva v dan nas posiljujejo z morilsko roko hitrosti, sankcionirajo jo pa tam, kjer te bo prej zadel meteor, kot boš koga ogrozil, tudi če jo prekoračiš za 30km/h. Policistu postavljenemu ob kakšnem krožnem ali recimo v strnjeni vasi, mestnem jedru, bi z veseljem segel v roko, ampak to je nažalost bolj izjema, kot pravilo!

Hitrost ubija, zato nekateri pozabljajo, kaj pomeni POSPEŠEVALNI pas, preglavice jim delajo tudi navodila iz avtošole in CPP-ja, da se na izvoze in razvrščevalne pasove, če se le da, zapelje z NEZMANJŠANO hitrostjo. Saj jih razumem, hitrost ubija, sploh če prej kot v 200m po zeleni na semaforju pospešiš na več kot 30km/h. Ljudje lepo počasi plavajo po cesti, sekajo nepregledne ovinke, te rinejo ven, ker ne opazujejo špegljev, kampirajo na levem pasu itd., ker so počasni in če si počasen, potem si varen. Splošna naravnanost nadzora na naših cestah in večina preventivnih akcij je v takšni PI***, da bom vsekakor poblendal, če se bo policaj skrival v grmu na kakšni "taksaški" ravnini daleč od civilizacije. Ko da kazen nekomu, ki 24/7 žge meglenke, zadržuje promet, seka nepregledne ovinke, pospešuje, ko ga prehitevaš, divja na dejansko nevarnih mestih ipd., mu pa z veseljem dam za kavo!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To maj 17, 2011 8:23 pm

cruiser1 je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:kokr vem so kontrole zato da kao umirjajo promet. pomeni ce ti poblendas bo tist pobremzu in s tem se umirja promet.... pomeni cilj dosezen :D

Točno tako! Policaji večkrat povdarjajo, da so tam zato, da bi ljudje vozili zmerno in po omejitvah in nikakor ne zato, da bi kasirali! Torej jim jaz in vsi ostali, ki blendamo samo pomagamo. Lahko bi se nam vsaj zahvalili.

Nekateri pravijo, da policaji sami pokličejo na radio, da se objavijo kje stojijo. Če to ni res, potem pa poslušajo radio in ko je objavljeno, se premaknejo na drugo mesto. In to potem to nekajkrat ponovijo - umirjen promet
litr bencina, litr olja ;)

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed To maj 17, 2011 8:50 pm

Vedno poblendam, če se le da..(edino če kdo res prleti na polno). Mormo bit nekak solidarni med sabo na cesti. :)
Pravtako opozorim nasproti vozečega, če nima prižganih luči-presentljivo veliko jih ma ugasnjene luči, kljub temu, da so obvezne že (od oka) 10 let :?:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr maj 18, 2011 2:33 pm

need 4 speed je napisal/-a:Vedno poblendam, če se le da..(edino če kdo res prleti na polno). Mormo bit nekak solidarni med sabo na cesti. :)
Pravtako opozorim nasproti vozečega, če nima prižganih luči-presentljivo veliko jih ma ugasnjene luči, kljub temu, da so obvezne že (od oka) 10 let :?:

Obvezne so še iz časov, ko sem se v OŠ vozil z yugotom (krepko čez 10 let).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

gasperk
Nov uporabnik

Napisal/-a gasperk Sr maj 18, 2011 2:54 pm

Hvala tistim ki blendajo.

Danes ko sm se vračal iz šole mi je nasproti vozeči poblendal.

Takoj sm se spomnil da sem pozabil prizgat luči.... nakar sm mislil da je to vse.... cez 1 kilometer vidim v desnem grmovlju radar in policaje :S srečo da so ze imeli ustavljen en avtomobil :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Če maj 19, 2011 1:05 pm

TommyGun je napisal/-a:
Majand je napisal/-a:Načeloma sem proti te grdi slovenski navadi. Blendam samo ko ni policajev, da se folk mal userje in bremzajo ko nori, drugač pa ko jih j......, naj se držijo pravil. Enako me moti če kdo blenda meni - npr. prejšnji teden sem tipu ki me je z blendanjem opozarjal na policaje pokazal middle finger.

Jaz ti bom blendal zaradi ovire na cesti, ti mi boš pa kazal fakiča :lol:
To me spominja na: http://www.youtube.com/watch?v=G1nSykDueF8

hehe, ja upam da ne. ne grem na prvo žogo in ne kažem fakičev vsepovprek. takrat me je razpizdil ker je blo sred naselja

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Če maj 19, 2011 1:48 pm

tudi sam naredim enako.. Poblendam nasproti vozečem šoferju, če vidim, da lepo , normalno pelje. Itak da pelje malenkost čez omejitev, saj je skor nenormalno vozit po določenih omejitvah. Največkrat dobim odobravajoče prikimavanje s strani nasproti vozečih, kar pomeni, da so "dojeli situacijo".. Skor nikol ne vidim v vzvratnem ogledalu pretiranega bremzanja.. Če pa naletim na "cestnega bojevnika", ki bi rad prehitel samega sebe, mi pa še na kraj pameti ne pride, da bi poblendal.. ON ŽE VE, ZAKAJ, jaz pa tudi, hehe

p.s.

Pa tud sam sem zelo vesel, če mi poblendajo, pa čeprav sem po naravi voznik, ki se dokaj drži omejitev.. Beseda dokaj pomeni, da bi tudi sam plačal kazen za tistih kur**vih deset kilometrov preveč na cesti, ki niti ni v naselju, če mi ne bi nekdo prostovoljno "pomagal"....

gasperakr
Nov uporabnik

Napisal/-a gasperakr Sr sep 21, 2011 9:04 pm

tomazpog je napisal/-a:tudi sam naredim enako.. Poblendam nasproti vozečem šoferju, če vidim, da lepo , normalno pelje. Itak da pelje malenkost čez omejitev, saj je skor nenormalno vozit po določenih omejitvah. Največkrat dobim odobravajoče prikimavanje s strani nasproti vozečih, kar pomeni, da so "dojeli situacijo".. Skor nikol ne vidim v vzvratnem ogledalu pretiranega bremzanja.. Če pa naletim na "cestnega bojevnika", ki bi rad prehitel samega sebe, mi pa še na kraj pameti ne pride, da bi poblendal.. ON ŽE VE, ZAKAJ, jaz pa tudi, hehe

p.s.

Pa tud sam sem zelo vesel, če mi poblendajo, pa čeprav sem po naravi voznik, ki se dokaj drži omejitev.. Beseda dokaj pomeni, da bi tudi sam plačal kazen za tistih kur**vih deset kilometrov preveč na cesti, ki niti ni v naselju, če mi ne bi nekdo prostovoljno "pomagal"....

X2

Mislim, da je tudi "blendanje" del t.i. cestne komunikacije, kot uporaba smerokazov ipd., čeprav jr pa uporaba enega in drugega (pri nekaterih) bolj redko.

Ales88
Nov uporabnik

Re: \"Blendanje\" za policaje

Napisal/-a Ales88 Pe sep 23, 2011 8:08 am

Ni kaznivo! Rečeš, da si blendal ker se ti je zdelo da ima premalo gume napumpane :D

chesermarko
Nov uporabnik

Napisal/-a chesermarko Po sep 26, 2011 2:35 am

Ma ste sigurni v to ? ,.. Pomoje če ni bodo hmalu nardili kakšen zakon o tem. :>

chesermarko
Nov uporabnik

Napisal/-a chesermarko Če sep 29, 2011 12:01 am

Samo tudi pomoje, da rečeš, da ima premalo gume napumpane se ti lahko policaj samo začne smejat v glavo :>

Uporabniški avatar
dfdf
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a dfdf Po okt 17, 2011 11:28 am

T_Rex je napisal/-a:Tole je resnična zgodba.
Moj kolega je blendal nasproti vozečim, ker so imeli policaji postavljen radar.
To je videla ena druga patrola in se seveda pognala za njim. Po tistem "vozniško in prometno prosim" mu je policaj zatežil, da je blendal in kolega ga je vprašal zakaj ne bi smel? Policaj mu je odgovoril, da je blendanje isto kot hupanje, torej opozarjanje na nevarnost.
Kolega mu je mirno odgovoril, da so vsi nasproti vozeči vozniki vozili prehitro, zato predstavljajo nevarnost in ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu, zato jim je blendal.
Policaj je penil, kaj je blo pol sicer ne vem al mu je zakasiral ali ne, ampak vem da od takrat naprej redno blendam če je radar al pa policaji.
Pa smo spet tam, ko si vsak lahko zakone tolmači po svoje.

Tale je res močna :D zdej saj vem kaj jim rečt če me dobijo ko blendam :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 08, 2011 3:16 pm

Danes sem že enemu mislil poblendat, ker ni imel prižganih luči, pa sem opazil, da telefonira in ga nisem motil! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če dec 08, 2011 3:34 pm

jaz tudi ne blendam, če telefonira in/ali ni privezan =P
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če dec 08, 2011 3:42 pm

jaz naceloma vedno blendam (sem tudi ze policajem v civilni octaviji ponesreci) :mrgreen:
edino italijane pustim usodi naproti =P
turbo inside
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov