no pustmo da gre drugace za povnenje proracuna ker so itak tm kjer ni treba
_B3yBo_ je napisal/-a:kokr vem so kontrole zato da kao umirjajo promet. pomeni ce ti poblendas bo tist pobremzu in s tem se umirja promet.... pomeni cilj dosezen![]()
TommyGun je napisal/-a:naši možgani so se tako navadili na odprte luči da zaznajo le te in ne več avta. zato se tudi pogosto zgodi da se spregleda avto brez odprtih luči.
tisti, ki pa namerno ne vžgejo luči...upam da vas spregleda kamjonist in ne motorist.
scott je napisal/-a:Vem ,da bom popljuvan ,pa vseeno bom napisal.Nekoč sem gledal oddajo po tv o blendanju na Norveškem.Tam skoraj nihče ne blenda,kajti pravijo: tisti prehitri voznik ki mu bom danes poblendal ,lahko čez kak dan ubije mene,ali moje otroke,znance.Tudi sam kršim pravila kot vsi,večji del sem povsod 10% prehiter,a če me ustavi vem da je to kazen,ki me opominja,da na cesti nisem sam.Pa še to,blendate voznikom,ki po prevoženi kontroli spet nabijejo gas in ogrožajo vse po vrsti.
Sedaj pa bom nastavil lavor za vaše pluvanje.
cruiser1 je napisal/-a:_B3yBo_ je napisal/-a:kokr vem so kontrole zato da kao umirjajo promet. pomeni ce ti poblendas bo tist pobremzu in s tem se umirja promet.... pomeni cilj dosezen![]()
Točno tako! Policaji večkrat povdarjajo, da so tam zato, da bi ljudje vozili zmerno in po omejitvah in nikakor ne zato, da bi kasirali! Torej jim jaz in vsi ostali, ki blendamo samo pomagamo. Lahko bi se nam vsaj zahvalili.
need 4 speed je napisal/-a:Vedno poblendam, če se le da..(edino če kdo res prleti na polno). Mormo bit nekak solidarni med sabo na cesti.![]()
Pravtako opozorim nasproti vozečega, če nima prižganih luči-presentljivo veliko jih ma ugasnjene luči, kljub temu, da so obvezne že (od oka) 10 let
TommyGun je napisal/-a:Majand je napisal/-a:Načeloma sem proti te grdi slovenski navadi. Blendam samo ko ni policajev, da se folk mal userje in bremzajo ko nori, drugač pa ko jih j......, naj se držijo pravil. Enako me moti če kdo blenda meni - npr. prejšnji teden sem tipu ki me je z blendanjem opozarjal na policaje pokazal middle finger.
Jaz ti bom blendal zaradi ovire na cesti, ti mi boš pa kazal fakiča![]()
To me spominja na: http://www.youtube.com/watch?v=G1nSykDueF8
tomazpog je napisal/-a:tudi sam naredim enako.. Poblendam nasproti vozečem šoferju, če vidim, da lepo , normalno pelje. Itak da pelje malenkost čez omejitev, saj je skor nenormalno vozit po določenih omejitvah. Največkrat dobim odobravajoče prikimavanje s strani nasproti vozečih, kar pomeni, da so "dojeli situacijo".. Skor nikol ne vidim v vzvratnem ogledalu pretiranega bremzanja.. Če pa naletim na "cestnega bojevnika", ki bi rad prehitel samega sebe, mi pa še na kraj pameti ne pride, da bi poblendal.. ON ŽE VE, ZAKAJ, jaz pa tudi, hehe
p.s.
Pa tud sam sem zelo vesel, če mi poblendajo, pa čeprav sem po naravi voznik, ki se dokaj drži omejitev.. Beseda dokaj pomeni, da bi tudi sam plačal kazen za tistih kur**vih deset kilometrov preveč na cesti, ki niti ni v naselju, če mi ne bi nekdo prostovoljno "pomagal"....
T_Rex je napisal/-a:Tole je resnična zgodba.
Moj kolega je blendal nasproti vozečim, ker so imeli policaji postavljen radar.
To je videla ena druga patrola in se seveda pognala za njim. Po tistem "vozniško in prometno prosim" mu je policaj zatežil, da je blendal in kolega ga je vprašal zakaj ne bi smel? Policaj mu je odgovoril, da je blendanje isto kot hupanje, torej opozarjanje na nevarnost.
Kolega mu je mirno odgovoril, da so vsi nasproti vozeči vozniki vozili prehitro, zato predstavljajo nevarnost in ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu, zato jim je blendal.
Policaj je penil, kaj je blo pol sicer ne vem al mu je zakasiral ali ne, ampak vem da od takrat naprej redno blendam če je radar al pa policaji.
Pa smo spet tam, ko si vsak lahko zakone tolmači po svoje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov