Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jul 24, 2010 5:17 pm

nevermind je napisal/-a:Jaz imam tako navado, da zmeraj vozim tik za vozilom... vmes pa z enim kotičkom očesa pregledujem sms-e, po potrebi odpišem, z drugim očesom pa pazim na tiste spredaj... in sem zmeraj 100% osredotočen!
Me pa zelo moti, če ljudje zaradi kakšnih zadev čudno in počasi vozijo, pa mi karnekaj meglenke prižigajo wtf, pa z roko mahajo in kažejo čudne stvari :? Sam pazim, da moje navade in način vožnje ne vplivajo na način vožnje - ponavadi imam odprto pivo na držalu v armaturni in se mi zaradi tistih pacientov spredaj poliva po nogah :evil:

:lol: :lol:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jul 27, 2010 8:09 pm

tud provida vozi tik za ritjo, res tik... :roll:

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To jul 27, 2010 8:34 pm

jst vedno ročno zategnem če kdo za mano vozi pol pa kasiram :D
sva z kleparjem vse zmenena, pov pov

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jul 27, 2010 8:37 pm

kolesar je napisal/-a:tud provida vozi tik za ritjo, res tik... :roll:

si mu stopo vsaj malo na bremzo? :lol: da bi mu vujšlo za kako žličko :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jul 27, 2010 11:13 pm

Ena zanimiva na tole temo:

Danes (ok, zdej je ze vceraj :P ) zjutraj na poti na siht na AC vidim kako se mi priblizujejo po prehitevalnem takole ne prehitro trije avti, cist skupi nabasani, par metrov varnostne vsak drug od drugega, mogoce. Na voznem nobene guzve, oni pa kampirajo na prehitevalnem. In me prehitijo (jest svojih 120, oni na uc nekje okol 140), vidim da je prvi avto v bistvu Provida! In to se je vidl kr lepo, na zadnji polici una tabla, kamere! A dva ga zadi porivata v dupe na par metrov, Provida pa nic.. Si recem ok, zihr jih snema, da ga bo pol ustavu in pokasiru, si recem to bo zanimivo vidt, pospesim da jih lovim in gledam. k***, pridemo do Sentviskega predora, Provida zavije iz AC na Celovsko, unedva naprej z nespremenjeno hitrostjo cez predor (kar se je videlo na semaforjih pred predorom, hitrost krepko cez dovoljeno). Policaja s Provido nic. E j*** pol tako policijo, ki se tazga ne pospravi s ceste, ki ga ma pred nosom ali direktno za ritjo.. :?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr jul 28, 2010 12:20 am

Ja iz enga primera ne mores kr sklepat. Mogoce so se pa mogli it javit na policijsko postajo, mogoce je bla izmena, ali pa so jih kje drugje potrebovali. Ni vse kar dela policija slabo, treba je met malo zaupanja. Pa nism nek zagovornik policije, celo se vec - v tem primeru ki si ga opisal je jasno da bi morali vsi trije (s provido vred!! ki morala bi biti vzor, ne da vozi 140km/h, torej cez omejitev) dobiti kazni. Ampak nekaj zaupanja je pa treba imeti, ker naredijo tudi marsikaj dobrega.

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Sr jul 28, 2010 6:42 am

Sicer pa da greš na avtocesti 10 km/h čez omejitev sploh ne vem, če je kšna kazen ker so tisti odstotki v +/- ker naj bi števci v avtomobilu odstopali/lagali :)

No pa ker je tema že o voznikih, ki vozijo za ritjo lahko povem, da jest lepo zadnjo meglenko nažgem, vsak misli da sem zabremzal in hitro rata "varnostna razdalja" ;)
Slika

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Sr jul 28, 2010 6:48 am

EX-B je napisal/-a:Ena zanimiva na tole temo:

Danes (ok, zdej je ze vceraj :P ) zjutraj na poti na siht na AC vidim kako se mi priblizujejo po prehitevalnem takole ne prehitro trije avti, cist skupi nabasani, par metrov varnostne vsak drug od drugega, mogoce. Na voznem nobene guzve, oni pa kampirajo na prehitevalnem. In me prehitijo (jest svojih 120, oni na uc nekje okol 140), vidim da je prvi avto v bistvu Provida! In to se je vidl kr lepo, na zadnji polici una tabla, kamere! A dva ga zadi porivata v dupe na par metrov, Provida pa nic.. Si recem ok, zihr jih snema, da ga bo pol ustavu in pokasiru, si recem to bo zanimivo vidt, pospesim da jih lovim in gledam. k***, pridemo do Sentviskega predora, Provida zavije iz AC na Celovsko, unedva naprej z nespremenjeno hitrostjo cez predor (kar se je videlo na semaforjih pred predorom, hitrost krepko cez dovoljeno). Policaja s Provido nic. E j*** pol tako policijo, ki se tazga ne pospravi s ceste, ki ga ma pred nosom ali direktno za ritjo.. :?

Mogoče pa ji je "filma" zmanjkalo.... :lol:
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr jul 28, 2010 8:03 am

Po moje so bili sošolci. Hitrosti organ ne tolerira nobene, obvezno pa vzamejo v zakup največjo napako merilcev, ki naj bi bila 7%. To ti v postopku tudi povedo. Torej če je 40, te do 43 ne bo matral, ker imaš možnost pritožb itd, potem pa hitro fašeš. Na AC pa upoštevaj napako svojega števca, večina analognih do 10% in še 7% od merilca, to znese morebiti tja do 140 po števcu za ziher, naprej si v postopku.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr jul 28, 2010 10:16 am

Če greš po števcu 140 je to par km čez 130 v resnici . To ni pa nič.

Kazen bi lahko dobil edino za premajhno varnostno razdaljo in vožnjo po prehitevalnem pasu.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jul 28, 2010 12:39 pm

Bor je napisal/-a:Če greš po števcu 140 je to par km čez 130 v resnici . To ni pa nič.

Kazen bi lahko dobil edino za premajhno varnostno razdaljo in vožnjo po prehitevalnem pasu.

močno dvomim, da napišejo kazn, komu za vožnjo po prehitevalnem, bi bil pa vesel, če bi začeli... 8)

Tku
Nov uporabnik

Napisal/-a Tku Sr jul 28, 2010 2:19 pm

Lp, Tku

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr jul 28, 2010 4:07 pm

T1cK0 je napisal/-a:Sicer pa da greš na avtocesti 10 km/h čez omejitev sploh ne vem, če je kšna kazen ker so tisti odstotki v +/- ker naj bi števci v avtomobilu odstopali/lagali :)

No pa ker je tema že o voznikih, ki vozijo za ritjo lahko povem, da jest lepo zadnjo meglenko nažgem, vsak misli da sem zabremzal in hitro rata "varnostna razdalja" ;)

Prekršek na prekršek je še vedno prekršek, v tem primeru še tvoj.

Jaz se idiotom umaknem. Boljše čim prej. To pravi razum, čustva pa kdaj pa kdaj za trenutek prevladajo vseeno ... :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 28, 2010 4:25 pm

kolesar je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:Če greš po števcu 140 je to par km čez 130 v resnici . To ni pa nič.

močno dvomim, da napišejo kazn, komu za vožnjo po prehitevalnem, bi bil pa vesel, če bi začeli... 8)

Jap jo...lahko potrdim iz prve roke pred par leti....takrat bivših 20 tisoč....Da je bila ironija še večja sem vozu tu pa tam tudi 160 ampak za hitrost noben ni omenjal....on za mano....na voznem trije tovornjaki v razdalji par 100m in sem jih prehiteval skupaj....potem spet na voznega on za mano.....potem spet par tovornjakov in sem pač za vse bil na prehitevalnem ne pa se umikal za vsakega...očitno bi se mogu....ampak pri hitrosti 160 si prehiteval tovornjak....šel nazaj na voznega in si spet moral menjat pas....Mislim , da je nekaj pravil da sem bil 1km na prehitevalnem....pri 160 je to lih 15 sekund.....no mogoč sta mela slab dan kaj pa vem....Sedaj pač skačem sem in tja....

Glede hitrosti pa je po mojih meritvah tako....nad 100 je 7km/h tolerace. Če gre po števcu 140 je po garminu točno 133, če odšteješ še 7 dobiš 126km/h....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr jul 28, 2010 7:13 pm

domen_ je napisal/-a:Ja iz enga primera ne mores kr sklepat. Mogoce so se pa mogli it javit na policijsko postajo, mogoce je bla izmena, ali pa so jih kje drugje potrebovali. Ni vse kar dela policija slabo, treba je met malo zaupanja. Pa nism nek zagovornik policije, celo se vec - v tem primeru ki si ga opisal je jasno da bi morali vsi trije (s provido vred!! ki morala bi biti vzor, ne da vozi 140km/h, torej cez omejitev) dobiti kazni. Ampak nekaj zaupanja je pa treba imeti, ker naredijo tudi marsikaj dobrega.

Saj mogoce sem narobe napisal, naceloma nimam nic posebnega za povedat cez policaje, do sedaj sem imel z njimi samo dobre izkusnje. Ampak tale primer mi je bil pac tak, da me je kr dvignal. Namrec na tak nacin sem imel jaz s prejsnjim avtom eno lazjo prometno, ko mi je en skocil na prehitevalni pas z 80kmh, verdict je bil pa, da sem jaz imel premalo varnostno razdaljo. Zato me taki primeri sploh pogrejejo, ko policaji VIDIJO in imajo MOZNOST ustavit take ki dejansko furajo s par metrsko varnostno, pa jih ne ustavijo.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jul 28, 2010 7:28 pm

Jaz sem že dostikrat videl, da vozniki za provido ne držijo varnostne razdalje, provida pa ne trzne. Ne splača se jim, raje čakajo da prileti eden mimo s 180 km/h. Kajti če bi kaznili tega ki ima premalo varnostno razdaljo bi jim ušel tisti s 180 km/h mimo.

Tako pač je, jebat ga. Je bilo že več kritičnih člankov v avto revijah na račun provid, pa se nič ne spremeni. Na prvem mestu jim je denar, šele na to pride na vrsto vse ostalo. Bi pa ne bilo slabo, da bi vsi policisti bili plačali na efekt (menj nesreč, manj smrtnih žrtev,...), ne pa na podlagi tega koliko prinesejo v blagajno.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr jul 28, 2010 7:37 pm

"Efekt" težje meriš kot evre... ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne avg 01, 2010 7:02 pm

Nisem bral cele teme ampak samo moj pogled na zaritnega voznika:

a) se umaknem
b) se ne umaknem

v primeru a) je situacija končana, v primeru b) je pa odvisno od faktorjev kot - kaj je pred mano, kakšen avto je za mano in ali sem pri volji da mu dam malo bencina vohat... Bi rekel da se vsaj v 90% primerih umaknem.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne avg 01, 2010 10:52 pm

LoCo je napisal/-a:Nisem bral cele teme ampak samo moj pogled na zaritnega voznika:
... Bi rekel da se vsaj v 90% primerih umaknem.

Bullshit :twisted: :lol: :lol: :bow

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne avg 01, 2010 11:43 pm

ko se mi keri za rit zalepi eno prestavo niže pa zadimim :D hvalabogi da mam dizla :EE
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov