RENO911 je napisal/-a:Že v vsaki drugi temi, ko se pogovarjate o porabah 4,5 do 4,8, včasih 4,9 l/100km, mi postane slabo, ko pa vas gledam na cesti, ko pazite, da pri speljevanju obrati ne gredo preko 1500, mi spet postane slabo. Seveda dosti prehitevam, in ko se ne bo izšlo, bom seveda vsega kriv jaz, najglasnejši pa bo tisti, ki preko 1500 obratov ne pelje, ker škrtica špara nafto in mu je vseeno za vse, ki vozijo za njim. Pomembno je da on (samo on) prevozi zeleno, da prečka križišče, da prišpara 50 centov. Pomembno je, da po avtocesti pelje avto 90-110 km/h in pomembno je, da ga zadnje 3 km pred domom pelje pod nizkimi obrati in primerno ohladi, preden ga parkira pred hišo, kljub temu da je te 3 km za njim kolona.
Zaradi takšnih s porabo 4,5 l/100km se zgodi večina prometnih nesreč. Človeka znervirajo in prehiteva, čeprav gre na knap.
Očitno se daš hitro znervirat.....
Bo treba včasih malce še kdaj svojo pot prej splanirat pa se temu primerno prej na pot odpravit.
Ah to pa ne, jst pridem do tja kamor sem namejen v običajno X minutah ....to že ja ko je ura 12, ob konicah( zjutraj in popoldne ) pa se tistemu X-su, prišteje še en Y, tedaj pa natanejo težave....
Problem nastane ker pri tem izničevanju/ zmanjševanju Y žal nekdo drug nastrada, ki ima ponavad samo to smolo da je bil ob napačnem času na napčnem kraju...za nesrečo pa vse pa bo itak krivo vse drugo, le poskus zniževanja/izničevanja Y-na ne...