Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Sr jan 16, 2008 8:58 am

se opravičujem ker sprašujem brez da bi bral temo sam 100 strani je mal velik :?

me pa zanima če je res treba imeti visokotlačne šobe za pranje žarometov, če imaš xenon na avtu??

hvala LP

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER Sr jan 16, 2008 10:32 am

Za vse tiste, ki pravijo, da se ne da dobiti original PHILIPS, OSRAM kitov pa si poglejte tole stran (tudi cene so original kar dosti drage). Vse to lahko naročite brez problema. :D http://www.hidplanet.com/ballasts.html
TDI POWER

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Sr jan 16, 2008 11:46 am

alesdrolec je napisal/-a:se opravičujem ker sprašujem brez da bi bral temo sam 100 strani je mal velik :?

me pa zanima če je res treba imeti visokotlačne šobe za pranje žarometov, če imaš xenon na avtu??

hvala LP

V zakonu tega izrecno ne piše, ampak ta princip velja. To je zakon v Eu in ker smo v EU velja tudi za nas. Mednarodno pravo je višje kot nacionalno. LP
Luxus je najhujša oblika primitivzma.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr jan 16, 2008 12:44 pm

THE NIGHTRIDER je napisal/-a:Za vse tiste, ki pravijo, da se ne da dobiti original PHILIPS, OSRAM kitov pa si poglejte tole stran (tudi cene so original kar dosti drage). Vse to lahko naročite brez problema. :D http://www.hidplanet.com/ballasts.html

Ja ampak pazi, to ni več prav kit, ampak se vstavijo na koncu v podnožje D2S/R žarnice tako kot na serijskih xenonih. :)
Imaš tud enega na bolhi, ki prodava takšne ampak od Hella firme. Včasih je bil 100€ komad. Se pravi maš za 200€ xenon in pa noter potem orginal žarnice philips/osram. 8)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

ales1234
Nov uporabnik

Napisal/-a ales1234 Sr jan 16, 2008 7:25 pm

najlepša hvala za pomoč oz nasvete

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Sr jan 16, 2008 7:27 pm

mogoče neumno vprašanje, ampak zakaj prodajajo še leče zraven?? kaj si začneš s to lečo pol?
Luxus je najhujša oblika primitivzma.

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Sr jan 16, 2008 10:23 pm

leča ti fokusira svetlobo oz. brez leč sploh ne smeš met xenona (uradno) notr!! :)

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr jan 16, 2008 10:31 pm

uradno je brez leče tudi možno xenon.
glede tegale philipsa/helle pa čisto nič ne razumem.kaj to je potem legalno al kaj/s homologacijo?
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Ne jan 20, 2008 11:42 pm

dejansko tudi če zamenjaš na avtu luči (recimo angel eyes z lečo) pa če maš mal starejši avto, ki nima avtomatske nastavitve snopa pa naprave za pranje žarometov, xenon kita ne morš homologirat oziroma te lahko pulcaj ornk zafrkava če hoče?
Ker luči bi že zamenju za take z lečo, ampak kakšno napravo na pranje pa to.. hvala lepa :?

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Po jan 21, 2008 8:38 am

Sem eden od »skesancev«, ki sem kit nabavil, ga imel notri 14 dni in ga potem prodal, ker sem preveč bleščal. Ni teorije,...gladko steklo,...brez leče, ...blešči u piz___ mate__no.
Sem pa pred dnevi prišel do zanimivega zaključka glede nastavitve višine (halogen). Opazil sem namreč, da ti na tehničnem nastavijo zelo nizko višino snopa, ki ni niti najman v skladu s teorijo 10m od stene,...pa potem višina žarnice in potem -5cm. Luči sem kasneje glede na navodila na tej strani dvignil za recipiši skorajda 20 cm višje.
Sedaj se rahlo smejim vsem tistim, ki jim luč (halogenka) sveti 5m pred avtom v tla in razmišljajo o nabavi xenon kita, da bodo potem »kao« bolje videli,....
Moje mnenje je halogen v navaden žaromet in pravo višino snopa pa je čisto ok,..no ja,..razen če si napol slep ali invalid.

Ha
Ha

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jan 21, 2008 10:41 am

boklavdi je napisal/-a:Sem eden od »skesancev«, ki sem kit nabavil, ga imel notri 14 dni in ga potem prodal, ker sem preveč bleščal. Ni teorije,...gladko steklo,...brez leče, ...blešči u piz___ mate__no.
Sem pa pred dnevi prišel do zanimivega zaključka glede nastavitve višine (halogen). Opazil sem namreč, da ti na tehničnem nastavijo zelo nizko višino snopa, ki ni niti najman v skladu s teorijo 10m od stene,...pa potem višina žarnice in potem -5cm. Luči sem kasneje glede na navodila na tej strani dvignil za recipiši skorajda 20 cm višje.
Sedaj se rahlo smejim vsem tistim, ki jim luč (halogenka) sveti 5m pred avtom v tla in razmišljajo o nabavi xenon kita, da bodo potem »kao« bolje videli,....
Moje mnenje je halogen v navaden žaromet in pravo višino snopa pa je čisto ok,..no ja,..razen če si napol slep ali invalid.

Ha
Ha

Ne govori bedarij. Pravilno zmontiran xenon kit v luc z leco proti navadnim halogenkam se ne more primerjat. Halogenka nima za burek.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 21, 2008 11:30 am

Courage™ je napisal/-a:Ne govori bedarij. Pravilno zmontiran xenon kit v luc z leco proti navadnim halogenkam se ne more primerjat. Halogenka nima za burek.

Si malo bistvo zgrešil...

... gre se zato, da veliko ljudi sploh nima pravilno nastavljenih halogenk in potem sanjajo o kseonkah samo zaradi tega, ker mislijo da bo potem bolje, namesto, da bi si obstoječe luči nastavili na pravo višino... ničkoliko ljudi dejansko sveti 1m pred stabo s kratkimi...

Pravzaprav si jih moram tudi jaz nastaviti malo višje, pa že sedaj jih imam bolj visoko kot 75% ljudi.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Po jan 21, 2008 12:34 pm

boklavdi je napisal/-a:......

Ha
Ha

Pa fajn je še, da si prej špegle ščistjo pa šipo umijejo! Bojo velik več vidl! :shock:
Aja pa še to, če bolj pokonc sediš boš mogoče vseeno več videl kot v skoraj ležečem položaju! :twisted:

...sicer pa vidm, da ma zdj že vsak ta 2. xenon kit! Ma ga morm res še jst nabavt, da ga bomo vsi mel! :/:o:/
Nevem če je že kdo dal slikovno primerjavo xenon kitov:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Po jan 21, 2008 1:38 pm

FBR je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Ne govori bedarij. Pravilno zmontiran xenon kit v luc z leco proti navadnim halogenkam se ne more primerjat. Halogenka nima za burek.

Si malo bistvo zgrešil...

... gre se zato, da veliko ljudi sploh nima pravilno nastavljenih halogenk in potem sanjajo o kseonkah samo zaradi tega, ker mislijo da bo potem bolje, namesto, da bi si obstoječe luči nastavili na pravo višino... ničkoliko ljudi dejansko sveti 1m pred stabo s kratkimi...

Pravzaprav si jih moram tudi jaz nastaviti malo višje, pa že sedaj jih imam bolj visoko kot 75% ljudi.

:tomidelej:

lpB

Uporabniški avatar
Starscream
Nov uporabnik

Napisal/-a Starscream Po jan 21, 2008 3:38 pm

Ja sploh kdo da je plačal kazen zaradi xenona, ki ga je naknadno vgradil?

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Po jan 21, 2008 3:48 pm

@boklavdi dej ne mi govort da je cisto ok navadna halogenka na pravi visini. ti pokazem lahko razliko ko sem dal xenon noter, pa nimam lece. sem znizal luci nizje kot sem imel prej pri halogenki (tudi halogenka ni bila nastavljena na tehnicnem) in vidim 2x bolse kot prej.

moje mnenje: ce pravilno nastavis visino xenona v luci brez lece, dosti bolse vidis in NE SLEPIS.

zdej pa piste kar hocete.
Extreme N

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. Po jan 21, 2008 4:57 pm

To je čisto odvisno od posameznega avta. Ne moreš primerjati xenona in halogenk, ker je svetloba pri xenonu veliko bolj intenzivna. Ko sem jaz imel še halogenke sem probal vse živo, da bi malo bolje svetilo, tudi višine sem večkrat spreminjal. Samo halogenska žarnica ni dovolj močna, da bi osvetila toliko ceste, če jo preveč dvigneš.
Ko sem montiral xenon se je dobesedno naredil dan. Je pa sedaj en problem in sicer ko prižgem dolge luči skorajda ni razlike, ker že kratke svetijo tako močno. Samo malo bolj rumeno sveti :). Imam kit 4300 in dosedaj mi ni še noben blendal, imam pa jih nastavljeno nekje v srednji položaj, tako da tudi brez leč ni take panike, samo ne smemo pretiravat z višino.
Zadnjič spremenil A.F., dne Po jan 21, 2008 6:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 21, 2008 5:32 pm

Veš, če bi jaz danes vsakemu blendal, ki ima ksenonke, ki bleščijo, bi že men halogenke crknle.

Je pa dejansko res... že vsaka 15 letna škripa ma ksenonke not, pa če slepijo ali ne... tko da mi gre že na k.

Zdej si že in če nimaš ksenonk ... hehe...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 21, 2008 5:55 pm

A.F. je napisal/-a:To je čisto odvisno od posameznega avta. Ne moreš primerjati xenona in halogenk, ker je svetloba pri xenonu veliko bolj intenzivna. Ko sem jaz imel še halogenke sem probal vse živo, da bi malo bolje svetilo, tudi višine sem večkrat spreminjal. Samo halogenska žarnica ni dobvolj močna, da bi osvetila toliko ceste, če jo preveč dvigneš.
Ko sem montiral xenon se je dobesedno naredil dan. Je pa sedaj en problem in sicer ko prižgem dolge luči skorajda ni razlike, ker že kratke svetijo tako možno. Samo malo bolj rumeno sveti :). Imam kit 4300 in dosedaj mi ni še noben blendal, imam pa jih nastavljeno nekje v srednji položaj, tako da tudi brez leč ni take panike, samo ne smemo pretiravat z višino.

Oooo, pa je razlika, ja, če prižgeš dolge luči. Ko prižgem dolge luči pri meni, vidim ful več, kot samo s xenonkami v leči. Pri tebi pomeni, da jih imaš previsoko, če ni razlike, ko prižgeš dolge in pomeni, da ti kratke svetijo previsoko oz. maš jih vgrajene v navadne parabole in pol svetlobe ti s***** gor in osvetljuje daleč v daljavo, sej zato pa ni razlike, ko daš dolge :lol:

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. Po jan 21, 2008 6:14 pm

Cash je napisal/-a:
A.F. je napisal/-a:To je čisto odvisno od posameznega avta. Ne moreš primerjati xenona in halogenk, ker je svetloba pri xenonu veliko bolj intenzivna. Ko sem jaz imel še halogenke sem probal vse živo, da bi malo bolje svetilo, tudi višine sem večkrat spreminjal. Samo halogenska žarnica ni dobvolj močna, da bi osvetila toliko ceste, če jo preveč dvigneš.
Ko sem montiral xenon se je dobesedno naredil dan. Je pa sedaj en problem in sicer ko prižgem dolge luči skorajda ni razlike, ker že kratke svetijo tako možno. Samo malo bolj rumeno sveti :). Imam kit 4300 in dosedaj mi ni še noben blendal, imam pa jih nastavljeno nekje v srednji položaj, tako da tudi brez leč ni take panike, samo ne smemo pretiravat z višino.

Oooo, pa je razlika, ja, če prižgeš dolge luči. Ko prižgem dolge luči pri meni, vidim ful več, kot samo s xenonkami v leči. Pri tebi pomeni, da jih imaš previsoko, če ni razlike, ko prižgeš dolge in pomeni, da ti kratke svetijo previsoko oz. maš jih vgrajene v navadne parabole in pol svetlobe ti s***** gor in osvetljuje daleč v daljavo, sej zato pa ni razlike, ko daš dolge :lol:

Okej sej neki razlike je, se vidi malo bolj rumena svetloba :D. No malo razlike je in vidim malo več, samo ne veliko več.

@FBR: Verjamem da ti gre na k... ja. Meni pa grejo nekateri stare kripe na k.... ki majo notr xenon 8000k al pa celo 12000k - da pol sveti kot vesoljska ladja :D.
Jst mam recimo 4300k in sploh ni videt da bi bil xenon notri, ker sveti čisto belo in nič modro. Mislim da je bela svetloba tudi za nasproti vozeče manj moteča kot pa izrazito modra, ki meji že na vijolično.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov