me pa zanima če je res treba imeti visokotlačne šobe za pranje žarometov, če imaš xenon na avtu??
hvala LP
alesdrolec je napisal/-a:se opravičujem ker sprašujem brez da bi bral temo sam 100 strani je mal velik![]()
me pa zanima če je res treba imeti visokotlačne šobe za pranje žarometov, če imaš xenon na avtu??
hvala LP
THE NIGHTRIDER je napisal/-a:Za vse tiste, ki pravijo, da se ne da dobiti original PHILIPS, OSRAM kitov pa si poglejte tole stran (tudi cene so original kar dosti drage). Vse to lahko naročite brez problema.http://www.hidplanet.com/ballasts.html
boklavdi je napisal/-a:Sem eden od »skesancev«, ki sem kit nabavil, ga imel notri 14 dni in ga potem prodal, ker sem preveč bleščal. Ni teorije,...gladko steklo,...brez leče, ...blešči u piz___ mate__no.
Sem pa pred dnevi prišel do zanimivega zaključka glede nastavitve višine (halogen). Opazil sem namreč, da ti na tehničnem nastavijo zelo nizko višino snopa, ki ni niti najman v skladu s teorijo 10m od stene,...pa potem višina žarnice in potem -5cm. Luči sem kasneje glede na navodila na tej strani dvignil za recipiši skorajda 20 cm višje.
Sedaj se rahlo smejim vsem tistim, ki jim luč (halogenka) sveti 5m pred avtom v tla in razmišljajo o nabavi xenon kita, da bodo potem »kao« bolje videli,....
Moje mnenje je halogen v navaden žaromet in pravo višino snopa pa je čisto ok,..no ja,..razen če si napol slep ali invalid.
Ha
Ha
Courage™ je napisal/-a:Ne govori bedarij. Pravilno zmontiran xenon kit v luc z leco proti navadnim halogenkam se ne more primerjat. Halogenka nima za burek.
boklavdi je napisal/-a:......
Moje mnenje je halogen v navaden žaromet in pravo višino snopa pa je čisto ok,..no ja,..razen če si napol slep ali invalid.
Ha
Ha
FBR je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Ne govori bedarij. Pravilno zmontiran xenon kit v luc z leco proti navadnim halogenkam se ne more primerjat. Halogenka nima za burek.
Si malo bistvo zgrešil...
... gre se zato, da veliko ljudi sploh nima pravilno nastavljenih halogenk in potem sanjajo o kseonkah samo zaradi tega, ker mislijo da bo potem bolje, namesto, da bi si obstoječe luči nastavili na pravo višino... ničkoliko ljudi dejansko sveti 1m pred stabo s kratkimi...
Pravzaprav si jih moram tudi jaz nastaviti malo višje, pa že sedaj jih imam bolj visoko kot 75% ljudi.
A.F. je napisal/-a:To je čisto odvisno od posameznega avta. Ne moreš primerjati xenona in halogenk, ker je svetloba pri xenonu veliko bolj intenzivna. Ko sem jaz imel še halogenke sem probal vse živo, da bi malo bolje svetilo, tudi višine sem večkrat spreminjal. Samo halogenska žarnica ni dobvolj močna, da bi osvetila toliko ceste, če jo preveč dvigneš.
Ko sem montiral xenon se je dobesedno naredil dan. Je pa sedaj en problem in sicer ko prižgem dolge luči skorajda ni razlike, ker že kratke svetijo tako možno. Samo malo bolj rumeno sveti. Imam kit 4300 in dosedaj mi ni še noben blendal, imam pa jih nastavljeno nekje v srednji položaj, tako da tudi brez leč ni take panike, samo ne smemo pretiravat z višino.
Cash je napisal/-a:A.F. je napisal/-a:To je čisto odvisno od posameznega avta. Ne moreš primerjati xenona in halogenk, ker je svetloba pri xenonu veliko bolj intenzivna. Ko sem jaz imel še halogenke sem probal vse živo, da bi malo bolje svetilo, tudi višine sem večkrat spreminjal. Samo halogenska žarnica ni dobvolj močna, da bi osvetila toliko ceste, če jo preveč dvigneš.
Ko sem montiral xenon se je dobesedno naredil dan. Je pa sedaj en problem in sicer ko prižgem dolge luči skorajda ni razlike, ker že kratke svetijo tako možno. Samo malo bolj rumeno sveti. Imam kit 4300 in dosedaj mi ni še noben blendal, imam pa jih nastavljeno nekje v srednji položaj, tako da tudi brez leč ni take panike, samo ne smemo pretiravat z višino.
Oooo, pa je razlika, ja, če prižgeš dolge luči. Ko prižgem dolge luči pri meni, vidim ful več, kot samo s xenonkami v leči. Pri tebi pomeni, da jih imaš previsoko, če ni razlike, ko prižgeš dolge in pomeni, da ti kratke svetijo previsoko oz. maš jih vgrajene v navadne parabole in pol svetlobe ti s***** gor in osvetljuje daleč v daljavo, sej zato pa ni razlike, ko daš dolge
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov