Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Gasper`
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Gasper` Po feb 13, 2012 3:44 pm

Jaz sem dobil ponudbo od Plineksa (peugeot 407, 2.0 16v) za 1250 eur (zgornji sredni razred z mazanjem ventilov). Mi je bilo pa napisano, da je deklarirana poraba večja od 0 - 8%, vendar po njihovih meritvah je lahko kar nekaj večja.
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Po feb 13, 2012 4:54 pm

mišek je napisal/-a:Do zdaj sem dobil tri ponudbe; vsi vejo isti recept, okrog 1200 - 1250 se suče cena. Pa vsi se hvalijo kako so oh in sploh....Ampak glede na to, da od uporabnikov dobivam podatke, da je poraba na plinu za 20% večja + da še računaš bencin in ceno vgradnje.....je prihranek bore bogi pa še to po kakšnih treh letih pri moji kilometrini.
Ne vem, če bo kaj iz tega....čez čas, če se mi le zdelo prehudo mogoč raj to prodal pa dizla kupil....samo je reskirano.

sem ti že nekje zgoraj napisal da delaš premalo kilometrov za plin...
pa tako vidiš da pri nas komaj čakajo ,da dvigujejo cene ,da ne veš če so neumni al res no!! :DDD
če vprašaš zakaj to tako ....ja izgovorov 500 oh in joh ane cepec ti sam plačuj pa bo ali se pa ne vozi pa pejd na vlak..............

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Po feb 13, 2012 5:26 pm

Ali ima gdo predelan avto na plin znamke Mitsubishi Carisma 1.6 16V 73Kw....

Hvala :)

Lp Mivec

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po feb 13, 2012 5:53 pm

mišek je napisal/-a:Glede porabe bencina, 2-3km no pa recimo takrat res v povprečju pije okrog 10l, to je potem cirka 3dcl bencina na en vžig. Na 100km je potem to cirka liter, na mesec potem šen pride 18l bencina, če naredim 1800km....zgoraj je en napisal da je v dveh mesecih porabil za 28eur bencina pa ima 8km do službe pa 10- krat na dan ga vžge. Pol ne vem, če ravno 3km dela na bencin? Potem bi njemu skoraj pol poti šel na bencin. Ne vem no...

xsara picasso 16 16v 80 kw : 4 letna povprečna poraba bencina poleg plina je 0,7l bencina na 100km ... na 100km se vžiga povprečno 9/10x ...
plin je cnej k bencin

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po feb 13, 2012 10:30 pm

Kolk ti pa plina nuca?
Klinc jaz se ne bom s tem špilal, ta povečana poraba + dodatn bencin ubije vso smotrnest vgradnje. Več kot 50.000km bi moral prevozit, da se pokrije, potem pa ob zdajšnih cenah bi prišparal 40 eur na mesec, če bi delal 1800km na mesec. Potem bolš dizl, če gledamo stroške.....madona sem ga mal vsral, da nisem dizla kupo. Čeprav sej nikol ne veš koliko te bo na koncu udarilo po žepu. Kupiš pa dizla pa ima več kilometrov pa te čaka menjava sklopke, amortizerjev, kaka turbina pa te reči specifične za dizla....
Pri tem pa jaz računam da teh stvari ne bo treba menjvat....na koncu potem vprašanje koliko je razlike.
Je pa zdaj fajn, 3km pa ima 70 stopin pri 4,5km je na delovni, sestra pa jamra da se ji xsara 2.0 Hdi do šihta sploh ne zagreje (17km)računalnik ji kaže pa povprečje 7,1; ponavad ji pa kaže pol litra več kot je dejansko. Dejanska poraba je potem 6,6.....jaz sem imel pa prejšn tank 7,3 (rač. čist točno pokazal) zdajšnega mi pa v prvih 200km kaže 7,5 je pa stalno tako, da od začetka prve kilometre nekak nabije povprečje (po moje da mal narobe preračuna) potem pa začne padat, ko grem tankat tam okrog 600 pa kaže bol ali maj točno, za kak deciliter kdaj zgreši.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips To feb 14, 2012 9:27 am

Da mi avto pije 7l bencina sploh ne bi razmišljal o plinu...ali pa tudi...pač dobre izkušnje:D
Pri 10l se mi pa pozna, in zadeva se mi je povrnila pri cca 45.000....sedaj se pa samo še ceneje vozim dalje in ne smrdim:)

Cene se bodo pa itak dvigovale, ampak plin bo še zmeraj cenej:)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To feb 14, 2012 1:59 pm

Hja, kak pa mislite, da bodo šle kaj cene bencina res? Bo šlo to še kar gor proti 1,70 tak kot imajo na okrog? Plin imajo pa isto ceno kot mi....sej ne veš ka bi naredo :roll: Fora je, dražje kot bo, bol se bo poznala razlika, mišleno v denarju, procenti bodo vrjetno isti, ali pa tudi ne, kdo bi vedel

brs
Novinec

Napisal/-a brs To feb 14, 2012 2:17 pm

Kdo ve kaj bo s cenami. Verjetno bo razlika ostajala približno takšna kot je. Če bodo dvignili trošarine za bencin, se bo povečala, a tega ne vemo.

Glavno vprašanje ti je koliko časa nameravaš še prevoziti s tem avtom?
Pri 100000 je prihranek že kar precejšnji.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips To feb 14, 2012 3:30 pm

vsaj še 60.000, če ne več.......

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair To feb 14, 2012 3:55 pm

mišek je napisal/-a:Hja, kak pa mislite, da bodo šle kaj cene bencina res? Bo šlo to še kar gor proti 1,70 tak kot imajo na okrog? Plin imajo pa isto ceno kot mi....sej ne veš ka bi naredo :roll: Fora je, dražje kot bo, bol se bo poznala razlika, mišleno v denarju, procenti bodo vrjetno isti, ali pa tudi ne, kdo bi vedel

pri dizlu boš pa na bolšem*? :DDD
glej tule je moja statistika od uporabe plina naprej......
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=12810

za bencin si pa lahko izračunaš porabljene litre krat cena litra bencina

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To feb 14, 2012 5:44 pm

brs je napisal/-a:Kdo ve kaj bo s cenami. Verjetno bo razlika ostajala približno takšna kot je. Če bodo dvignili trošarine za bencin, se bo povečala, a tega ne vemo.

Lahko ti približno nakažem, v katero smer gre EU z avtoplinom. Siim Kallas (podpredsenik evropske komisije za transport), pravi da je cilj EU do leta 2020 vsaj 10% uporabe avtoplina v transportu. Do leta 2050 pa večji delež na plin kot pa diesel in bencin, ter seveda tudi uporabo bioplina v transportu. Trenutni delež avtoplina v EU je 3%.
Cilj, zmanšanje emisij CO2 za 80-90% do leta 2050, glede na leto 1990. Seveda LPG je eden izmed alternativv in ne edini (govora je tudi o električnih vozilih, hibridih, biogorivih...)

Kako doseči 10% do leta 2020. Z znižajem davkov na avtoplin (trošarine), subvencije pri vgradnji, brezplačna parkiranja v središčih mest, cenejša registracija vozila... (seveda so določene ugodnosti odvisne od posamezne države EU).

Že kar precej časa drži avtoplin vrednost med 50-60% cene bencina (pri nas). Kar pomeni če bo tako ostalo, da dražji ko je bencin večji je prihranek. Če sedaj pri trenutnih cenah prišparaš 60centov na liter, boš pri 2€/l bencina, prišparal že 80centov (primerjava samo cen, za lažje razumevanje).
Mogoče je katerega sedaj zmotilo podražanje avtoplina (še vedno v mejah med 50-60%), a pozimi je normalno da se plin podraži, proti 60%. Poleti pa poceni napram bencinu, proti 50%.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To feb 14, 2012 6:41 pm

mišek je napisal/-a:Hja, kak pa mislite, da bodo šle kaj cene bencina res? Bo šlo to še kar gor proti 1,70 tak kot imajo na okrog? Plin imajo pa isto ceno kot mi....sej ne veš ka bi naredo :roll: Fora je, dražje kot bo, bol se bo poznala razlika, mišleno v denarju, procenti bodo vrjetno isti, ali pa tudi ne, kdo bi vedel

glej ... pri takem razmišljanju najbolje da prodaš bencinca in kupiš dizla ter se preseliš v kakšno smrdljivo temo... pa brez zamere prosim ... pa kdaj preberi in si zapomni kakšno objavo ki je tehtna in korektna ter prikazuje dejansko stanje...

ali pa bodi prvi (pravzaprav drugi ) ki se bo peljal na sopotnikovem sedežu v mojem balenotu ...na plin ...in gas do daske ... :-P
plin je cnej k bencin

brs
Novinec

Napisal/-a brs To feb 14, 2012 6:55 pm

Meni je pred leti pri tri leta staremu citroenu crknila neka "Bosch pumpa". Ko mi je "podobna" zadeva crknila na bencincu, so mi jo zamenjali, ker ni bila draga, to na dizlu se je pa šlo popravljati, saj je bila neprimerno dražja. Nato sem seveda avto prodal, saj mi je mehanik svetoval da ga prodam. V povprečju imajo dizli ko jih kupuješ rabljene več kilometrov, iz tega po moje izhaja da bo tudi vzdrževanje dražje.
Jaz na dizla ne nameravam več iti in ga ne priporočam.
Sicer je pa to tema o avtoplinu in ne o dizlih.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr feb 15, 2012 8:07 pm

Avto se da štartat direkt na plin,odvisno kakšen sistem je vgrajen,pri večini se da.Preden daš kontakt pritisnes in držiš knof za plin-benz,daš kontakt knof še vedno držiš ter obrneš ključ za štart in gre direkt na plin(pomožni vžig al kak je že). Pozimi ni fajn k je mrzlo,menda če so temperature čez 10c lahko komot vžigaš direkt na plin brez problema.Pr nekaterih sistemih je direktno vžiganje na plin omejeno npr na 10 poskusov,da pa se z racunalnikom seveda poljubno nastavljat,recimo na 1.000.000 krat. xD Ko pa je motor že ogret je res nesmisel kurit benzina za vžig.

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Če feb 16, 2012 7:57 pm

20% se mislijo dvignit naftni derivati do konca leta ..... vzporedno ko raste bencin se draži plin :)

L.p Mivec

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Če feb 16, 2012 8:01 pm

valvoline je napisal/-a:Avto se da štartat direkt na plin,odvisno kakšen sistem je vgrajen,pri večini se da.Preden daš kontakt pritisnes in držiš knof za plin-benz,daš kontakt knof še vedno držiš ter obrneš ključ za štart in gre direkt na plin(pomožni vžig al kak je že). Pozimi ni fajn k je mrzlo,menda če so temperature čez 10c lahko komot vžigaš direkt na plin brez problema.Pr nekaterih sistemih je direktno vžiganje na plin omejeno npr na 10 poskusov,da pa se z racunalnikom seveda poljubno nastavljat,recimo na 1.000.000 krat. xD Ko pa je motor že ogret je res nesmisel kurit benzina za vžig.

Jep, meni je ekrat zjutraj uspelo po pomoti, ko mi je crknil v kržišču in sem bil živčen :roll:. Še vedel ne bi, če mi ne bi to povedali na servisu malo kasneje :D

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Pe feb 17, 2012 5:25 pm

ko vam bodo injektorji zamrznili ,potem boste vedeli zakaj se vžiga na benz haha :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe feb 17, 2012 5:30 pm

Z veseljem sporočam, da Ibiza že laufa na plin. Trenutno pa je še Corsa na operaciji. :D Oba smo dali predelati pri Plinski Center Maribor. Cena z popustom je bila 990€ po avtu (redna cena 1290), plus tega, dobiš kartico zvestobe z povrnjenimi 200€ na računu in lahko tankaš na njihovi črpalki. :D Črpalko odpirajo v Marcu. ;)
Zadnjič spremenil LaMike, dne Pe feb 17, 2012 7:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Pe feb 17, 2012 6:06 pm

LaMike je napisal/-a:Z veseljem sporočam, da Ibiza že laufa na plin. Trenutno pa je še Corsa na operaciji. :D Oba smo dali predelati pri Plinski Center Maribor. Cena z popustom je bila 900€ po avtu, plus tega, dobiš kartico zvestobe z povrnjenimi 200€ na računu in lahko tankaš na njihovi črpalki. :D Črpalko odpirajo v Marcu. ;)

kaj si ti tukaj zdaj napisal???Da si dobil 200€ zastonj plina?
Kateri sistem imaš to za 900€?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe feb 17, 2012 6:22 pm

spaceair je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Z veseljem sporočam, da Ibiza že laufa na plin. Trenutno pa je še Corsa na operaciji. :D Oba smo dali predelati pri Plinski Center Maribor. Cena z popustom je bila 900€ po avtu, plus tega, dobiš kartico zvestobe z povrnjenimi 200€ na računu in lahko tankaš na njihovi črpalki. :D Črpalko odpirajo v Marcu. ;)

kaj si ti tukaj zdaj napisal???Da si dobil 200€ zastonj plina?
Kateri sistem imaš to za 900€?

Tako je ampak to je cena za 2 avtomobila. ;) Plinski sistem je od emmegas. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov