recept je napisal/-a:Žal se namerava proračun za ceste tako zmanjšati, da bo komaj za redno vzdrževanje. Za izboljšanje (kar pomeni tudi izboljšanje varnosti) pa bo ostalo +/- nič.
Glej: http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042456729
Res primerjam hruške in jabolka, toda priliv od kazni je precej višji od načrtovanega proračuna za cestno infrastrukturo, sploh, če upoštevaš še prilive občin, ki v predlogu niso zajeti.
Pravzaprav sem ravno ob pravem casu izpostavil drugo plat tega zakonika, ker je prakticno le en dan razlike novice o rebalansu. Nekako nisem niti hotel, da se enaci (kljub temu, da je v istem "loncku") ampak le povzame, kako se gleda na celotno stvar in da je prevec floskul na ta racun, da prakticno le te kazni (zajete vse) "vzdrzujejo" drzavo. Seveda jo, ampak le del, nikakor pa ne s pretiravanimi sestavki vse kar je mogoce. Za sam upogled v to pa so dane stevilke bolj dosledne temu (2 letno obdobje in nacrti).
domen_ je napisal/-a:Ko sem tole videl sem se spomnil na to temo: bankina se je udrla.
Res, to je primer, ko je izključno slaba kvaliteta cest kriva za tragedijo.
Na omenjenem portalu so novico o tragediji prevec poenostavili kajti manjka zelo pomemben del v tekstu in to je - makedamska cesta. Kljub slabi "kvaliteti" se to ne bi smelo pripetiti, vendar pa je tudi clanek prevec povzemajoc oz. si ga povzel kot popolnoma klasicno cesto (asfaltirano s posameznimi luknjami) pa vendar ni tako:
Poglej si uradno novico spina: http://spin.sos112.si/spin2/javno/wap/d ... px?Vrsta=0
NESREČE V PROMETU
10.07.2011 08:43
Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 8.43 se je na makadamski cesti od Dovjega proti Planini Rožca, občina Kranjska Gora, prevrnil traktor s prikolico, na katerem sta bili dve osebi. Oseba, ki je obležala pod traktorjem je na kraju nesreče podlegla poškodbam, drugo so reševalci NMP Jesenice oskrbeli in prepeljali v jeseniško bolnišnico. Gasilci GARS Jesenice so požarno zavarovali kraj dogodka, z avto dvigalom dvignili traktor in prikolico nazaj na makadamsko cesto ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega.