Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a MacTron Ne jul 10, 2011 11:17 pm

recept je napisal/-a:Žal se namerava proračun za ceste tako zmanjšati, da bo komaj za redno vzdrževanje. Za izboljšanje (kar pomeni tudi izboljšanje varnosti) pa bo ostalo +/- nič.
Glej: http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042456729
Res primerjam hruške in jabolka, toda priliv od kazni je precej višji od načrtovanega proračuna za cestno infrastrukturo, sploh, če upoštevaš še prilive občin, ki v predlogu niso zajeti.

Pravzaprav sem ravno ob pravem casu izpostavil drugo plat tega zakonika, ker je prakticno le en dan razlike novice o rebalansu. Nekako nisem niti hotel, da se enaci (kljub temu, da je v istem "loncku") ampak le povzame, kako se gleda na celotno stvar in da je prevec floskul na ta racun, da prakticno le te kazni (zajete vse) "vzdrzujejo" drzavo. Seveda jo, ampak le del, nikakor pa ne s pretiravanimi sestavki vse kar je mogoce. Za sam upogled v to pa so dane stevilke bolj dosledne temu (2 letno obdobje in nacrti).

domen_ je napisal/-a:Ko sem tole videl sem se spomnil na to temo: bankina se je udrla.
Res, to je primer, ko je izključno slaba kvaliteta cest kriva za tragedijo.

Na omenjenem portalu so novico o tragediji prevec poenostavili kajti manjka zelo pomemben del v tekstu in to je - makedamska cesta. Kljub slabi "kvaliteti" se to ne bi smelo pripetiti, vendar pa je tudi clanek prevec povzemajoc oz. si ga povzel kot popolnoma klasicno cesto (asfaltirano s posameznimi luknjami) pa vendar ni tako:

Poglej si uradno novico spina: http://spin.sos112.si/spin2/javno/wap/d ... px?Vrsta=0

NESREČE V PROMETU
10.07.2011 08:43
Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 8.43 se je na makadamski cesti od Dovjega proti Planini Rožca, občina Kranjska Gora, prevrnil traktor s prikolico, na katerem sta bili dve osebi. Oseba, ki je obležala pod traktorjem je na kraju nesreče podlegla poškodbam, drugo so reševalci NMP Jesenice oskrbeli in prepeljali v jeseniško bolnišnico. Gasilci GARS Jesenice so požarno zavarovali kraj dogodka, z avto dvigalom dvignili traktor in prikolico nazaj na makadamsko cesto ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jul 11, 2011 9:33 pm

Pa dobro bi bilo če bi še napisali ali je traktor sploh imel varnostni lok. :!:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To jul 12, 2011 8:23 pm

MacTron je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:Ko sem tole videl sem se spomnil na to temo: bankina se je udrla.
Res, to je primer, ko je izključno slaba kvaliteta cest kriva za tragedijo.

Na omenjenem portalu so novico o tragediji prevec poenostavili kajti manjka zelo pomemben del v tekstu in to je - makedamska cesta. Kljub slabi "kvaliteti" se to ne bi smelo pripetiti, vendar pa je tudi clanek prevec povzemajoc oz. si ga povzel kot popolnoma klasicno cesto (asfaltirano s posameznimi luknjami) pa vendar ni tako:

Poglej si uradno novico spina: http://spin.sos112.si/spin2/javno/wap/d ... px?Vrsta=0

NESREČE V PROMETU
10.07.2011 08:43
Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 8.43 se je na makadamski cesti od Dovjega proti Planini Rožca, občina Kranjska Gora, prevrnil traktor s prikolico, na katerem sta bili dve osebi. Oseba, ki je obležala pod traktorjem je na kraju nesreče podlegla poškodbam, drugo so reševalci NMP Jesenice oskrbeli in prepeljali v jeseniško bolnišnico. Gasilci GARS Jesenice so požarno zavarovali kraj dogodka, z avto dvigalom dvignili traktor in prikolico nazaj na makadamsko cesto ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega.
Res, zmotno sem mislil da se gre za asfaltirano cesto. Tudi na SiOLu so pravzaprav korektno napisali, da se gre za makadamsko cesto, in to sem spregledal.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jul 13, 2011 2:13 pm

Kdo bo dal pa kazen za ne-delo delavcem na avtocestah? Sej to ni normalno, dnevno sm na AC, pa če ne stojim vsak dan vsaj eno uro nočem nić. Znoriš..
I'm not speeding I'm qualifying...

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jul 25, 2011 7:13 am

NejcZ je napisal/-a:Kdo bo dal pa kazen za ne-delo delavcem na avtocestah? Sej to ni normalno, dnevno sm na AC, pa če ne stojim vsak dan vsaj eno uro nočem nić. Znoriš..

Včerajšnja zanimivost (nekje v Sloveniji).

Na istem drogu znak "križišče s prednostno cesto" (po domače "nimaš prednosti") in znak za omejitev hitrosti 40.

Nagradno vprašanje za vse voznike na tem forumu: Koliko časa velja ta omejitev?
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago Po jul 25, 2011 7:18 am

Samo do križišča :lol:
The greatest trick devil ever pulled was to convince people that he doesn't exsist.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jul 25, 2011 7:44 am

gago je napisal/-a:Samo do križišča :lol:

Čestitam. Za nagrado smeš na tisti cestninski postaji voziti 130 skozi hiške. ;-)
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So jul 30, 2011 9:10 am

zanima me, če kdo ve

kje bi našel link, kjer po tanovem piše potek nakupa rabljenega avta

če kdo ve, kar na plan z informacijami/linkom

kako jaz naredim zavarovanje avta, če prodajalec noče svojega pustit da peljem avto domov?

ali prej preko doma ali tam ali kako? ali grem 2x tja :S

Danes sem kupil avto, ki je bil registriran 3 mesece nazaj in po novem zakonu registracija ob prodaji vozila ne more ostati na avtu. Ostanejo tablice, prodajalec pa je moral odjaviti vozilo, jaz pa veselo plačati celo registracijo in cestnino Sem bil kar presenečen, ko mi je gospa za pultom to povedala
Alergičen na rjo

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So jul 30, 2011 1:19 pm

Kot je meni znano mora prodajalec ob nakupu avto odjavit, ti ga pa na novo registriraš takoj ob nakupu. Lahko pa pokličeš tudi na kak Interservice/amzs/... kjer delajo prepise ter registracije in jih malo povprašaš.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jul 31, 2011 2:17 pm

je kak agent tu?

ju3 bi šel odjavit avto

šel na ogled drugega avta

in ga tam že vse rad registriral

imam pa agenta z naših krajev ne iz tam

kako bi naredil zavarovanje brez da grem 2x na ogled?
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Pe avg 05, 2011 8:12 am

tam narediš samo obvezno zavarovanje; doma pa s svojim agentom vse ostalo;
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 23, 2011 9:59 pm

Ravno zasledil tole:
http://24ur.com/novice/slovenija/avto-n ... stvar.html
Ob storjenem prekršku zaseg vozila, če je ta na leasing, ne nakažeš smeri z utripalko, nimaš varnostne razdalje? WTF!?!?!? :roll: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
tad23
Nov uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a tad23 To avg 23, 2011 11:09 pm

IcEm4n je napisal/-a:Ravno zasledil tole:
http://24ur.com/novice/slovenija/avto-n ... stvar.html
Ob storjenem prekršku zaseg vozila, če je ta na leasing, ne nakažeš smeri z utripalko, nimaš varnostne razdalje? WTF!?!?!? :roll: :roll:

Lahko še bolj zavajajoče napišeš? :roll:
Avto ti zasežejo če narediš vsaj 3 prekrške za vsaj 300€+3 pike ali več (sem pa spadajo varnostna razdalja, neuporaba smernikov, prekoračitev hitrosti za tolk pa tolk itd.). Avto pa ti zasežejo lahko kljub temu, da je na leasing oz. tudi če je recimo avto od kolega in te ravno takrat dobijo (se pravi tudi če ti nisi lastnik avta ti ga zasežejo).

Lp

pikoli
Nov uporabnik

Napisal/-a pikoli To avg 23, 2011 11:29 pm

Se pravi, laho brez problema ostaneš prej brez avta, kot pa brez izpita. 9 pik, pa si lahko že brez avta...

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To sep 13, 2011 7:20 pm

Manjšo pomoč potrebujemo: Zgodilo se je sledeče:

Sorodnica je zapeljala levo ( kljub znaku obvezna smer desno ) pa še preko polne črte. ko pa je avto že poravnala in imela hitrost približno 30 km/h pa se je kanguja poblisnilo.

Evo še slika ( bol slaba na hitro narisana )....

Slika

Zanimivo se mi zdi predvsem to .....da jo je radar slikal, ko je imela avto že poravnan in hitrost cca 30 km/h.

Torej kaj lahko pričakuje ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To sep 13, 2011 8:47 pm

ce je 50 omejitev, pol nic. meni se je tudi ze pobliskalo na AC pri 110 km/h (omejitev 130), pa ni bilo nic iz tega
turbo inside

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To sep 13, 2011 9:47 pm

_furby_ je napisal/-a:ce je 50 omejitev, pol nic. meni se je tudi ze pobliskalo na AC pri 110 km/h (omejitev 130), pa ni bilo nic iz tega

Ja glede hitrosti ni panike...saj ni bila velika ( zaradi speljevanja nekje okol 30 v času bliska ). sem pa prej pozabil dopisat da je dejala še da je bila 200-300m nižje patrulja v škodi , katera pa je ni ustavila....

Hm, torej se potem postavlja vprašanje kakšno opremo imajo v kangoju, ali samo fotoaparat ali kamero....če je prvo potem bo morda imelo srečo ...če je drugo potem bi morda v oddaljenem kotu lahko bil prekršek zajet.... mogoče butasto vprašanje...ali lahko ročno sliko naredi ali dela vse "avtomatika" ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To sep 13, 2011 9:59 pm

hm pa sej je ne more slikat v prekrsku.radar meri hitrost.ceje slikal ko je ze bla poravnana nebo nic dobila domou ce ni prekoracila hitrosti..kr brez skrbi je lahko..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr sep 28, 2011 11:47 am

Vir 24kur

"V letošnjem letu je po podatkih policije zaradi posledic prometnih nesreč umrlo že 107 ljudi. V enakem obdobju lani so ceste vzele 103 življenja."

Kje so sedaj specijalci s statistiko? No, kje se skrivate gamat ničvredna. Dejmo se javit pa posredovat kako statistiko, kako novi zakon deluje. Banda.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr sep 28, 2011 11:56 am

sej deluje, drzavna blagajna se pouni. bistvo dosezeno :-:o
turbo inside
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov