Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To mar 31, 2009 5:47 am

rhino je napisal/-a:Mogoče sem malo narobe napisal....za tistih 150 m po rondoju,ali pa naprimer za 100 m po hitri cesti in potem takoj na izvoz na regionalko bi moral plačati 95€.Torej mi potem ne preostane drugega,kot 5 km obvoza(ali pa v rondo,pa upat da ne bo kontrole).Pošteno?

na rondoju boš če se voziš vsak dan tekom leta sigurno plačal, če delaš obvoz 5km si si pa sam zračunal kolk več km boš tekom leta naredu, tko da ti je najcenejša varianta nabava vinjete ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To mar 31, 2009 6:30 am

rhino je napisal/-a:Čeprav je znak za vinjete šele na izvozu na hitro cesto,so Darsovci povedali,da je v rondoju tudi že potrebna vinjeta (tud večkrat stoji kontrola v rondoju).Ali imam jaz napačne informacije?

Hm...sicer se ne spomnim, kako so postavljeni znaki, vendar če ni znaka že pred vstopom v rondo iz smeri, s katere vanj vstopaš, ampak je šele pri izvozu iz njega na hitro cesto, jaz kazni že ne bi plačal. Tako da opcija proti Lenartu bi celo šla potem skozi.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino To mar 31, 2009 6:47 am

kljukec je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Mogoče sem malo narobe napisal....za tistih 150 m po rondoju,ali pa naprimer za 100 m po hitri cesti in potem takoj na izvoz na regionalko bi moral plačati 95€.Torej mi potem ne preostane drugega,kot 5 km obvoza(ali pa v rondo,pa upat da ne bo kontrole).Pošteno?

na rondoju boš če se voziš vsak dan tekom leta sigurno plačal, če delaš obvoz 5km si si pa sam zračunal kolk več km boš tekom leta naredu, tko da ti je najcenejša varianta nabava vinjete ;)

In zakaj bi jaz moral delati 5 km obvoz?Kako naj ta obvoz naredi tujec,ki ga ne pozna?In za tiste 100 m hitre ceste,preden jo zapustim in grem na regionalno cesto pa tud ne mislim plačevat :evil:

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross To mar 31, 2009 7:43 am

Lahko vam že zdej povem kaj bo nasledna afera s temi vinjetami, zveni mal hecn sam sm zihr da se bo zgodil. Tujci se bojo prtožval da se teh smešnih vinjet sploh ne da dostojno odstrant, sploh k bo treba to delat bl pogosto s temi kratkotrajnimi, in potem ko jim bojo rekl da se da kupt un odstranjevalc bojo pa sploh norel, kao še za to dnar, že tko so kao drage. Kar jih bom načeloma razumel, če se že pri nas šele vsakemu tretjemu da do konca vinjeto odstrant. In pol ma folk strgano zeleno gor, uspodi pa oranžno, čist grdo. Dej če že delaš neki se pomatri mal pa dej do konca dol no, ne bod bedn. In to se bo garant zgodil, tko k sm že ves cajt vedu da nas bo brusl zjebu.
Supression!

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton To mar 31, 2009 7:55 am

rhino je napisal/-a:V Mariboru imamo 3 km hitre ceste od Pesnice do Maribora kjer je hitrost omejena na 100 km/h.Skozi Maribor je nato do skoraj do AC hitrost omejena na 80 km/h (ponekod tudi 70 km/h). Poleg tega pa nekdo,ki hoče prit iz Pobrežja na Tezno (cca. 1 km po hitri cesti),se mora peljati ali skozi gozd po makedamu,ali pa vsaj dobre 3 km okoli proti centru,ali spet vsaj dobre 3 km proti Brezju.Torej za tisti 1km plačat 95 €?
Pa še moj problem.Ker se vozim iz Pesnice proti Mariboru (za tiste 3 km ne mislim plačevat 95€) je potem moja izbira stara Šentiljska cesta.Ampak kako priti na njo?Skozi pesniški rondo pa smer Lenart,takoj za rondojem desno bi še šlo.Ampak kaj ko že v rondoju talajo kazni za vinjete (torej se po rondoju ne smem vozit brez vinjete?).Pred rondojem je sicer izvoz z glavne ceste,ampak kaj ko je tista cesta rezervirana samo za traktorje (spet lahko dobim kazen)?Torej lahko grem spet ene 5 dodatnih kilometrov okoli,da brez vinjete pridem v Maribor (to je okrog dodatnih 2600 km na leto!!!).Kaj pa tujec,ki bi se rad izognil vinjeti,pa ne pozna poti teh dodatnih 5 km?

Poglej si znake: ko prideš po obvoznici iz MB v pesniški rondo, je pred rondojem tabla za konec hitre ceste. Ko zaviješ iz rondoja na uvoz avtoceste, je na uvozu znak za avtocesto.

Za rondo torej ne rabiš vinjete, razen če iz njega zaviješ na hitro cesto ali avtocesto.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To mar 31, 2009 7:58 am

kljukec je napisal/-a:

Ni to čisto tako, noben jih ni prosil, da so tam naredlili hitro cesto. Če bi pustili navadno cesto, potem OK, plačas nadstandard. Če pa je druga varianta samo nek makadam ali kilometrski obvozi, potem je pa to prisila. Tako kot v LJ, kjer je obvoznica nujna, da se prepreči prometni infarkt. Tako moramo skoraj vsi Ljubljančani imeti vinjeto, saj bi sicer bila v centru sama kolona. Razumem, da plačaš v primeru, če sta na voljo vzporedni AC in regionalka. Pač na AC plačaš luksuz. Če pa ni druge izbire oz je ta zelo, zelo daljša in recimo makadamska, je pa to druga stvar.
Pa ne gre za teh 95€, ampak da se teh "samo 95€" pojavlja na vseh koncih, tako potiho. Na koncu daš pa za vse dajatve, prispevke, davke pol plače.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To mar 31, 2009 9:03 am

Energetik81 je napisal/-a:
Pa ne gre za teh 95€, ampak da se teh "samo 95€" pojavlja na vseh koncih, tako potiho. Na koncu daš pa za vse dajatve, prispevke, davke pol plače.

Oprosti ker moram nekoga citirat:

ja gre se za 95 Eurov. Ne da jih nimam ampak je stvar principa.

V treh mesecih sem naredil približno 50 km po obvoznici (avtocesti) Do konca leta jih bom morda še 150 ali pa tudi ne. Torej me pride 1 km 0,5 evra? Zakaj bi plačeval za nekoga ki naredi 1000 km (ali več) na mesec po avtocesti? Pa plačal sem obvezno cestnino ob registraciji, plačujem trošarino in davek od bencina , itd.

Naj se ponovno uvede da se plačuje po dejanski uporabi.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To mar 31, 2009 9:12 am

Pero je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:

Oprosti ker moram nekoga citirat:

ja gre se za 95 Eurov. Ne da jih nimam ampak je stvar principa.

V treh mesecih sem naredil približno 50 km po obvoznici (avtocesti) Do konca leta jih bom morda še 150 ali pa tudi ne. Torej me pride 1 km 0,5 evra? Zakaj bi plačeval za nekoga ki naredi 1000 km (ali več) na mesec po avtocesti? Pa plačal sem obvezno cestnino ob registraciji, plačujem trošarino in davek od bencina , itd.

Naj se ponovno uvede da se plačuje po dejanski uporabi.

Se popolnoma strinjam! Meni se sicer vinjete zelo splačajo, glede na to, da naredim več kot 150 km na dan po AC..

Naj se plačuje po dejanski porabi.. to ne pomeni preiti na prejšnji sistem, ker tam se tudi ni plačevalo po dejanski porabi. Nekateri so se vsak dan zastonj vozili po avtocesti in teli so sedaj najbolj glasni (seveda so njihovi argumenti zaviti v puhlice, da lupimo tujce ipd..).
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To mar 31, 2009 11:12 am

a je nekaterim tko težko prišparat na mesec 8€, ali slaba 2 € na tedn? to je glih za kavico in pol na tedn ali en pir manj.

xxxl se podpišem pod to.
pa v avstriji je res letna vinjeta 74€, pa pol še morš usak predor posebi plačevat...tk da so avstrijci vseeno dražji.bog ne daj, da pri nas enako naredijo.

če bo pa moja mama hotla jit po AC, bo pa vzela moj avto, jst pa njenga...a smo slovenci res tak plastičen narod in se ne mormo prilagodit (sj smo navajeni, da skos nabijajo cene)? ker če bi se hotl, da se jim prepreči draginja, smo že prepozni.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To mar 31, 2009 11:48 am

Sej smo napisal, da gre za princip in ne za tistih 95€.

P.S.: jaz grem na kavico in pir mogoče 1x na 2 mesca, kadim ne, zato ta primerjava ni glih na mestu... ;)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To mar 31, 2009 12:14 pm

xxxl: v Nemčiji so tuneli in AC zastonj za tujce, isto na Švedskem, mislim da še na Nizozemskem, belgiji, itd.

Myster: trenutno imamo pri bajti 3 avte in vsi imajo vinjete. Do ene mere sem še pripravljen plačevat, ampak počasi bo folk nehal plačevat - pomeni da bodo tisti ki bodo plačevali morali dati še več. In zakaj naj bi jaz ki se malo vozim plačeval isto kot nekdo ki moje letne kilometre naredi v enem ali dveh dnevih ????

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino To mar 31, 2009 1:27 pm

shelton je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:V Mariboru imamo 3 km hitre ceste od Pesnice do Maribora kjer je hitrost omejena na 100 km/h.Skozi Maribor je nato do skoraj do AC hitrost omejena na 80 km/h (ponekod tudi 70 km/h). Poleg tega pa nekdo,ki hoče prit iz Pobrežja na Tezno (cca. 1 km po hitri cesti),se mora peljati ali skozi gozd po makedamu,ali pa vsaj dobre 3 km okoli proti centru,ali spet vsaj dobre 3 km proti Brezju.Torej za tisti 1km plačat 95 €?
Pa še moj problem.Ker se vozim iz Pesnice proti Mariboru (za tiste 3 km ne mislim plačevat 95€) je potem moja izbira stara Šentiljska cesta.Ampak kako priti na njo?Skozi pesniški rondo pa smer Lenart,takoj za rondojem desno bi še šlo.Ampak kaj ko že v rondoju talajo kazni za vinjete (torej se po rondoju ne smem vozit brez vinjete?).Pred rondojem je sicer izvoz z glavne ceste,ampak kaj ko je tista cesta rezervirana samo za traktorje (spet lahko dobim kazen)?Torej lahko grem spet ene 5 dodatnih kilometrov okoli,da brez vinjete pridem v Maribor (to je okrog dodatnih 2600 km na leto!!!).Kaj pa tujec,ki bi se rad izognil vinjeti,pa ne pozna poti teh dodatnih 5 km?

Poglej si znake: ko prideš po obvoznici iz MB v pesniški rondo, je pred rondojem tabla za konec hitre ceste. Ko zaviješ iz rondoja na uvoz avtoceste, je na uvozu znak za avtocesto.

Za rondo torej ne rabiš vinjete, razen če iz njega zaviješ na hitro cesto ali avtocesto.

Sem dans bil malo bolj pozoren.Znak za vinjeto je pred vstopom v rondo(govorim iz smeri Pesnice,enako velja za regionalno cesto iz smeri Lenarta)!Torej v rondoju tud moraš met vinjeto,pa čeprav se sploh ne boš peljal po hitri cesti ali avtocesti.Bravo naši!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To mar 31, 2009 1:30 pm

Dane doplodne so bili na Lj obroču skoraj celo dopoldne vsepovsod.

Ali je pošteno da se tovornjaki po mestnih obročih lahko vozijo zastonj?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To mar 31, 2009 1:53 pm

Ne ni, itak je v SLO poštenih bolj malo stvari. :[]

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To mar 31, 2009 4:11 pm

Rad bi izvedel dejansko stanje na obali za Vinjete : Če se pripelješ iz Bertokov v Koper in nadaljuješ proti Izoli. Ali lahko greš par metrov na AC ( trenutno je priključek zaprt - dela na cesti ) in potem ob morju do Izole? Ali je potrebno čez "Bolnišnico"?

Ter od Izole do Portoroža - lahko greš po "obvoznici" nad Izolo ali je potrebno skozi Izolo?

Hvala za odgovor?

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro To mar 31, 2009 4:48 pm

men se zdi najbol postena italijanska varjanta k na uvozu dobis listek pa tm k gres dol placas glede na to kolk delec si se peljal. prej ko smo mel cestnino je blo res neumn npr. na gorenski avtocesti ko je ves promet sel cez Vodice in je bla skoz guzva. alpa iz CE na Jesenice, vecalmn skoz po AC sm placeval 40centov cestnine (Blagovica).

men se te vinjete res ful splacajo magari po 200eur, sam pa res ni fer do tistih ki se skor nc ne vozjo po AC. za obvoznco v LJ se pa kr strinjam da so vinjete, ce kdo noce placevat nj s pa skos center guzva.
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To mar 31, 2009 5:51 pm

rhino je napisal/-a:Sem dans bil malo bolj pozoren.Znak za vinjeto je pred vstopom v rondo(govorim iz smeri Pesnice,enako velja za regionalno cesto iz smeri Lenarta)!Torej v rondoju tud moraš met vinjeto,pa čeprav se sploh ne boš peljal po hitri cesti ali avtocesti.Bravo naši!

Hja, očitno država vzdržujejo rondo in ne občina. Bo treba očitno iti večkrat na "morje", da se bo vinjeta izplačala. Me pa še zmeram najbolj dvignejo tovornjakarji, ko jamrajo kako morajo plačati 1000 in več € cestnine ob že ob registraciji..pa še več bi morali!!! Vse ceste so zaradi njih uničene, že v osnovi itak zaradi njih dražje. Sej tudi razumem, da mora banane nekdo pripeljati do polic, samo potem pa naj bo njihov strošek transparenten in vračunan v končno ceno, ne pa da za banane na koncu plačam še vinjeto :EE

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 31, 2009 9:39 pm

rhino je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

In zakaj bi jaz moral delati 5 km obvoz?Kako naj ta obvoz naredi tujec,ki ga ne pozna?In za tiste 100 m hitre ceste,preden jo zapustim in grem na regionalno cesto pa tud ne mislim plačevat :evil:

pa sej ti ni treba- kupš vinjeto pa je- al si pa v prekršku
sej tud davkov ti ni treba plačevati, dokler te ne dobijo
pa nikar se sekirat za tujce- več kot nam kapne v blagajno boljše je
država ve, da bo 90 % avtomobilov mogl kupt vinjeto in to tudi s pridom izkoriščajo
lp

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec To mar 31, 2009 9:47 pm

simply je napisal/-a:Rad bi izvedel dejansko stanje na obali za Vinjete : Če se pripelješ iz Bertokov v Koper in nadaljuješ proti Izoli. Ali lahko greš par metrov na AC ( trenutno je priključek zaprt - dela na cesti ) in potem ob morju do Izole? Ali je potrebno čez "Bolnišnico"?

Ter od Izole do Portoroža - lahko greš po "obvoznici" nad Izolo ali je potrebno skozi Izolo?

Hvala za odgovor?

To pa tudi mene zanima.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov