Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Renault_user
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a Renault_user Če nov 03, 2011 3:16 pm

Hja, v nekaterih državah imajo policaji tudi zdravo pamet...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če nov 03, 2011 7:12 pm

italija je nič proti mađarski. po mestu voziš 65 po števcu in folk ti žmiga in trobi da voziš hitreje. wtf?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 03, 2011 7:43 pm

Zmagajo pa dalmatinski lokalci na otokih :mrgreen:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 03, 2011 8:09 pm

Če je mogoče tu gor i**** črne bmw 5-ke (e39) z registrsko LJ RZ 855 (oz. ga mogoče kdo pozna), naj se zamisli nad svojim početjem. V času največje gostote prometa (po 15. uri, ko se ljudje vračajo z dela) gre b****r izvajat "akrobacije" (ne morm drugače omenit njegovega ne preveč uspešnega driftanja) na rondoje nove mengeške obvoznice. Poleg tega pa mu je tuja tudi rdeča luč na semaforju.
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe nov 04, 2011 8:35 am

Blind, meni nekaj ne štima. :D Za boljše razumevanje bom še 1x ponovil kakor razumem. Torej. Vozil si se po voznem pasu in si se hotel vključiti na prehitevalnega? Tale mrtvi kot me j**e. Kako ti ga je uspelo narediti? S predpostavko, da se voziš po voznem in se hočeš vključiti na prehitevalnega. Ob taki situaciji na AC ne moreš priti v mrtvi kot. Hočem reči, da na AC pa res vseskozi spremljam kaj se dogaja spredaj in še posebej zadaj, če je kaki sumljivi avto za bosancem, da mu zbežim. :lol: Hecam se. =P
Ali je bila kolona na obeh pasovih? Moje mišljenje je, da ti je uspelo enega dobiti v mrtvi kot, zaradi ne spremljanja prometa zadaj. Tako, kot eni opisujejo tukaj gor, kako je nekdo zavil prednje. Prej 5km ni nič pogledal nazaj kaj se dogaja. Tudi 200m prej ne, preden je zavil na prehitevalnega. Ljudje zadnji hip pogleda v vzratno, aha frej in navije na prehitevalnega. Tako se ti lahko zgodi, da kaj spregledaš, sicer se pa meni zdi nemogoče.

Ni napad. Samo razmišljanje, da kulturno rešimo zadevo. 8)

Recimo primer. Ko sem ogrožla pol evrope, ko sem norel proti NM. Ženska pri 1.35. Ona se vozi in ne ve kaj se dogaja zadaj. Prvič sem samo 1x blendnil, da bom videl kaj se bo zgodilo. Nič, itak. :mrgreen: Se dam desno, da ja pokažem da je prostora dovolj. Ja drugič sem pa bolj nazorno pokazal, da nej se spoka desno. Al ni vedela, da je nekdo za njo ali pa, kar je še najbolj žalostno, ne ve, da se mora po prehitevanju spokat tja. Lahko ima samo v glavi, peljem se 130 in je že tako preveč in je to to.

http://www.youtube.com/watch?v=BlNzvFOt0M8
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 04, 2011 8:51 am

Sam tam v tunelu se pa nisi glih 100 peljal :mrgreen:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe nov 04, 2011 8:57 am

ban je napisal/-a:Sam tam v tunelu se pa nisi glih 100 peljal :mrgreen:

Sej ga bo enkrat kangoo pričakal na drugi strani tunela
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe nov 04, 2011 9:05 am

Se ti pa da, jaz sem v isti sekundi po desni mimo ko se kdo sam od sebe ne umakne.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe nov 04, 2011 9:31 am

gecco je napisal/-a:

Sej ga bo enkrat kangoo pričakal na drugi strani tunela

Ja in? Se bom peljal pač po omejitvah, pa četudi je skrit za steno, bom jaz vedel nekaj 100m prej, da je tam in skrbi za mojo varnost. Hitrost ubija, knede. ( pa kako pri božji madoni sem še živ, če sem se že kar nekajkrat vozil 900+? ) Ko bom pripel mimo, mu bom pomahal in potem spet vozil varno naprej. ;)

Res je, priznam. oops Koliko je šlo? Ne vem. Gledam na cesto. ;) Za ostalo pa poskrbi deloma RX-65 in deloma moje oko. :mrgreen: Sem se pa tudi že nafukal in iščemo rešitve. :twisted: Sicer se pa da lepo izračunat, ker filme ne obdelujem. Bo naš fizik tole porihtal.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe nov 04, 2011 11:44 am

X-Hair, saj nevem, očitno nisem napisal v prejšnih postih da jaz ko sem spremljal promet za in pred sabo (vedno ga) tega megana enostanvno ni nikjer bilo ! zadaj sem ves čas videl Golf 6 (sva vozila en za drugim po voznem in prehitevalnem pasu očitno sva peljala isto hitro) pred mano pa so se avtomobili menjali.

Tako da tudi meni ni jasno odkje se je vzel..vem samo da ko sem dal smernik in zapeljal levo sem zaslišal hupanje in potem videl blendanje v špeglu.
Enostavno sem ga spregledal.. vrjetno je pripeljal malo hitreje in ga ravno tisti moment nisem zagledal v ogledalu ko sem pogledal nazaj.. res, nevem.
Saj pravim, šola za vnaprej, tokrat je bila poceni :)

Tako da ja, moja napaka je bila da ga nisem že prej opazil v vzvratnem ogledalu, ampak v mrtvem kotu mi je pa bil tisti moment ko sem jaz pogledal vzvratno ogledalo (zadaj golf na voznem) in levo ogledalo (prazen prehitevalni pas). Takrat ga tam v ogledalih ni bilo..zato sem zapeljal levo.

btw. a ni nekje pred tunelom v Trebnjem radar ?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe nov 04, 2011 12:25 pm

X-hair, povej čemu je smisel objavlanja napak drugih, če jih pa delaš tudi sam? Se je težko kontrolirat, ali kako? Jaz sem zadnje čase vsak dan deležen gužve, ko se nek tovornjak pele 20kilometrov 60km/h po relaciji, pa mi na pamet ne pade da bi šel prehitevat 300metrske kolone, ampak ker je folk spredaj nesposoben prehitet. Kaj da bi to počel na AC? Kaj če bi to vsi kr naenkrat začel počet? In tvoja teorija o hitrosti ubija. Tam v tunelu res nobenega ne ogrožaš, ampak omejitev je 100km/h! Torej objavlanje napak drugih, sam pa se težko držiš omejitve. Aja, hitrost ubija. Smešno je smešno zdaj, ko si srečen, živ, cel, pa bohnedaj da bi ti kaj hujšega privoščil! Ampak nek sistem pravil mora bit in nažalost se ga ne drži večji del državljanov, vseh standardov. Ljudi pa nemoreš spremeniti! Je pa na cesti jasen obraz egoizma,tekmovalnosti in neprijaznosti.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe nov 04, 2011 12:39 pm

B|ind je napisal/-a:btw. a ni nekje pred tunelom v Trebnjem radar ?

Radar je fake, mislim sploh ga ni, samo table so. Je pa dostikrat na izvozu iz tunela postavljen kangoo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe nov 04, 2011 1:55 pm

Gosic, glede na to kaj vse vidim na cesti, kako zasanjano vozijo ljudje in v kakšnih stanjih so gume in avti nekaterih... je tale poba X-hair še najmanjši problem, ker je pač pelal 20 čez omejitev. Lahko razpravljaš, ampak tako je...
when in doubt, flat out

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 04, 2011 1:58 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Gosic, glede na to kaj vse vidim na cesti, kako zasanjano vozijo ljudje in v kakšnih stanjih so gume in avti nekaterih... je tale poba X-hair še najmanjši problem, ker je pač pelal 20 čez omejitev. Lahko razpravljaš, ampak tako je...

podpis, x-hair za premierja :mrgreen: , ali vsaj za prometnega ministra :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe nov 04, 2011 2:34 pm

Madona ste se zapiknili v tisto omejitev 100 v tunelih. :roll: Če pa VSI ki imamo malo občutka za realnost vemo, da je taka omejitev povsem brezveze. Če mene vprašaš, je skozi vse tunele možno peljati brez problema vsaj 120, kdor tega ne zmore pa res bolje da ostane na desnem pasu s 100 km/h, nihče mu ne bo zameril, samo ostane naj tam.
Največja bedarija pa je ta, da so omejitev 100 dali tudi pri obeh tunelih v Malečniku in Vodole. Dolga pa sta 185 in 225 metrov, ter ravna! Pregledna da bolj ne bi mogla biti, ampak neeee, naši brihtneži morajo dati 100 tablo tam. :roll:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Pe nov 04, 2011 2:43 pm

Je kar prav, da se v tunelih vozi počasneje, pa tudi zdaj se tega ne spoštuje, kaj bi šele bilo, če bi dvignili omejitev...
Je le večje tveganje za nesrečo, požar, kot pa na odprtem terenu...

Seveda, pa bi se bilo mogoče in celo bolje peljati recimo 120, se strinjam.... :)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe nov 04, 2011 3:00 pm

Renault_user je napisal/-a:Je kar prav, da se v tunelih vozi počasneje, pa tudi zdaj se tega ne spoštuje, kaj bi šele bilo, če bi dvignili omejitev...
Je le večje tveganje za nesrečo, požar, kot pa na odprtem terenu...

Seveda, pa bi se bilo mogoče in celo bolje peljati recimo 120, se strinjam.... :)

največja nevarnost za nesrečo je pri spremembah hitrosti in menjevanju pasov... to nevarnost pa umetno ustvarjajo ravno v tunelih z neumnimi omejitvami... kot sem pisal v drugi temi pred kakim dnevom... v italiji takih neumnih omejitev za predore in nadvoze ni ( razen res redkih izjem).
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 04, 2011 3:04 pm

Gosic je napisal/-a:X-hair, povej čemu je smisel objavlanja napak drugih, če jih pa delaš tudi sam? Se je težko kontrolirat, ali kako? Jaz sem zadnje čase vsak dan deležen gužve, ko se nek tovornjak pele 20kilometrov 60km/h po relaciji, pa mi na pamet ne pade da bi šel prehitevat 300metrske kolone, ampak ker je folk spredaj nesposoben prehitet. Kaj da bi to počel na AC? Kaj če bi to vsi kr naenkrat začel počet? In tvoja teorija o hitrosti ubija. Tam v tunelu res nobenega ne ogrožaš, ampak omejitev je 100km/h! Torej objavlanje napak drugih, sam pa se težko držiš omejitve. Aja, hitrost ubija. Smešno je smešno zdaj, ko si srečen, živ, cel, pa bohnedaj da bi ti kaj hujšega privoščil! Ampak nek sistem pravil mora bit in nažalost se ga ne drži večji del državljanov, vseh standardov. Ljudi pa nemoreš spremeniti! Je pa na cesti jasen obraz egoizma,tekmovalnosti in neprijaznosti.

ja sej ti se drzis omejitev sam zato da mas cim manjso porabo :)
lej s to kar si napisal je vse lepo in prav sam tosmo tuki prebral ze 100X.res ni potrebe da se ti razlagas kako je ker vsi to vemo.sam se pac noben ne drzi omejitev,ker so nekatere pac res nesmiselne..oz samo za dinarce nabirat..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe nov 04, 2011 3:08 pm

k je blo ravno govora o omejitvi 100km/h in tunelih, mi zna kdo povedat, zakaj je omejitev 100km/h ko prideš že it iz tunela še nekaj časa naprej? Gledam to v smeri mb ko se vozim, pa je že kar nekaj časa ta mejitev, samo skozi ni to, nekej mesecev, tista modra tabla z 100-tico stoji, iz obeh tunelov k prideš ven

supermico
Nov uporabnik

Napisal/-a supermico Pe nov 04, 2011 3:13 pm

pinny je napisal/-a:tista modra tabla z 100-tico stoji, iz obeh tunelov k prideš ven

Modra tabla? -> priporočena hitrost? Ne vem, ugibam, ker ne poznam tega odseka...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov