spaceair je napisal/-a:LaMike je napisal/-a:Kateri sistem imaš to za 900€?
brs je napisal/-a:LaMike
To je zelo dobra cena za predelavo vozila!
Kolikor sem pogledal na sezname, nobena Ibiza ne potrebuje dodatnega mazanja ventilov, Corse pa ja (vsaj nekatere).
Drugi vgrajevalci sistemov so kar precej dražji, upam da bodo tudi oni prilagodili cene.
brs je napisal/-a:Jaz imam tudi Zavoli in sem z njim zelo zadovoljen.
Pogledal sem si malo Italijanske forume in o obeh sistemih so večinoma dobra mnenja (Zavoli in Emmegas). Oba sistema veljata za dobra ob ugodni ceni.
Obe podjetji (Zavoli in Emmegas) obstajata od leta 1993 in veljata v Italiji za resni firmi.
Moje mnenje je, da sta oba sistema dobra, če sta v redu vgrajena.
Jaz si nisem dal vgraditi dodatnega mazanja ventilov, saj za moj avto to ni potrebno.
spaceair je napisal/-a:Poraba na vožnjo na plin je večja ,vendar nima vpliva na odločitev vgradnje.
Glavna odločite, ki naj bi vplivala na to ali se splača vgradit ali ne
je samo koliko km se dnevno dela in če teh se ne prevozi zadosti se pač res ne splača.
Tista 15-20% večja poraba pri zadostni kilometrini je zamenarljiva.....dokler je zadostna razlika v ceni plina.
bomber111 je napisal/-a:jaz sem dal montirat plin v megane 1.4 16 70 kw v letnik 2001 sistem zavoli. montirali so mi na petovia avto na Ptuju. zaenkrat še težko kaj govorim saj sem nardil 400 km. res da je investicija drag. mene je prišla 1390 eur. a so mi obljubili da mi za 300 eur premontirajo v drug avto, tako da se mi zdi to ugodno. res pa je da ne vem kaj bo čez nekaj let ko bom prišel z idejo o premontaži k njim. če bodo še vedno pripravljeni to narditi za 300 eur in ponavadi pride še zraven nešteto drugih izgovorov. imam sistem za mazanje a moja mašina ga naj ne bi potrebovala (K4J), pa sem razmišljal če bi ga nastavil na minimum.
najbolj pa me zanima kaj bo s porabo. AC vožnja 120 mi spije bencina dobrih šest litrov. če bo na plin 7 bo super, čeprav obljubljajo največ 15%. pustimo se presenetiti.
bomber111 je napisal/-a:jaz sem dal montirat plin v megane 1.4 16 70 kw v letnik 2001 sistem zavoli. montirali so mi na petovia avto na Ptuju. zaenkrat še težko kaj govorim saj sem nardil 400 km. res da je investicija drag. mene je prišla 1390 eur. a so mi obljubili da mi za 300 eur premontirajo v drug avto, tako da se mi zdi to ugodno. res pa je da ne vem kaj bo čez nekaj let ko bom prišel z idejo o premontaži k njim. če bodo še vedno pripravljeni to narditi za 300 eur in ponavadi pride še zraven nešteto drugih izgovorov. imam sistem za mazanje a moja mašina ga naj ne bi potrebovala (K4J), pa sem razmišljal če bi ga nastavil na minimum.
najbolj pa me zanima kaj bo s porabo. AC vožnja 120 mi spije bencina dobrih šest litrov. če bo na plin 7 bo super, čeprav obljubljajo največ 15%. pustimo se presenetiti.
mišek je napisal/-a:spaceair je napisal/-a:Poraba na vožnjo na plin je večja ,vendar nima vpliva na odločitev vgradnje.
je samo koliko km se dnevno dela in če teh se ne prevozi zadosti se pač res ne splača.
Tista 15-20% večja poraba pri zadostni kilometrini je zamenarljiva.....dokler je zadostna razlika v ceni plina.
O pa ma vpliv.
Tile vgrajevalci plinske opreme, noben ne upošteva te povečane porabe in porabe bencina. V izračunih samo vpišeš porabo bencina in lepo zračuna z istimi številkami na plin in kot da bencina ne rabiš kaplice več. Pa kolikor tule pišete temu ni tako. Plina gre več, plus tega še gre v povprečju 0,5l bencina. To pa pri porabi bencina 7l/100 pomeni 1,8eur več stroška na 100km. To pa ni malo, ker tisti tako opevani "prihranek" se tako zmanjša za polovico.
poglej: 7l bencina je 9,87€
7l plina je 5,53 € > tako računajo montažerji; po tej računnici bi bil prihranek 4,34€
V resnici pa je 8,4l plina + 0,5l bencina; to pa znese 7,34€/100km; oz. prihranek je še samo 2,5€ ne več 4,3 kot ga oglašujejo. Potem pa še pride zraven olje za mazanje, pa servis....če je montaža draga kot je, je prihranek oddaljen če delaš na leto 20.000km, kaj šele če delaš manj.
Za primerjavo 5,5l nafte pride 7,15€ toliko kot bi vrjetno pil isti avto, samo da je dizel.
Ni plin tako poceni kot na prvi pogled zgleda.
plinaš je napisal/-a:mišek je napisal/-a:spaceair je napisal/-a:Poraba na vožnjo na plin je večja ,vendar nima vpliva na odločitev vgradnje.
O pa ma vpliv.
Tile vgrajevalci plinske opreme, noben ne upošteva te povečane porabe in porabe bencina. V izračunih samo vpišeš porabo bencina in lepo zračuna z istimi številkami na plin in kot da bencina ne rabiš kaplice več. Pa kolikor tule pišete temu ni tako. Plina gre več, plus tega še gre v povprečju 0,5l bencina. To pa pri porabi bencina 7l/100 pomeni 1,8eur več stroška na 100km. To pa ni malo, ker tisti tako opevani "prihranek" se tako zmanjša za polovico.
poglej: 7l bencina je 9,87€
7l plina je 5,53 € > tako računajo montažerji; po tej računnici bi bil prihranek 4,34€
V resnici pa je 8,4l plina + 0,5l bencina; to pa znese 7,34€/100km; oz. prihranek je še samo 2,5€ ne več 4,3 kot ga oglašujejo. Potem pa še pride zraven olje za mazanje, pa servis....če je montaža draga kot je, je prihranek oddaljen če delaš na leto 20.000km, kaj šele če delaš manj.
Za primerjavo 5,5l nafte pride 7,15€ toliko kot bi vrjetno pil isti avto, samo da je dizel.
Ni plin tako poceni kot na prvi pogled zgleda.
ko sem jaz kupoval xsaro je bilo : bencin 1,6 108 konjev 13,600€ , dizel 1,6 90 konjev 15,800€ . dizel 1,6 108 konjev 17,145€.. takrat me je stala plinska naprava 1850€ s homologacijo .. in do današnjega dne me dizel ne ujame več ... nikakor ...
9,5 l plina + 0,7l bencina je vse skupaj strošek 9,5x0,73 + 0,7x1,428€ = 6,935 + 1,0 = 7,935€ : 1,302 ( liter dizla) = 6,095 dizla ... s tem da se avto v povprečju vžiga 9/10x na 100 km - hladen ... z dizlom ob enaki vožnji še zdaleč ne moreš doseči takega stroška goriva ... kje pa je dražje vzdrževanje in veliko dražja popravila v primeru da pride do okvare ?
in v štertu sploh ne rabin nobenega prihranka , ker mi je bencinar že izplačal plinsko napravo + ostalo mi je 350€ ...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov