Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a BBoss Pe sep 30, 2011 11:51 am

X-Hair je napisal/-a:Vir 24kur

"V letošnjem letu je po podatkih policije zaradi posledic prometnih nesreč umrlo že 107 ljudi. V enakem obdobju lani so ceste vzele 103 življenja."

Kje so sedaj specijalci s statistiko? No, kje se skrivate gamat ničvredna. Dejmo se javit pa posredovat kako statistiko, kako novi zakon deluje. Banda.

Žal.. vsi vemo, da višanje kazni v nedogled še nikoli ni prinašalo dolgotrajnega učinka. Mogoče prvi dvihg pred leti pol pa so ljudje pogrunatali, da če nadzora ni tudi kazni ni. Z dobrim nadzorom in precej nižjimi kaznimi bi dosegli bistveno večji učinek.

Je pa zanimivo nekaj drugega in sicer, da je bil najbolj črn mesec julij in takoj za njim avgust. Dejmo se vprašat zakaj? Po moje je to zaradi ogromnega števila tujih turistov, ki se peljejo skozi Slovenijo že močno utrujeni po dolgotrajni vožnji sploh ob dejstvu, da verjetno nimajo vozniške kondicije saj je za večino to daleč najdaljše potovanje, ki ga naredijo v celem letu.

Poleg tega tudi niso seznanjeni s slovensko zakonodajo in jim več ali manj dol visi za visoke kazni saj niti ne poznajo "cenika". Povrhu tega pa je "policijska represija", kolikor je sploh še obstaja, skoncentrirana le in zgolj na prekoračitve hitrosti, kar pa jo ponavadi preobtežena vozila turistov niti ne presegajo. Taki tehnično in zakonsko preobteženi avtomobili, ki skoraj drsajo s podnom po tleh zraven še veselo vijugajo levo desno, sa vozijo po prehitevalnih pasovih ali pa celo zajahajo sredinsko črto (očitno najlažje voziš, ko si utrujen, če voziš po črti med pasovoma), se ne zmenijo za prednost, izsiljujejo vozila, ki jih prehitevajo in še in še. Ampak to policije ne zanima bi bilo pa zanimivo slišati koliko tujcev je bilo udeleženih v nesrečah in številke bi bile visoke saj je bilo kar nekaj najtežjih nesreč v zadnjih treh mesecih z udeleženimi tujci.

Seveda domači vozniki niso nobeni angelčki samo, če je povprečje nesreč čez celo leto približno konstantno potem pa pridejo poletni meseci pa se skokovito poveča je verjetno vzrok na dlani.

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt Pe sep 30, 2011 1:05 pm

"V letošnjem letu je po podatkih policije zaradi posledic prometnih nesreč umrlo že 107 ljudi. V enakem obdobju lani so ceste vzele 103 življenja."

Kje so sedaj specijalci s statistiko? No, kje se skrivate gamat ničvredna. Dejmo se javit pa posredovat kako statistiko, kako novi zakon deluje. Banda.

x2

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe sep 30, 2011 6:50 pm

stenlyt je napisal/-a:

x2

To je le dokaz da mamo namest policije inkasante na cesti...briga njih za varnost folka...važn da dnar poberejo...
FOLCIKA - SCIROCCO

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Pe sep 30, 2011 7:46 pm

To je le dokaz da mamo namest policije inkasante na cesti...briga njih za varnost folka...važn da dnar poberejo...

Živ dokaz kar se mi je danes zgodilo v Lj, me je ustavil policaj ker sem se nepravilno razvrstil v križišču. Eno malo sem z levim delom avta prevozil neprekinjeno črto pred semaforjem. Ajt 120€ kazni. Ne vem ali je krivo, ker imam MB tablice.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe sep 30, 2011 11:18 pm

matayus je napisal/-a:

Živ dokaz kar se mi je danes zgodilo v Lj, me je ustavil policaj ker sem se nepravilno razvrstil v križišču. Eno malo sem z levim delom avta prevozil neprekinjeno črto pred semaforjem. Ajt 120€ kazni. Ne vem ali je krivo, ker imam MB tablice.

Dvomim, da so tablice krive, po moje je bolj krivo to, da se ne znaš pravilno postavit kot je označeno.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So okt 01, 2011 10:33 am

matayus je napisal/-a:

A pa si prepričan, da nisi pri tem še koga izsilil?
Poleg tega pa, kaj ti preprečuje, da se ne moreš pravočasno razvrstit? A mogoče voziš in zaviješ po trenutnem navdihu in pelješ kamor se ti v trenutku zazdi? Možne so tudi težave z opazovanjem prometa okoli sebe, ukvarjanje z drugimi stvarmi med vožnjo (mogoče mobitel)? A imaš tudi sicer težave s tem, da kaj narediš prepozno?

Samo predvidevam. Popravi me, če se motim.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris So okt 01, 2011 11:49 am

BBoss je napisal/-a:
matayus je napisal/-a:

Dvomim, da so tablice krive, po moje je bolj krivo to, da se ne znaš pravilno postavit kot je označeno.

daj prosim te, ne zagovarjaj takih debilnih kazni, sej pol ni čudno da je tako da je stanje tako kot je..

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So okt 01, 2011 3:30 pm

tadej92 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
matayus je napisal/-a:

daj prosim te, ne zagovarjaj takih debilnih kazni, sej pol ni čudno da je tako da je stanje tako kot je..

Ne podtikaj, ker nisem nikjer napisal, da zagovarjam kazen, katero matayus dobro ve zakaj jo je dobil in verjemi, da ne zaradi MB tablic. In ja v Ljubljani v času konic rata kaos ravno zaradi raznoraznih, po mnenju nekaterih, "majhnih" prekrškov in nedoslednosti - en se postavi, čez črto, drugi sili v zabasano križišče, tretji slalomira levo desno med avtomobili, četrti dela vse drugo samo z vožnjo se ne ukvarja itd itd. In ko vsak tak primakne kamenček v mozaik prometnega neobnašanja se naredi gneča, ki bi drugače bila precej manjša.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov