Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To mar 31, 2009 10:07 pm

Je kdo prebral na 24ur.com, ko je en nemški al avstrijski politik pokasiru kazen, ker ni mel vinjete :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 31, 2009 10:10 pm

• skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To mar 31, 2009 11:05 pm

Ups :oops: :oops: hvala za link. Mi je blo že čudno, da noben tega ni omenil ;)
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr apr 01, 2009 10:19 am

Pero je napisal/-a:xxxl: v Nemčiji so tuneli in AC zastonj za tujce, isto na Švedskem, mislim da še na Nizozemskem, belgiji, itd.

Myster: trenutno imamo pri bajti 3 avte in vsi imajo vinjete. Do ene mere sem še pripravljen plačevat, ampak počasi bo folk nehal plačevat - pomeni da bodo tisti ki bodo plačevali morali dati še več. In zakaj naj bi jaz ki se malo vozim plačeval isto kot nekdo ki moje letne kilometre naredi v enem ali dveh dnevih ????

pač hotu povedat, da se bo kupla ena vinjeta na gospodinstvo pa se bo po potrebi menjavalo ključe (ali pa kr vinjete).sj pr nas mamo 4 avte in vsi majo letne vinjete...:D
sj nasledn let bodo spet spreminjali cenik :D
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr apr 01, 2009 11:05 am

Besni parlamentarec Schneider je po besedah Darsa v pritožbi lagal, saj so ga po podatkih z GPS naprave nadzorniki ustavili osem kilometrov od meje in ne 500 metrov, kot je zatrdil v pritožbi.

škrti šwabi :lol:

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr apr 01, 2009 11:47 am

kolesar je napisal/-a:Besni parlamentarec Schneider je po besedah Darsa v pritožbi lagal, saj so ga po podatkih z GPS naprave nadzorniki ustavili osem kilometrov od meje in ne 500 metrov, kot je zatrdil v pritožbi.

škrti šwabi :lol:

...pač še en politik, k misle da je boga za j**** prjel. Avstrijsko vinjeto stavim, da je imel, tle se bo pa neumnega delal. Plača naj, naj bo za zgled, pa tiho naj bo.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr apr 01, 2009 1:13 pm

Neda se mi brat vseh dobrih 100 strani komentarjev.

Tudi jaz sem danes kupil letno vinjeto, zato da sem se zapeljal po 20km AC ne evm kdaj se bomo spet. Bom pa več hodil v hribe in na morje.

Sicer pa jim ne bo uspelo, da bi dobil za samo 7 dni 15 evrov, tujci se bodo spet priožili.
Prej so se lahko peljali po SLO cele 6 mesece, sedaj pa za 30 evrov niti 15 dni.
Uvedli bodo mesečne za 15 evrov to bi bila realan cena ali 7 dnevna za dobrih 5 evrov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 01, 2009 1:20 pm

10 dnevna 30 eur.....- če pa evropi ni po godu, potem pa takoj spremenit in dat ven 7 dnevno za 35 eurov

P.S letno bi pustil na 55eur :P

PS1. saj celo leto jamrajo, da hočejo "krajše" :lol: sedaj pa imajo, ceno pa bogme ne bodo določali........samo kaj ko so pri nas papki rdečkarski na oblasti, pa samo za svoje riti gledajo že odkar so prišli "gor".......

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr apr 01, 2009 2:14 pm

simply je napisal/-a:Rad bi izvedel dejansko stanje na obali za Vinjete : Če se pripelješ iz Bertokov v Koper in nadaljuješ proti Izoli. Ali lahko greš par metrov na AC ( trenutno je priključek zaprt - dela na cesti ) in potem ob morju do Izole? Ali je potrebno čez "Bolnišnico"?

Ter od Izole do Portoroža - lahko greš po "obvoznici" nad Izolo ali je potrebno skozi Izolo?

Hvala za odgovor?

Uradno ne smeš, saj je v obeh primerih hitra cesta. Tako da moraš čez "bolnico" ter skozi Izolo ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr apr 01, 2009 3:52 pm

Ta Vlačič mi vedno kri popije. Spet se nekaj hvalisi, kako je postavljanje cene za vinjete v SLO pristojnosti. Klinac. Isto je govoril prej glede veljavnosti vinjet in kaj se je zgodilo ..... Tak da šlo bo samo na slabše.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr apr 01, 2009 4:04 pm

men ise zdi pravilen nov zakon, čeprou nasprotujem vinjetam od samega začetka. Vlačič smi zdi veliko bolj sposoben od Žerjava al kaj je že biu uni prej...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe apr 03, 2009 12:44 pm

A seveda... Zato pa je dal Žerjav nalog za razširitev pomurske avtoceste (to sicer jaz ne bi klasificiral kot AC), Vlačič pa je ustavil ta nalog...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Pe apr 03, 2009 1:22 pm

15 evrov za 7 dni je PREVEČ
10 dnevna za 15 evrov bi bilo že OK.
Recimo Petek-Nedelja morje, drugi vikend Bohinj, Bled ali gore.
Od Petka pa do Nedelje pa je 10 dni

OFF: Do 31.01.2010 imam letno samo potem po tem datumu, spet tastare ceste gult. Letna 95 evrov je predraga 55 evrov je OK.

Sicer pa pri vinjetah je tako, da za ene je cool za druge pa sploh ne. za tiste, ki so vsak dan na ac je tudi 100 evrov ugodno za tiste, ko pa 5x na leto pa 15 evrov mal velik potem se že bolj splača kupit letno.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe apr 03, 2009 1:44 pm

glede vinjet so različna mnenja zato bi jast povedal svojega.
osebno se vsak dan peljem po avtocestah in prečkam minimalno 6 cestnin na dan zato se meni nedvomno splača pa če bi bila 300 evrčkov!
moja mala z osebnim avtom tudi prečka dve cestnini na dan pa se nama vseeno splača!
prosim to je moje mnenje razumem pa tiste ki ac ne uporabljajo pogosto da jim je cena prevelika! meni se vsekakor pošteno obrestuje!
lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 03, 2009 1:51 pm

abcabc je napisal/-a:15 evrov za 7 dni je PREVEČ
10 dnevna za 15 evrov bi bilo že OK.
Recimo Petek-Nedelja morje, drugi vikend Bohinj, Bled ali gore.
Od Petka pa do Nedelje pa je 10 dni

OFF: Do 31.01.2010 imam letno samo potem po tem datumu, spet tastare ceste gult. Letna 95 evrov je predraga 55 evrov je OK.

Sicer pa pri vinjetah je tako, da za ene je cool za druge pa sploh ne. za tiste, ki so vsak dan na ac je tudi 100 evrov ugodno za tiste, ko pa 5x na leto pa 15 evrov mal velik potem se že bolj splača kupit letno.

Se strinjam. Za nekatere, ki gremo ene parkrat na leto (enakomerno razporejeno) po AC, je 95 € preveč. Da bi pa tedensko kupoval, je pa še več.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So apr 04, 2009 12:23 am

Shebo je napisal/-a:A seveda... Zato pa je dal Žerjav nalog za razširitev pomurske avtoceste (to sicer jaz ne bi klasificiral kot AC), Vlačič pa je ustavil ta nalog...
od kod pa naj denar vzamejo za to? sej pa so cene vinjete vzdignali zato, da bojo lahko sploh kredite plačevali.
LP Rok

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So apr 04, 2009 12:37 am

jst sm ponesrec kupu vinjeto letno, ker sem mislil da je novemu avtu potekla, a mi se pol leta velja.

ce koga zanima mu prodam letno za 50€ imam racun.
Slika

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To apr 07, 2009 3:16 pm

sej je Vlačič že na začetku reku da je uvedba vinjet neumna in ne bo prinesla dovolj denarja v blagajno... se popolnoma strinjam.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver To apr 07, 2009 4:56 pm

Moje mnenje je, da kdor ne rabi letne vinjete, tudi avta ne rabi.

Uporabniški avatar
mahlonc
Nov uporabnik

Napisal/-a mahlonc To apr 07, 2009 5:50 pm

sundaydriver je napisal/-a:Moje mnenje je, da kdor ne rabi letne vinjete, tudi avta ne rabi.

Ti pa si en šalabajzer :evil:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov