Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a SuperVeloce Pe nov 04, 2011 3:50 pm

Tako je, po klancu navzdol (v obe smeri) je priporočena tabla 100km/h. Na enem klancu je celo radar. Tista priporočena hitrost je sicer rahla bedarija, po drugi strani pa po klancu navzdol proti celju ni odstavnega pasu (če me spomin ne vara) in glede na to kako "pametno" se pri nas postavljajo omejitve, se čudim da niso kar omejitve postavili...

Jaz sem mnenja, da je omejitev 100km/h pri nekaterih predorih kar smiselna, tudi sam ne vozim skoraj nikoli po števcu več kot 110km/h, kar znese po garminu tam okoli 100. Zakaj? Zaradi voznega pasu, ki je v takšnem stanju, da je kar nemogoče verjeti! Vprašajte tujce, vsakega ki sem ga tu peljal (izmenjava študentov v MB laufa :D ), se je neizmerno čudil, kako se lahko dovoli takšno površno flikanje ceste v predoru, ki bi sam po sebi moral biti zasnovan in vzdrževan z veliko varnosti v mislih. Vsaj za predore Celje -> Maribor velja to!
when in doubt, flat out

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Pe nov 04, 2011 4:58 pm

100km/h čez predor je dobro. Naj jim bo. (80 je pa druga stvar). Ali pa delo, ki sedaj poteka na dolenki. Dela se opravljajo na travniku zraven AC omejitev pa 80km/h. Znaki postavljeni čist do črte voznega pasa. Brez občutka.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe nov 04, 2011 5:39 pm

danes v crnem kalu. mu je manjkal en del prikolice, samo z jermeni zvezano skupaj, pa se pod enim cudnim kotom mu je vse skupaj stalo :shock:
Priponke
329601_159421527487286_100002583187390_263387_1897514197_o.jpg
turbo inside

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe nov 04, 2011 9:18 pm

js pa mislu da je tista modra tabla kot omejitev 1000km/h, kot za hitre ceste :D, se vidi da je že dolg odkar sem bil v aš :mrgreen:
no od zdj naprej se ne bom cincal mal čez 100 ali 110, bo kr vedn 125km/h po števcu :D

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe nov 04, 2011 11:02 pm

Ravno zato bi bil cajt, da nehajo polnit drzavno malho in se raje posvetijo varnosti na cestah. Prvi korak, vsakih 5 let izpit CPP, magari zastonj! Ali bolje, samo ce pades ga placas...
when in doubt, flat out

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus So nov 05, 2011 9:25 am

Te modre table so za priporočeno hitrost. Meni je totalna glupost, table za priporočeno hitrost na avtocestah.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So nov 05, 2011 12:40 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Ravno zato bi bil cajt, da nehajo polnit drzavno malho in se raje posvetijo varnosti na cestah. Prvi korak, vsakih 5 let izpit CPP, magari zastonj! Ali bolje, samo ce pades ga placas...

Takoj podpišem

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So nov 05, 2011 3:50 pm

sebaveh je napisal/-a:Največja bedarija pa je ta, da so omejitev 100 dali tudi pri obeh tunelih v Malečniku in Vodole. Dolga pa sta 185 in 225 metrov, ter ravna! Pregledna da bolj ne bi mogla biti, ampak neeee, naši brihtneži morajo dati 100 tablo tam. :roll:

Tebi se zdi bedarija. Ma menim, da se je tam že veliko ljudi ulovilo in to za državo ni bedarija. Pa verjamem, da niso pri 140 nobenega ogrožali. So pa nakazali nekaj denarja nekam. To pa šteje v naši državi. Jebeš varnost. Tudi sam nisem vozil 130, je bilo nekolikan več. Če bi bila 400m za mano provida in vse snemala, pa veste kakšen bi bil članek. Kot je naslov filma, ogrožal pol evrope.

pinny je napisal/-a:k je blo ravno govora o omejitvi 100km/h in tunelih, mi zna kdo povedat, zakaj je omejitev 100km/h ko prideš že it iz tunela še nekaj časa naprej? Gledam to v smeri mb ko se vozim, pa je že kar nekaj časa ta mejitev, samo skozi ni to, nekej mesecev, tista modra tabla z 100-tico stoji, iz obeh tunelov k prideš ven

Hja....več možnosti za postavit kangojčka. Sej veš, kako se naša država trudi, da bi spravila norce s cest.

SuperVeloce je napisal/-a:Ravno zato bi bil cajt, da nehajo polnit drzavno malho in se raje posvetijo varnosti na cestah. Prvi korak, vsakih 5 let izpit CPP, magari zastonj! Ali bolje, samo ce pades ga placas...

Nažalost ne gre. Je še vedno preveč ovc, kateri ploskajo tejle "varnost". Če bi se šli pa dejansko varnost, bi pa država izgubljala denar, ne pa pridobivala s temi omejitvami in postavljenimi kangoji na mestih, kateri nimajo ama popolnoam nobene veze z varnostjo, ampak jebanjem ljudi v glavo. Že tale predlog "Ali bolje, samo če padeš ga plačaš" pade takoj v vodo. S tem nebi nič zaslužili oz. zaslužek bi bil minimalen. Moja žena je naredila izpit in sedaj, da ji ga bojo podaljšali, mora opraviti neki terčaj na Vranskem. Mislem looooooooooool. Ja no, če se pa že gre državi, da bo ona varno vozila pa nej ga časti. OOOOOO jok brate. Vse bomo mi plačali, kar bomo naredili za varnost v sloveniji. Že komaj čakam tale dan. Z veseljem bom šel z njo in da povem teoretikom, da ne vejo kaj je to praksa, kar sem pa videl ob mojem prvem obisku.

S tem, da je imela tudi vožnjo odličnosti, ki pa sedaj kar naenkrt ni več potrebna. Hm....a to bojo sedaj slabši vozniki, ker nimajo več vožnje odličnosti. Ona je ravno ulovila tole, a ji bo država sedaj denar vrnila. Ja itak, z obrestmi. :lol: Ne štekam, kako lahko sploh še kdo verjame tem nebulozam, katere se ustanavljajo samo zato, da se pobira od uporabnikov denar. Da pa gre tole za varnost, je pa eno samo metanje peska v oči. Ma zgleda, da je tako fin pesek, da ovca vse verjame.
SlikaSlika

Jakob12
Nov uporabnik

Agresiven voznik!

Napisal/-a Jakob12 Če nov 10, 2011 3:42 pm

Danes se peljem proti Celju. Priblližujem se križišču, kjer že par voznikov čaka pri rdeči luči.
Obstojim in čakam. Nakar voznik za mano prične trobiti in nekaj mahati z rokami. Malo ga pogledam čudno ampak ok, vendar ta voznik ne odneha, začne se nekaj dreti, češ zakaj mu nisem omogočil, in se pomaknil z svojim vozilom malo naprej, da bi on lahko zapeljal na pas za levo zavijanje.
Jaz se nisem mogel pomakniti, ker je voznica pred mano tako čudna lezla z svojim vozilom nazaj, zrinat je pa tud nemorem!
Na semaforju se prižge zelena luč in sem speljal. Ta voznik pa si zapiše mojo reg. Tablico in se dere da me bo prijavil na policijo.

Zanima me, ali res lahko on nekaj prijavi na Policiji in si izmišljuje stvari, čeprav nisem popolnoma nič kriv?

Narisal sem tudi skico, kakšna je bila situacija.

Lp
Priponke
23.jpg
Rdeče vozilo je moje, modro vozilo je vozilo agresivnega voznika.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Re: Agresiven voznik!

Napisal/-a DragonForce Če nov 10, 2011 3:44 pm

Nima ti kaj, ker mislim da ga nisi ravno kako ogrožal.

Ni pa nikoli fajn imeti posla s takimi norci, to ti pa priznam.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Če nov 10, 2011 3:45 pm

Ne, nič ti ne more. Pač k****n.

Je pa druga stvar, ki mene moti in sicer, da vozniki puščajo preveč prostora med samimi vozili in so tako kolone veliko daljše, kar je pa res moteče.

Glej boli te đekson, nič ti ne more v glavnem.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če nov 10, 2011 3:47 pm

Mojega znanca je nekdo prijavil, ker je nekoga prehitel čez polno črto. Znanec je sicer to res storil. Tako da nikoli neveš, lahko da te je, lahko pa te je samo ustrahoval. So pa znanca potem po nekaj kilometrih policisti tudi ustavili, ga popisali in rekli da bodo preverili. Če je dobil kazen ne vem, bi moral vprašat.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Če nov 10, 2011 3:48 pm

Nevem kaj bi bil ti kriv, čisto vredu je blo tak kot je blo, je pač mogo počakat. Ven bi stopo pa mu dal ene 2 okol kepe, al pa poklical policijo zaradi b***** na cesti. V takem primeru se je najboljše samo nasmejat, ker ko vidiš kaki bedaki so na cesti.. brez veze se sploh sekirat za to in potem še o tem razmišljat :)

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Če nov 10, 2011 3:49 pm

Gosic je napisal/-a:Mojega znanca je nekdo prijavil, ker je nekoga prehitel čez polno črto. Znanec je sicer to res storil. Tako da nikoli neveš, lahko da te je, lahko pa te je samo ustrahoval. So pa znanca potem po nekaj kilometrih policisti tudi ustavili, ga popisali in rekli da bodo preverili. Če je dobil kazen ne vem, bi moral vprašat.

To me spominja na srednji vek in zažiganje čarovnic, na tak način te lahko vsak prijavi za kar koli. Ga nekje izsiliš pa pokliče policijo in se zlaže kaj hujšega.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 10, 2011 3:50 pm

Jakob12 je napisal/-a:Danes se peljem proti Celju. Priblližujem se križišču, kjer že par voznikov čaka pri rdeči luči.
Obstojim in čakam. Nakar voznik za mano prične trobiti in nekaj mahati z rokami. Malo ga pogledam čudno ampak ok, vendar ta voznik ne odneha, začne se nekaj dreti, češ zakaj mu nisem omogočil, in se pomaknil z svojim vozilom malo naprej, da bi on lahko zapeljal na pas za levo zavijanje.

odprl bi vrata in izstopil ven, ter ga vprašal kaj bi rad.....lahko pa bi tudi s sprednej strani poslikal oba avta in bi se videlo, da se nisi imel kako drugače postavit, kakor si se

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 10, 2011 3:54 pm

Gosic je napisal/-a:Mojega znanca je nekdo prijavil, ker je nekoga prehitel čez polno črto. Znanec je sicer to res storil. Tako da nikoli neveš, lahko da te je, lahko pa te je samo ustrahoval. So pa znanca potem po nekaj kilometrih policisti tudi ustavili, ga popisali in rekli da bodo preverili. Če je dobil kazen ne vem, bi moral vprašat.

Jaja seveda, kaj pa če jaz pokličem da ti delaš burnout sredi maribora ?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če nov 10, 2011 3:56 pm

Brez heca. Še videl sem na facebooku, ko je napisal ;) Je pa res butasto. Obstaja pa tudi anonimna številka za prijave ;)

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Če nov 10, 2011 3:58 pm

Tista anonimna prijava ni tako anonimna, kot si mislite ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če nov 10, 2011 3:59 pm

@Jakob12:
Ne se sekirat zarad enga idiota. Dejstvo je, da je čedalje več naroda zadnje cajte prfuknjenga. Ne samo v prometu...tudi nasplošno.
Nej prjavi...nič ti ne bojo mogli...oni bik zarukani pa tut ne..
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Jakob12
Nov uporabnik

Napisal/-a Jakob12 Če nov 10, 2011 4:04 pm

Dejstvo je to, da tudi če bi jaz "zrinil" avte pred seboj naprej, da bi lahko temu vozniku omogočil prehod na lev pas. Nebi on imel nič od tega, tako ali tako bi moral čakati pred rdečo lučjo kot jaz.

Mislim človek ima že tako dovolj skrbi. Paziš da ne prekoračiš dovoljene hitrosti, ker so kazni res visoke. Potem se pa najde tak agresiven voznik, ki za moje pojme nima vsega poštimanega v glavi in ti nekaj grozi z prijavo na policijo. itd.

Takole pomislim, kaj če bi se meni v križišču pokvaril avto v trenutku, ko bi bil ta voznik za mano? :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov