-moj (oziroma hčerin) je celo MPI

-v Italiji je ogromen procent avtomobilov predelanih na plin,če se njim splača,se verjetno tudi nam

eentox je napisal/-a:od prihranka moraš odšteti še servis plinskega sistema
LaMike je napisal/-a:Pa še to, včeraj sem prevozil z Corso točno 55km, poraba na teh 55km je bila 6,6l/100km. Torej je v povprečju 0,5l večja, kot je bila na bencin. Merjeno z diagnostično napravo.
spaceair je napisal/-a:LaMike je napisal/-a:Pa še to, včeraj sem prevozil z Corso točno 55km, poraba na teh 55km je bila 6,6l/100km. Torej je v povprečju 0,5l večja, kot je bila na bencin. Merjeno z diagnostično napravo.
TOYOTA je napisal/-a:no sam sem še vedno v dilemi, ker naredim ogromno km...
na dan naredim 150 km, sicer večina avtoceste, tako da mi kuri okoli 11l/100km = 23.5 eur/dan, če bi pokuril 15 % več (plin), je to 18,9 kg plina = 15,12 eur/dan, se pravi je skoraj 9 eur razlike , kar je pa ogromno, ampak predelava je cca. 2000 eur + večja poraba še zaradi 90 kg bombe v prtljažniku..bi to dobil notri v cca. 220 dneh( recimo 1 leto ), če bi vozil kot po jajcih...aja pa še do 1 l bencina na 100 km za hlajenje, če je potrebno...zato sem si rekel, da prodam yarisa, dam ta 2 jurja zraven in kupim dizla s porabo 7 do 8/100km = 14,3 eur/dan......za cel mesec me potem pride ( 25 dni sem računal): 587 eur bencin
387 plin
357,5 diesel...
...samo službene vožnje , večinoma AC do cca. 150 km/h... brez servisov plinske instalacije...stroški vzdrževanja vozila so pa približno enaki in niso pogojeni z plinsko instalacijo
valvoline je napisal/-a:Tdi ne rabi 6000rpm ker že pri 2500 obratov trga bolj k bencinc na 2x več rpm. Sej nihče ni nobenmu fovš,debata pač.![]()
Bomo pa vidl kak doug bo plin zdržal z trenutno ceni 75-80c. Enkrat je že bila situacija k je plin biv 70c bencin pa manj k 1e,po trenutnih cenah in če upoštevamo da avto porabi za 15-20% več plina k benza ni glih neke računice. Jaz bom raje tiho in se lepo pelu naprej za 5.5e na 100km,dokler ne predelam makino na bio program in upam na energetsko neodvisnost.
pinny je napisal/-a:valvoline ..... te dni so verjetno na trojanah proizvedli veliko več olja kot ostale dni![]()
valvoline je napisal/-a:Ekološko gor dol,pomembno je kolk E na 100km,noben ne gre avta predelat na plin zarad ekologije.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov