Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a SuperVeloce Pe nov 11, 2011 1:29 pm

dask: Da je cesta, kamor zavijaš, zabita totalno... bi tudi lahko vsak opazil in ocenil pravočasno, ampak je očitno to pretežko. To ne opravičuje, da se ljudje ne morajo pomakniti v križišče, kadar je cesta prosta...
Se redno dogaja tudi, da ljudje peljejo naravnost čez križišče, naprej pa promet stoji... seveda jih nekaj ostane v križišču, pa še "varnostno" razdaljo držijo :lol:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe nov 11, 2011 1:57 pm

Če je ena/več smeri v križišču zabasanih, pač ne rineš tja za vsako ceno, ampak zaviješ tja, kjer boš prišel skozi križišče ali mirno čakaš pred zebro. Če je pa še v ostalih smereh zastoj, pa itak pomeni, da je kompletno območje v prometnem zamašku in šoku. Ampak folk še kar rine. Dan za dnem.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe nov 11, 2011 4:46 pm

Se ne razumemo. Na šmartinski se prižge zelena puščica, ko se prižge rdeča luč za naravnost. Križišče zabijejo tisti, ki vožnjo nadaljujejo pa Šmartinski. Če bi tak, navkljub zeleni, ustavil za črto pred semaforjem, bi drugi lahko zavijali.

@Energetik; tudi midva se ne razumeva. Bom pisal prvoosebno: zapeljen, kot prvi, v globino križišča. Vozilo za menoj pa zapelje v "globino" križišča tako, da je med mojim in tistim vozilom luknja za dva avtomobila. Potem pa rinejo v rdečo...

Ne zablokirajo pa križišča tisti, ki zavijajo, ampak tisti, ki vozijo naravnost.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe nov 11, 2011 5:48 pm

Delno OFF:

Ste ugotovili, da ima recimo semafor na Tržaški, ko zavijaš levo na Jadransko, zelo nenavaden način delovanja, pa ni edini. Razvrstiš se na pas za levo, na semaforju sveti zelena luč, posveti rumena, posveti rdeča in šele za tem se prižge zelena puščica za levo! Torej nekdo, ki tega ne ve, se (čisto pravilno?) ustavi in ker ne pričakuje v tako kratkem času (spet?) zelene, ni pozoren na zeleno puščico. Če mu na kratko potrobiš je ali prepozno ali pa gre čez namesto parih avtov samo eden. Drugi problem je, da si med tisto pavzo lahko dobesedno v prekršku, čeprav dejansko ravnaš pravilno, ker za nekaj trenutkov med zelenimi sveti rdeča. Vglavnem... WTF je smisel tega?!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe nov 11, 2011 7:11 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Delno OFF:

Ste ugotovili, da ima recimo semafor na Tržaški, ko zavijaš levo na Jadransko, zelo nenavaden način delovanja, pa ni edini. Razvrstiš se na pas za levo, na semaforju sveti zelena luč, posveti rumena, posveti rdeča in šele za tem se prižge zelena puščica za levo! Torej nekdo, ki tega ne ve, se (čisto pravilno?) ustavi in ker ne pričakuje v tako kratkem času (spet?) zelene, ni pozoren na zeleno puščico. Če mu na kratko potrobiš je ali prepozno ali pa gre čez namesto parih avtov samo eden. Drugi problem je, da si med tisto pavzo lahko dobesedno v prekršku, čeprav dejansko ravnaš pravilno, ker za nekaj trenutkov med zelenimi sveti rdeča. Vglavnem... WTF je smisel tega?!

To se dogaja na veliko semaforjih.
Jaz ponavadi tam, kjer poznam in vem, da se bo po rdeči prižgala zelena puščica za levo/desno (recimo tale na Tržaški o katerem govoriš) kar speljem naprej že tisto sekundo ko še gori rdeča (preden se prižge zelena puščica). Na tak način nas pride kar nekaj avtov skozi semafor namesto eden ali dva ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe nov 11, 2011 7:38 pm

Saj jaz tudi speljem, ampak ne ve vsak za to "foro" in potem brezveze stojiš za njim. Najbolj debilno je pa to, da si dejansko v prekršku!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Sash!
Nov uporabnik

Napisal/-a Sash! So nov 12, 2011 1:05 pm

Na Trzinski obvoznici v smeri proti Trzinu na križišču Šlandrova/Brnčičeva, če zavijaš levo na Šlandrovo, se včasih ko pride semafor na rdečo, zelena puščica prižge včasih pa ne. In tam res ne moreš vedeti za to "foro". :mrgreen:

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So nov 12, 2011 10:10 pm

~toMmy~ je napisal/-a:@zajbel: Če ne vidiš očitne razlike med tema dvema situacijama (če je prva potekala tako, kot sem že takrat napisal), potem si pač ozkogleden. A tebe moti samo to, da gre nekdo mimo tebe po desni, nima veze kakšno nevarnost (če sploh) povzroča? :D

Zakaj ti grejo moje izkušnje tako zelo v nos? Nisem jih pisal kot pametovanje, ampak pač kot razlago, na podlagi česa izražam svoje mnenje. Na to reagiraš, kot da si eden tistih, ki potrebujejo škatlico Persena, če so primorani vozit kam izven svojih ustaljenih poti (služba, trgovina ipd.), hkrati so pa "najglasnejši", ko pride do debate o vožnji. Brez zamere, ampak točno takšen vtis daješ, kot nekaj osebkov, ki jih poznam. Kakšne so tvoje izkušnje, da ti je to tak trn v peti? Prosim razloži, da vem, s kom sploh debatiram.

ON:
Mrtvi kot je res zahrbtna zadeva. Ponavadi res "pretiravam" z gledanjem v špeglje in obračanjem glave, vem kje se vsak avto nahaja, pa sem ravno zadnjič tukaj opisal situacijo, ko za trenutek nisem bil pozoren in sem skoraj nekoga grdo izsilil. :?

Izkušnje me ne motijo ampak sem vesel, če so ljudje izkušeni. Ampak ne vem zakaj teh izkušenj ne uporabljaš, ko odgovarjaš meni. Ker kaj bistveno več kot to, da sem ozkogleden in zarukan mi nisi uspel napisat. In še vedno ni odgovorov na vprašanja iz mojega prejšnjega prispevka.

SvizecS
Nov uporabnik

Napisal/-a SvizecS Ne nov 13, 2011 7:46 pm

peroRS je napisal/-a:To se dogaja na veliko semaforjih.
Jaz ponavadi tam, kjer poznam in vem, da se bo po rdeči prižgala zelena puščica za levo/desno (recimo tale na Tržaški o katerem govoriš) kar speljem naprej že tisto sekundo ko še gori rdeča (preden se prižge zelena puščica). Na tak način nas pride kar nekaj avtov skozi semafor namesto eden ali dva ;)

S tem se strinjam. Je pa problem, ko prvič zavijaš v takem križišču in ne poznaš "fore". Pri rumeni luči začenš bremzat in se ob rdeči ustaviš pri tem pa skoraj fašeš kakšnega idio** v rit, ki ti potem še veselo trobi. :roll:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne nov 13, 2011 8:26 pm

Najhujši semafor pa je v Mariboru, mislim da na tržaški cesti. Semafor je izključno samo za pešce. In ko se vračaš proti domu, recimo ob cca 1.00 zjutraj ,se moraš tam ustaviti in čakati. Čez semafor seveda ob tistih urah ne gre nobena duša, mogoče nevidne sile. Medtem ko ti čakaš, in se prižge rdeča luč tudi za pešce, imajo nevidne sile še vedno možnost premika čez cesto, kajti ene 15 sekund, goriti obe rdeči. Vsekakor je to dobro za mešanje zraka in opazovanje okolice. Čez dan je situacija čisto ista. Če gre čez 5 ljudi, ampak tistih 15 sekund imajo prednost nevidne sile.

Ko pa gledam Discovery, pa govorijo kako imajo po ZDA razne senzorje(talne), ki računajo gostoto prometa in čim hitreje razvrščajo promet.

Pri nas pa mešamo zrak.

BlackT
Novinec

Napisal/-a BlackT Ne nov 13, 2011 8:29 pm

Kakšne nevidne sile? Normalno, da morata biti hkrati obe rdeči, da v tem času pešci izpraznijo prehod. Si ti mogoče v trenutku čez cesto oz. kaj narediš, če se ti med prečkanje prižge rdeča? Da bi v tem trenutku imeli avtomobili zeleno bi nastal masaker :)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne nov 13, 2011 9:37 pm

Rdeča za pesce in voznike!

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Ne nov 13, 2011 11:29 pm

Gosic je napisal/-a:Rdeča za pesce in voznike!

Nisi razumel prejšnega posta, čist logično je da gori Rdeča nekaj časa za Avte in Pešce, ker pešci nimajo oranžne luči in če ti stopiš na prehod ravno v trenutku ko se iz zelene prešalta na rdečo, nisi v prekršku, še vedno pa si na cesti... kak bi bilo če bi se potem takoj prižgala zelena za avte? Tak kot je blo napisano Masaker :D
...::: www.CST-TEAM.net :::...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po nov 14, 2011 9:30 am

Gosic pa dobro. Se ustaviš in počakaš tisto minuto. Te ne bo manj.
Bolj je problem zjutraj ko iz pobreške ceste hočeš pridit na glavni most ... nikamor se ne premika in to ravno zaradi peščev. Pa dobro, to je sedaj že drug problem :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po nov 14, 2011 11:20 pm

Sezona meglenkarjev se je začela.. nisem nasilen sam ob celmu dnevu prbijanja tistih rdečih močnih luči v glavo sem dobil take čudne pribliske, da bi najraj spulu tisto luč in jo zatlaču telebanu direkt v rektum pa naj tam notri osvetljuje po mili volji.

Vidljivost 500m in več avti pa kot božične jelke, pol pa k zavira splo ne vidiš razlike, ker so bremzne luči šibkejše od kurrčevih meglenk. Najhujš pri vsem tem pa je da taki telebani mislijo kako varni vozniki so in da smo vsi ostali pač idioti.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To nov 15, 2011 12:30 am

:( počakaj, da se začne kaos na cesti zaradi snega, šele takrat boš živce zgubljal, ko se boš po mraku moral po prehitovalnem pasu vleči kot megla. Seveda megle od nikoder, ti pa zjutraj okulistu napol slep od meglenke tistega pred teboj :D ... seveda če boš blendal, bo mislil da se mora umakniti, ampak tega zaradi kolesnic ne bo upal, ma kaki da bi mu potegnalo ugasniti meglenko...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To nov 15, 2011 9:09 am

BBoss je napisal/-a:Sezona meglenkarjev se je začela.. nisem nasilen sam ob celmu dnevu prbijanja tistih rdečih močnih luči v glavo sem dobil take čudne pribliske, da bi najraj spulu tisto luč in jo zatlaču telebanu direkt v rektum pa naj tam notri osvetljuje po mili volji.

Vidljivost 500m in več avti pa kot božične jelke, pol pa k zavira splo ne vidiš razlike, ker so bremzne luči šibkejše od kurrčevih meglenk. Najhujš pri vsem tem pa je da taki telebani mislijo kako varni vozniki so in da smo vsi ostali pač idioti.

Jaz sem načeloma za volanom vedno miren, ampak meglenke pa tudi mene spravijo na obrate. Voziš za nekom po avtocesti (na primerni varnsotni razdalji) in ob prvem pojavu rahle meglice, prižge zadnjo meglenko :huh: To so ljudje, ki nimajo pojma kaj počnejo na cesti in kaj se okrog njih dogaja. Se mi pa zdi, da to najrajši počnejo kakšna previdna dekleta - max 110 km/h, sedež čisto naprej, obe roki na volanu, oči pa strogo na cesti, bognedaj pogledat kam drugam.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To nov 15, 2011 9:12 am

Gosic je napisal/-a:Najhujši semafor pa je v Mariboru, mislim da na tržaški cesti. Semafor je izključno samo za pešce.

tisto je se titova, tam pri zoharju (pa potem preide v trzasko)
recimo, da je pretezno za pesce (podnevi)...drugace pa za umirjanje prometa (ponoci)...je bilo tam kar nekaj nesrec zaradi hitrosti (ene 15 let nazaj ni dosti manjkalo, pa bi tocno na tistem kandelabru, kjer je semafor obesen, za vedno ostali 3 kolegi :x )
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To nov 15, 2011 11:32 am

Gosic je napisal/-a:Ko pa gledam Discovery, pa govorijo kako imajo po ZDA razne senzorje(talne), ki računajo gostoto prometa in čim hitreje razvrščajo promet.

Pri nas pa mešamo zrak.

In to deluje prekleto dobro. Ko sem se vozil v službo sem vedno šel na isto križišče, da sem prišel na Interstate. No, ko sem se peljal 30x mimo se mi je zdelo čudno. 31-tič sem si pa sam pri sebi rekel, kako se bojo odprli semaforji in točno tako je bilo. Nikoli več se nisem zmotil. Če pride v križišče recimo 5-10 avtov iz vseh smeri, semafor lepo naredi tako, da je čimbolj hitro in pretočno. Čisti zakon. Tam sem res užival. Da ne govorim o desnem pravilu, to je šele zmaga. Nobenega čakanja v 3pm za brezveze. :roll: Da me pri tem opravilu dobi slovenska policija, bom direkt za v naš zeleni hotel, samo normalen človek z logičnim razmišljanjem, ne. Zakaj? KER NI PO ZAKONU, pa nima z varnostno NOBENE veze. Lupjo, pa enim enostvno ne potegne. Še zagovarjajo jih. Tisti, ki pa odstopamo od povprečja, smo jim pa velika nevarnost in take je treba odstrant, da ne bojo ovce začele razmišljati s svojo glavo.

Res je, prihaja čas meglenk. Zakaj je tako je meni jasno. Samo slovenski hlapci morjo še pogruntat tole. Ma bo raja nad njimi že poskrbela, da ne bojo. Dobi preveč cvenka od njih.

Škoda, da sem zajebal in pobrisal en direktorji na disku, misleč da brišem datoteke. Pač se je mudilo in sem bil furjast. Bemti sem jezen. No pa sej ne bo treba veliko, pa se bojo nabral novi podvigi. Bi vam pokazal kam sta se skrila v grmovje s škodo. Ma za posrat. :? Najbrž je bilo v vasi Godešič. Kako sta imela lepo luknjo skozi tisto grmovje. Res, vsaka jima čast. Pa nobeden ni blendal. Očitno jih kontra vozeči tudi niso opazili, ker sta jima bila pa za hišo. Perfect spot, da se cola ljudstvo, varnost pa j*** ga. Sej to, da sem 2 uri nazaj imel dva pred sabo, katera najbrž nista bila sama v avtu, nima veze.

In koliko je izpitov je šlo? So odstranili sedaj vse norce, divjake, bedake, pijance, drogeraše, you name it, iz cest. Se sedaj lahko končno veselim sproščene vožnje po lepi ovinkasti cesti Keltike? Itak da ne. Očitno se jim je eden izmuznil.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/smr ... elsah.html

Evo, sedaj sem pa varen. Ta je bil še tisti zadnji.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To nov 15, 2011 11:55 am

X-Hair je napisal/-a:In to deluje prekleto dobro. Ko sem se vozil v službo sem vedno šel na isto križišče, da sem prišel na Interstate. No, ko sem se peljal 30x mimo se mi je zdelo čudno. 31-tič sem si pa sam pri sebi rekel, kako se bojo odprli semaforji in točno tako je bilo. Nikoli več se nisem zmotil. Če pride v križišče recimo 5-10 avtov iz vseh smeri, semafor lepo naredi tako, da je čimbolj hitro in pretočno. Čisti zakon. Tam sem res užival. Da ne govorim o desnem pravilu, to je šele zmaga. Nobenega čakanja v 3pm za brezveze. :roll: Da me pri tem opravilu dobi slovenska policija, bom direkt za v naš zeleni hotel, samo normalen človek z logičnim razmišljanjem, ne. Zakaj? KER NI PO ZAKONU, pa nima z varnostno NOBENE veze. Lupjo, pa enim enostvno ne potegne. Še zagovarjajo jih. Tisti, ki pa odstopamo od povprečja, smo jim pa velika nevarnost in take je treba odstrant, da ne bojo ovce začele razmišljati s svojo glavo.

Čeprav le dvakrat po nekaj mesecev, je tudi mene ta sistem navdušil. Promet res poteka sanjsko lepo.
Da ne govorim o obnašanju na cesti... Ne samo v zda, tudi v večini eu držav (vsaj zahodnoevropskih) je vožnja
neprimerno manj stresna kot pri nas.
Zadnje pol leta sem precej manj na cesti kot nekoč. Vsakič ko sem v večjih mestih pa opažam, da je vozniška
kultura praktično z vsakim dnem slabša...Opazno.
Res da imamo precej butastih zakonov in pravil ter da so ceste v večini poddimenzionirane, pa vendar... Slovenska
nestrpost in gladko ignoriranje vseh soudeleženvev v prometu pa vso zadevo poslabšata še za nekajkrat...

@X-hair: pravilo, da ob rdeči lahko greš desno, če je prosto pa res zmaga:)
Lep dan!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov