Se redno dogaja tudi, da ljudje peljejo naravnost čez križišče, naprej pa promet stoji... seveda jih nekaj ostane v križišču, pa še "varnostno" razdaljo držijo

~toMmy~ je napisal/-a:Delno OFF:
Ste ugotovili, da ima recimo semafor na Tržaški, ko zavijaš levo na Jadransko, zelo nenavaden način delovanja, pa ni edini. Razvrstiš se na pas za levo, na semaforju sveti zelena luč, posveti rumena, posveti rdeča in šele za tem se prižge zelena puščica za levo! Torej nekdo, ki tega ne ve, se (čisto pravilno?) ustavi in ker ne pričakuje v tako kratkem času (spet?) zelene, ni pozoren na zeleno puščico. Če mu na kratko potrobiš je ali prepozno ali pa gre čez namesto parih avtov samo eden. Drugi problem je, da si med tisto pavzo lahko dobesedno v prekršku, čeprav dejansko ravnaš pravilno, ker za nekaj trenutkov med zelenimi sveti rdeča. Vglavnem... WTF je smisel tega?!
~toMmy~ je napisal/-a:@zajbel: Če ne vidiš očitne razlike med tema dvema situacijama (če je prva potekala tako, kot sem že takrat napisal), potem si pač ozkogleden. A tebe moti samo to, da gre nekdo mimo tebe po desni, nima veze kakšno nevarnost (če sploh) povzroča?![]()
Zakaj ti grejo moje izkušnje tako zelo v nos? Nisem jih pisal kot pametovanje, ampak pač kot razlago, na podlagi česa izražam svoje mnenje. Na to reagiraš, kot da si eden tistih, ki potrebujejo škatlico Persena, če so primorani vozit kam izven svojih ustaljenih poti (služba, trgovina ipd.), hkrati so pa "najglasnejši", ko pride do debate o vožnji. Brez zamere, ampak točno takšen vtis daješ, kot nekaj osebkov, ki jih poznam. Kakšne so tvoje izkušnje, da ti je to tak trn v peti? Prosim razloži, da vem, s kom sploh debatiram.
ON:
Mrtvi kot je res zahrbtna zadeva. Ponavadi res "pretiravam" z gledanjem v špeglje in obračanjem glave, vem kje se vsak avto nahaja, pa sem ravno zadnjič tukaj opisal situacijo, ko za trenutek nisem bil pozoren in sem skoraj nekoga grdo izsilil.
peroRS je napisal/-a:To se dogaja na veliko semaforjih.
Jaz ponavadi tam, kjer poznam in vem, da se bo po rdeči prižgala zelena puščica za levo/desno (recimo tale na Tržaški o katerem govoriš) kar speljem naprej že tisto sekundo ko še gori rdeča (preden se prižge zelena puščica). Na tak način nas pride kar nekaj avtov skozi semafor namesto eden ali dva
Gosic je napisal/-a:Rdeča za pesce in voznike!
BBoss je napisal/-a:Sezona meglenkarjev se je začela.. nisem nasilen sam ob celmu dnevu prbijanja tistih rdečih močnih luči v glavo sem dobil take čudne pribliske, da bi najraj spulu tisto luč in jo zatlaču telebanu direkt v rektum pa naj tam notri osvetljuje po mili volji.
Vidljivost 500m in več avti pa kot božične jelke, pol pa k zavira splo ne vidiš razlike, ker so bremzne luči šibkejše od kurrčevih meglenk. Najhujš pri vsem tem pa je da taki telebani mislijo kako varni vozniki so in da smo vsi ostali pač idioti.
Gosic je napisal/-a:Najhujši semafor pa je v Mariboru, mislim da na tržaški cesti. Semafor je izključno samo za pešce.
Gosic je napisal/-a:Ko pa gledam Discovery, pa govorijo kako imajo po ZDA razne senzorje(talne), ki računajo gostoto prometa in čim hitreje razvrščajo promet.
Pri nas pa mešamo zrak.
X-Hair je napisal/-a:In to deluje prekleto dobro. Ko sem se vozil v službo sem vedno šel na isto križišče, da sem prišel na Interstate. No, ko sem se peljal 30x mimo se mi je zdelo čudno. 31-tič sem si pa sam pri sebi rekel, kako se bojo odprli semaforji in točno tako je bilo. Nikoli več se nisem zmotil. Če pride v križišče recimo 5-10 avtov iz vseh smeri, semafor lepo naredi tako, da je čimbolj hitro in pretočno. Čisti zakon. Tam sem res užival. Da ne govorim o desnem pravilu, to je šele zmaga. Nobenega čakanja v 3pm za brezveze.Da me pri tem opravilu dobi slovenska policija, bom direkt za v naš zeleni hotel, samo normalen človek z logičnim razmišljanjem, ne. Zakaj? KER NI PO ZAKONU, pa nima z varnostno NOBENE veze. Lupjo, pa enim enostvno ne potegne. Še zagovarjajo jih. Tisti, ki pa odstopamo od povprečja, smo jim pa velika nevarnost in take je treba odstrant, da ne bojo ovce začele razmišljati s svojo glavo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov