Buffy je napisal/-a:Evo ena zanimiva ugotovitev... po tistih -18°C sem parkrat tankal na Istrabenz plini v Celju kjer imajo 100% propan... in pa tudi na mb24, tam nevem kaka je mešanica. Uglavnem, poraba je bila za dobrih 5 litrov višja na istrabenzu kakor na petrolu!!!! :S Če ni pod -10 niti slučajn ne tankam več na istrabenzu... Ponavadi je poraba nekje med 19 in 22 litri... zdej je bila konstantno nad 25 skor 26, pri počasni vožnji.
Ma še kdo podobne izkušnje?
Buffy je napisal/-a:Evo ena zanimiva ugotovitev... po tistih -18°C sem parkrat tankal na Istrabenz plini v Celju kjer imajo 100% propan... in pa tudi na mb24, tam nevem kaka je mešanica. Uglavnem, poraba je bila za dobrih 5 litrov višja na istrabenzu kakor na petrolu!!!! :S Če ni pod -10 niti slučajn ne tankam več na istrabenzu... Ponavadi je poraba nekje med 19 in 22 litri... zdej je bila konstantno nad 25 skor 26, pri počasni vožnji.
plinaš je napisal/-a:Buffy je napisal/-a:Evo ena zanimiva ugotovitev... po tistih -18°C sem parkrat tankal na Istrabenz plini v Celju kjer imajo 100% propan... in pa tudi na mb24, tam nevem kaka je mešanica. Uglavnem, poraba je bila za dobrih 5 litrov višja na istrabenzu kakor na petrolu!!!! :S Če ni pod -10 niti slučajn ne tankam več na istrabenzu... Ponavadi je poraba nekje med 19 in 22 litri... zdej je bila konstantno nad 25 skor 26, pri počasni vožnji.
ravno kakšen teden nazaj se to podprl z linki ...propan ima nižjo energetsko vrednost od butan-a in je zato poraba višja... se pa obnese pri zelo nizkih temperaturah ...v kanadi imajo še dodatno izolirane in tudi ogrevane rezervoarje za plin in cevi za plin ....
spaceair je napisal/-a:Buffy je napisal/-a:Evo ena zanimiva ugotovitev... po tistih -18°C sem parkrat tankal na Istrabenz plini v Celju kjer imajo 100% propan... in pa tudi na mb24, tam nevem kaka je mešanica. Uglavnem, poraba je bila za dobrih 5 litrov višja na istrabenzu kakor na petrolu!!!! :S Če ni pod -10 niti slučajn ne tankam več na istrabenzu... Ponavadi je poraba nekje med 19 in 22 litri... zdej je bila konstantno nad 25 skor 26, pri počasni vožnji.
takšne kot ti ziher ne![]()
madona tvoj "proračun"je prava potratakakšna poraba- groza....hujše kot kamion..kristos-jezus 25 litrov+
S tvojim vozilom jaz še dvakrat ne bi prišel na šiht pa nazaj![]()
Par dni nazaj, ko je bili zelo mrzlo je bila poraba za kake 2 do 3 deci večja pri meni,tankam pa vedno pr MB24...
Buffy je napisal/-a:Drugače pa me je ta poraba kr mal presenetla no, ko se drgač bol vrti okol 21 z 50% mestne vožnje... Je pa to seveda okol 12l/100km če preračunam na bencintak da je to isto kokr kaka Navara...
plinaš je napisal/-a:Buffy je napisal/-a:Drugače pa me je ta poraba kr mal presenetla no, ko se drgač bol vrti okol 21 z 50% mestne vožnje... Je pa to seveda okol 12l/100km če preračunam na bencintak da je to isto kokr kaka Navara...
po strošku je mogoče isto ... samo je razlika v zasmrajevanju...
bomber111 je napisal/-a:zaenkrat zelo zadovoljen s plinom zavoli. prej megane spil kak deci preko 6l/100 km bencina na vožnjo po AC okrog 120 km/h. sedaj pri plinu pa kak deci pod 7l/100km. to se mi zdi super. tudi pri nizki porabi je prihranek očiten. nekateri so namreč mnenja da se pri avtih z porabo pod 10 ne splača predelovat. jaz osebno avta ki pokuri 10+ sploh ne želim v svoji garaži za vsakdanjo vožnjo. ljubiteljske zadeve so pa nekaj čist druga.
imam pa namen na tem avtu nardit vsaj 100.000 km in potem premontirat v kak podoben avto. tak da bo po moje čez par let ta sistem še vedno aktualen.
če mi spije dobrega pol litra več plina kot bencina pol je to to. pa če je sistem star 20 let me ne moti, če dela "skoraj" brez težav in opravlja svojo funkcijo.
sem pa nabavil tudi svečke lpg. zaenkrat pa se še nisem odločil za menjavo.
bomber111 je napisal/-a:pa pri dizlu (peugeot)pri 300.000 in več je treba počasi računat na kar velik vložek pri vzdrževanju (menjava diz, vprašanje kako je s turbino ipd)
dani76 je napisal/-a:Mene zanima naslednje imam mehansko mazanje flaschlube nastavljeno na 12 kapljic v minuti.Po priblizno 350km je ze pobralo okoli 70 ml flaschlube kar se mi zdi malo preveč.Sem ze menjal ta mehanski dozirnik z drugim in je stvar popolnoma enaka.Koliko vem da mora iti na 1 tank plina 50 ml flaschluba.Zdaj da dam edino na majn kapljic ampak potem sigurno nebo to dobro.Ima mogoče kdo podobno težavo.lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov