Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Vikking
Uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a Vikking To nov 15, 2011 12:07 pm

GoGo je napisal/-a:pravilo, da ob rdeči lahko greš desno, če je prosto pa res zmaga:)

Za to pravilo najprej potrebuješ vozniško kulturo, upoštevanje prednosti ter strpnost. Glede na to da vse troje zelo manjka pri nas, bo prej štala kot korist. VSaj po mojem bo vsak, ki bo zavijal desno izsiljeval prednost.

Se pa strinjam da začnejo testno uvajati novo pravilo, čimprej tem bolje.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 15, 2011 3:45 pm

Gosic je napisal/-a:Ko pa gledam Discovery, pa govorijo kako imajo po ZDA razne senzorje(talne), ki računajo gostoto prometa in čim hitreje razvrščajo promet.

Sej dost podobno je pri (novem) Tomačevskem rondoju, da se prilagaja prometu. Če bi kaj takega uvedli še drugod, bi blo več kot odlično :D
Slika

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To nov 15, 2011 6:31 pm

3 km vidljivost, megle za vzorec, folk pa namesto 50 vozi 30 z nažganimi vsemi meglenkami. Kdo jih je najel? Pa to ne morš verjet kako te že zjutraj hočejo ob živce spravit.

Še današnji primer: en zanemarjen prepit tipo pred mano na bankomatu vsaj 10 minut (dva čika sem skadil medtem) tipka. Sem mu rekel; j*** ga prid popoldne nimaš še plače nakazane, drugače bi še zdaj tam stal. Grem še jst probat srečo, 15s rabim da mi kapne da tudi meni niso nakazali se vsedem v avto zapeljem na cesto in evo spet tega kretena pred mano. En razgonjen usran clio, vse zamrznjeno, obutan spredi zadi se pelje svojih 25 po dokaj prazni cesti., kjer je omejitev 50 ostali pa vozijo še vedno popolnoma varnih in normalnih 70. Na dveh semaforjih sem celo zeleno čakal ker je bil verjetno od martinovanja tako fucked up da se mu niti speljat ni dalo. :roll:

Čez tretjega sem mu pomagal speljat tako da sem se nežno naslonil nanj in ga porinil čez, verjetno sploh ne ve kaj je bilo. Živa burleska.

Naj začnejo še za prepočasno vožnjo kaserat in za namerno oviranje. Zoprno je pol ure prej vstat, če slučajno naletiš na kakšnega takega da ne zamudiš v službo. Če ga pa ni,.. hja pa pol ure v luft glej predno se vrata službe odprejo. Po murfju je pa kontra promet ravno takrat tako gost da ga še prehitet ne moreš.

Pa vsako leto je hujše.. 3 leta nazaj si na takega naletel 1x na mesec, 5 let nazaj 2x na leto, zdej pa skoraj vsak dan.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To nov 15, 2011 6:38 pm

Čez tretjega sem mu pomagal speljat tako da sem se nežno naslonil nanj in ga porinil čez, verjetno sploh ne ve kaj je bilo. Živa burleska.

Komedijant :D. Ne sej to se hecaš ane?

Pa vsako leto je hujše.. 3 leta nazaj si na takega naletel 1x na mesec, 5 let nazaj 2x na leto, zdej pa skoraj vsak dan.

Očitno nisem edini, ki to opažam :roll:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To nov 15, 2011 6:43 pm

Resno.. itak imam že pokrivljeno sprednjo traverzo in počen odbijač un pa tudi ni bremze držal. Za kupončke pa mi v takem stanju kot je bil sigurno ne bi šel težit, ker bi samo policaje klical, da ga popokajo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To nov 15, 2011 8:32 pm

:lol:

Slika

Slika

:mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To nov 15, 2011 9:32 pm

Ne hvala :)

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo To nov 15, 2011 10:33 pm

jaz tud razmišljam resno o da bi si naredu en fajn nosilc za kamero v avto bi snemu v HD kretene po cesti :D
tableten še kako leto pa bomo po 5 avtov rinli čez semafor ko bojo zaspal eno rundo !
....

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe nov 18, 2011 10:13 am

Izvedel, da je kolegu eden skoraj ženo poslal v smrt. Sej to, da se še vedno j**e povsod ne bom omenjal. Zgodilo se je pa na podoben način, kot v mojem posnetku. No, pri meni nič kritičnega, pri ženi od kolega pa ne ravno. Policaji ga še vedno iščejo al ne vem kaj mutijo. V glavnem model pizdi sto na uro, kaj ne boš. Jaz bi že komu odtrgal glavo tam na PP, ko ne znajo druzga, kot se skrit v grmovje in imet orožne vaje. 2dni nazaj v Desklah, spet skrit tam med grmovjem. Nažalost sem bil s taksijem in nisem težil, da bi se ustavili. Če bi bil sam, bi ustavil in mu zabasal svoj CD nekam, s čim bi se bilo mogoče bolje ukvarjat. Kot da tam na odprtem meri v 3pm. Sem mu pa pomahal v stilu, pa dio porko a res nimate druzga bolj pametnega dela, kot čepet v tem grmovju. Un ko je streljal me tudi videl ni, ko je bil tako zatopljen v tisto stvar, un v avtu je pa čukast gledal. Kakopak. :huh:

Pač sem se pa odločil, da prehitim. Ni se mi več dalo čakat, kot so nekateri rekli, da jih izsiljujemo počasne in jim ne damo možnost, da bi prehiteli. OK, sem se naveličal čakat. Gas, levi smernik in gremo. Rezultat, ja čisto po pričakovanjih, kakopak :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=cjAnJrh0-QU
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe nov 18, 2011 10:23 am

to je se vredu. mene so ze 3x tko na bankino zrinli (pa ne mi rect, da se podaljsanega in povisanega masterja ne vidi). folk enostavno ne gleda :huh:
ko mu pa ogledalo zlozis, pol pa joce :x
turbo inside

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Pe nov 18, 2011 11:23 am

Mogoče v tem prmeru tudi jaz izpadem "kršitelj", ampak za tak posnetek je definitivno vredno par sekund peljati nad omejitvijo :lol:

Provida:
http://www.youtube.com/watch?v=7FZybg7APo4

Ko je opazil, da ga snemam, je takoj upočasnil na 130 :lol:
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe nov 18, 2011 12:51 pm

Sploh nič novega, mene redno prehiteva rdeča octavia provida na relaciji Jesenice-Radovljica. Zadnjič sem mal pognal za njim, je šlo čez 180....

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe nov 18, 2011 1:37 pm

Jaz sem pa zadnjič doživel ravno obratno iz MB, proti zadnjemu klancu navzdol proti izhodu za Slo. Konjice. Daleč pred mano se pelje tanovi Audi (te fensi močne lučke novega modela, mislim da je bil A4), nisem se veliko oziral nanj, dokler ne opazim, da izjemno počasi vozi. Sem upočasnil in lepo 100 mimo njega, peljal se je okoli 60-70, voznik in sovoznik sta buljila v nek lcd zaslon. Se je peljal za mano, potem pa na izhod za menoj in na sredi ovinka skrenil (levo dol je izvoz, ki pelje direkt do DARS baze oziroma cesninske postaje).

Ja provida je bila ane, buljita v zaslon (upam da ne kakšne pr0n bedarije, čeprav tudi službeno ni opravičljivo), peljeta se 70. Saj je prazna cesta ja, ampak s takšno hitrostjo po mojem mnenju nepotrebno povzročata precejšno nevarnost, če bi pa jaz po tistem klancu potegnil, bi se pa peljala za mano in me posnela :roll: :twisted: :lol:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe nov 18, 2011 1:46 pm

egster je napisal/-a:Mogoče v tem prmeru tudi jaz izpadem "kršitelj", ampak za tak posnetek je definitivno vredno par sekund peljati nad omejitvijo :lol:

Provida:
http://www.youtube.com/watch?v=7FZybg7APo4

Ko je opazil, da ga snemam, je takoj upočasnil na 130 :lol:

Pa pazi tudi na temno sivo Octavio TFSI 4x4. Sem bil 1x bustet. :mrgreen: Samo sem jih pa takoj pohekal, da nekaj ni. Samo malo je treba gledat okoli sebe. Ustavili, kontrola, lep pogovor, nasvidenje. Pohvalno, da jih ne bomo samo grajali. Res korekten postopek. 8)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Pe nov 18, 2011 11:35 pm

VAGovci se ne drekamo med sabo... 1x sem treniral štart iz mesta in ko sem pri zeleni speljal in 100 napraskal v naselju za hec pogledam koliko je tisti za mano zadaj ustal... jah ne prav veliko pa policijska octavia je bila. oops Ene 2 km je za mano peljal (adrenalin mi je šopal na polno ker sem bil med drugim tudi brez izpita) ampak sta me spustila, ker nisem nikogar ogrožal razen zadnjega differenciala. Pa namesto 5ih vozil je takrat lahko šlo 10 njih čez semafor.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So nov 19, 2011 1:10 am

VAGovci se ne drekamo med sabo
Ja itak, ker so vsi policisti izven delovnega cajta vozniki VAG vozil in pravi fani :D
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So nov 19, 2011 1:37 am

SuperVeloce je napisal/-a:
VAGovci se ne drekamo med sabo
Ja itak, ker so vsi policisti izven delovnega cajta vozniki VAG vozil in pravi fani :D

Uf ta je pa močna, sem že doživel s strani voznikov raznih VAG vozil več kot dovolj sranja na cesti...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 19, 2011 2:14 pm

dokler se ne pride do hondašev. oni jih vse povprek zmagajo :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So nov 19, 2011 2:23 pm

tabletten je napisal/-a:VAGovci se ne drekamo med sabo... 1x sem treniral štart iz mesta in ko sem pri zeleni speljal in 100 napraskal v naselju za hec pogledam koliko je tisti za mano zadaj ustal... jah ne prav veliko pa policijska octavia je bila. oops Ene 2 km je za mano peljal (adrenalin mi je šopal na polno ker sem bil med drugim tudi brez izpita) ampak sta me spustila, ker nisem nikogar ogrožal razen zadnjega differenciala. Pa namesto 5ih vozil je takrat lahko šlo 10 njih čez semafor.

brez izpita ... a brez izpita ali samo papirja nisi imel s sabo?
plin je cnej k bencin

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So nov 19, 2011 2:59 pm

Ponovno se začenja sezona brez prižganih luči! Danes po 20min vožnje opazil 7 vozil! Medtem ko na AC srečam zadnjemeglenkarje, srečam po drugi strani čisto nasprotje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov