Buffy je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:Buffy je napisal/-a:Drugače pa me je ta poraba kr mal presenetla no, ko se drgač bol vrti okol 21 z 50% mestne vožnje... Je pa to seveda okol 12l/100km če preračunam na bencintak da je to isto kokr kaka Navara...
po strošku je mogoče isto ... samo je razlika v zasmrajevanju...
Je res? Kr baje so trdi delci še bol nevarni... tak da nevme no, se pa nism nikol v to poglablu kr mi je res vseeno... Ko se bojo pa nehal vozit vsi starejši avti ki bistveno bol zasmrajujejo kakor jaz, pol bom pa mogoče začel razmišlat da sm js ta umazan
plinaš je napisal/-a:Buffy je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:Buffy je napisal/-a:Drugače pa me je ta poraba kr mal presenetla no, ko se drgač bol vrti okol 21 z 50% mestne vožnje... Je pa to seveda okol 12l/100km če preračunam na bencintak da je to isto kokr kaka Navara...
po strošku je mogoče isto ... samo je razlika v zasmrajevanju...
Je res? Kr baje so trdi delci še bol nevarni... tak da nevme no, se pa nism nikol v to poglablu kr mi je res vseeno... Ko se bojo pa nehal vozit vsi starejši avti ki bistveno bol zasmrajujejo kakor jaz, pol bom pa mogoče začel razmišlat da sm js ta umazan
točno to sem tudi mislil ...
gebre je napisal/-a:živjo,
v roku pol leta imam namen menjati avto, ker pa se bo letno delalo približno 50kkm pride v poštev samo diesel oz. nakup bencinarja in predelava na plin.
Za avto bi bil pripravljen odšteti do 11k €, se pravi za bencinarja nekako 9k + 2k predelava. Sedaj pa me zanimam kakšen avto bi bil primeren za predelavo?
Kolikšna naj bi bila minimalna moč avtomobila za normalno vožnjo (padec moči pri predelavi)? Sedaj vozim bencinarja s 60km in je za vožnjo po predpisih dovolj, zmanjka ga pri kakšnjih
vključevanjih na AC oz. pri prehitevanju...se pravi nisem nek zahteven voznik. Išče se v bistvu šparovček, se pravi da poraba ne sme biti višja od nekako
9l plina na 100kilometrov (kar je nekako ekvivalentno 5.5l nafte/100kilometrov). Kateri motorji/znamke najbolje "prebavljajo" LPG?
LP, gebre
bomber111 je napisal/-a:gebre je napisal/-a:živjo,
v roku pol leta imam namen menjati avto, ker pa se bo letno delalo približno 50kkm pride v poštev samo diesel oz. nakup bencinarja in predelava na plin.
Za avto bi bil pripravljen odšteti do 11k €, se pravi za bencinarja nekako 9k + 2k predelava. Sedaj pa me zanimam kakšen avto bi bil primeren za predelavo?
Kolikšna naj bi bila minimalna moč avtomobila za normalno vožnjo (padec moči pri predelavi)? Sedaj vozim bencinarja s 60km in je za vožnjo po predpisih dovolj, zmanjka ga pri kakšnjih
vključevanjih na AC oz. pri prehitevanju...se pravi nisem nek zahteven voznik. Išče se v bistvu šparovček, se pravi da poraba ne sme biti višja od nekako
9l plina na 100kilometrov (kar je nekako ekvivalentno 5.5l nafte/100kilometrov). Kateri motorji/znamke najbolje "prebavljajo" LPG?
LP, gebre
najprej moraš vedeti kako velik avto želiš oziroma potrebuješ in koliko se vas bo vozilo.
drugače pa motorček nekje 1.6 s 110 -120 ( focus, megane, kia ceed, cruze)konji spije na relacijo in po AC vožnja nekje 120 km/h okrog 6.5 max 7 litrov ( meni megane 1.4 16v 95KM 6 litrov bencina, sedaj ko sem ga ulaufal) plina pa od 6,5 do max 7litrov na 100.
chevrolet nekako odsvetujem ker imam slabe izkušnje s predelavo. sicer ne vem če je problem v mašini ali v tem da ga na G-1 ne znajo prav nastavit (cruze 1.8 143 konjev po AC pri 120 spil 6,2-6,4 bencina na 100km. plina pa ne spraviš pod osem pa da se j....š
je pa eni sodelavki ribnil focus letnik 2008. ne vem kak motor in kaj točno je bila diagnoza. vsekakor pa bo na fordu izgovor plin.
gebre je napisal/-a:Gledal sem predvsem astro, kio proceed in megana, mogoče za res ugodno ceno tudi clio-ta in corso.
Vozil se bom večinoma sam, in to 200km/dan, nekako 70% AC, 20% izven naselja, 10% naselje (brez kakšnih dalših postankov pred semaforji).
gebre je napisal/-a:Gledal sem predvsem astro, kio proceed in megana, mogoče za res ugodno ceno tudi clio-ta in corso.
Vozil se bom večinoma sam, in to 200km/dan, nekako 70% AC, 20% izven naselja, 10% naselje (brez kakšnih dalših postankov pred semaforji).
LaMike je napisal/-a:gebre je napisal/-a:Gledal sem predvsem astro, kio proceed in megana, mogoče za res ugodno ceno tudi clio-ta in corso.
Glede na ta cikel, definitivno dizel.
spaceair je napisal/-a:LaMike je napisal/-a:gebre je napisal/-a:Gledal sem predvsem astro, kio proceed in megana, mogoče za res ugodno ceno tudi clio-ta in corso.
za 200km na dan mu ti svetuješ dizla?
spaceair je napisal/-a:LaMike je napisal/-a:gebre je napisal/-a:Gledal sem predvsem astro, kio proceed in megana, mogoče za res ugodno ceno tudi clio-ta in corso.
LaMike je napisal/-a:spaceair je napisal/-a:LaMike je napisal/-a:gebre je napisal/-a:Gledal sem predvsem astro, kio proceed in megana, mogoče za res ugodno ceno tudi clio-ta in corso.
Da, veleum priporočam mu dizla... Oziroma ne, kupi naj puntota 1.4 bencin pa ga predela na plin...![]()
.
gebre je napisal/-a:živjo,
LP, gebre
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov