Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe sep 18, 2009 5:00 pm

kolesar je napisal/-a:pa nebi bilo bolj logično da bi ble kratkotrajne vinjete različnih barv kot letne?
za kontrolorje lažje delo.. :roll:

Hja tako bi pameten razmišljal, kar pa pri nas ni glih običaj. Lahko bi bili različni odtenki modre. Recimo tedenske in mesečne svetlomodre s črnim napisom, Letna pa temnomodra z belimi napisi. Še napolslep Darsovec bi to razliko že na daleč videl. :roll:

Drugač je pa podatek 45 milijonov za odstranitev nekaj hišic spet ena izmed Darsovih manipulacij s katerimi zavajajo javnost, da ne pizdi preveč, ker je od obljubljene odstranitve hišic minilo že več kot eno leto. 45 milijonov za rušenje - pa sej se bom uscal v gate od smeha no. :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 18, 2009 6:22 pm

IcEm4n je napisal/-a:Za leto 2010 bodo vinjete v sinje modri barvi:

http://24ur.com/novice/slovenija/prihod ... ml#comment

spet bom moral menjat avto, da se bo barvno ujemal z vinjeto :P

O podrtju hišic pa raje ne bom komentiral, ker jim radarji pri teh hišicah več prinesejo kot so cestnine prej, samo zato jih ne podrejo...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe sep 18, 2009 6:32 pm

Pa sj po en stran ne bi bilo lih potrebno porušit cestninskih še kompletno, bi bilo že dovolj, če bi na vsaki strani po en otok (kjer so (bile) kabile) odstranil, pa omejitev npr. 80-100km/h. Če kdo ve, kako je cestninska postaja na pomurski hitri cesti (sem ravno prejšnji teden videl), ve o čem govorim.
Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe sep 18, 2009 6:37 pm

Je na kateri od teh starih cestninskih kak stacionarn radar? Ker e nisem še nikoli peljal 40 mimo :? Sej ne moreš, zadi trobijo,blendajo, prehitevajo povsod... pa bi se rad peljal po omejitvah :lol:

Pa nove barve so grde... bumbarji :evil:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe sep 18, 2009 6:43 pm

IcEm4n je napisal/-a:Pa sj po en stran ne bi bilo lih potrebno porušit cestninskih še kompletno, bi bilo že dovolj, če bi na vsaki strani po en otok (kjer so (bile) kabile) odstranil, pa omejitev npr. 80-100km/h. Če kdo ve, kako je cestninska postaja na pomurski hitri cesti (sem ravno prejšnji teden videl), ve o čem govorim.

To na pomurski mi pa tudi ni jasno. Cestinske so bile zgrajene kao primerne vinjetam, torej, da bi lahko normalno peljal skozi. A idioti dajo omejitev 60 km/h. Nevem no kateri pacient postavlja te omejtive. Pa naj se vsaj skozi peljejo ko po tem ko dajo omejitev da vidijo, da so mimo usekal.

In to da je na ostalih cestninskih omejtiev 40 je tudi velika neumnost. Moglo bi biti 60, saj ne moreš kar iz 130 prit na 40, ker je enostavno prevelika razlika. Saj pa veste kako je čuden občutek, ko izstopiš iz AC, kjer si recimo 2 uri vozil 140 in začneš vozit 50, se ti zdi da se je skoraj čas ustavil :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe sep 18, 2009 6:51 pm

NejcZ je napisal/-a:Je na kateri od teh starih cestninskih kak stacionarn radar? Ker e nisem še nikoli peljal 40 mimo :? Sej ne moreš, zadi trobijo,blendajo, prehitevajo povsod... pa bi se rad peljal po omejitvah :lol:

Pa nove barve so grde... bumbarji :evil:

včeri so postavlali okrog 13.00 v šentilju škatlico,ker eni se ga nesejo skozi kot norci.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Pe sep 18, 2009 6:56 pm

Ah saj se ne peljem hitro, enih 60 pa... :o :?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe sep 18, 2009 7:10 pm

no tele pa so že manj moteče barve pa še k barvi avta bo lepše pasala :)

glede cestninskih pa lahko sam rečem da je pogreb. Jst gas spustim pri omejitvi za 100kmh pa potem 5,4,3 in se mi zdi da se bom že skoraj ustavil pa avti za ritjo, pogledaš pa na števec pa 80 :shock: edina sreča da se res redkokdaj peljem mimo teh utic, ker drugače bi tam ziher kako kazen prej al slej dobo. Pa pol je še celo večnost do unega znaka, da se lahko spet 130 pelješ. :roll:
LP Rok

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe sep 18, 2009 7:49 pm

Na dolenjskem delu AC mimo Trebnjega se bo še za kakšno leto ali dve zamaknila uporaba vinjet, saj se postopek razlastitve Kovačičeve parcele zaradi napake upravne enote Trebnje vrača na začetek. :evil:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe sep 18, 2009 10:06 pm

največkrat je kkšna kontrola na Torovem (vsaj od tam pogostokrat slišim).
Slika

Uporabniški avatar
Hydro_freak
Nov uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Hydro_freak Pe sep 18, 2009 11:16 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
včeri so postavlali okrog 13.00 v šentilju škatlico,ker eni se ga nesejo skozi kot norci.

A lahko malo bolj točno poveš kje? In v kateri smeri?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 19, 2009 4:50 am

IcEm4n je napisal/-a:Pa sj po en stran ne bi bilo lih potrebno porušit cestninskih še kompletno, bi bilo že dovolj, če bi na vsaki strani po en otok (kjer so (bile) kabile) odstranil, pa omejitev npr. 80-100km/h. Če kdo ve, kako je cestninska postaja na pomurski hitri cesti (sem ravno prejšnji teden videl), ve o čem govorim.

jest sem to tudi že videl in se mi dopade kako so to naredili.

lp

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So sep 19, 2009 10:43 am

Drocky je napisal/-a:no tele pa so že manj moteče barve pa še k barvi avta bo lepše pasala :)

glede cestninskih pa lahko sam rečem da je pogreb. Jst gas spustim pri omejitvi za 100kmh pa potem 5,4,3 in se mi zdi da se bom že skoraj ustavil pa avti za ritjo, pogledaš pa na števec pa 80 :shock: edina sreča da se res redkokdaj peljem mimo teh utic, ker drugače bi tam ziher kako kazen prej al slej dobo. Pa pol je še celo večnost do unega znaka, da se lahko spet 130 pelješ. :roll:

Aja, pa še to, jaz sem vedno takoj za cestninsko začel pospeševati in sem pri tistem znaku že ziher mel 100 notri.. :? Jao, moram potem na policijo preverit če sm že v kakem postopku :D

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne sep 20, 2009 10:33 am

NejcZ je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:no tele pa so že manj moteče barve pa še k barvi avta bo lepše pasala :)

Aja, pa še to, jaz sem vedno takoj za cestninsko začel pospeševati in sem pri tistem znaku že ziher mel 100 notri.. :? Jao, moram potem na policijo preverit če sm že v kakem postopku :D

pol smo pa itak že vsi v postopku saj ga ni modela, ki bi čakal na tablo o preklicu omejitve

;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če sep 24, 2009 4:32 pm

esem je napisal/-a:Na dolenjskem delu AC mimo Trebnjega se bo še za kakšno leto ali dve zamaknila uporaba vinjet, saj se postopek razlastitve Kovačičeve parcele zaradi napake upravne enote Trebnje vrača na začetek. :evil:

Ja seveda :evil: :x

Neki me zanima, če bo kdo vedel...dva tedna nazaj je oče kupil mesečno vinjeto za 30€. Pa se danes peljem z njim in gledam tisto vinjeto in vidim gori napisano 06...pa pogledam drugi del nalepke (tist ki ostane na foliji) in piše gori 6 mesečna vinjeta? Kaj so te vinjete še vedno v prodaji? Kako je potem s to vinjeto ki jo ima oče...velja en mesec ali pol leta...ker datum označen je septemberski, znajo Darsovci kaj komplicirat? Ali sem jaz samo kakšno spremembo zgrešil in je to normalno :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Če sep 24, 2009 6:02 pm

Nisi edini, en znanec je pred 2 ma mesecema kupil, kao mesečno vinjeto, dobil pa je 6 mesečno preluknano15.7.2009
Sam tega ni opazil, šele nato ko so mu drugi omenili...
(kupil na Petrolu)

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če sep 24, 2009 6:47 pm

Mr_Jingles je napisal/-a:Nisi edini, en znanec je pred 2 ma mesecema kupil, kao mesečno vinjeto, dobil pa je 6 mesečno preluknano15.7.2009
Sam tega ni opazil, šele nato ko so mu drugi omenili...
(kupil na Petrolu)

Polletne vinjete, luknjane po 30.6. veljajo kot mesečne...

Uporabniški avatar
kretenko
Nov uporabnik

Napisal/-a kretenko To sep 29, 2009 9:59 pm

če kdo rabi vinjeto imam jst letno ki velja do konec jan 2010 kupil sem jo za svoj avto ampak jo nisem nikoli nalepil ker sem ga kmalu prodal, na novem pa je vinjeta

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Pe okt 16, 2009 8:16 am

Kaj mislite se mi splača kupit letno vinjeto za leto 2010, če bom šel cca 10x na AC (daljša vožnja tam 50-100km v eno smer).
Letos sem bil parkrat razočaran, ko sem ali zaals šel izvoz ali pa ga zgrešil in padu v gužvo, se da tud po stranskih poteh dobr vozt

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe okt 16, 2009 8:29 pm

Vsekakor se splača, že zarad tega ker se boš brez skrbi vozil kjerkoli in ti ne bo treba razmišljat kje se lahko voziš in kje ne. Posledično se ne boš zapeljal na AC in se kasneje spomnil, da nimaš vinjete in se začel obračat na AC. 8)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov