Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a TOYOTA So nov 19, 2011 3:07 pm

Gosic je napisal/-a:Ponovno se začenja sezona brez prižganih luči! Danes po 20min vožnje opazil 7 vozil! Medtem ko na AC srečam zadnjemeglenkarje, srečam po drugi strani čisto nasprotje.

meni pa ni jasno kako je lahko dovoljeno imeti wanabe audi & co led dnevne luči; zadnje čase ,sploh na AC, v megli komaj opazim avto, ker zadaj luči ne gorijo in potem spredaj vidim , da ima prižgane led lampe, luči pa ugasnjene....zdej, a je folk prfuk... al pa nima pravih ljudi, ki bi znali to zvezat, ker predvidevam da to ne vežejo na stikala od luči, ker bi potem gorele še sprednje, zato da so kao HUDI!
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So nov 19, 2011 3:18 pm

to so daylight luči, bolj z namenom dvignati vidljivost nasproti vozečih vozil v državah, kjer ni zakona za obvezno prižgane luči podnevi. Senzorji bi morali biti bolj občutljivi, da se jim prižgejo navadne luči že ob oblačnosti in megli, kaj šele mraku... zato bi pri nas vozniki pri teh avtomobilih mogli ročno prižigati luči. Morali bi sicer vprašati katerega lastnika teh audijev, samo meni se zdi da te LED luči gorijo v vsakem primeru, jih ne moreš ugasniti... Meni sicer ni jasno, zakaj modeli kateri imajo tudi zadaj LED, nimajo tudi zadaj prižganih brez izbire...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So nov 19, 2011 3:23 pm

SuperVeloce je napisal/-a:to so daylight luči, bolj z namenom dvignati vidljivost nasproti vozečih vozil v državah, kjer ni zakona za obvezno prižgane luči podnevi. Senzorji bi morali biti bolj občutljivi, da se jim prižgejo navadne luči že ob oblačnosti in megli, kaj šele mraku... zato bi pri nas vozniki pri teh avtomobilih mogli ročno prižigati luči. Morali bi sicer vprašati katerega lastnika teh audijev, samo meni se zdi da te LED luči gorijo v vsakem primeru, jih ne moreš ugasniti... Meni sicer ni jasno, zakaj modeli kateri imajo tudi zadaj LED, nimajo tudi zadaj prižganih brez izbire...

TOYOTA je verjetno pisal o aftermarket ledicah. Zadaj pa luči ne gorijo pri avtih z orginal dnevnimi zato, ker človek za tabo tako hitreje opazi ko bremzaš in posledično lahko hitreje odreagira - tudi zakon ne zahteva da gorijo ostale luči. Avtomobili, ki nimajo senzorja za svetlobo bi pač morali imeti dovolj vestne voznike, ki bi prižgali vse luči ko je to potrebno - ampak sem prepičan da v 90% primerov vozniki sploh ne vejo da ima avto posebej devne luči kaj šele da sočasno zadnje ne gorijo.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So nov 19, 2011 5:35 pm

Tell me about it... Danes sem jih srečal en kup, v celem tednu pa je bila vidljivost samo enkrat do 150 metrov, drugače pa vedno vsaj dvakrat več. Ampak ne, folk je še vedno prometno nepismen. Sploh s kakšnimi Renaulti ali Alfami, ti imajo pa daleč najbolj bleščeče sprednje meglenke. Ali pa tisti zadaj z dvema na obeh straneh.
Včasih sem jim s svojimi meglenkami žmikal, sedaj pa raje kar z dolgimi lučmi, pa se jim naj sveti v glavo če se že mora meni tudi. :roll:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So nov 19, 2011 5:52 pm

Ljudje enostavno iz navade in prepričanja ne ugašajo, sploh zadaj. Se spomnete brljivk v avtih starih 20 let in več? Dandanes so še navadne močnejše, kot včasih meglenke. Jaz jih vedno ugasnem, takoj ko priletim iz pasu megle na avtocesti, ker že v vzvratnih ogledalih vidim, da zadaj meglenki obarvata močno rdeče vse daleč okoli avta...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne nov 20, 2011 2:02 am

Velenje city, ob pol 2 zjutri, nova garažna hiša Mercator. Butl z polnim Audijem A4 karavanom, predzadnji model, temne (črne) barve, pridivjal notr kot budalo, iz smeri Šaleka, kjer se tako ali tako nebi smelo zavijat levo za garažno, pridriftal notri, za las ga je ujel in za kak centimetr šel mimo mene. Še dobro da nisem bil čisto pravilno vključen v pas za zavijanje drugače bi se zaletel 100%. Avto je mel poln, garažna pa polna otrok (ravno konec koncerta). Ve kdo mogoče kater pacient bi lahko bil?
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Ne nov 20, 2011 10:54 pm

uff, čudaki, sem mislil, da se je ta navada zavijanja čez dvojno polno črto in divjanja po garažnih hišah nehala... ja v MC so bili koncerti, mladine pa precej... lahko malo povprašam okoli.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po nov 21, 2011 9:27 am

Sej pravi, ravno za las se je ujel, dobro da ravno tisti čas noben od otrok ni ravno tam hodil, ampak povsod drugje. Jaz sem že od daleč neko divjanje slišal, zato sm se ustavil tam, hvalabogu, če bi pravilno stal bi ga direkt v mene odneslo.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po nov 21, 2011 9:47 am

Voziš, no ja, bolj približujem se avtu kateri ima meglenke. Avto zavije na izvozu dol in glej ga zlomka, tudi avto pred njim jih ima. V tisti sekundi prileti še eden mimo, kakopak kot z meglenkami. Zadnji je sploh fenomen. Je mel kar dve. Da se ga ni vidlo samo na 1km, ampak na 3. Just in case, preventiva je le preventiva, da koga ne fašeš v rit. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=tepSixlG ... r_embedded

Še kar se sprašujem zakaj cjazit 40. Dovolj široko, pločniki, vse se vidi, razen tega, da se na postajo za rumeno črni znak skrije policaj. Potem pa klapa prehiteva in pride do kritičnih situacij, kriv je pa tisti ko prehiteva, ne pa cepec prvi v koloni, kateri ni zmožen na eni pofukani ravni cesti peljat vsaj 60 po števcu. Ne, 40, na omejitvi 70. Pa spel se dol s ceste.

http://www.youtube.com/watch?v=TeoAGLvatwk
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To nov 29, 2011 11:03 pm

danes ob 22:30 se je pilot vozu samo z pozicijskimi po hitri cesti koper - bivje (pa to kar konkretno preko 110km/h). :huh:
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 30, 2011 3:32 pm

_furby_ je napisal/-a:danes ob 22:30 se je pilot vozu samo z pozicijskimi po hitri cesti koper - bivje (pa to kar konkretno preko 110km/h). :huh:

Mogoče je mislil, da je v Belgiji! :D Tam sem videl en avto vozit popolnoma brez luči po avtocesti, ampak imajo osvetljeno! =P

Zadnje čase sem 6 dni na teden v kombiju in vedno ista zgodba, ko se spravim prehitevat. Najprej junaki nekaj kilometrov vozijo 70-80 km/h, ko pa greš mimo, ni problem pospešit niti čez 100km/h in potem en čas vozit za ritjo. :bow
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr nov 30, 2011 3:40 pm

:evil:

enkrat bo meni takole živec poču, pa bom speku po bremzi, da mu bo srce v hlače padlo. Če pa s ceste leti :roll: ... ja poba neprilagojena hitrost in premala varnostna razdalja :lol:
do sedaj se takšnih manevrov še izogibam in pospeševanje, hupanje in svetlobne signale čimbolj ignoriram :?... prvi majo ego do nebes, drugi pa mislijo, da če njemu drsi plastika, bo tebi tudi...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr nov 30, 2011 4:45 pm

Danes sem vozil cca 10min za enim genijalcem. Teh 10 min je bilo vse ok. Ko pa smo naletel na meglo... Je dec vklopil zadnjo meglenko! Zakaj? Saj sem ja zadnjih 10min vozil za njim. Evo to mi ne bo nikoli jasno. Čemu mu je bilo potrebno vklapljat zadnjo meglenko? Najraj bi mu dolge vklopil. :ue Ampak nima smisla.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr nov 30, 2011 5:01 pm

tomzzi je napisal/-a:Danes sem vozil cca 10min za enim genijalcem. Teh 10 min je bilo vse ok. Ko pa smo naletel na meglo... Je dec vklopil zadnjo meglenko! Zakaj? Saj sem ja zadnjih 10min vozil za njim. Evo to mi ne bo nikoli jasno. Čemu mu je bilo potrebno vklapljat zadnjo meglenko? Najraj bi mu dolge vklopil. :ue Ampak nima smisla.

v tem primeru bi blo se najbol da si mu dolge zazgal v ogledalo ;) usaj pri meni so posledicno tud izklopil zadnjo meglenko :D ...pomoje da nekateri vozniki sploh nevejo katera lucka na armaturi spada pod katero meglenko :/:o:/

p.s.: to se dogaja tud sred belega dne ko sonce prpeka k zmesan ;)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr nov 30, 2011 6:20 pm

danes zjutraj ob 4:00 se vozim navzdol po Rebernicah okoli 100 km/h (itak nikjer nobenega) in pol se mi najde en Romun z kombijem ko vozi 55 po prehitevalnem. priletim mu za rit, on pa ne trza. dokler nisem zacel blendat, se moz ni umaknu. :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr nov 30, 2011 11:41 pm

_furby_ je napisal/-a:danes zjutraj ob 4:00 se vozim navzdol po Rebernicah okoli 100 km/h (itak nikjer nobenega) in pol se mi najde en Romun z kombijem ko vozi 55 po prehitevalnem. priletim mu za rit, on pa ne trza. dokler nisem zacel blendat, se moz ni umaknu. :roll:

A si ti par dni nazaj (sobota zvečer) mal bl dinamično pelu proti Portorožu in nekje vmes prehitel avto v avatarju...? :D

Pa se opravičujem za offtopic. danes so bili na cestah sami sposobni vozniki... Zanimivo je opazovat, kako folk mora bit prvi - bog ne daj se preklopit pred njimi. Zato zadnje čase probavam drugo zadevo: ko se spuščam na AC se zapeljem skrajno levo in vozim ob črti; še vedno je to posledično pomenilo, da je voznik pred menoj na vozni pas zapeljal že skoraj čez polno črto (navadno s približno 65-70 km/h). Tako mi ostane obilica prostora na pospeševalnem, da pospešim do 100 in se normalno preklopim na voznega (daleč pred tega). Mi panavadno blendajo od zadaj. Ajde - sem teleban, druzga se mi ne da pisat :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če dec 01, 2011 1:34 pm

zanimivo da mene ne hodi nobeden prehitevat in delat norije, ko se vozim z svojim avtom. zmeraj fašem take pacjente ko sem z testnim ali tujim vozilom. da bi me 1x dobili v svojem, to pa ne. očitno me moj cico varuje pred debili :)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če dec 01, 2011 1:54 pm

Včeraj srečal 3 avtomobil brez luči, ura je bila okrog 20h + megleno. 2 v Lj in 1 v Kranju. Blendaš, folk ne dojame :roll:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če dec 01, 2011 1:59 pm

Ma folk je...brez besed. Ko ni megle bi vsi mel meglenke prižgane, ko je pa vidljivost okol 50m pa mogoče če ima vsak 10 avto prižgano meglenko.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če dec 01, 2011 2:00 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zadnje čase sem 6 dni na teden v kombiju in vedno ista zgodba, ko se spravim prehitevat. Najprej junaki nekaj kilometrov vozijo 70-80 km/h, ko pa greš mimo, ni problem pospešit niti čez 100km/h in potem en čas vozit za ritjo. :bow

2X :roll:

odprti clio je napisal/-a:A si ti par dni nazaj (sobota zvečer) mal bl dinamično pelu proti Portorožu in nekje vmes prehitel avto v avatarju...? :D

priznam, jaz sem bil. :mrgreen: samo ne vem tocno al je blo to med koprom in izolo (ob morju) ali naprej od izole :?:
turbo inside
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov