Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a BBoss Če mar 08, 2012 5:02 pm

spaceair je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:
gebre je napisal/-a:Gledal sem predvsem astro, kio proceed in megana, mogoče za res ugodno ceno tudi clio-ta in corso.
Vozil se bom večinoma sam, in to 200km/dan, nekako 70% AC, 20% izven naselja, 10% naselje (brez kakšnih dalših postankov pred semaforji).

Glede na ta cikel, definitivno dizel. ;)

za 200km na dan mu ti svetuješ dizla?

Kaj pa? Električen avto z dometom 80km? :-P

OK, dost heca... pri 200km na dan je treba tud gledat koliko pogosto si gost na črpalki. da se res skoz voziš na plin (brez vklapljanja bencina ko ti plina zmanjka) je treba it na pump vsake dva dni in pol z diselom pa vsak šesti dan. marsikomu se tale pripomba zdi smešna ampak, ko si enkrat veliko na cesti ti gre stalno obiskovanje pump počasi že oreng na špure - pa ne zaradi denarja ampak zaradi obveznosti, da se ustaviš, ker avto rabi gorivo.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Če mar 08, 2012 5:28 pm

LaMike je napisal/-a:Sam si začel z provokacijo in očitno sploh ne prebereš postov. :roll: Sploh ni poanta v puntotu, ne v corsi. Ampak v primerjavi 75ps benciner in 170ps dizl. Kjer sem uporabniku in tudi tebi (ker očitno rabiš posebaj razlage) dokazal, da je dizel bolj smoterna zadeva, če se kupuje nov avto! :roll: Ampak ne... ti še kr svoje teraš in si trdno prepričan, da je plin bog i batina... :roll:

In na koncu še ti vedno ni jasno, da ob skoraj enakih stroških goriva, neka razlika mogoče je, če imaš 170ps pod motornim pokrovom ali pa 75ps ter, da očitno neka razlika v vožni, udobju itd. mora bit. Ali ne?

Ma kaj jokaš neki.

čisto odvisno od človeka.
Jaz se z meganom 1.9dci ali pa z 1.4 punto na plin čisto fajn peljem :D razlika je :) ni pa življenskega pomena. :lol:
dvomim pa za tiste na AC katerim se nonstop mudi, bok ne daj da jim prehiteva od spredaj tovornjak -tovornjaka.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Če mar 08, 2012 5:34 pm

BBoss je napisal/-a:
spaceair je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:
gebre je napisal/-a:Gledal sem predvsem astro, kio proceed in megana, mogoče za res ugodno ceno tudi clio-ta in corso.
Vozil se bom večinoma sam, in to 200km/dan, nekako 70% AC, 20% izven naselja, 10% naselje (brez kakšnih dalših postankov pred semaforji).

Glede na ta cikel, definitivno dizel. ;)

Kaj pa? Električen avto z dometom 80km? :-P

OK, dost heca... pri 200km na dan je treba tud gledat koliko pogosto si gost na črpalki. da se res skoz voziš na plin (brez vklapljanja bencina ko ti plina zmanjka) je treba it na pump vsake dva dni in pol z diselom pa vsak šesti dan. marsikomu se tale pripomba zdi smešna ampak, ko si enkrat veliko na cesti ti gre stalno obiskovanje pump počasi že oreng na špure - pa ne zaradi denarja ampak zaradi obveznosti, da se ustaviš, ker avto rabi gorivo.

če vem da se vozim veliko ne bom vgrajeval 50l kesla za plin slika :Dče še v tega komaj spraviš 40l

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če mar 08, 2012 9:04 pm

spaceair je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Kaj pa? Električen avto z dometom 80km? :-P

če vem da se vozim veliko ne bom vgrajeval 50l kesla za plin slika :Dče še v tega komaj spraviš 40l

Pa še tega ne smeš spraznit do konca, če želiš se skos vozit na plin - se pravi je realni domet še malo manjši. Če pa vgrajuješ večji kestel pa v majhnih prtljažnikih še dodatno manjšaš prostor, ki ga je takrat, ko se kam potuje že tako ali tako premalo.

Sicer to je samo moje mnenje in vsak se bo itak sam odločil kako in kaj ...
Zadnjič spremenil BBoss, dne Pe mar 09, 2012 11:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg Če mar 08, 2012 9:13 pm

spaceair je napisal/-a:
Ma kaj jokaš neki.

Jaz se z meganom 1.9dci ali pa z 1.4 punto na plin čisto fajn peljem :D razlika je :) ni pa življenskega pomena. :lol:
dvomim pa za tiste na AC katerim se nonstop mudi, bok ne daj da jim prehiteva od spredaj tovornjak -tovornjaka.

Ja fičota tud lahk predelaš na plin (še fejst pocen je) pa se tud pelješ. Nebi pa se vsak dan po 3 ure, kolikor sem v avtu vozil s puntotom. Se naveličas da maš komolc skos na šipi kolen pa v prestavni ročici, na strehi v področju glave pa udolbino k nastane po vsakem preskoku diletacije.
Je pa res da lahko več prišparaš s ko se postaviš za šleper pa te on z zaveterjem vleče.
Mal heca.
Preimerjavo lahko delaš le znotraj enakih po prostroru in moči, če si realen.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe mar 09, 2012 11:33 am

spaceair je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Sam si začel z provokacijo in očitno sploh ne prebereš postov. :roll: Sploh ni poanta v puntotu, ne v corsi. Ampak v primerjavi 75ps benciner in 170ps dizl. Kjer sem uporabniku in tudi tebi (ker očitno rabiš posebaj razlage) dokazal, da je dizel bolj smoterna zadeva, če se kupuje nov avto! :roll: Ampak ne... ti še kr svoje teraš in si trdno prepričan, da je plin bog i batina... :roll:

In na koncu še ti vedno ni jasno, da ob skoraj enakih stroških goriva, neka razlika mogoče je, če imaš 170ps pod motornim pokrovom ali pa 75ps ter, da očitno neka razlika v vožni, udobju itd. mora bit. Ali ne?

Ma kaj jokaš neki.

Nima smisla...

BBoss: tudi to imaš prav. Jaz skurim 31l plina v približno 400-450km (pač odvisno od vožnje itd.), vsake 2-4 dni na pumpi. Na c-klasi imam dometa do 1200km ali več (spet odvisno od vožnje). :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So mar 10, 2012 10:11 am

se mi zdi , da je postalo v tej temi malce tesno .... so se dizlarski navijači preveč namnožili ...admin?

plin se v novem avtu , ki je pri istem modelu cenejši od ekvivalentnega dizla za 2000€ na 4 cilindre vsekakor splača ... in tudi pri vsakem rabljenem avtu kjer vsi dobro vemo , da je ponavadi na dizlih kilometrina X2 - na bencinarjih se to dogaja redkeje , ker delajo tudi manj kilometrov ..izjeme so bencinci iz uvoza ..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So mar 10, 2012 11:07 pm

danes sem spet tankal na MB24, in ko sem primerjal ceno plina z petrolom, se mi je nasmejalo k sem bil pri 45,55l za 1,822eur na boljšem, ampak k sm pogledu kolk bi dau za isto količino benza pa :shock:, fak je res drag benz :D, razlika pri enem tanku med 36,622 in 66,640eur je res velika ;)

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Ne mar 11, 2012 12:05 am

pinny je napisal/-a:danes sem spet tankal na MB24, in ko sem primerjal ceno plina z petrolom, se mi je nasmejalo k sem bil pri 45,55l za 1,822eur na boljšem, ampak k sm pogledu kolk bi dau za isto količino benza pa :shock:, fak je res drag benz :D, razlika pri enem tanku med 36,622 in 66,640eur je res velika ;)

A je cena na mb24 še kr ista?
Slika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne mar 11, 2012 12:43 am

mb24 zgleda da ima še kr po 0.758, prav tako istrabenz plin po 0.795 čeprav mi je stric reku da bodo dvignal.

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Ne mar 11, 2012 9:32 am

A je v plinarni na Verovškovi še vedno cena plina: 0,735 €/l?
Na Petrolovi strani vidim, da je že po 0,844 €/l.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Ne mar 11, 2012 2:53 pm

a je kdo primerjal porabo med MB24, omv in petrolovim plinom? govori se da naj bi se z plinom mariborske plinarne naredilo najmanj kilometrov katerega imajo tudi na MB 24.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne mar 11, 2012 5:31 pm

plinaš je napisal/-a:se mi zdi , da je postalo v tej temi malce tesno .... so se dizlarski navijači preveč namnožili ...admin?

a zdej boš pa admina na pomoč klical, če se ne strinjajo vsi s tabo :DDD ... bodi malo bolj širok in toleranten tudi do drugače mislečih, sej se samo pogovarjamo ;)

boskonovak
Nov uporabnik

Napisal/-a boskonovak Ne mar 11, 2012 6:32 pm

Buffy je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:danes sem spet tankal na MB24, in ko sem primerjal ceno plina z petrolom, se mi je nasmejalo k sem bil pri 45,55l za 1,822eur na boljšem, ampak k sm pogledu kolk bi dau za isto količino benza pa :shock:, fak je res drag benz :D, razlika pri enem tanku med 36,622 in 66,640eur je res velika ;)

A je cena na mb24 še kr ista?

Danes sem jaz tud tankal na MB24 pa je res cena nižja. Ko sem šel plačat sem jih vprašal kak to če je to vedno pa mi je reko da je pri njih vedno na pram petrolu 4 cente ceneje pa ne samo to še bencin imajo tud 2 centa ceneje. Pol sem pa še Bencin polnega vlil. Hvala da si povedal!!

Lp

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne mar 11, 2012 9:39 pm

včeraj je bil plin na MB24 po 0,804eur/l. Za razliko v porabi med petrolu in mb24 ne morem rečt, ker zadne čase vedn tankam na mb24, edin zadnjič k sm 10l plina taku na petrolu da sm pršou do mb24 :D. Je pa zadne čase poraba nekej manjša, sm ne vem če to ravn zarad vremena mislim k se je začel topl, stil vožnjepa isti

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne mar 11, 2012 10:30 pm

pinny je napisal/-a:včeraj je bil plin na MB24 po 0,804eur/l. Za razliko v porabi med petrolu in mb24 ne morem rečt, ker zadne čase vedn tankam na mb24, edin zadnjič k sm 10l plina taku na petrolu da sm pršou do mb24 :D. Je pa zadne čase poraba nekej manjša, sm ne vem če to ravn zarad vremena mislim k se je začel topl, stil vožnjepa isti

Tudi pred pol ure je bil 0,804€/l. Agip ima 0,797€/l ampak me je gospodična opozorila, da bodo podražili na 0,84€/l. Pozabil sem pa kateri dan je rekla. :lol:
"this is so euro its asian" by Sam B.

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Ne mar 11, 2012 10:37 pm

McBobo je napisal/-a:A je v plinarni na Verovškovi še vedno cena plina: 0,735 €/l?
Na Petrolovi strani vidim, da je že po 0,844 €/l.

Verovškova bo podražila v začetku tedna, tako se govori... Ponavadi imajo kak teden zamika glede na Petrol :pop:

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To mar 13, 2012 8:48 am

Če kdo rabi imam eno 5l kantico flashluba od ERC viška (made in EU). Sem naročil 2 pa glede na mojo porabo manj kot en deci na 4.000 km bom imel eno dovolj. dam jo po nabavni ceni.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To mar 13, 2012 10:44 am

bomber111 je napisal/-a:Če kdo rabi imam eno 5l kantico flashluba od ERC viška (made in EU). Sem naročil 2 pa glede na mojo porabo manj kot en deci na 4.000 km bom imel eno dovolj. dam jo po nabavni ceni.

Ne prodajaj, raje nastavi mazanje, 1deci na 4000km je veliko premalo!
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To mar 13, 2012 4:07 pm

moj megan(K4J motor) naj ne bi rabil mazanja, a so mi dali vseeno preventivno not ta flash lube. je pač na minimum nastavljen. saj vprašanje, če je tak malo doziranja je verjetno enako kot da ga ne bi bilo. tak da bo rok trajanja potekel drugi kanti prej ko bom prvo ponucal. al bodo pa prej ventili šli. bomo vidli :DDD
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov