Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 16, 2009 8:49 pm

Klinc ne splača se, sej so stalno neke kolone, kolikor slišim po radiu - evo glih danes, ko sem šel domov je bilo rečeno, da nekje pri Arji vasi je 2km kolona, potem okrog 6 ure so pa že rekli, da je kolona 6 kilometrov :roll: Kaj ti bo pol vinjeta pa po novem moreš še skoz gledat kilometer naprej, če slučajno kdo nasproti pride :oops:

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Pe okt 16, 2009 10:26 pm

Doche je napisal/-a:Vsekakor se splača, že zarad tega ker se boš brez skrbi vozil kjerkoli in ti ne bo treba razmišljat kje se lahko voziš in kje ne. Posledično se ne boš zapeljal na AC in se kasneje spomnil, da nimaš vinjete in se začel obračat na AC. 8)

Mah ..2 mesca sem se vozil v "skrbeh" relacija NM-LJ..pa sem vidu kontrolo samo 1x. Itak pa če bi že naletel da me vrze dol bi probal spizdit..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe okt 16, 2009 10:45 pm

KiNOS je napisal/-a:Itak pa če bi že naletel da me vrze dol bi probal spizdit..

No ne biti prevec pogumen, ker v tem primeru ne bi bila kazen 300€, ampak 800€ in morda
se kaj vec + KT (odvisno od prekrskov v nadaljih km). Torej bi si lahko za ta denar kupil
sumsuma. 8 vinjet; cisto preprosta matematika... Lepo prosim, pamet v glavo.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Pe okt 16, 2009 11:11 pm

KiNOS je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:Vsekakor se splača, že zarad tega ker se boš brez skrbi vozil kjerkoli in ti ne bo treba razmišljat kje se lahko voziš in kje ne. Posledično se ne boš zapeljal na AC in se kasneje spomnil, da nimaš vinjete in se začel obračat na AC. 8)

Mah ..2 mesca sem se vozil v "skrbeh" relacija NM-LJ..pa sem vidu kontrolo samo 1x. Itak pa če bi že naletel da me vrze dol bi probal spizdit..

Jaz grem malokrat na ac pa sem vidu kontrolo že najmnanj 5x, velikokrat so na izvozu Vrhnika

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN So okt 17, 2009 11:12 am

verjemte fantje zdej ko bo vinjeta 100 eur bodo kontrole povsot država naša si ne more prvoščt da nebi plačal banda hudičeva :evil:

ene najdražjih cest pa najbol v ku**u :roll:
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So okt 17, 2009 10:23 pm

[/quote]ene najdražjih cest pa najbol v ku**u :roll:[/quote]

Ja samo pri nas se lahko pelješ, čez predore kulr češ krat v Avstriji pa plačuješ drage predornine in, če se voziš vsak dan tam čez te pride na leto X krat več.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe nov 27, 2009 12:22 pm

goldhorn je napisal/-a:Ok za tovorni promet vendar upam, da ne bodo uvedli tudi za vsa vozila. Samo enota naj bi stala 120 EUR. Tudi, če bi enote delili brezplačno bo strošek vračunan v cestnini kar posledično pomeni podražitev.

Prav tako mi ni jasno kako bodo reševali problem osebnih vozil, ki tega nimajo - pride tujec iz xy države z avtom in kaj sledi? Mora kupiti sistem in mu nato pošljejo položnico za nekaj eurov, ki jo bo skoraj nemogoče izterjati? Ali pustijo vinjeto za takšne? Vendar če bi bila vinjeta za takšne primere bi mi še vedno morali imeti neko drugo "vinjeto" na šipi, da bi lahko kontrolirali kdo ima vinjeto oz. satelitski sistem.

to se tud jst sprašujem :)
bomo pač vsi registriral vozila v romuniji, pa naj tja pošiljajo položnice :)

MacTron je napisal/-a:
KiNOS je napisal/-a:Itak pa če bi že naletel da me vrze dol bi probal spizdit..

No ne biti prevec pogumen, ker v tem primeru ne bi bila kazen 300€, ampak 800€ in morda
se kaj vec + KT (odvisno od prekrskov v nadaljih km). Torej bi si lahko za ta denar kupil
sumsuma. 8 vinjet; cisto preprosta matematika... Lepo prosim, pamet v glavo.

to sploh ni res, ti lahko samo policiji ustaviš niti ne carini niti še manj ne DARSU pač tvoja dobra volja je če ustaviš in kako hudiča bi za to kazenske točke dajal? kaj pol doma če ženo tepeš bi ti jih tud mogl :).....to res nima veze z prekrški če gre za kaznivo dejanje in ne ogrožaš nobenga,
sicer pa darsu ne ustaviš ampak potem kupiš vinjeto ter jo štemplaš za 2 dni nazaj, to ej to ko ti pošljejo obvestilo da si tega den spizdiv jim pač dokažeš da si imel vinjeto kupljeno že pred tem

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Pe nov 27, 2009 12:34 pm

Ja seveda, tudi če te policija ustavlja, ti ni potrebno ustaviti, razen če si izredno dobre volje, ali pa zdolgočasen in bi se rad s kom pogovarjal :P

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe nov 27, 2009 12:36 pm

vojkostar je napisal/-a:to sploh ni res, ti lahko samo policiji ustaviš niti ne carini niti še manj ne DARSU pač tvoja dobra volja je če ustaviš in kako hudiča bi za to kazenske točke dajal? kaj pol doma če ženo tepeš bi ti jih tud mogl :).....to res nima veze z prekrški če gre za kaznivo dejanje in ne ogrožaš nobenga,
sicer pa darsu ne ustaviš ampak potem kupiš vinjeto ter jo štemplaš za 2 dni nazaj, to ej to ko ti pošljejo obvestilo da si tega den spizdiv jim pač dokažeš da si imel vinjeto kupljeno že pred tem

Nemesto, da si taksno bleknil bi lahko prej preveril kdo vse izvaja kontrolo...

NADZOR
Nadzor nad pravilno uporabo vinjete izvajajo Družba za avtoceste v Republiki
Sloveniji (DARS), Prometni inšpektorat Republike Slovenije, Carinska uprava
Republike Slovenije in Policija.

Uporaba avtocest in hitrih cest brez veljavne in ustrezno nameščene vinjete na
vozilu se šteje za kršitev Zakona o javnih cestah (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno
prečiščeno besedilo in 45/08 ) in je sankcionirana s kaznijo od 300 do 800 EUR.

Zakaj sem napisal, da bi lahko pokasiral KT ti ocitno ni kapnilo oz. si raje bleknil nekaj
tretjega... ce policija v tistem casu nadzira in nekdo, ki zbezi ne bo ravno bezal po
omejitvah AC... dajmo mal razmisljat... v kolikor si pa to nalasc povedal (torej si vedel
za taksno situacijo) se pa raje zadrzi za naprej.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe nov 27, 2009 12:37 pm

ne sam da morš darsu, pa carini ustavt po novem majo še mestni redarji pooblastila da ti kazni pišejo ;)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr dec 09, 2009 2:03 pm

a letošnje vinjete (letne) veljejo do 31.1. 2010?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 09, 2009 2:07 pm

splash je napisal/-a:a letošnje vinjete (letne) veljejo do 31.1. 2010?

Ja.
Letna vinjeta za tekoče leto velja od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta (skupaj 14 mesecev).
Polletna vinjeta velja šest mesecev od dneva njenega nakupa,oziroma do preteka zadnjega dneva v šestem mesecu, če v šestem mesecu takšnega dneva ni.
Mesečna vinjeta velja od trenutka nakupa vinjete do preteka dneva, ki ima isto številko en mesec po dnevu njenega nakupa, oziroma do preteka zadnjega dneva v mesecu, če v naslednjem mesecu takšnega dneva ni. Tedenska vinjeta velja sedem zaporednih koledarskih dni od vključno dneva, ki ga določi uporabnik ob nakupu vinjete.

Pe še nove cene :evil:
Letna vinjeta za (dvosledna) motorna vozila do največje dovoljene mase 3.500 kg 95,00 EUR
Mesečna vinjeta za (dvosledna) motorna vozila do največje dovoljene mase 3.500 kg 30,00 EUR
Tedenska vinjeta za (dvosledna) motorna vozila do največje dovoljene mase 3.500 kg 15,00 EUR
Letna vinjeta za (enosledna) motorna kolesa 47,50 EUR
Polletna vinjeta za (enosledna) motorna kolesa 25,00 EUR
Tedenska vinjeta za (enosledna) motorna kolesa 7,50 EUR

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če dec 10, 2009 8:36 am

Ma ni pocen, to je res, ampak meni je 95 eur za letno vinjeto še vedno veliko ceneje kot po starem sistemu, ko sem imel ABC. Pa se niti slučajno ne vozim tako pogosto pa avtocestah, v povprečju sem komaj na vsakih 14 dni (!!) na eni daljši relaciji - po starem sem zapravil cca. 250 eur letno, s tem da sem se izogibal določenih cestnin! Kaj pa tisti, ki so/ste vsak dan na AC in se peljejo čez vsaj eno (bivšo) cestninsko postajo?! Tako, da nehajte jamrat in si kupite vinjeto, dokler so. =P Jeba bo, ko bo satelitsko cestninjenje...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Če dec 10, 2009 8:56 am

Meni je letna vinjeta za 95€ še vedno poceni :) Sem vsak dan na avtocesti in vsak dan se peljem skozi cestninsko postajo. Če ne bi bilo vinjete bi vsak dan 2x plačal cestnino, kar pa ne bi bilo ravno poceni :) Ampak polletne za osebna vozila bi pa lahko pustili :x Na hrošča sem vedno prilepil polletno, ker čez zimo je avto v garaži in takrt vinjete ne potrebuje. :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če dec 10, 2009 10:36 am

Itak do bo vedno za enega vinjeta še ugodna, za drugega pa pač ne.
Najbolj bedno je za nas, ki AC rabimo redko, ampak skozi celo leto. Tako tedenske in mesečne ne pridejo v poštev, ker bi prišle dražje kot letna. Tako smo prisiljeni nabaviti letno, čeprav bi s sistemom cestnin prišli skozi veliko ceneje. Če pa pomisliš, da moramo sedaj na oba avta nalimati vinjeto, je pa to daleč dražja varianta. Osebno mi bo satelitsko cestninjenje bolj ustrezalo, vsekakor pa bo bolj pravično.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če dec 10, 2009 12:30 pm

men je tud cenej, je pa velik dnarja na enkrat ;)

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Če dec 10, 2009 2:02 pm

Pa je šlo ~100 eur :?

Slika

Sem mislil malo prišparat pa staro vinjeto na drugi avto dat (do konca januarja bi blo ) Pa ni šans po enem letu celo vinjeto dol dobiti. Pa sem jo pred namestitvijo namazal z kremo, da bi šla lažje dol. Čisto se je raztrgala. Uporabil pa sem nož za čiščenje steklokeramike. Lepilo sem probal z alkoholom počistiti pa sem ga razmazal čez pol šipe. Pol pa nitro dela svoje :twisted:
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 10, 2009 2:29 pm

Zanimiv bi bil sistem elektronske vinjete, ki bo kot kaže tudi ena izmed začasnih opcij čeprav bi lahko bila stalna in verjetno bi bil ta sistem všeč najširšemu krogu uporabnikom.

Sistem je namreč tako narejen, da bi lahko izbiral ali vzameš v enkratnem znesku celoletno vinjeto z neomejenimi vožnjami ali pa lahko izbereš, da plačuješ po posameznih vožnjah.

S tem bi ohranili boljšo prometno varnost in večino prometa še vedno na AC-jih oz. bi še marsikoga, ki ima samo par relacijskih voženj na leto lahko ponovno vrnili na AC.

Če pa bodo vstrajali pri sat cestninjenju oz. kakršnemkoli drugem mnogo dražjem cestninjenju se bodo močno ušteli saj se bo promet spet začel umikat AC-jem in s tem bo splošna prometna varnost spet začela padati.

Za načrtovan izplen glede cestnin pa se bodo samo obrisali pod nosom, ker trenutni izračuni so narejeni na predpostavki, da bo do vsi, ki se danes vozijo z vinjeto po AC-jih nadaljevali z enako frekvenco voženj tudi takrat, ko bodo mastno colali vsak prevožen kilometer.

To je milo rečeno "račun brez krčmarja" in gospodu Vlačiču je potrebno povedati, da vodenje prometnega resorja ni enako kot biti muskontar v nekem obskurnem bendu.

rini
Novinec

Napisal/-a rini Če dec 10, 2009 2:41 pm

VSEM V RAZMISLEK.

Če uvedejo GPS cestninjenje z namenom da bo sistem pravičen do vseh enako, predlagam, da se preko tega GPS sorazmerno upošteva tudi zavarovanje vozila in letno dajatev za uporabo cest.

Zakaj moram zavarovalnici plačati polno zavarovalnino za 365 dni na leto, če se dejansko vozim samo ob nedeljah, ko grem k maši!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če dec 10, 2009 2:43 pm

bboss: in kaj naj bi naredili naši? Zdaj smo sužnji evrope in kar reče gospoda tam gor, tako moramo špilat...edino pravilno bi bilo usekat po žepih tujce ki se vozijo skozi slo, niti ne tankajo, ne jejo in ne pijejo, samo pomečejo smeti iz avta in spustijo ven svoje izpuhe...
...ampak je evropa rekla da ne bo šlo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov