>Malo heca, ampak jaz bi poleg obveznega tečaja varne vožnje za nove voznike uvedel tudi obvezno 2-urno vožnjo po Trstu. Pri Italijanih (in Francozih) me fascinira to, da na veliko kršijo predpise, ampak to počnejo po pameti.<
>"Sem mu pa kasneje tako zavrl (vem, da je nevarno, nespametno in brez veze, a je res pretiraval in mi stopil nekam), da nekaj časa tega v Slo ne bo počel"<
>jst sm poj defninitvno NEVAREN voznik,ker se zgodi da prehitevam tut kolono<
>JA priznam, sem prehiter na avtocesti kar se zakonske omejitve tiče, samo je pa tudi res, da redno uporabljam smernike za vsak premik levo ali desno med pasovi,<
>Jaz ne razumem, zakaj bi nekoga motilo blendanje ali vožnja za ritjo.<
>zato naredis kot jaz...priletis not ko Boeing 747 in vrjemi, da ko te bo kak turist vidu kako letis v njegova leva vrata, pol bo tkoj nasu plac za se odmaknit<
>Ko sem bil mlajši sem sanjačem na prehitevalnem še blendal ali kot v primeru gospe z nemškimi tablicami skoraj fizično zrinil s prehitevalnega pasa<
>Js pa dostikrat prehitevam kar po pospeševalnem pasu ker se norci z 60km/h vključujejo na AC. Kolk € naj mam skos zraven?<
To je enih par,na hitro pobranih z zadnjih strani.
Sami kršite pravila na veliko. Sami izsiljujete, ne upoštevate varnostne razdalje, predpisov, omejitev hitrosti. Tu se pa pol bunite nad vsakim dedekom/babico, ko se pelje 5 km/h prepočasi, nad škatlami, ko se vozijo za tovornjaki in ne upajo prehitevat v nepregleden ovinek (tudi ta posnetek je nekje med zadnjimi stranmi).
Sam mam trenutno kot primarrni voz škatlo s 75 konji, pa si predstavljajte kako je s tem otroškim vozičkom prehitevat. Še za traktor "rabiš kilometer ravnice". Da ne rečem za pospeševalnega, ko do stotice komaj pride v rdečem polju na števcu, pa še to če si sam v avtu. Ne rečem pa,da sem počasne na cesti. Ta mlinček ga fajn trpi, nad 5 tisoč obrati je konstantno. Tak ali tak gre sam do 6. Je pa 16 ventilaš in v tem rangu ma vsaj nekaj moči, da se da varno prehitet. Se pa držim omejitev v naselju, max 60. (navigacija kaže tam 54) zaradi varnosti, plus nimam želje dajat za plače policistov.
In ja. na cesti je manijakov zadost, oz. preveč. In se ne bunim za vsakega na forumu. Če je na cesti kdo nor, se probam ognit tako, da ni nobene škode. Pač pustim bedaku,da je b****. Če pa je kdo preveč zabit na cesti, da začne ogrožat, pa me razpizdi totalno. En mi je v Pernici v dvojnem krožnem iz glavne zapeljal direktno v mene na notranji pas. Ta me je razpizdil, da sem mu do Maribora cel čas trobil, pa še z roko pokazal, kar mu gre. Druga ni preostalo. Enga dedeka sem parkrat srečal na stranski cesti,ko se je z reno 19 po mojem pasu pripeljal. Me je pač naslednjič razpizdilo,pa sem sam naravnost peljal po svojem pasu, nisem se niti malo umaknil in je deda pripizdil tako blizu, da sma počila z ogledali. Ogledalo je počilo, on je spizdil, men pa se tudi ni dalo za njim letet. Teh par evrov je blo treba pač reskirat,da si stari zapomni. Ampak je mi takoj drugi dan pripizdil v desni nepregledni ovinek čist po mojem pasu, tak da je v zadnji sekundi zavil na svoj pas. Zgleda da si bo deda zapomnil, ko si bo moral protezo kupit, saj bo brez zob ostal. Razpizdijo me tudi taki, pridejo do nekega odseka,kjer je na njihovem pasu delo na cesti. Pa čeprav butl vidi,da sem skoraj že zapeljal mimo, se spravi na moj pas ogibat oviri. Takim pa z veseljem po gasu stisnem,da se le zabije nekam,pa čeprav v mene, mi bo pa toplice plačal.
Jaz se na cesti poskušam držat nekih pravil, če je ozka cesta in mam šanso,da nekje ustavim, z veseljem ustavim in spustim mimo vozeče vozilo. Redno gledam ogledala,ker nočem izpast kot drugi bedaki, da ko ga začneš prehitevat, začne on ovinek sekat al pa na ravnici vijugat, tako da cel prešvicaš med prehitevanjem. Na avtocesti redna uporaba desnega pasu. Če grem prehitevat, takoj na desno, pa tudi če bom moral čez naslednjih 100 metrov spet it na levi pas. V tem času se me lahko izogneta že dva hitrejša avta. Ustavljat pešcem. Čeprav me razpizdi,da ko začneš ustavljat/ustaviš, pešec ne ve,ali bi stopil prek ali ne,pa nekaj prcka, včasih pa si še premisli in na koncu odide naprej po svoji strani. Tak sem skoraj dva nabil v MB, ko z desne strani dedek pa babica nista znala,če bi šla prek ali ne, čeprav sta že bla na cesti. Pa sem po parih sekundah peljal, v tem času si zmislita, da bosta šla preko, z leve pa pribeži še skupina mladih. Skoraj vse nabil na haubo, scikcakal mimo in na koncu jaz izpadel kot b****,ker so včasih na prehodu pešci neodločni. Gledam semaforje, oz. raje gledam nasprotnega. Ker ko vidim,da se na nasprotnem prižge rdeča, začnem počasi speljevat. Nekateri dobesedno spijo pred njimi. Če vidim žival na cesti, oz. ob cesti in vidim,da bo letela preko, upočasnim, oz. ustavim. Večina, sem opazil, se pelje z isto hitrostjo naprej, oz. nekateri pospešijo, kot primer, ko je šla družina gosk preko ceste ena za drugo,pa tip na nasprotnem pasu pospeši. Se vidi, da smo slovenci psihopati,da treba vse povozit. Kolesarje prehitevam,ko je varno zame in za njih. Ne razumem bedakov,da gredo prehitevat tam,ko je najbolj nevarno. Čeprav tudi meni gredo kolesarji na falus včasih. Mamo pred hišo pot za kolesarje, ki je ločena od ceste z velikim jarkom, tako da je za kolesarje dokaj oz. zelo varna saj so ločeni od ceste. Pa se stare bake s cekri, družine z otroki morajo vozit po glavni, po kateri se vozijo tovornjaki, saj je izvoz z avtoceste 100m naprej. Uporabljam smernike, saj se mi zdijo uporabni. Zanimivo. Čeprav priznam,da sem jih včasih v krožnih rad pozabil dat, ampak od zdaj naprej pa obvezno,saj kot sem zgoraj napisal, ne mislim dajat policistom za plače. Itd.
Mater sem se razpisal. V glavnem, vsi delamo napake, vozniki na cesti, zdravniki v zdravstvu, politiki v politiki (ti so najhujši, pa še slabi vozniki so). In tega se ne moremo rešit. Kultura na cesti pa je nekako povezana z politiko,oz. blaginjo v državi. Dokler bomo v skrbeh za službe,se živciral ob teh minimalnih plačah in gledal kje bomo vsak evro zapravil, pa kak, da nebomo lačni, da nebomo kakega superiorno dragega prekrška plačali, tako dolgo bomo v stresu, živčni za volanom na delo, iz dela, na počitnice, v gostilno pa nazaj. Amen