Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Pe mar 07, 2008 7:06 pm

Sem že iskal na njihovi strani ampak ne morem skozi.
Ko iščeš kit za svoj avto je treba vpisat podatke in na koncu še neko številko ampak ne vem katero.Zgoraj desno piše TecDoc Type No.:
Kaj je treba tu vpisat?

lmam pa hyundai coupeja 06 letnik GK.
kliknite na link online catalogue.
http://www.hella.com/produktion/HellaCO ... alogue.jsp
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe mar 07, 2008 10:04 pm

tuscani je napisal/-a:Zgoraj desno piše TecDoc Type No.: Kaj je treba tu vpisat?

TecDoc je program.. oz. elektronski katalog avtodelov
zajema pa precej vec kot katerikoli program za doloceno znamko (etka, dialogys, laser citroen, peugeot...)
torej to je vsesplosen elektronski katalog. Isces pa lahko po proizvajalcu vozila, OEM
stevilki in tovarniska stevilka... torej ko ti kliknes tisti link se ti odpre prav ta katalog
oz. online zadeva na serverju

torej ce bi imel tisti progam bi vtipkal kodo ki je vrstna pri tem programu se ti pokaze
dolocen model in oprema (katerakoli)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR So mar 08, 2008 8:08 am

Ni treba tiste TecDoc številke. Jaz sem našel za svoj avto samo po modelu, pa je šlo. Edino, ne najdem kita ampak samo xenon žarnice in balaste ter pranje žarometov. Ne najdem pa samodejnega uravnavanja višine žarometov, čeprav se mi zdi, da ima to moj avto serijsko.

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K Ne mar 09, 2008 12:27 am

Pozdrav,

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s tem http://www.bolha.com/oglas2778406

zanimivo... :D

Hvala in LP

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Ne mar 09, 2008 1:57 pm

Ja samo če te številke ne vpišem itak nič ne najde tako da... se ne bom več s tem ukvarjal.
Kupil bom kit od kaixena ki pač nima pranja žarometov in regulacije višine snopa pa bo kot bo.
Mislim da bi moralo bit to bolj enostavno za najdet in kupit.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Sr mar 12, 2008 12:06 am

Jaz bi takoj kupil xenon, če bi vedel, da bom prišel čez tehničnega, ker se mi ne da menjat xenona z halogenkam vsakič preden grem na tehničnega.

Uporabniški avatar
Renaul_CLIO
Nov uporabnik

Kraj: vse povsod po malem

Napisal/-a Renaul_CLIO Sr mar 12, 2008 3:06 am

:D. fantje jaz vam povem da xenon se splača! res da so žarnice v primerjavi z navadnimi drage, ker primer žarnica D2R na poblaščenem servisu Renault stane okol 200eurov (tak mi je tip reku,ko sem ga vprašu kulk pride), pol hvala bogu sem najdu obe dve žarnice za 80eurov. In ko vam crkne ena, morete zamejat obe dve, ker drugače lahka pride do tega da vam ena boljše sveti ko druga.
drugače pa kaj pomeni xenon, dober vidiš v megli, snegu, dežu, itd..... ker po mestu se itak en vidi ful razlike ker je mestna razsvetljava..
V glavnem un ko si je zmislu xenon je car! in jaz osebno ni enga pogoja da grem nazaj na navadne žarnice!
Tisti kateri še nimate xenon, vam lahka sam rečem da si jih čim prej nabavte!! nebo vam žal. p.s. zakaj je treba met pa pranje žarometov me pa ne spraševat, ker ne vem :D..
lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr mar 12, 2008 8:34 am

@Renaul_CLIO: pogreta juha... poglej si tu kaj komu kaj itd...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr mar 12, 2008 9:15 am

Lumpy_ je napisal/-a:Opažam vedno več biserov na cesti z novimi Audiji A6, propelerji serije 5 in podobno, ko šapci niso meli jurja za xenon pri novem avtu ker bi pol za polog pri leasingu sfalilo in za žemljico nebi blo, pa majo asi zdaj nabite kite noter v teh makinah. Je hecno da noben od teh nima leče noter za halogenko kar je prav zanimivo za visoko klaso avta. Zdaj pa bleščijo ko smrekice sred mesta za moža mraza. Frajeri pravi. Prej sem se pelal na kebapčino, kar mi vzame 15 min v eno in 15min v drugo smer, pa sem jih vsaj 3 srečal. :lol: :bow

He, he,...za počit od smeha :lol: Tudi meni ne gre to skupaj...pri novih avtih...kako nimajo leče???... 8).

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Kraj: Lendava-Ljubljana

Napisal/-a Marki's To mar 18, 2008 3:04 pm

No jaz sem pa včeraj montiral ksenon kit na mojo Vectro in seveda ne gre brez težav, kot se pač spodobi za nove Ople. Imam naslednji problem: ko avto ugasnem luči še parkrat neenakomerno utripnejo?! Enaka zgodba je bila, ko sem vstavil na mesto parkirnih lediode z razliko, da je še tam računalnik javljal pregoreno žarnico. Pri ksenonu sem to rešil z dodatnim modulom ostaja pa to utipanje, ko avto ugasnem. Je imel že kdo podobne izkušnje oz ima kakšen nasvet kaj narest?
Opel Vectra C+ 1.9 CDTI COSMO

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr mar 19, 2008 6:06 pm

Kere buče:
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=1957586#

A kr homologiru boš vse kit na vseh avtih!?!

...hehe kite! Get it? Kite na avtih?!? :rofl
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr mar 19, 2008 7:00 pm

Bom kar uprasal par zadev. ne me tespt ce je ze blo sam je prevec strani da bi sel use skoz. :)
Kako se obnesejo xsenon kiti ki imajo na transformatorju hladilne rebre?
Eni ksenon kiti sem zasledil da so celo mocnejsi od 35W, naprimer 50W, sveti tolko vec, al je use eno in isto?
lp

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Sr mar 19, 2008 10:11 pm

a je mozno da ti xenon kit stopi plastiko v luci namontiru sm ga prejsn tedn pa me je kolega mehanik ustrasu da mi to lahko plastiko stopi rad pa bi se mnenje le tistih ki se res spoznajo na to in mi lahko utemeljijo odgovor lp
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr mar 19, 2008 10:16 pm

Ne ne stopi ti jo. Al te je tip jebu u glavo al pa je neumen in govori tja u 37593 dni
Xenon je hladnejši od halogenke. ;)

Uporabniški avatar
Fat_Mike
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Fat_Mike Če mar 20, 2008 10:39 pm

Marki's je napisal/-a:No jaz sem pa včeraj montiral ksenon kit na mojo Vectro in seveda ne gre brez težav, kot se pač spodobi za nove Ople. Imam naslednji problem: ko avto ugasnem luči še parkrat neenakomerno utripnejo?! Enaka zgodba je bila, ko sem vstavil na mesto parkirnih lediode z razliko, da je še tam računalnik javljal pregoreno žarnico. Pri ksenonu sem to rešil z dodatnim modulom ostaja pa to utipanje, ko avto ugasnem. Je imel že kdo podobne izkušnje oz ima kakšen nasvet kaj narest?

O kombinaciji Vectra C & Xenon kit niti raje ne govori, ker sem tudi sam imel ogromno problemov. Ampak stvar vseeno ni tako črna kot se zdi. Jaz ti samo eno stvar svetujem, vrži vse releje, module in podobne stvari ven, zmontiraj direktno (torej iz originalne napeljave v balast ter iz balasta na xenon-ko), na vsaki strani naredi tako, potem se vsedi v avto in se odpelji do najbližjega Oplovega servisa. Tam pa naj ti avto priklopijo na tester, ter preprogramirajo računalnik na xenonske žaromete. To je EDINA varjanta, ki je meni delovala, z vsemi releji, moduli in podobnim sranjem mi ni delovalo vredu.

Glede belih ledic za pozicijo pa imam enak problem :? Moti me tista lučka in pa opozorilo na BC-ju za pregorele žarnice, se grem ju3 pozanimat, če se da to opozorilo izklopit :)

LP

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Če mar 20, 2008 11:00 pm

to opozorilo se da izklopit z relejem, al pa vstopom v racunalnik...ker ma zarnica majnso moc, racunalnik smatra kot pregorelo zarnico
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo So mar 22, 2008 7:33 pm

Ksenon komplet (xenon kit), bixenon, H4 12V, 35W, dolga in kratka
cena: 180,00 €
PODROBEN OPIS IZDELKA : Ksenon komplet (xenon kit), bixenon, H4 12V, 35W, dolga in kratka
Ksenon komplet (xenon kit), bixenon, 'dolga in kratka', 12V, 35W je namenjen za vgradnjo v vse tipe motornih, osebnih in kombiniranih vozil, ki imajo vgrajeno 12V H4 žarnico. Xenon žarnica pri sistemu dolga in kratka stalno gori. S preklapljanjem ročice za dolgo in kratko se s pomočjo elektromagnetov spreminja kot osvetlitve, tako imate kratko in dolgo luč xenon. V kompletu sta dve xenon žarnici z elektromagneti, dva elektronska balasta, kabli s preklopnimi elektronikami in navodili za montažo. Priložena je tudi dodatna inštalacija z relejem za vozila z dotrajanim ožičenjem in stikali za vklop. Inštalacijo je potrebno montirati tudi v primeru, ko imate prevelik padec napetosti, da bi se xenon žarnica lahko prižgala.
Poraba posamezne xenon žarnice je samo 35W, kar pomeni manjšo porabo energije in manjše pregrevanje napeljave. Ksenon žarnice imajo 3x večjo svetilnost in življenska dobo, kot običajne halogenske žarnice.
Garancija na Xenon kit je 1 leto.

Tole dam na AR 165SW, in more delat???
budalesaj in poznali te bodo

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Po mar 24, 2008 9:46 pm

Kdo bi bil taki biser pa bi zalimal eno sliko z D2R zarnico v navadni leci ko ma tisti "plehec"....na netu niti ene pametne slike ni....tnx :D
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po mar 24, 2008 9:51 pm

...:::Team:::...: cakaj in zakaj bi "tlacil" D2R v leco.. ce je za leco D2S :idea:
se enkrat... D2R - R pomeni da je za parabolske clear zaromete torej brez lece
D2S pa je za leco (ceprav je za leco enako parabola vendar drugacna)

razen ce to mislis instalirat v tistega tvojega scooterja kjer nimas nobene zaslonke
za leco (mehanike) katera ti naredi cut

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Po mar 24, 2008 10:17 pm

V skuterju itak mam leco custom made nareto...dolgcas.press in obzirnost do drugih voznikov...me pa zanima predvsem slika kak odreze snop tista zaslonka na D2R zarnicah oz kaksna razlika je vidna....ker na netu niti ene slike ne najdem z navadno parabolo in D2R zarnico....aja ze vnaprej tnx (MacTron) ;)
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov