LinuxFuter je napisal/-a:To je mikrovalovni sistem, bojda podoben sistemu ABC na primorski AC pred vinjetami.
blackmagic je napisal/-a: Pa ni šans po enem letu celo vinjeto dol dobiti. Pa sem jo pred namestitvijo namazal z kremo, da bi šla lažje dol. Čisto se je raztrgala. Uporabil pa sem nož za čiščenje steklokeramike. Lepilo sem probal z alkoholom počistiti pa sem ga razmazal čez pol šipe. Pol pa nitro dela svoje
rini je napisal/-a:Če uvedejo GPS cestninjenje z namenom da bo sistem pravičen do vseh enako, predlagam, da se preko tega GPS sorazmerno upošteva tudi zavarovanje vozila in letno dajatev za uporabo cest.
Zakaj moram zavarovalnici plačati polno zavarovalnino za 365 dni na leto, če se dejansko vozim samo ob nedeljah, ko grem k maši!
Kama je napisal/-a:Bi rekel, da je zadeva zašla malo iz tirnic... Potem se lahko uvede še plačevanje zdravnika enako-zakaj bi plačeval, če ga ne rabim. Enako za vojsko, policijo, sodišče, takrat k rabiš, plačaš, a ne??? No, da takrat plačaš s svojo bajto in nimaš kje živet-pol pa vekat, češ hočem socialo... Nič ni zastonj, vprašanje samo, koliko vmesnih členov še vmes profitira.
BBoss je napisal/-a:.... Ampak, ker je AC treba zgradit, je treba ta denar notri dobit in tukaj se pač plačuje pavšal (vinjeta) tako, kot se plačuje pavšal za TV, naročnina za telefon, zavarovanje, nadomestilo za ceste, internet in še in še.
...
blackmagic je napisal/-a:Pa je šlo ~100 eur![]()
Sem mislil malo prišparat pa staro vinjeto na drugi avto dat (do konca januarja bi blo ) Pa ni šans po enem letu celo vinjeto dol dobiti. Pa sem jo pred namestitvijo namazal z kremo, da bi šla lažje dol. Čisto se je raztrgala. Uporabil pa sem nož za čiščenje steklokeramike. Lepilo sem probal z alkoholom počistiti pa sem ga razmazal čez pol šipe. Pol pa nitro dela svoje
Kama je napisal/-a:@BBoss
Napaka; Obraba vozišča je natančno izmerjena. In res je, da vozišče osebna vozila zanemarljivo uničujejo. Težava nastane, ko poveš, kdo in koliko uničuje ceste. Naložen tovornjak z 8t osne obremenitve uniči pri dovoljenih 90 km/h cestišče okoli 10.000 krat bolj kot osebni avto. In ve se, kako naredi kalkulacija-sam potem ne bi bilo tovornjakov na cestah, katerihkoli. In če k temu dodamo še slovenske navade pri gradnji cest (v stilu Čista lopata) vključno z njihovo kakovostjo in popravili, ugotovim, da smo vozniki zgolj ovce, ne za striženje, za odiranje na živo.
abcabc je napisal/-a:Včeraj sem videl po Ljubljani in drugje, da ma folk še vedno stare vinjete gor, so veljavne, ampak čemu, če je modra že veljavna. Kaj jh bodo zadnji dan menal ali pa jih sploh ne bodo.
OFF: Jest jo bom vseeno kupil pa čeprav bom šel samo 10x na AC sem mal študiral, da če se furam po stranskih cestah, da je hudi*, ker te lahko policaji ustavjo, zaradi majhne prekoračitve hitrosti, pa še poznam ne povsem ceste.
2x te snamejo pa si ob letno vinjeto, tko da se ne splača furat po stranskih poteh. Lahko pa te eno Nedeljo tud večkrat kaznujejo tko, da letna vinjeta pride ta teden.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov