J.McLane je napisal/-a:Ta vikend smo šli malo do slovenske obale, pa sem resetiral BC in malo pomeril, kaj pomenijo zimske gume na samo 2,3 bara in zunanje temperature med 6° in 15°. Toyota Prius 1.8.
LJ - KP, povprečna hitrost 126 kmh, poraba 5,6 l/100 km
KP - LJ, gost ampak dokaj tekoč promet, veliko pospeševanj na polno, povprečna hitrost 118 kmh, poraba 6,1 l/100 km
BC povprečno hitrost kaže realno (števec hitrosti sicer laže), BC porabo kaže 6-8% preveč optimistično, torej vse skupaj realno ca. 6,3 l/100 km, to je nekje maksimum kar sem kadarkoli iztisnil iz njega na 200 km dolgi krožni trasi.
Še zanimivost ob "priganjanju" v črnokalski klanec (KP-Kozina) s povprečno hitrostjo 114 kmh (v tunelih se striktno držim 100 kmh) je bila poraba po BC 8,6 l/100 km (realno 9,2 l/100 km). To pomeni 500 m višinske razlike na 20 km dolgi trasi in ca. 1.500 kg.
Bistvo hibrida je v mestni vožnji ali po hriboviti pokrajini, ker se pri zaviranju ali spuščanju po klancu energija ne uničuje ampak fila aku.dask je napisal/-a:Se pravi v bistvu tvoj hibrid porabi nekaj več kot moj 170 konjski dizel, s tem da je precej švohnejši. Kaj je potem point hibrida? Tudi če so izpusti manjši, je razliko "pokuril" že v okviru proizvodnje, razgradnja baterije po življenjski dobi pa tudi ni poceni in ekološka.
pskoda je napisal/-a:Mej povprečno 125km/h ne pa 105km/h in bo razlika več kot liter. Glede tega z ML jem in vožnjo med 180-190km/h in porabo 9l ti lahko samo napišem bla bla bla in vsak ki se je vozil z x5 3.0 ali touregom 3.0 bo isto napisal
Dj Big je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Mej povprečno 125km/h ne pa 105km/h in bo razlika več kot liter. Glede tega z ML jem in vožnjo med 180-190km/h in porabo 9l ti lahko samo napišem bla bla bla in vsak ki se je vozil z x5 3.0 ali touregom 3.0 bo isto napisal
To je tvoje mnenje.. lastil si ga nisi? Touareg je itak požrešen, bmw x6 3.0sd (govorim iz iskušenj) ima zelo lepo porabo mestna voznja 11.6 na odprtem veliko veliko nižja poraba. Nevem od kje take poberate.. terenca samo ubije mestna vožnja.. teža, počasen menjalnik itd... Mercedes po mestu zelo požrešen tut 12,5 litrov ljubljana strogi centr kratke relacije.. sam zato pa ko prideš na odprto, menjalnik 7G tronic poskrbi da je poraba zelo lepa... če pa ti bolje veš od mene ki si ga lastim.. potem pa tudi prav.
J.McLane je napisal/-a:Ta vikend smo šli malo do slovenske obale, pa sem resetiral BC in malo pomeril, kaj pomenijo zimske gume na samo 2,3 bara in zunanje temperature med 6° in 15°. Toyota Prius 1.8.
LJ - KP, povprečna hitrost 126 kmh, poraba 5,6 l/100 km
KP - LJ, gost ampak dokaj tekoč promet, veliko pospeševanj na polno, povprečna hitrost 118 kmh, poraba 6,1 l/100 km
BC povprečno hitrost kaže realno (števec hitrosti sicer laže), BC porabo kaže 6-8% preveč optimistično, torej vse skupaj realno ca. 6,3 l/100 km, to je nekje maksimum kar sem kadarkoli iztisnil iz njega na 200 km dolgi krožni trasi.
Še zanimivost ob "priganjanju" v črnokalski klanec (KP-Kozina) s povprečno hitrostjo 114 kmh (v tunelih se striktno držim 100 kmh) je bila poraba po BC 8,6 l/100 km (realno 9,2 l/100 km). To pomeni 500 m višinske razlike na 20 km dolgi trasi in ca. 1.500 kg.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov