Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a LaMike Po mar 19, 2012 9:00 pm

mišek je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:Mene pa zanima, koliko vam kaj pokuri bencina še poelg plina, če je morda kateri beležu in računal, torej koliko bencina v l/100km?

Če pogledaš objavo LaMike, mu pokuri 0,86l/100km bencina, rečmo 9dcl...kar precej, če tako pogledaš
Torej 7,1l/100km plina in 0,9l bencina. Na bencin mu je pa kuril 6,4l
Dve leti se bo moral vozit, da bo prišel na nulo, šele potem se začne šparanje

Natančneje 13 mesecev. =P
"this is so euro its asian" by Sam B.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po mar 19, 2012 9:06 pm

Kolk si pa potem dal za montažo? Ni okrog 1200€ ?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po mar 19, 2012 9:13 pm

mišek je napisal/-a:Kolk si pa potem dal za montažo? Ni okrog 1200€ ?

300€ manj, kot si napisal in še 200€ dobil povrnjeno na kartici, da lahko tankam na njihovi črpalki (ki bi že morala biti odprta ampak še nisem bil tam). =P

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Napisal/-a ChuckNorris Po mar 19, 2012 9:16 pm

@LaMike, torej si dal za vse skupaj 900eur, plus 200eur si dobil povrnjeno na kartico? Daj javi mi na zs, če bi se dalo kdaj malo zadevo videt kak so to skupaj spravli ker še nisem od blizu pogledal zadeve ki se vozi na plin..razmisljam da bi megana II dal na plin

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po mar 19, 2012 9:20 pm

700 eur te je prišlo?
Čaj to je nek plinski center Maribor?? To vsak dobi še tistih 200€? Se da potem to tud recimo prodat? Recimo, če bi jaz dal to vgradit, ne bi ravno v Maribor hodil tankat in mi tist neb nič koristlo.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po mar 19, 2012 9:25 pm

Pol pa tko men kr solidno pokuri benza, glede na to da si naračunu 0,712710911 l/100km :mrgreen:, sm se pa ži ustrašu da je to velik :).

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po mar 19, 2012 11:06 pm

ChuckNorris je napisal/-a:@LaMike, torej si dal za vse skupaj 900eur, plus 200eur si dobil povrnjeno na kartico? Daj javi mi na zs, če bi se dalo kdaj malo zadevo videt kak so to skupaj spravli ker še nisem od blizu pogledal zadeve ki se vozi na plin..razmisljam da bi megana II dal na plin

Seveda se. Lahko kdaj prideš do mene pa se zapeljeva na okoli pa vidiš kako izgleda in deluje. ;)

mišek je napisal/-a:700 eur te je prišlo?
Čaj to je nek plinski center Maribor?? To vsak dobi še tistih 200€? Se da potem to tud recimo prodat? Recimo, če bi jaz dal to vgradit, ne bi ravno v Maribor hodil tankat in mi tist neb nič koristlo.

Tako je. Ne znam ti povedati ali je kartica vezana na ime ali ne. Ti bom znal kaj več povedati v prihajajočih dneh. Bom vprašal, ko grem k njim tankati. Sem pa neuradno izvedel, da bodo imeli ceno plina okoli 0,71€/l in bodo razmerje napram ostalim držali enakomerno. :D

Pinny, koliko pa imaš ti? Jaz pač moram vzeti v zakup, da imam malo starejši avto in rabi da se ogreje. Bratu se avto veliko hitreje ogreje in posledično tudi preklopi. Nisva pa kaj veliko debatirala, koliko ima porabo, ker je 3 tedne bil na službenih potovanjih. =P

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To mar 20, 2012 1:34 pm

jaz sem sedaj dvakrat tankal na MB 24 v Slovenski bistrici, ki imajo plin mariborske plinarne. poraba je takoj skočila za skoraj liter navzgor. a ima še kdo podobne izkušnje?
Tako da tiste 4 cente, hmmm. kaj pa vem. po mojih podatkih ne prišparaš nič oziroma si še na slabšem.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To mar 20, 2012 1:41 pm

Zdj ste me tk sprovociral z to porabo da bom še jaz probal razliko :). Samo morem zdj zvozt kak tank dva da se poraba ustali k sm dal gor valarje, pol pa da vidmo razliko :).

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair To mar 20, 2012 7:33 pm

madonca naslednič grem tankat na dramlje na mol
liter večja poraba na MB24 je kar nekaj.
Vendar kao od plinarne naj bi bil plin najboljši celo boljši od petrola.. :?
bo treba probat.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair To mar 20, 2012 7:37 pm

Vikking je napisal/-a:Plinski tank nima prekatov, zato je merjenje količine plina le približno. Prej ko se sprijazniš s tem, prej boš pozabil da naprava ni točna. Uporabi potovalne kilometre, saj boš konstanto delal približno isto kilometrino s polnim tankom. Ko pa greš tankat plina, pa ga tako vedno natankaš polno.

nič novega,sem že to prebral tukaj,zato pa tankam na 500 prevoženih km kot sem napisal. :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To mar 20, 2012 8:28 pm

Jaz pa ravno obratno slišal od drugih, ki imajo plin. Da je plinarna in posledično od mb24 plin slab. Enako je rekel brat, ko je tankal na mb24, da je živa katastrofa. Od večje porabe naprej...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 20, 2012 8:34 pm

Spaceair - preberi pravilnik, člen 3.5

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To mar 20, 2012 8:37 pm

spaceair je napisal/-a:madonca naslednič grem tankat na dramlje na mol...

kje pa je to u Dramljah točn, recimo če se pelem iz Arje vasi po AC proti MB pa grem izvoz Dramlje?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 20, 2012 8:42 pm

pinny je napisal/-a:
spaceair je napisal/-a:madonca naslednič grem tankat na dramlje na mol...

kje pa je to u Dramljah točn, recimo če se pelem iz Arje vasi po AC proti MB pa grem izvoz Dramlje?

točno, na križišču zaviješ proti Šentjurju in čez 3 metre vidiš veliko zeleno stavbo na kateri piše MOL ( bivši tuš oil )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To mar 20, 2012 8:44 pm

Kolikor vem je to Molova bencinska; greš izvoz Dramlje, prideš iz avtoceste dol in zaviješ desno proti Šentjurju, kar na desno boš videl bencinsko.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 20, 2012 8:48 pm

mišek je napisal/-a:Kolikor vem je to Molova bencinska; greš izvoz Dramlje, prideš iz avtoceste dol in zaviješ desno proti Šentjurju, kar na desno boš videl bencinsko.

Kaj sem pa jaz napisal? Prej je bila tuš oil če se ne motim, MOL je pa že nekaj časa lastnik tuš oila
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To mar 20, 2012 8:57 pm

cena ista kot na petrolu al kk?

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To mar 20, 2012 9:05 pm

LaMike je napisal/-a:Jaz pa ravno obratno slišal od drugih, ki imajo plin. Da je plinarna in posledično od mb24 plin slab. Enako je rekel brat, ko je tankal na mb24, da je živa katastrofa. Od večje porabe naprej...

Lamike pol si slišal to kaj sem jaz ugotovil. pol to ni obratno ampak enako. :lol:
pa brez zamere

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 To mar 20, 2012 9:07 pm

Serijsko vgrajujemo opremo po kvaliteti trenutno najbolj priznanih proizvajalcev Landi Renzo, tudi Reg
Omvl, Zavoli, Emer, Mimgas..., ki je ustrezno homologirana in atestirana. Servisiramo pa tudi avtoplinske
sisteme nižjega kakovostnega razreda, kot je Tartarini, Lovato, Autogas Italia in HL Propan, Prince, Oscar,
Stag, AC.... Jamčimo za strokovno vgradnjo, saj so vsi naši serviserji šolani pri proizvajalcih opreme in imajo
opravljene izpite za inštalaterja opreme. Garancija na vrhunski avtoplinski sistem je pet let.

A obstaja tudi "Prince" ker sem bil prepričan da je Prins med kvalitetnejšimi proizvajalci?
Zadnjič spremenil plavko61, dne To mar 20, 2012 9:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov