Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jan 19, 2010 11:30 am

zakaj bi dal novo gor, če stara še velja, mogoče pa se mi ravno jutri šipa razbije..

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To jan 19, 2010 12:11 pm

pugi405 je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:Včeraj sem videl po Ljubljani in drugje, da ma folk še vedno stare vinjete gor, so veljavne, ampak čemu, če je modra že veljavna. Kaj jh bodo zadnji dan menal ali pa jih sploh ne bodo.

OFF: Jest jo bom vseeno kupil pa čeprav bom šel samo 10x na AC sem mal študiral, da če se furam po stranskih cestah, da je hudi*, ker te lahko policaji ustavjo, zaradi majhne prekoračitve hitrosti, pa še poznam ne povsem ceste.
2x te snamejo pa si ob letno vinjeto, tko da se ne splača furat po stranskih poteh. Lahko pa te eno Nedeljo tud večkrat kaznujejo tko, da letna vinjeta pride ta teden.

Pa vozi po omejitvah :roll:

Hitro se lahko zmotiš in pelješ nekje po omejitvi, drugje pa preveč.
To so razdalje po 100 km po regionalni.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To jan 19, 2010 12:49 pm

pugi405 je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:Včeraj sem videl po Ljubljani in drugje, da ma folk še vedno stare vinjete gor, so veljavne, ampak čemu, če je modra že veljavna. Kaj jh bodo zadnji dan menal ali pa jih sploh ne bodo.

OFF: Jest jo bom vseeno kupil pa čeprav bom šel samo 10x na AC sem mal študiral, da če se furam po stranskih cestah, da je hudi*, ker te lahko policaji ustavjo, zaradi majhne prekoračitve hitrosti, pa še poznam ne povsem ceste.
2x te snamejo pa si ob letno vinjeto, tko da se ne splača furat po stranskih poteh. Lahko pa te eno Nedeljo tud večkrat kaznujejo tko, da letna vinjeta pride ta teden.

Pa vozi po omejitvah :roll:

Ja to sem si tudi jaz rekel. Rezultat: skoraj naletel na radar ker nisem opazil, da je na stevcu ze 55kmh ... hitro se prekoraci in v naselju ze za 10kmh placas kazen. In to ne tako malo.

Sem tudi jaz zadnjic kupil vinjeto. Skoraj vsak teden na avtocesti in ce racunam da bom vec casa in bencina porabil .... ah. Res da je letna vinjeta precej draga samo dobro no ...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To jan 19, 2010 3:40 pm

Na števcu 55 no na radarju še zmeraj 50 ali manj :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 19, 2010 3:50 pm

Jaz jo imam že več kot tri tedne modro vinjeto, imel sem čas in sem jo zamenjal. Osebno se raje vozim po avtocestah, ker so veliko lepše, pa še prej prideš do cilja

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To jan 19, 2010 4:03 pm

Ja sem pa eden izmed tistih ki čakajo na zadnji trenutek :) Bom menjal, konec drugega tedna verjetno :)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jan 19, 2010 5:00 pm

Jaz sem jo v zacetku decembra nabavo :)
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 19, 2010 5:08 pm

Pr nas doma se bo po novem zabilo 300€ za 3 letne vinjete, ampak kaj čmo, brez se ne da bit. :(

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To jan 19, 2010 5:09 pm

NejcZ je napisal/-a:Na števcu 55 no na radarju še zmeraj 50 ali manj :)

Ja vem, samo ce ne bi pogledal na stevec bi slo se na vec. In najvecji problem je bil, da je policaj ravno takrat vame z radarjem meril ... :S

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To jan 19, 2010 5:24 pm

Jaz sem jo že kupil, samo še avto čakam, da pride iz kleparije :lol: Pa še za mtkin avto sem jo kupil, ker je imela polletno in je pretekla, meni je pa posodila avto za en teden za na šiht pa se mi ni ljubilo voziti po stari cesti :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 19, 2010 5:44 pm

Na enem jo že imam od božiča (nov voz pa je blo treba kuj prlimat), na drugem pa še čakam. Sicer ne vem kaj čakam ampak do konca januarja jo bom že kupil.

lp

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz To jan 19, 2010 5:47 pm

Jaz sem jo dal včeraj gor. Ne morem verjeti, kako lahko nekaterim uspe pravilno nalepljeno staro vinjeto spraviti dol v enem kosu. Enostavno ni mogoče. Keer včeraj nisem imel pri roki fena, da bi vsaj malo segrel nalepko ali kakršnega koli drugega pripomočka, sem se matral več kot 20 minut, da sem spravil staro vinjeto dol... je pa šlo, vendar v 2mio končkih :lol:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 To jan 19, 2010 5:51 pm

davorz je napisal/-a:Jaz sem jo dal včeraj gor. Ne morem verjeti, kako lahko nekaterim uspe pravilno nalepljeno staro vinjeto spraviti dol v enem kosu. Enostavno ni mogoče. Keer včeraj nisem imel pri roki fena, da bi vsaj malo segrel nalepko ali kakršnega koli drugega pripomočka, sem se matral več kot 20 minut, da sem spravil staro vinjeto dol... je pa šlo, vendar v 2mio končkih :lol:

2X

Ne gre v enem kosu dol. Pa lahko bi malo pomislili (za DARS mislim), da si bo večina to menjala pozimi. Lep primer je avstrijska, ki sem jo spravil v enem kosu dol. In to brez tega, da bi jo prej namazal s čimerkoli ali segrel.
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jan 19, 2010 5:55 pm

sem se matral več kot 20 minut,

:shock: ma kje si jo pa imel ? Za ogledalom ? Jaz sem jo res v 5 minutah dol dal mrzlo in je bila ko prah toliko je bila zažgana :D Aja imam tisti nožek za vinjete odsranit 1€ je bil ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To jan 19, 2010 6:05 pm

Kateri je torej najboljši način za odstranitev stare? Moram jih par zamenjat :D :lol:

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz To jan 19, 2010 6:10 pm

Ivan36 je napisal/-a: :shock: ma kje si jo pa imel ?

Lev zgornji kot 8) Ampak, ko sem jo nalepil sem stisnil zrak ven do zadnjega mehurčka. Prav tako letošnjo :lol: že vidim kako bom drugo leto spet bentil :? pomagal sem si samo z enim plastičnim nožkom, in to je to.

Me je že melo, da bi novo ker čez staro prilepil :lol: hec, da ne bo kdo me vzel resno ;)
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 19, 2010 6:15 pm

Včasih ko so ble še tiste nalepke o narejenem tehničnem pregledu (al kaj so že ble), se je dobilo zraven ene take robčke s katerimi se je dalo čisto enostavno odstranit odvečno lepilo in koščke nalepke, ki so ostali na šipi. Škoda, ker tega ne dajajo zraven vinjet.

A morda kdo ve, s kakšno tekočino so bili tisti robčki prepojeni al pa vsaj kaj podobnega, kar nima premočnega vonja?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To jan 19, 2010 6:18 pm

Js kar ostane ponavadi z bencinom vse spučem :)

zrmkf
Novinec

Napisal/-a zrmkf To jan 19, 2010 7:48 pm

Jaz pa raje kot bencin uporabim kar aceton (tisto ko majo ženske za lak dol dajat :lol: )
K'k bi, de na bi?

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO To jan 19, 2010 7:52 pm

NejcZ je napisal/-a:Kateri je torej najboljši način za odstranitev stare? Moram jih par zamenjat :D :lol:

jz sm svojo dal dol da sm najprej odlepil kokr je pač šlo, potem pa uzel armor all robčke (za armaturko brisat) in brisal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov